Skijaski skokovi

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Asteriks
Kontakt:

Re: Skijaski skokovi

Post Postao/la Asteriks » 29 dec 2015, 19:09

Ferund sa jos nizeg 137.5 :bow:

Kao sto sam prognozirao Freund prvi. :clap:
Ev da se mal usudim prognozirati. Ocekujem Hayboecka ili nekog Norvezana na podijumu, prvi Freund ispred Prevca
Znaci promasio samo mjesta Prevcu i Hayboecku.

E sada, ostalo je jos 6 skokova, ali da iskristaliziramo par skakaca:

1. Freund - 307.2 b
2. Hayboeck - 304.2
3. Prevc - 299.9
Kraft - 287.7
Forgrang - 278.8
Freitag - 276.5

Znaci skakci u borbi za pobjedu i dobar plasman (podijum).
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 29 dec 2015, 19:23, ukupno mijenjano 3 puta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 dec 2015, 19:18

Kakvo ludilo na tribinama nakon skoka Prevca :tokralju:

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 29 dec 2015, 19:23

Citao sam komentare prije pocetka takmicnje i na pauzi, gledam strucnjaci mnogi ovdje tako lako otpisase Freunda da mu davase eto neko 3 mjesto da se ubaci slucajno, ovo ce biti BARA BARA DO ZADNJEG SKOKA FREUND I PREVC. Nemoj te se fatat za Freundoe rezultata iz Engelberga prosto liku nikad nije odgovarala ta skakonica. Al bez obzira na formu i sve to pred ovo takmicenje dati ovoliko sanse vise Prevcu je presmjesno sto se i pokazalo. FREUND TITO KRALJ MAESTRO

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 dec 2015, 19:27

Ili nisu gledali neke epske bitke ili jednostavno nisu shvatili sta znaci pobjednicki mentalitet, onda kada je najpotrebnije.

Taman da je Freund bez ijednog poena dosao na ovu turneju, ocekivao bih ako nista top 5, jer je takav tip skakaca. Trenutno je malo takvih.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 29 dec 2015, 19:47

MElloo je napisao/la:Kakvo ludilo na tribinama nakon skoka Prevca :tokralju:
Pa ludilo jer su vidjeli da je Freund pobjedio iskljucivo zbog toga ludilo ne zbog Prevca skacu u Njemackoj :D :D :D :D

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 29 dec 2015, 19:55

thomashasler je napisao/la:
Pa ludilo jer su vidjeli da je Freund pobjedio iskljucivo zbog toga ludilo ne zbog Prevca skacu u Njemackoj :D :D :D :D
Pa znam al kad gledas neke druge skakaonice gdje se ne skupi 100 ljudi, a ovdje.. :salut:

Suljo20002
Kontakt:

Post Postao/la Suljo20002 » 29 dec 2015, 20:50

MElloo je napisao/la:
Pa znam al kad gledas neke druge skakaonice gdje se ne skupi 100 ljudi, a ovdje.. :salut:
Vidjet cemo kakva ce atmosfera da bude u Insbruku :)
Inace od sve 4 skakaonice najlosija atmosfera po meni bude u Garmisu ...
Sve cestitke Freundu :kralj: :kralj: :thumbup:

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 dec 2015, 20:54

Vjetar je bio od presudnog značaja. Kad imaš vjetar u leđa, ne može ti ni koeficijent kako treba pomoći, ukoliko tvoj glavni rival ima vjetar u prsa
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 29 dec 2015, 21:05

Jeftha je napisao/la:Vjetar je bio od presudnog značaja. Kad imaš vjetar u leđa, ne može ti ni koeficijent kako treba pomoći, ukoliko tvoj glavni rival ima vjetar u prsa
Pa rekao je jucer Freund u intervju pored svega moras imat srecu, vidis predhodna 3 takmicenja gdje je Prevc dominirao upravo je Freund imao problema s vjetrom koji nije isao u njegovu korist, takva su ti sad pravila ovog takmicenja okrece se u sekundi sve

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 dec 2015, 21:12

Jeftha je napisao/la:Vjetar je bio od presudnog značaja. Kad imaš vjetar u leđa, ne može ti ni koeficijent kako treba pomoći, ukoliko tvoj glavni rival ima vjetar u prsa
Pa rekao je jucer Freund u intervju pored svega moras imat srecu, vidis predhodna 3 takmicenja gdje je Prevc dominirao upravo je Freund imao problema s vjetrom koji nije isao u njegovu korist, takva su ti sad pravila ovog takmicenja okrece se u sekundi sve
Pa upravo to, sreća je bila na njegovoj strani, mada na ona 2 takmičenja u Engelbergu Prevc je pomeo kokurenciju. No, preostala su još 3 takmičenja. Nadam se da će biti uzbudljivo sve do posljednjeg skoka i da će neko od ove dvojice pobjediti. Evo već treću sezonu njih dvojica su najkonstantniji takmičari.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 29 dec 2015, 21:28

Pa pomeo jest to ne sporim al je imao i srecu da mu je vjetar odgovarao da leti kako zeli jednostavno sve se poklopilo taj vikend Prevcu. Pa takmicenje u Rusiji Freund je prvi dan pomeo konkurenciju da bi u drugom bio 12 a Prevc izdominirao, al mi je bilo smijesno citat komentare ovdje kako ce Prevc danas uzet glat pobjedu minimum 1o bodova prednosti kao i ukupan pobjednik, upravo zbog tog Engelberga za jedan vikend koji je dominirao likovi zaboravili na Freunda i metenje konkurencije i da se moze desiti svakome los vikend, al to ne daje za pravo da se neko stavi kao favorit potpuno nedodirljiv da je pogotovo Novogodisnja turneja. I naravno da ne moze se nista znati tek je pocetak jos je 6 skokova u igri, s jednim dobrim skokom NE MOZES BITI UKUPNI POBJEDNIK NA KRAJU, AL SA JEDNIM LOSIM, SAMO JEDNIM LOSIM SKOKOM OD 8 MOZES DA IZGUBIS TITULU POBJEDNIKA, nadam se da nece ni jedan od ove dvojice imat los dosta neki skok i da bude zadnje takmicenje u razlici do 10 bodova a i da se jos neko treci tu umjesa jer ne volim niciju dominiciju apsolutnu i pisanje po konkurenciji, volim neizvjesnost i tjesne borbe do zadnje sekunde kao sto je bio finis predhodne sezone gdje su usli na cilj sa istim brojem bodova....

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 29 dec 2015, 22:05

Ovo je odlucio vjetar. Prevcu vjetar u ledza a svabi u prsa. Da su imali isti vjetar dobio bi Prevc ovo sa najmanje 10 poena prednosti. Od 5 skokova u ova 2 dana samo je u ovom zadnjem bio freund ispred i to Zahvaljujuci vjetru. Sto je i on priznao u interviju poslije takmicenja.

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 29 dec 2015, 22:13

thomashasler je napisao/la:Pa pomeo jest to ne sporim al je imao i srecu da mu je vjetar odgovarao da leti kako zeli jednostavno sve se poklopilo taj vikend Prevcu. Pa takmicenje u Rusiji Freund je prvi dan pomeo konkurenciju da bi u drugom bio 12 a Prevc izdominirao, al mi je bilo smijesno citat komentare ovdje kako ce Prevc danas uzet glat pobjedu minimum 1o bodova prednosti kao i ukupan pobjednik, upravo zbog tog Engelberga za jedan vikend koji je dominirao likovi zaboravili na Freunda i metenje konkurencije i da se moze desiti svakome los vikend, al to ne daje za pravo da se neko stavi kao favorit potpuno nedodirljiv da je pogotovo Novogodisnja turneja. I naravno da ne moze se nista znati tek je pocetak jos je 6 skokova u igri, s jednim dobrim skokom NE MOZES BITI UKUPNI POBJEDNIK NA KRAJU, AL SA JEDNIM LOSIM, SAMO JEDNIM LOSIM SKOKOM OD 8 MOZES DA IZGUBIS TITULU POBJEDNIKA, nadam se da nece ni jedan od ove dvojice imat los dosta neki skok i da bude zadnje takmicenje u razlici do 10 bodova a i da se jos neko treci tu umjesa jer ne volim niciju dominiciju apsolutnu i pisanje po konkurenciji, volim neizvjesnost i tjesne borbe do zadnje sekunde kao sto je bio finis predhodne sezone gdje su usli na cilj sa istim brojem bodova....
Neki jesu zaboravili, ja nisam. Njih dvojica su podjednako kvalitetni skakači i trenutno najkvalitetniji, Samo se nadam da neće podbaciti u Innsbrucku, pošto su Austrijanci u većini slučajeva tamo pravili drastične razlike u odnosu na glavne konkurente, kao Schlierenzauer protiv Jacobsena 2013.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 29 dec 2015, 22:35

Freund je u prvoj seriji imao nesto losije uvjete +15 na vjetar u odnosu na Prevca +12 cini mi se i tu je izgubio upravo ta neka 3.5m. U drugoj seriji se islo do Forfanga, gdje se zaletiste drastino spustalo poboljsanjem uvjeta. E onda, Hayboeck koji spada u sami vrh trenutne elite, sa desete kapije skace 139, da bi sa kapije nize u skoro istim uvjetima (cak mozda i mal losijim od Hayboecka) Freund skocio 137.5. Vjetar se naglo okrece, ali se ide i na 12 il 13 kapiju, dolazi Prevc i gubi ukupno 14 bodova.

Vjetar jeste uticao, ali kada pogledamo citavu situaciju, Freund je sa najnizeg zaletista odradio vrhunski skok i zasluzeno pobjedio.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 29 dec 2015, 23:09

thomashasler je napisao/la:Citao sam komentare prije pocetka takmicnje i na pauzi, gledam strucnjaci mnogi ovdje tako lako otpisase Freunda da mu davase eto neko 3 mjesto da se ubaci slucajno, ovo ce biti BARA BARA DO ZADNJEG SKOKA FREUND I PREVC.

osjecam se prozvanim ovdje pa da ti kazem da ja niti sam niti se smatram za strucnjaka a valjda imam pravo na svoje misljenje za to
i sluzi forum zar ne? ja jesam ocekivao pobjedu
prevca i od toga ne bjezim a uostalom hayboecka
i freunda sam ocekivao na postolju i sva trojica su i zavrsila tu samo poredak nije takav, zamjenis freunda i prevca :)

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 30 dec 2015, 00:12

elvis270178 je napisao/la:Ovo je odlucio vjetar. Prevcu vjetar u ledza a svabi u prsa. Da su imali isti vjetar dobio bi Prevc ovo sa najmanje 10 poena prednosti. Od 5 skokova u ova 2 dana samo je u ovom zadnjem bio freund ispred i to Zahvaljujuci vjetru. Sto je i on priznao u interviju poslije takmicenja.
Druze evo Asteriks ti je objasnio ...vjetar svakako jest bio jedan faktor al ne mozes reci da je samo zbog vjetra Freund uzeo pobjedu...pa prva serija freund je imao gore uvjete plus 15 a Prevc plus 12 znaci vjetar je bio u korist slovenca sto je rezultiralo od 3.5 metra prednosti. Znaci kad je vjetar u korist nekog koga ti gotivis ok nikom nista a kad nekom koga ti nesimpatises onda vjetar presudio...u drugoj seriji Freund je skakao sa 9 kapije i dosao na 137.5 m a Prevc sa 12-13 tako da kada saberes dvije serije Freund je sasvim zasluzeno ISKLJUCIVO SA SVOJIM KALITETOM UZEO PRVO MJESTO. Ja navijam za Freunda al sam isto realan i ako neko drugi pobjedi cestitam mu i ne umanjujem pobjedu mu s tim opaskama da nije bilo vjetra bilo bi drugacije, al ako vec spominjes da nije bilo vjetra onda reci i za prvu seriju gdje je vjetar isao na ruku Prevcu, pozdrav

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 30 dec 2015, 00:16

zgmiky je napisao/la:
thomashasler je napisao/la:Citao sam komentare prije pocetka takmicnje i na pauzi, gledam strucnjaci mnogi ovdje tako lako otpisase Freunda da mu davase eto neko 3 mjesto da se ubaci slucajno, ovo ce biti BARA BARA DO ZADNJEG SKOKA FREUND I PREVC.

osjecam se prozvanim ovdje pa da ti kazem da ja niti sam niti se smatram za strucnjaka a valjda imam pravo na svoje misljenje za to
i sluzi forum zar ne? ja jesam ocekivao pobjedu
prevca i od toga ne bjezim a uostalom hayboecka
i freunda sam ocekivao na postolju i sva trojica su i zavrsila tu samo poredak nije takav, zamjenis freunda i prevca :)
nek se pise i ja iznosim svoje misljenje i drago mi je da raspravljamo na ovoj temi bez ikakve uvrede, sasvim je normalno ocekivat pobjedu Prevca al reci da ce uzet glat sa 10 plus malo je pretjerano jer su obojica izuzetni skakaci i kvalitetom su u gram sto dokazuju evo dvije sezone zadnje...

elvis270178
Kontakt:

Post Postao/la elvis270178 » 30 dec 2015, 13:11

To je tacno da je imao malo manje vjetra u prvom skoku. Ali drugi skok freund -4.6 a Prevc + 7.7. To je vec dirasticna razlika. Jedno vjetar odozdo a drugo vjetar u ledza. Dzaba onda sto skaces sa 12 umjesto sa 9. Ali dobro nije sve gotovo za prevca ima jos 6 skokova , tako da se i to sa vjetrom opet moze okrenuti. Pa nek onda pobjedi bolji. Nebi bilo fino da vjetar odlucuje pobjednika ali taki su skokovi danas.

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 30 dec 2015, 14:14

elvis270178 je napisao/la:To je tacno da je imao malo manje vjetra u prvom skoku. Ali drugi skok freund -4.6 a Prevc + 7.7. To je vec dirasticna razlika. Jedno vjetar odozdo a drugo vjetar u ledza. Dzaba onda sto skaces sa 12 umjesto sa 9. Ali dobro nije sve gotovo za prevca ima jos 6 skokova , tako da se i to sa vjetrom opet moze okrenuti. Pa nek onda pobjedi bolji. Nebi bilo fino da vjetar odlucuje pobjednika ali taki su skokovi danas.
Ja nigdje nisam rekao da je gotovo za bilo koga samo sam uzeo ovo tvoje da bi Prevc lagano da ne bi vjetra i slicno, necemo price da je babi muda da bude deda. Pa prvi skok s istog zaletista a Freund imao gore uvjete, sad zamisli da je i Prevc u drugoj seriji skakao sa 9 kao Freund, kompjuterski je izracunato da zbog tog plus 7.7 treba da ide za tri kapije iznad tako da vjetar jest imao utjecaja al...nije bas vjetar napavio razliku od 15 bodova koju je Freund ostvario u drugom skoku-Nadoknadio minus iz prve i otisao plus 7 i nesto.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 31 dec 2015, 01:04

Idemo slovenski zmajčeki...Peter do pobjede u 2016....

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.