Edin Višća

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bhfanatic14
Kontakt:

Re: Edin Višća

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 sep 2015, 00:16

sekula je napisao/la:Igrač koji se boji da uđe u situaciju jedan na jedan sa protivničkim igračem bez obzira ko to bio, nikad neće postati igrač liga petice.....
!!! Istina !!! Krill koje nemoze da dribla 1 na 1 za mene nije krilo nit je ikakav igrac i ako momka gotivim. Ali daj driblaj to valjaj ga po strani, lomi ga pa nabaci al ne ovako... previse sam ocekivo od njeg. Basaksehir je vrh za njega realno !
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 sep 2015, 00:48

bhfanatic14 je napisao/la:!!! Istina !!! Krill koje nemoze da dribla 1 na 1 za mene nije krilo nit je ikakav igrac i ako momka gotivim. Ali daj driblaj to valjaj ga po strani, lomi ga pa nabaci al ne ovako... previse sam ocekivo od njeg. Basaksehir je vrh za njega realno !
Pa on i nije krilo. On je krilni napadac u 4-3-3 odnosno kada 4-5-1 prelazi u 4-3-3. U toj formaciji on moze biti jako dobar za klub kao i za reprezntaciju kada ona igra protiv losijih protivnika ili napadacki protiv slicnog protivnika. A kada se igra protiv boljih protivnika kao sto je sada bila Belgija i prije toga Argentina na maracani tada je los jer mora igrati klasicno krilo sto nije njegova prava pozicija.

Mozda se i proda u neki bolji klub ja mu to zelim. Samo i tamo ce igrati krilnog napadaca a ne krilo sigurno.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 sep 2015, 01:05

Ajax je napisao/la:
bhfanatic14 je napisao/la:!!! Istina !!! Krill koje nemoze da dribla 1 na 1 za mene nije krilo nit je ikakav igrac i ako momka gotivim. Ali daj driblaj to valjaj ga po strani, lomi ga pa nabaci al ne ovako... previse sam ocekivo od njeg. Basaksehir je vrh za njega realno !
Pa on i nije krilo. On je krilni napadac u 4-3-3 odnosno kada 4-5-1 prelazi u 4-3-3. U toj formaciji on moze biti jako dobar za klub kao i za reprezntaciju kada ona igra protiv losijih protivnika ili napadacki protiv slicnog protivnika. A kada se igra protiv boljih protivnika kao sto je sada bila Belgija i prije toga Argentina na maracani tada je los jer mora igrati klasicno krilo sto nije njegova prava pozicija.

Mozda se i proda u neki bolji klub ja mu to zelim. Samo i tamo ce igrati krilnog napadaca a ne krilo sigurno.
Pa to je to krilo/krilni napadac... to je ista pozicija samo malo drugacije se gleda zavisi svako to gleda drugacije. Ali on mora znat driblat jedan na jedan ako misli bit igrac za lige 5.. mogu ti nabrajat igro je figo krilnog napadaca u realu igro je nani u mancesteru igro ronaldo u realu i sad igra.. i svi su bili majstori jedan na jedan, nabacaj itd... jest sad tesko poredit to su ipak klase od igraca ali za mene krilo i krilni napadac je jedno te isto. Treba da zna driblat 1-1 i nabacit korisne ubacaje.. to se treba moc ocekivat od jednog a reprezentativca jedne zemlje.
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 04 sep 2015, 01:13

Pa jeste tako. Ali eto u ovim malo losijim klubovima moze proci i kao solidan krilni napadac i ne treba toliko driblati ako se kvalitetno uposljava loptom u prostor kao sto to radi Dzeko. Tada on sa svojom brzinom nadoknadi te neke nedostatke tehnicke i ispadne sasvim soldino. Dok kada igra klasicno krilo tada ne moze da nadoknadi svoje nedostatke jer od krila se bas ocekuju ti segmenti igre u kojima on nije bas najbolji.

Sto se tice buduceg transfera vidjet cemo. Mozda i potpise za kakav Talijanski klub pri dnu tabele. To mi se jedino cini nekako realno od ovih iz liga5. Samo je problem sto ti klubovi igraju vise manje defanzivno. A njemu leze timovi koji igraju napadacki.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2015, 01:18

Visca je trcao od linije do linije skoro cijelu utakmicu i radi njegovog rada Mujdza je ispao puno bolji nego sto bi realno bio da je Visca samo gledao naprijed.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 04 sep 2015, 01:19

Ajax je napisao/la:Pa jeste tako. Ali eto u ovim malo losijim klubovima moze proci i kao solidan krilni napadac i ne treba toliko driblati ako se kvalitetno uposljava loptom u prostor kao sto to radi Dzeko. Tada on sa svojom brzinom nadoknadi te neke nedostatke tehnicke i ispadne sasvim soldino. Dok kada igra klasicno krilo tada ne moze da nadoknadi svoje nedostatke jer od krila se bas ocekuju ti segmenti igre u kojima on nije bas najbolji.

Sto se tice buduceg transfera vidjet cemo. Mozda i potpise za kakav Talijanski klub pri dnu tabele. To mi se jedino cini nekako realno samo je problem sto oni igraju vise manje defanzivno. A njemu leze timovi koji igraju napadacki.
To je to :) :thumbup: najbolji je kada ga uposle u prostor kada moze sa brzinom onda sa jednim kontaktom ili uputit sut ili centrirat. Tako i postize golove cesto dobije pas u prostor i zavrsi iz prve. Za transfer daj boze nek mu je sa srecom. Ja sam skeptican ali mu zelim sve najbolje !
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 04 sep 2015, 08:37

dubrovnik je napisao/la:Visca je trcao od linije do linije skoro cijelu utakmicu i radi njegovog rada Mujdza je ispao puno bolji nego sto bi realno bio da je Visca samo gledao naprijed.
Tacno, ali nema driblinga 1 na 1. Dok nije usao Izet, niti Lulic niti Visca nisu uspjeli probiti Belgijske bokove to je dokaz koliko smo (ne)kvalitetni u odnosu na repku tipa Belgija, to moze proci na nivou L repki ali za nesto vise trebamo krila koja znaju.
Edinu svaka cast jer daje maksimum, ali ce tesko upasti u ligu petice.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 04 sep 2015, 10:30

Imamo 2 slična krila, Lulica i Viscu koji 1 na 1 ne mogu proći nikoga. Puno oni trče, svaka im čast, ali nama treba i krilo koje može probiti, sutirati, centrirati...

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2015, 11:06

Jos jednom gledam utakmicu na SK i mogu reci ponovo sto sam i jucer rekao. Visca i Lulic su jucer trosili nenormalnu energiju i poprilicno su dobro zatvorili ponajbolje bocne igrace na svijetu. Problem ove utakmice je bio posjed lopte. Sve u svemu nismo mi lose odigrali. Dvojica igraca su podbacila ali to smo vec utvrdili.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 04 sep 2015, 18:34

dubrovnik je napisao/la:Jos jednom gledam utakmicu na SK i mogu reci ponovo sto sam i jucer rekao. Visca i Lulic su jucer trosili nenormalnu energiju i poprilicno su dobro zatvorili ponajbolje bocne igrace na svijetu. Problem ove utakmice je bio posjed lopte. Sve u svemu nismo mi lose odigrali. Dvojica igraca su podbacila ali to smo vec utvrdili.
:thumbup:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 05 sep 2015, 01:51

Yebiga... Da je Edin zabio nakon one pete, sad bi ga svi ovdje hvalili na puna usta. To je fudbal.

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 18 sep 2015, 19:51

U prvih 11 i večeras.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Burundi
Kontakt:

Post Postao/la Burundi » 18 sep 2015, 20:46

Dao gol. :thumbup:
DD

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 18 sep 2015, 20:55

Visca je stroj.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 18 sep 2015, 23:00

Momak stvarno dobro igra i definitivno ima svoje mjesto u reprezentaciji. Ja lično ne volim ovakav tip igrača, limitiran je poprilično i jednodimenzionalan (mada pomaže u odbrani i zaista mnogo trči) te stoga više mi se sviđa igrač tipa Hajrovića (naravno dok je ovaj u katastrofalnoj formi, Višća definitivno ima prednost) jer on ipak je opasan po protivnički gol u više segmenata igre nego Višća, tj može mnogo više problema napraviti protivničkoj odbrani nego Edin.
Ipak, momak igra redovno, daje golove, asistira i bila bi velika nepravda pa čak i na klupu ga staviti..
Želim mu stvarno dobar transfer ali jednostavno igru 1 na 1 mora popraviti da bi uspio u najjačim ligama Europe.

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 19 sep 2015, 01:13

Zasto se stalno govori da je Izet bolji ofanzivno cak i poslije toliko golova Visce? Koliko treba da zabije da bi bio bolji "ofanzivno" of igraca koji ne igra u svom timu?
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 sep 2015, 01:37

malta071 je napisao/la:Zasto se stalno govori da je Izet bolji ofanzivno cak i poslije toliko golova Visce? Koliko treba da zabije da bi bio bolji "ofanzivno" of igraca koji ne igra u svom timu?
Nisu tu golovi u pitanju, nego se radi o više segmenata. Dribling, igra 1 na 1, šutevi.. tu se Izet doima mnogo opasnijim od Višće, mada ovaj jeste u boljoj formi i dokle god ovako igra, Izet neće biti u prvih 11 niti ima smisla stavljati igrača koji redovno igra i zabija na klupu. :)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 19 sep 2015, 01:45

HariTz je napisao/la:
malta071 je napisao/la:Zasto se stalno govori da je Izet bolji ofanzivno cak i poslije toliko golova Visce? Koliko treba da zabije da bi bio bolji "ofanzivno" of igraca koji ne igra u svom timu?
Nisu tu golovi u pitanju, nego se radi o više segmenata. Dribling, igra 1 na 1, šutevi.. tu se Izet doima mnogo opasnijim od Višće, mada ovaj jeste u boljoj formi i dokle god ovako igra, Izet neće biti u prvih 11 niti ima smisla stavljati igrača koji redovno igra i zabija na klupu. :)
Ja nigdje nisam vidio taj Izetov dribling u ovim utakmicama reprezentacije, a još manje tu igru 1na1. Čitava njegova igra se svodi na prijem lopte, i udarac u što kraćem vremenskom roku.
DRUG NEBI TI PUNCA

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 19 sep 2015, 01:47

Pa doima zato sto se pojedinci loze na takve poteze. Dribling i finte. Ali koliko to doprinosi boljitku nase igre? Za mene je Izet presebican igrac, mada naravno mislim da je kvalitetan ali ipak vise cijenim igraca tipa Visca.
Nije da Izet zabija gol po tekmi i dvije asistencije. Ofanziva, ofanziva. Zabijati golove i asistirati je ofanziva. I Visca to trenutno radi.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 19 sep 2015, 01:54

malta071 je napisao/la:Pa doima zato sto se pojedinci loze na takve poteze. Dribling i finte. Ali koliko to doprinosi boljitku nase igre? Za mene je Izet presebican igrac, mada naravno mislim da je kvalitetan ali ipak vise cijenim igraca tipa Visca.
Nije da Izet zabija gol po tekmi i dvije asistencije. Ofanziva, ofanziva. Zabijati golove i asistirati je ofanziva. I Visca to trenutno radi.
Pa upravo zato što je Višča u formi njemu i dajem prednost u odnosu na Izeta, ovaj drugi čak i ne igra.
Višća puno pomaže u defanzivi, ali je poprilično limitiran naprijed, kod nekih reprezentacija to može proći, kod nekih ne. Mada on nije klasično krilo nego krilni napadač.
A to da Izet je sebičan, jeste, slažem se, veliki je potrošač lopti plus ne igra nikako.. Tako da i nije u konkurenciji za prvih 11. :)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Brazzzoo123, jasmin10 i 24 gosta.