FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Sarajevo ce biti po mom misljenju opet tu uz Zelju prvih 10-ak kola, a poslije opet rutinski... Nama je dobro sto ce oni vjerovatno odigrati 6 utakmica u Evropi a liga pocinje odmah, pa bice tu malo umora, ali mora se reci da imaju neke fine igrace i dobrog trenera, i ti igraci kod nas bi isto mogli igrati ali im ne damo dzabne ugovore i mozda toliku platu... Oni nisu uigrani, nemaju pobjednicki mentalitet jer samo im je na tastaturi da su sampioni svemira a u glavi taraba, i kao sto sam vec rekao poslije Evrope tesko je igrati ovu ligu, narocito par prvih tekmi dok si jos pod utiscima i jos pogotovo jer sada liga pocinje poprilicno ranije.. Zrinjski i Siroki borba za Evropu, Borac aBd ispada...
Zna li neko kad je izvlacenje parova nase lige ?
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
Prvo mi nikad nije bilo jasno prozivanje navijaca Sarajeva za to najavljivanje titule.Ako realno pogledamo oni su jedini tim koji pokusava da drzi ritam sa Zeljom,iako bezuspjesno.Sasvim je normalno da ljudi ocekuju napadanje na titulu jer to su ambicije kluba skoro svaku sezonu.Nece valjda najavljivati borbu za opstanak kad imaju igracki kadar na napadnu na titulu.Velika veliki broj navijaca Zelje za ovu godinu najavljuju odbranu titule,i sta sad ako ne odbranimo treba nas neko bezveze s tim zamarat.Baja_Zvjerka je napisao/la:Sarajevo ce biti po mom misljenju opet tu uz Zelju prvih 10-ak kola, a poslije opet rutinski... Nama je dobro sto ce oni vjerovatno odigrati 6 utakmica u Evropi a liga pocinje odmah, pa bice tu malo umora, ali mora se reci da imaju neke fine igrace i dobrog trenera, i ti igraci kod nas bi isto mogli igrati ali im ne damo dzabne ugovore i mozda toliku platu... Oni nisu uigrani, nemaju pobjednicki mentalitet jer samo im je na tastaturi da su sampioni svemira a u glavi taraba, i kao sto sam vec rekao poslije Evrope tesko je igrati ovu ligu, narocito par prvih tekmi dok si jos pod utiscima i jos pogotovo jer sada liga pocinje poprilicno ranije.. Zrinjski i Siroki borba za Evropu, Borac aBd ispada...
Mislim da ce ove godine biti paklena borba za prve 4 pozicije.Zeljo ce ove godine morati bas da zapne ukoliko zeli da odbrani titulu.Borac nece ispasti,konsolidovat ce se ta ekipa do pocetka prvenstva.Ocekujem borbu za jednu od 4 pozicije.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..
koja stoka na ovom forumu
svaka cast za @boccaccio,@bagrcavi, @zaboljisportuBiH, @pile, ima ih jos ok ali ne mogu se sada sjetiti svih. ovi ostali svi na listu gnjavatora. Nevjerovatno koja kolicina gluposti se ovdje napise.
I dajte ljudi zar vam se sve mora crtati , novi dresovi su predstavljeni prije par dana, ovo u cemu su danas momci igrali je vjerovatno trening oprema , koliko sam vidio nema ni brojeva na tim dresovima

svaka cast za @boccaccio,@bagrcavi, @zaboljisportuBiH, @pile, ima ih jos ok ali ne mogu se sada sjetiti svih. ovi ostali svi na listu gnjavatora. Nevjerovatno koja kolicina gluposti se ovdje napise.
I dajte ljudi zar vam se sve mora crtati , novi dresovi su predstavljeni prije par dana, ovo u cemu su danas momci igrali je vjerovatno trening oprema , koliko sam vidio nema ni brojeva na tim dresovima
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
ova oprema za trening ista kao macron oprema za trening od prije par sezona
FKŽ !
Odmor prosao,treba popljuvati ekipu koja jos nije pocela sa pripremama a kamoli kompletirana..Ljudi kako vam nije jasno da ce biti jos odlazaka i dolazaka pogotovo,kad budemo znali s kakvim igracima ullazimo u borbu napisite misljenje..Jel stvarno mislite da ce Amar pustiti Karica da brani,sada brani samo zato sto se ta pozicija nije rijesila i da bi se trening i pripremne tekme mogli organizovati.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Prodat Adila, Pehilja isforsirat, pomagat sa Selimovicem i Ramicem i to je to.
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Pehilj da kao prvi spic ali ako ce doci pravi ofanzivni veznjak,jer ocekivati od njega da nadomjesti 20 golova odmah u prvoj sezoni kao starter je nerealno,mora imati jaci vezni red nego sto je imao Adilexbabilon je napisao/la:Prodat Adila, Pehilja isforsirat, pomagat sa Selimovicem i Ramicem i to je to.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Ja sam pitao da li je ovo trening oprema ili dres.ZZtop10 je napisao/la:koja stoka na ovom forumu![]()
Sviđa mi se kako god

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
ofanzivni veznjak ce biti Ara, hiljadu puta je napisano da ostaje kod nas do kraja prve polusezoneennis je napisao/la:Pehilj da kao prvi spic ali ako ce doci pravi ofanzivni veznjak,jer ocekivati od njega da nadomjesti 20 golova odmah u prvoj sezoni kao starter je nerealno,mora imati jaci vezni red nego sto je imao Adilexbabilon je napisao/la:Prodat Adila, Pehilja isforsirat, pomagat sa Selimovicem i Ramicem i to je to.
FKŽ !
Postoji mogucnost da Juan Manuel Varea potpise ako Adil ode u ovih nekoliko dana!!!!!
Kolko on ima godina star je on cini mi se.droba je napisao/la:Postoji mogucnost da Juan Manuel Varea potpise ako Adil ode u ovih nekoliko dana!!!!!
ja imam osjecaj da ovdje neki misle da zeljo moze dovest igraca iz fulhama, palerma,...borit se za igrace sa dinamom, partizanom......sta vam je ljudi.....pa ne moze uzet igraca zadru, rijeci....ako isti ima izmedju 18-25 godina i igra u prvih 11 i misli ista sa svojom karijerom.....
Najveci uspjeh Zelje bi bio kad bi mogo dovest ono sto potencijalno vrijedi u ovoj ligi: arezina,grahovac, cemalovic, letic, jusufbasic.........plus gurat svoje juniore uz naravno koje iskusnije pojacanje kao sto je evo ovaj skaljic...ako bi se koji povratnik mogo maznut, to je premija.....a trenutno ni ovo nije lako izvodljivo....
i eto na kraju adilovic da 100 golova i ne valja....koga dovest? Benteke-a iz Aston Vile.
Najveci uspjeh Zelje bi bio kad bi mogo dovest ono sto potencijalno vrijedi u ovoj ligi: arezina,grahovac, cemalovic, letic, jusufbasic.........plus gurat svoje juniore uz naravno koje iskusnije pojacanje kao sto je evo ovaj skaljic...ako bi se koji povratnik mogo maznut, to je premija.....a trenutno ni ovo nije lako izvodljivo....
i eto na kraju adilovic da 100 golova i ne valja....koga dovest? Benteke-a iz Aston Vile.
on je 86 godiste ali nije sigurno da ce kod nas, vidjet cemo samo laganin biti ce ubrzo ugodnih iznenadjenja sama lakapo!!!!!
Njega sam prizeljkivao prije godinu dvije ne znam gdje je dosad igrao, ali je to igracina zasigurno
Dok je igro u sirokom bio mi je jedan od drazih igraca,sjecam se njegovih partija protiv nasnime_tm87 je napisao/la:Njega sam prizeljkivao prije godinu dvije ne znam gdje je dosad igrao, ali je to igracina zasigurno

- zeljo4life
- Kontakt:
Kako momak nogu slomi nikada nije vise bio onaj stari,poceo poslije "padat na loptu"...al eto,mozda bi i valjo
Amare hvala ti...
Sasvim je jasno i mozda nema potrebe spominjati, al ovdje u Hercegovini je jakooo vruce...ovo spominjem iz razloga, iako je to "normalno" za ovaj dio godine u ovom dijelu drzave, ali visoke temperature, koje su svaki dan u porastu, su stigle naglo nakon jednog duzeg perioda kise i losijeg vremena...zaista tesko vrijeme za obavljati najobicnije aktivnosti, a tek trenirati i igrati utakmice
Pripreme su tek pocele, al uslovno receno, pripreme su pocele sa posljednjim sudijskim zvizdukom u zadnjem kolu protiv Sirokog Brijega. Razlog je mnogo otvorenih pitanja vezano za igracki kadar. Ova generacija je osvojila sve sto se moze osvojiti u nasoj ligi, pokusano je u Europi ali i ozbiljne povrede kljucnih igraca, slabije igre ponajboljih igraca i neizvjesna buducnost velikog broja prvotimaca su uslovili da "pripreme" za narednu sezonu krenu mnogo ranije.
Sto se tice odlazaka, sjetim se rijeci brata Mehe Kodre koji dođe cesto u moj kraj i koji je menager sa adresom u Spaniji, koji je na pitanje zasto ne povede nekog o dnasih igraca iz Hercegovine ili zasto ne pokusa sa nekim boljim iz citave BiH odgovorio (parafraziram):koga, pa tamo imas crnaca kao stijene, jakih kao zivotinje, Spanaca koliko god hoces i ja da odavde vodim igraca a tamo mogu izabrati kakvog hocu. Kad se sagleda jacina lige, europski (ne)uspjesi sve vise njegove rijeci postaju normalnije. Iako je nas Zeljo zadnjih godina najjaci u nasoj ligi, ima i a reprezentativca (koji grije klupu), ali tu sve nase kvalitete prestaju.
Sto se dolazaka tice, iskreno draze mi je kad dođe igrac iz nase lige, imam osjecaj da je zeljan dokazivanja i da se maksimalno trudi kako bi napredovao i pokusao otici vani. Otkako se Bekrija vratio, nije to vise stari Bekrija, Kerla isto tako, od Urdinova se tek cekaju najbolje igre, Smajic nedoreceno...a svi su trebali ciniti kicmu tima. Zola do povrede i Tomic "eksplodirali", Pehilj pokazuje talenat, Ara za svoje godine i vise nego ste se ocekivalo...drago mi je zbog Skaljica, dobit cemo pokretljiviju zadnju liniju i Zeljkovica, za Bucana i nije toliko.
Uopste ne pridajem znacaj ovim pripremnim utakmicama na pocetku priprema, kasnije kad pripreme budu isle kraju i kad se bude znala pocetna ekipa, tada ce biti malo veci fokus na rezultate. Idemo naprijed, malim koracima i tezim putem, ali idemo naprijed. To je najvaznije.
Pripreme su tek pocele, al uslovno receno, pripreme su pocele sa posljednjim sudijskim zvizdukom u zadnjem kolu protiv Sirokog Brijega. Razlog je mnogo otvorenih pitanja vezano za igracki kadar. Ova generacija je osvojila sve sto se moze osvojiti u nasoj ligi, pokusano je u Europi ali i ozbiljne povrede kljucnih igraca, slabije igre ponajboljih igraca i neizvjesna buducnost velikog broja prvotimaca su uslovili da "pripreme" za narednu sezonu krenu mnogo ranije.
Sto se tice odlazaka, sjetim se rijeci brata Mehe Kodre koji dođe cesto u moj kraj i koji je menager sa adresom u Spaniji, koji je na pitanje zasto ne povede nekog o dnasih igraca iz Hercegovine ili zasto ne pokusa sa nekim boljim iz citave BiH odgovorio (parafraziram):koga, pa tamo imas crnaca kao stijene, jakih kao zivotinje, Spanaca koliko god hoces i ja da odavde vodim igraca a tamo mogu izabrati kakvog hocu. Kad se sagleda jacina lige, europski (ne)uspjesi sve vise njegove rijeci postaju normalnije. Iako je nas Zeljo zadnjih godina najjaci u nasoj ligi, ima i a reprezentativca (koji grije klupu), ali tu sve nase kvalitete prestaju.
Sto se dolazaka tice, iskreno draze mi je kad dođe igrac iz nase lige, imam osjecaj da je zeljan dokazivanja i da se maksimalno trudi kako bi napredovao i pokusao otici vani. Otkako se Bekrija vratio, nije to vise stari Bekrija, Kerla isto tako, od Urdinova se tek cekaju najbolje igre, Smajic nedoreceno...a svi su trebali ciniti kicmu tima. Zola do povrede i Tomic "eksplodirali", Pehilj pokazuje talenat, Ara za svoje godine i vise nego ste se ocekivalo...drago mi je zbog Skaljica, dobit cemo pokretljiviju zadnju liniju i Zeljkovica, za Bucana i nije toliko.
Uopste ne pridajem znacaj ovim pripremnim utakmicama na pocetku priprema, kasnije kad pripreme budu isle kraju i kad se bude znala pocetna ekipa, tada ce biti malo veci fokus na rezultate. Idemo naprijed, malim koracima i tezim putem, ali idemo naprijed. To je najvaznije.
Tacno ce onaj Pehilj postati nocna mora onim širokobrjezanima
- DzoleZeljo
- Kontakt:
Ovo su dresovi za trening koliko ja vidim tako nemojte srati sa tim glupim komentarima.
Amar Osim i strucni stab su licno birali modele koje cemo nesito ove sezone, kao i mnoge druge beneficije koje su dobili od strane Jome, nakon cega je saradnja krunisana visegodsnjim ugovorom, na zadovoljstvo obje strane.
Takoder, po novim UEFA pravilima svaki tim mora imati trecu garnituru opreme u bojama koje nisu vezana za primarne boje kluba. Naravno, sve ovo stoji u teoriji, ali eto, neki i kod nas implementiraju ovo, sto je veoma dobra stvar. (Naravno, ovo je odgovor na zuti dres koji se nedavno pojavio)
Sto se utakmice tice, polako ljudi, koji vam je ****? Pa sta bi vi, da se svaki prijateljski mec ulazi 100%. Neka se uvide greske, kao i moguce sada, jer je za to upravo vrijeme, a ne da ucimo na iskustvu kao prijasnjih godina.
Ja imam osjecaj da ovdje vecina uopste ne razmisli prije nego sta napise, vec na prvu misao leti, pa mi ovdje citao zapravo vase misli, koje su pozitivne i negative. Ispeci pa reci, majka mu stara, kada imas tu mogucnost prije objavljivanja posta...
Isto zenice kakve...
EDIT: Samo da se nadovezem ovom sto spominje kako mladi igraci biraju prije FK Sarajevo nego FK Zeljeznicar. (Uzmimo primjer U21 igraca). Sta se tu zapravo radi? Pod broj jedan, menaderi vode svu politiku oko igraca, jer su igraci doslovno receno njihovi robovi. Sta se dogodi? Svaki nas menader ce prije otici u FK Sarajevo jer je to trenutno najbolji klub sto se tice odlazaka, tj, zapravo potpisivanja ugovora. ZASTO? Jer u Zelji, ispod 2 godine, neci niko da prica sa tobom, dok u Sarajevu ti mozes na 6 mjeseci potpisati, pa kasnije astala vista. E tu je vec velika razlika. Umjesto da FK Sarajevo prati FK Zeljeznicar, FK Sarajevo pokusava na fazon koji nikome nikad nije posao za rukom, lova preko noci. (Primjer malog Radovca, gdje su trazili 250.000€ od Zenita, a mali nije odigrao meca za prvi tim) Pa ko je lud ovdje? ( Pa evo sada skontali koliko je sati, pa poceli malog gurati da nabije nastupe, a da ne govorim da nisu zeljeli cuti za malog od prije 2 god)
Zbog ovakvih, koji primaju igrace pa pustaju na ovakav nacin, nikada mi necemo moci krenuti naprijed normalnim putem, jer jedni zele nesto dobro uraditi, dok drugi degradiraju sebe i druge jer zele zaradu preko noci.
Mi jedino sto mozemo u ovakvom okruzenju, jeste da kreiramo svoje proizvode i da ih dalje lansiramo. To se jos dan danas cijeni, plus sto je dobra zarada. Bitno je ubosti prva dva ili tri transfera, da se procuje za tebe, e onda ide sve svojim tokom. TO je Amar uvidio i zato je poceo mladice forsirati, sto je veoma pozitivno.
Amar Osim i strucni stab su licno birali modele koje cemo nesito ove sezone, kao i mnoge druge beneficije koje su dobili od strane Jome, nakon cega je saradnja krunisana visegodsnjim ugovorom, na zadovoljstvo obje strane.
Takoder, po novim UEFA pravilima svaki tim mora imati trecu garnituru opreme u bojama koje nisu vezana za primarne boje kluba. Naravno, sve ovo stoji u teoriji, ali eto, neki i kod nas implementiraju ovo, sto je veoma dobra stvar. (Naravno, ovo je odgovor na zuti dres koji se nedavno pojavio)
Sto se utakmice tice, polako ljudi, koji vam je ****? Pa sta bi vi, da se svaki prijateljski mec ulazi 100%. Neka se uvide greske, kao i moguce sada, jer je za to upravo vrijeme, a ne da ucimo na iskustvu kao prijasnjih godina.

Isto zenice kakve...
EDIT: Samo da se nadovezem ovom sto spominje kako mladi igraci biraju prije FK Sarajevo nego FK Zeljeznicar. (Uzmimo primjer U21 igraca). Sta se tu zapravo radi? Pod broj jedan, menaderi vode svu politiku oko igraca, jer su igraci doslovno receno njihovi robovi. Sta se dogodi? Svaki nas menader ce prije otici u FK Sarajevo jer je to trenutno najbolji klub sto se tice odlazaka, tj, zapravo potpisivanja ugovora. ZASTO? Jer u Zelji, ispod 2 godine, neci niko da prica sa tobom, dok u Sarajevu ti mozes na 6 mjeseci potpisati, pa kasnije astala vista. E tu je vec velika razlika. Umjesto da FK Sarajevo prati FK Zeljeznicar, FK Sarajevo pokusava na fazon koji nikome nikad nije posao za rukom, lova preko noci. (Primjer malog Radovca, gdje su trazili 250.000€ od Zenita, a mali nije odigrao meca za prvi tim) Pa ko je lud ovdje? ( Pa evo sada skontali koliko je sati, pa poceli malog gurati da nabije nastupe, a da ne govorim da nisu zeljeli cuti za malog od prije 2 god)
Zbog ovakvih, koji primaju igrace pa pustaju na ovakav nacin, nikada mi necemo moci krenuti naprijed normalnim putem, jer jedni zele nesto dobro uraditi, dok drugi degradiraju sebe i druge jer zele zaradu preko noci.
Mi jedino sto mozemo u ovakvom okruzenju, jeste da kreiramo svoje proizvode i da ih dalje lansiramo. To se jos dan danas cijeni, plus sto je dobra zarada. Bitno je ubosti prva dva ili tri transfera, da se procuje za tebe, e onda ide sve svojim tokom. TO je Amar uvidio i zato je poceo mladice forsirati, sto je veoma pozitivno.
Polako samo...
Pa mi kad skontamo mi Famosa nismo nikada pobjedili na ovim pripremnim pa hop od kada se AO vratio samo trofeje redamo..
Ja bi sad potpisao da svaku izgubimo a da dar mar u Evropi ili ligi napravimo..
Drago bi mi bilo da Muamer ode opet je nase djete i cjeni klub i vracace se na nas stadion kao i mnogi koji su nas napustili i napravili dobre karijere..Samo ovako da mi inaktivno gradimo imidz kluba(kad se neki pitaju gdje je prije igrao Dzeko,Visca,Jahic i mnogi da ne nabrajam sad da znaju da su bili tu u nasem klubu)..
Kao sto sam i pisao prije od pr roka ocekujem 3 igraca iz domace i 1 iz strane(tako ce i bizi al eto sacekajmo kraj)..
Mislim i da bi Adila trebali sad isto tušnuti sama igra bi dobila na brzini tu bi uletio Selimovic a iza njega bi Ara bi koji bi ja mislim eksplodirao na toj poziciji jer ima i brzinu,okretnost,razmisljanje i MUDA da preuzme odg na sebe pogotovo odlaskom Bekrije.. Samo iza njih dvojice jak vezni red koji bi bio tu,ne puno gore neko bio korektor i pomagao odbrani a bekovi samo da se prikljucuju napadu..a sreca mladi su i zeljni dokazivanja..
Odbrana bi morala biti max uigrana i javljanje pri izlasku i zatvaranju stopera..tako nam i sto prije treba golman da se i sa njim mogu povezati jer je golman dole u sesnestercu glavni...To bi po meni trebao biti neki nas uspjesni recept za euro scenu al eto AO zna..
S kvesom i zolom bi dobili strasniju konkurenciju za ligu i vjerujem da bi bili beton ove sezone(a vidjecemo na kraju)jer bi nam i raspored ovih kola odg tako bi borba i za sami kup bila laksa..
Uzivajmo manijaci sto je AMAR tu jos..
Sry na duzem postu i eventalnim greskama
Pa mi kad skontamo mi Famosa nismo nikada pobjedili na ovim pripremnim pa hop od kada se AO vratio samo trofeje redamo..
Ja bi sad potpisao da svaku izgubimo a da dar mar u Evropi ili ligi napravimo..
Drago bi mi bilo da Muamer ode opet je nase djete i cjeni klub i vracace se na nas stadion kao i mnogi koji su nas napustili i napravili dobre karijere..Samo ovako da mi inaktivno gradimo imidz kluba(kad se neki pitaju gdje je prije igrao Dzeko,Visca,Jahic i mnogi da ne nabrajam sad da znaju da su bili tu u nasem klubu)..
Kao sto sam i pisao prije od pr roka ocekujem 3 igraca iz domace i 1 iz strane(tako ce i bizi al eto sacekajmo kraj)..
Mislim i da bi Adila trebali sad isto tušnuti sama igra bi dobila na brzini tu bi uletio Selimovic a iza njega bi Ara bi koji bi ja mislim eksplodirao na toj poziciji jer ima i brzinu,okretnost,razmisljanje i MUDA da preuzme odg na sebe pogotovo odlaskom Bekrije.. Samo iza njih dvojice jak vezni red koji bi bio tu,ne puno gore neko bio korektor i pomagao odbrani a bekovi samo da se prikljucuju napadu..a sreca mladi su i zeljni dokazivanja..
Odbrana bi morala biti max uigrana i javljanje pri izlasku i zatvaranju stopera..tako nam i sto prije treba golman da se i sa njim mogu povezati jer je golman dole u sesnestercu glavni...To bi po meni trebao biti neki nas uspjesni recept za euro scenu al eto AO zna..
S kvesom i zolom bi dobili strasniju konkurenciju za ligu i vjerujem da bi bili beton ove sezone(a vidjecemo na kraju)jer bi nam i raspored ovih kola odg tako bi borba i za sami kup bila laksa..
Uzivajmo manijaci sto je AMAR tu jos..

Sry na duzem postu i eventalnim greskama
19TM87
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001
ŠAMPIONI:1946,1972,1998,2001,2002,2010,2012,2013
KUP BiH:2000,2001,2003,2011,2012
SUPER KUP:1998,2000,2001