Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2014, 22:46

Ja imam mojaTV. Naplaćuju se europske utakmice i utakmice kupa, a utakmice prvenstva su besplatne.

Što meni to govoriš? Ja lično smatram da je to pravilo glupost ali ono je već godinama na snazi. Ti si to primijetio kad si vidio da Širokog nema u prijenosu. Što se mene tiče BHT treba da prenosi sve utakmice.

Ovaj potez BH Telecoma je čisti biznis, ljudi su masovno uveli mojaTV da bi gledali Želju i Sarajevo.

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 sep 2014, 22:48

Kevin je napisao/la:
brazzo je napisao/la:Pa u tome i jeste sustina, nije dzaba bht sponzor lige ;)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
jako sponzorstvo nema sta...
ne znaš je li smiješno ili žalosno :roll:
Nismo ga imali 10 godina sponzorstvo znaci kako je osnovana i sad opet bezezveze pricamo. Sto se tice mog kluba samo je ova raspodjela losa a ostalo je vrh jbt. Pa sta hocete napisao sam gore iznad jel se sjecate kad ni jedne utakmice nije bilo na tv-u kad se samo derbi prenosio tokom cijele lige mozda jos neka lokalana televizija da prenosi neku utakmicu lokalnog premijerligasa.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 10 sep 2014, 22:48, ukupno mijenjano 1 put.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2014, 22:48

DukeOfWellington je napisao/la:Ja imam mojaTV. Naplaćuju se europske utakmice i utakmice kupa, a utakmice prvenstva su besplatne.

Što meni to govoriš? Ja lično smatram da je to pravilo glupost ali ono je već godinama na snazi. Ti si to primijetio kad si vidio da Širokog nema u prijenosu. Što se mene tiče BHT treba da prenosi sve utakmice.

Ovaj potez BH Telecoma je čisti biznis, ljudi su masovno uveli mojaTV da bi gledali Želju i Sarajevo.
kako mislis kad širokog nema u prijenosu? široki igra kući i prijenos me ne zanima, a sa koševa će biti ili na bht1 ili na areni jer im mojatv u tom slučaju baš i nije isplativa,a i da ne bude svejedno mi..nemam bht1 uopće..
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2014, 22:51

terabajt je napisao/la:
Kevin je napisao/la:
brazzo je napisao/la:Pa u tome i jeste sustina, nije dzaba bht sponzor lige ;)

jako sponzorstvo nema sta...
ne znaš je li smiješno ili žalosno :roll:
Nismo ga imali 10 godina sponzorstvo znaci kako je osnovana i sad opet bezezveze pricamo. Sto se tice mog kluba samo je ova raspodjela losa a ostalo je vrh jbt. Pa sta hocete napisao sam gore iznad jel se sjecate kad ni jedne utakmice nije bilo na tv-u kad se samo derbi prenosio tokom cijele lige mozda jos neka lokalana televizija da prenosi neku utakmicu lokalnog premijerligasa.
nisam mislio na prijenose nego na smiješnu cifru s kojom "sponzorira" bht klubove za razliku što klubovi moraju dati zauzvrat..to je lakrdija, znaš i sam, tvoj klub je jedan od onih koji se bune svake sezone..
prijenosi ajde ok iako su i oni nekad stvarno smiješni, mislim na odabir utakmica..sve je na nekoj amaterskoj razini..
ja gledam uglavnom preko streamova jer ovdje nam bht1 ili je rijetkost da netko ima

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2014, 22:52

Kevin je napisao/la: kako mislis kad širokog nema u prijenosu? široki igra kući i prijenos me ne zanima, a sa koševa će biti ili na bht1 ili na areni jer im mojatv u tom slučaju baš i nije isplativa,a i da ne bude svejedno mi..nemam bht1 uopće..
Baš tako.

Šta se onda žališ? Čuj nemaš BHT, kakav je to operater koji nema u ponudi državnu televiziju :facepalm:

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2014, 22:54

DukeOfWellington je napisao/la:
Kevin je napisao/la: kako mislis kad širokog nema u prijenosu? široki igra kući i prijenos me ne zanima, a sa koševa će biti ili na bht1 ili na areni jer im mojatv u tom slučaju baš i nije isplativa,a i da ne bude svejedno mi..nemam bht1 uopće..
Baš tako.

Šta se onda žališ? Čuj nemaš BHT, kakav je to operater koji nema u ponudi državnu televiziju :facepalm:
kakav operater? :roll:

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 sep 2014, 22:54

Nismo ga imali 10 godina sponzorstvo znaci kako je osnovana i sad opet bezezveze pricamo. Sto se tice mog kluba samo je ova raspodjela losa a ostalo je vrh jbt. Pa sta hocete napisao sam gore iznad jel se sjecate kad ni jedne utakmice nije bilo na tv-u kad se samo derbi prenosio tokom cijele lige mozda jos neka lokalana televizija da prenosi neku utakmicu lokalnog premijerligasa.[/quote]

nisam mislio na prijenose nego na smiješnu cifru s kojom "sponzorira" bht klubove za razliku što klubovi moraju dati zauzvrat..to je lakrdija, znaš i sam, tvoj klub je jedan od onih koji se bune svake sezone..
prijenosi ajde ok iako su i oni nekad stvarno smiješni, mislim na odabir utakmica..sve je na nekoj amaterskoj razini..
ja gledam uglavnom preko streamova jer ovdje nam bht1 ili je rijetkost da netko ima[/quote]

Nisam te razumio da se na to bunis, slazem se onda sa tobom. Svugdje u svijetu se prema nekim jednakim parametrima dijeli novac kad je sponzorstvo ovog tipa u pitanju samo kod nas na drugoj osnovi. Al sve to ima politicku pozadinu i navlacenje a kad se telekom privatizira bice puno bolje al cemo to dugo cekati.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 10 sep 2014, 22:59

Jedina pozitivna stvar u vezi sponzorstva BHt je to sto imaju saradnju sa arencima i imaju svoj servis mojatv preko kojih su omasovili prijenose.
I ne znam koliko je istina kao placaju klubovima kotizaciju za takmicenje. Ali zato diktiraju raspored a na stranu sto se reklame nalaze od ulaznica do krovova stadiona.. I koliko sam ja upratio prijenosi na dodatnom kanalu zvanom bht premier liga su se naplacivali 2-3km proslu sezonu cak su i snimke u 'videoteci' mojetv naplacivali. Da li su ove godine promijenili tu politiku, ne znam

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2014, 22:59

terabajt je napisao/la: Nisam te razumio da se na to bunis, slazem se onda sa tobom. Svugdje u svijetu se prema nekim jednakim parametrima dijeli novac kad je sponzorstvo ovog tipa u pitanju samo kod nas na drugoj osnovi. Al sve to ima politicku pozadinu i navlacenje a kad se telekom privatizira bice puno bolje al cemo to dugo cekati.
ma ne bunim se ja nista :D
gle osvrno sam se na to da mi je smijurija da ce utakmica široki-sarajevo biti na mojtv kanalu samo...
i mislio sam reć da je to glupo radi navijača sarajeva + ostalih koji nemaju mojatv, da takva utakmica ide samo ko ima mojatv je li tako?

široki ionako igra kući i nama taj prijenos ne znači ništa bez obzira gdje on bio...

a što se tiče sponzorstva razmisli samo koje sranje prave recimo širokom i zrinjskom..njima je i ht eronet sponzor koji daje mozda 3-4 puta više para, a bht ti uleti kao neki "sponzor lige" za siću i zauzima ti sav glavni prostor reklamni..smiješno

zamisli npr da telemach uleti zelji kao glavni sponzor..normalno da bi se ljudi bunili

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 10 sep 2014, 23:05

Ice ovo na bolje siguran sam iz godine u godinu samo nek nastave sa prenosima.
Zadnja izmjena: terabajt, dana/u 10 sep 2014, 23:14, ukupno mijenjano 1 put.

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 10 sep 2014, 23:12

Fifa: 'Postoje dokazi o namještanju na Balkanu. Koja liga? Ne možemo otkriti'

Prvi čovjek zajedničke akcije Interpola i Međunarodne nogometne federacije (FIFA) za borbu protiv kriminala John Abbott otkrio je kako se utakmice namještaju u gotovo 80 zemalja, dodavši kako postoje dokazi o radu kriminalnih skupina u Kini, Rusiji, SAD, Italiji i na Balkanu.

"Imamo dokaze da organizirane kriminalne skupine u Kini, Rusiji, SAD, Italiji i na Balkanu zarađuju značajne količine novca namještajući utakmice. Mnogi sportovi su pogođeni namještanjem, ali nogomet najviše, potom slijedi kriket," rekao Abott na Soccerex Global konvenciji održanoj u Manchesteru.

Otkrio je podatak kako je u posljednje tri godine između 60 i 80 zemalja prijavilo navode o dogovorenim utakmicama.

"Radi se o globalnom problemu. Samo namještanje nije nova pojava. Imali smo dogovoren susret između Liverpoola i Manchester Uniteda početkom 20. stoljeća, ali je sada veliki problem što su se umješali pravi kriminalci," poručio je Abbott.

Rješenje vodi u strožim zakonima, ali ne i u jedinstvenom zakonu koji bi vrijedio za sve zemlje.

"Trebalo bi pooštriti zakone. Međutim, ne vjerujem da ćemo imati jedinstven zakon koji bi vrijedio u svim zemljama. Države bi trebale bolje surađivati kako bi se riješio ovaj problem," zaključio je Abbott.

Na konvenciji je gostovao i Emanuel Medeiros, bivši izvršni direktor Udruženja europskih nogometnih liga (EPFL), koji sada vodi Međunarodni centar za sigurnost u sportu, otkrivši kako u Europi postoji barem jedan profesionalni nogometni klub koji vodi mafija.

"Ne mogu vam otkriti o kojoj se ligi i o kojem se klubu," kazao je Medeiros dodavši kako to i nije neka novost.

Medeiros je naglasio kako je cjelokupnom sportu potrebno buđenje jer se 'rak širi'.

"Moramo se probuditi dok ne bude kasno. Potrebna nam je bolja regulativa, rigorozne kazne, ali i bolje edukacija," kazao je Medeiros dodavši kako su 'mete' kladioničara sve mlađi i mlađi nogometaši.

"Otkrili smo čak pokušaj namještanja rezultata U-16 reprezentacija."

NEBI ME ČUDILO DA I NAŠI KLUBOVI OVO RADE

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 10 sep 2014, 23:15

Sve dok se ne objave imena klubova ili ljudi koji sudjeluju u nečasnim radnjama ja na ovakve tekstove ne obraćam pažnju. Samo konkretne stvari me interesuju ;)

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2014, 23:17

Kevin je napisao/la: kakav operater? :roll:
Kabl operater, nećeš mi reć' da hvataš kanale antenom? Ili si na satelitu?

Coraco
Kontakt:

Post Postao/la Coraco » 10 sep 2014, 23:25

Kevine, pa nek' uleti HT Eronet da bude sponzor lige, da se liga zove bHT Eronet liga, taman bi se naziv uklopio :mrgreen: jbg i klubovi bi bili zadovoljniji sa više novca u džepu.

A ti prijenosi koji budu za korisnike MojaTV, da li budu i na mojawebtv ?

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2014, 23:26

Coraco je napisao/la: A ti prijenosi koji budu za korisnike MojaTV, da li budu i na mojawebtv ?
Budu.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 sep 2014, 23:38

Kevin je napisao/la: kakav operater? :roll:
Kabl operater, nećeš mi reć' da hvataš kanale antenom? Ili si na satelitu?
nemam kabelsku, nemam hometv (od eroneta kao mojatv kod bht)...hvatam samo na antenu, imam sve hr programe

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 10 sep 2014, 23:46

Kevin je napisao/la: nemam kabelsku, nemam hometv (od eroneta kao mojatv kod bht)...hvatam samo na antenu, imam sve hr programe
BHT i FTV bi trebali da imaju signal na pripadajućim teritorijama. Al' se očito ponašaju po principu nema pretplate - nema signala. A tamo ljude svakako ne zanimaju ove televizije pa se niko i ne žali. Divota života.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 10 sep 2014, 23:50

Cekajte malo.. kako ti hvatas hrvatske kanale kad su oni, ako se me varam, presli sa analogne na digitalnu tehnologiju.
A signal javnih emitera bi trebao biti jbt pa makar radi Mostara. Pretplatu im je svakako platit, ja sad po pausalnoj ja po cijeneni s kamatama.

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 10 sep 2014, 23:55

Mi uz granicu smo kupovali digitalne receivere i radi bez problema.
Hayley <3

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 sep 2014, 07:41

Kevin je napisao/la: nemam kabelsku, nemam hometv (od eroneta kao mojatv kod bht)...hvatam samo na antenu, imam sve hr programe
BHT i FTV bi trebali da imaju signal na pripadajućim teritorijama. Al' se očito ponašaju po principu nema pretplate - nema signala. A tamo ljude svakako ne zanimaju ove televizije pa se niko i ne žali. Divota života.
ovamo svi hvatamo hr programe bez problema..od bh programa su ok pink i obn ali mislim da oni imaju antene u širokom..ftv loš do bola, a bht1 snijeg ili ga nema nikako...a račun za pretplatu i dalje redovno dolazi :)

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.