San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

HariTz
Kontakt:

Re: San Marino - BiH 06.09.2025. | BiH - Austrija 09.09.2025.

Post Postao/la HariTz » 08 sep 2025, 01:08

soccerfan je napisao/la:
08 sep 2025, 00:15
Gazibegovic je izgledao lose jer je morao pokrivati cjelu desnu stranu jer je Hajradinovic, koji je inace trebao biti njegov partner na desnoj strani, odlucio da ide disati Edinu i Demiru za vratom a ne igra poziciju gdje treba da igra. I sto je najzalosnije od svega, ni tamo nista nije napravio.
To je tačno da nije imao nikakvu podršku od Hajradinovića te je izgledao katastrofalno.

Međutim, i ova utakmica je pokazala njegove limite u fazi napada, bezidejnost i manjak koncentracije. Kako god, ima mjesta da bude na spisku, pogotovo ako Dedić nije spreman ili da igra lijevo.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 sep 2025, 01:18

Quartararo je napisao/la:
07 sep 2025, 00:14

Auu bruda pa ne mogu ni uduplati milju. Sramota. :yawn:
Jesi uzeo sta kesovine na onaj tiket sto ti je Nodi sastavio? :yawn:
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 08 sep 2025, 03:03

Dupli
Zadnja izmjena: PeppermintSA, dana/u 08 sep 2025, 03:42, ukupno mijenjano 1 put.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 08 sep 2025, 03:04

Nisam nakav patriota i ne radi me reprezentacija još otkad je Pape miniran, jedva da i pratim, ali me raduje ova mladost zato što ima ono što volim vidjeti - brzinu, potez, dribling. Tu mislim i na Alajbegovica, i na Memića, i na Bajraktarevića, i na Baždara, i na Dedića, koji je iscupao svoju karijeru prelaskom u Benficu. Muka mi je više polovnih tempaša i dizelaša koji su rak rana našeg fudbala posljednjih 30 godina. Napokon da vidim biciklo, da vidim neku petu, loptu gurnutu kroz noge, da vidim krilnog igrača da ne vraća loptu unazad nego da navre u šesnaesterac, da vidim vic u igri. Da se razumijemo, utakmica je realno bila za ****, i dalje 2/3 ekipe su polovnjaci, i dalje je igra pretežno ja tebi-ti meni, sideways football, što bi rekli Englezi, dakle spora, anemična, šablonizovana. Ali ima nekih naznaka boljih dana. Da još nafatamo 2-3-4 mlada polivalentna igrača, biće to i vise nego dobro. I treba ih forsirati. Ako je mogao Yamal sa 15 godina igrati za Spaniju koja je doslovno ima na stotine vrhunskih igrača, ako je mogao Mbappe sa 17 biti standardan u Francuskoj koja ima vise registrovanih fudbalera nego BiH - i to ona prijeratna, socijalistička republika građana, onda vala i mi možemo isforsirati 2-3 uber talentovana mlada igrača umjesto da tavorimo sa hajradinovićima, burnićima, šarićima, đakovcima i ostalim škartom. Vidim spominje se taj neki špic iz Wolfsburga što igra za u-21 Njemačku. To treba odmah zajmiti. Znači, samo mlado i brzo dovoditi. Zvuči ko banalizacija, znam. Ali nije. I još nešto, moramo svi mi - i navijaci i struka i savez, početi prepoznavati pojedine rijetke potencijale u domaćoj ligi dok su vrlo mladi. Ja odgovorno tvrdim da je Buljubašić, sa svojih 18 godina koliko je imao dok je u igrao u Sarajevu, bio igračina za Burnića. Naoko su sličnog profila, tempaši, ali je Buljubašić u svakom smislu bio bolji (ne znam kakav je sad, ne pratim). Samo što niko nema muda da to gurne odmah u reprezentaciju. Jer odmah idu komentari, ‘ta će on iz “najgore lige u Evropi” (nit je najgora liga u Evropi, nit je treba nipodastavati), ili guraju se menadžerski igrači, ili idu komentari guraju se pitari/skretnicari/vicini/beusovi ovisno o klubu iz kojeg igrač dolazi, i to od navijača drugih klubova. Hoću reći, ja sam dubokog, ali zaista dubokog uvjerenja - a držim za sebe da sam neko ko se razumije u fudbal - da smo unazad desetak godina sigurno ugasili 4 ili 5 vrlo talentovanih domaćih igrača kojima nismo dali šansu u A reprezentaciji, koja, da se ne lažemo, prevashodno prodaje igrače i omogućava im daljnju karijeru. Ako Hrvati, koji imaju u svakom trenutku preko 50 igrača u ligama petice, čiji igrači tradicionalno dominiraju u najvećim evropskim klubovima, ne libe se u A selekciju zvati mlade igrače ne samo Dinama; već i Rijeke i Hajduka i stavljati ih da igraju, onda vala možemo i mi koji i dalje drkamo na starca Dzeku kad se pojavi neki dobar mlad igrač. Rijeku PAOK otrese kao slinu 5:0, ali Fruk igra u prvih 11 reprezentacije. Kod nas da neki mladi igrač iz bh lige zaigra u prvih 11 reprezentacije u kvalifikacionom meču, bila bi atomska bomba. Meni bi uvijek recimo u A reprezentaciji prije igrao Kulašin od prije godinu-dvije (da ne bude da forsiram igrače Sarajeva ili igrače sarajevskih klubova) nego što bih forsirao kojekakve prevljake i tabakoviće od 30 godina ili one neke kulenoviće. Jer u tim mladim godinama, to moze učiniti čuda - unapređenje igračkih kvaliteta, podizanje samopouzdanja i morala, podstrek za veći i bolji rad, na kraju krajeva i transfer. Jer pitanje je šta bi bilo da su pojedini naši igraci u 18-19-20. godini zaigrali za A reprezentaciju, i to zaista zaigrali u takmicarskim mečevima, redovno. Možda bi Buljubašić danas bio u Bundesligi. Možda Hadžiahmetović ne bi išao zaobilaznim putem preko Konye nego bi se prodao odmah u Atalantu, pa boga pitaj gdje bi bio danas i koliko bi bio kvalitetan. Ja i dalje duboko vjerujem da je Radovac, kojeg organski ne podnosim, zaslužio da sa 18 godina uđe u A reprezentaciju 2013. na 2014., onda kad smo imali najjaču reprezentaciju jer je bio nestvarno talentovan i igrao fantasticno i u Evropi, i boga pitaj kako bi se njegov fudbalski put razvijao i gdje bi danas bio. Fudbalske karijere nisu linearno i sudbinski definisane. Ono u fazonu, eh, on je dobar i zato što je dobar uspjeće, a ako nije dobar, neće i svako ko je uspio bio je predrodredjen za uspjeh jer je bio dobar, a svako ko igra na našim pašnjacima s razlogom igra na našim pašnjacima i prosto u startu nije mogao dalje. Nije to tako. Ima tu milion faktor. I da me neko krivo ne shvati, ne zagovaram menadžerske igrače. Djakovac, Burnic, Radeljic, sve su to vrlo vjerovatno menadžerski igrači jer su najednom, u 26-27-28. godini, odnikud upali u reprezentaciju. I toga će uvijek nažalost biti, ne samo kod nas. Ono što ja zagovaram je kvalitetno analiziranje igrača i hrabrost pri ulaganju u budućnost. Menalo je u Širokom igrao pet puta bolji fudbal, sa 19-20 godina, nego što je ikad zaigrao u HNL-u. Ali tek kad je završio u HNL-u, počeo je igrati u reprezentaciji. Zapravo, ta generacija sva - on, Gojak, Ćavar, Demirović, Radeljić i co. bila je odlična, pretežno iz domaće lige. Tukla Portugalce 3:1, Velsa 0:4 i 2:0, a onda morala čekati, čini mi se, pune 4 godine da prvi igrač iz nje dobije poziv u A tim. Uglavnom, imao sam potrebu da to napišem ovdje.

AjsKjub
Kontakt:

Post Postao/la AjsKjub » 08 sep 2025, 06:37

slika
Unico amore sei!
❤️🖤

231983
Kontakt:

Post Postao/la 231983 » 08 sep 2025, 08:39

Zglavkar je napisao/la:
07 sep 2025, 23:48
231983 je napisao/la:
07 sep 2025, 23:46
Zglavkar je napisao/la:
07 sep 2025, 23:41
Raja, jedna servisna informacija, može li se računati da će biti ispoštovani brojevi sjedišta sa karata na Bilinom? Ili je ipak divljina i narod sjeda gdje stigne?
Divljina! To kod nas samo u teatru imas druze.
Naišao sam pred prošlu utakmicu na oprečne informacije, neko je napisao da se na Zapadu uglavnom ispoštuje, neko ne, ne bih ni očekivao na Jugu.
Ja, moguce da je neko imao i takvih iskustava. Ja sam poptilično čest na utakmicama reprezentacije i stvarno nikad nisam vidio da neko traži broj. Samo moras sektor potrefiti heh

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 08 sep 2025, 08:53

PeppermintSA je napisao/la:
08 sep 2025, 03:04
Nisam nakav patriota i ne radi me reprezentacija još otkad je Pape miniran, jedva da i pratim, ali me raduje ova mladost zato što ima ono što volim vidjeti - brzinu, potez, dribling. Tu mislim i na Alajbegovica, i na Memića, i na Bajraktarevića, i na Baždara, i na Dedića, koji je iscupao svoju karijeru prelaskom u Benficu. Muka mi je više polovnih tempaša i dizelaša koji su rak rana našeg fudbala posljednjih 30 godina. Napokon da vidim biciklo, da vidim neku petu, loptu gurnutu kroz noge, da vidim krilnog igrača da ne vraća loptu unazad nego da navre u šesnaesterac, da vidim vic u igri. Da se razumijemo, utakmica je realno bila za ****, i dalje 2/3 ekipe su polovnjaci, i dalje je igra pretežno ja tebi-ti meni, sideways football, što bi rekli Englezi, dakle spora, anemična, šablonizovana. Ali ima nekih naznaka boljih dana. Da još nafatamo 2-3-4 mlada polivalentna igrača, biće to i vise nego dobro. I treba ih forsirati. Ako je mogao Yamal sa 15 godina igrati za Spaniju koja je doslovno ima na stotine vrhunskih igrača, ako je mogao Mbappe sa 17 biti standardan u Francuskoj koja ima vise registrovanih fudbalera nego BiH - i to ona prijeratna, socijalistička republika građana, onda vala i mi možemo isforsirati 2-3 uber talentovana mlada igrača umjesto da tavorimo sa hajradinovićima, burnićima, šarićima, đakovcima i ostalim škartom. Vidim spominje se taj neki špic iz Wolfsburga što igra za u-21 Njemačku. To treba odmah zajmiti. Znači, samo mlado i brzo dovoditi. Zvuči ko banalizacija, znam. Ali nije. I još nešto, moramo svi mi - i navijaci i struka i savez, početi prepoznavati pojedine rijetke potencijale u domaćoj ligi dok su vrlo mladi. Ja odgovorno tvrdim da je Buljubašić, sa svojih 18 godina koliko je imao dok je u igrao u Sarajevu, bio igračina za Burnića. Naoko su sličnog profila, tempaši, ali je Buljubašić u svakom smislu bio bolji (ne znam kakav je sad, ne pratim). Samo što niko nema muda da to gurne odmah u reprezentaciju. Jer odmah idu komentari, ‘ta će on iz “najgore lige u Evropi” (nit je najgora liga u Evropi, nit je treba nipodastavati), ili guraju se menadžerski igrači, ili idu komentari guraju se pitari/skretnicari/vicini/beusovi ovisno o klubu iz kojeg igrač dolazi, i to od navijača drugih klubova. Hoću reći, ja sam dubokog, ali zaista dubokog uvjerenja - a držim za sebe da sam neko ko se razumije u fudbal - da smo unazad desetak godina sigurno ugasili 4 ili 5 vrlo talentovanih domaćih igrača kojima nismo dali šansu u A reprezentaciji, koja, da se ne lažemo, prevashodno prodaje igrače i omogućava im daljnju karijeru. Ako Hrvati, koji imaju u svakom trenutku preko 50 igrača u ligama petice, čiji igrači tradicionalno dominiraju u najvećim evropskim klubovima, ne libe se u A selekciju zvati mlade igrače ne samo Dinama; već i Rijeke i Hajduka i stavljati ih da igraju, onda vala možemo i mi koji i dalje drkamo na starca Dzeku kad se pojavi neki dobar mlad igrač. Rijeku PAOK otrese kao slinu 5:0, ali Fruk igra u prvih 11 reprezentacije. Kod nas da neki mladi igrač iz bh lige zaigra u prvih 11 reprezentacije u kvalifikacionom meču, bila bi atomska bomba. Meni bi uvijek recimo u A reprezentaciji prije igrao Kulašin od prije godinu-dvije (da ne bude da forsiram igrače Sarajeva ili igrače sarajevskih klubova) nego što bih forsirao kojekakve prevljake i tabakoviće od 30 godina ili one neke kulenoviće. Jer u tim mladim godinama, to moze učiniti čuda - unapređenje igračkih kvaliteta, podizanje samopouzdanja i morala, podstrek za veći i bolji rad, na kraju krajeva i transfer. Jer pitanje je šta bi bilo da su pojedini naši igraci u 18-19-20. godini zaigrali za A reprezentaciju, i to zaista zaigrali u takmicarskim mečevima, redovno. Možda bi Buljubašić danas bio u Bundesligi. Možda Hadžiahmetović ne bi išao zaobilaznim putem preko Konye nego bi se prodao odmah u Atalantu, pa boga pitaj gdje bi bio danas i koliko bi bio kvalitetan. Ja i dalje duboko vjerujem da je Radovac, kojeg organski ne podnosim, zaslužio da sa 18 godina uđe u A reprezentaciju 2013. na 2014., onda kad smo imali najjaču reprezentaciju jer je bio nestvarno talentovan i igrao fantasticno i u Evropi, i boga pitaj kako bi se njegov fudbalski put razvijao i gdje bi danas bio. Fudbalske karijere nisu linearno i sudbinski definisane. Ono u fazonu, eh, on je dobar i zato što je dobar uspjeće, a ako nije dobar, neće i svako ko je uspio bio je predrodredjen za uspjeh jer je bio dobar, a svako ko igra na našim pašnjacima s razlogom igra na našim pašnjacima i prosto u startu nije mogao dalje. Nije to tako. Ima tu milion faktor. I da me neko krivo ne shvati, ne zagovaram menadžerske igrače. Djakovac, Burnic, Radeljic, sve su to vrlo vjerovatno menadžerski igrači jer su najednom, u 26-27-28. godini, odnikud upali u reprezentaciju. I toga će uvijek nažalost biti, ne samo kod nas. Ono što ja zagovaram je kvalitetno analiziranje igrača i hrabrost pri ulaganju u budućnost. Menalo je u Širokom igrao pet puta bolji fudbal, sa 19-20 godina, nego što je ikad zaigrao u HNL-u. Ali tek kad je završio u HNL-u, počeo je igrati u reprezentaciji. Zapravo, ta generacija sva - on, Gojak, Ćavar, Demirović, Radeljić i co. bila je odlična, pretežno iz domaće lige. Tukla Portugalce 3:1, Velsa 0:4 i 2:0, a onda morala čekati, čini mi se, pune 4 godine da prvi igrač iz nje dobije poziv u A tim. Uglavnom, imao sam potrebu da to napišem ovdje.
Sve si u pravu ali isto tako niko se neće složiti s tobom. Najgore je kad principi koji važe za jedan kontekst ostanu da važe i kada kontekst prestane da postoji. U Papetovoj generaciji zaista nije bilo mjesta za domaće igrače. Naravno,mogli su se vrtiti po spiskovima i Svraka je trebao da se nađe na tom spisku prije Tine ili Anela,a možda i neki prije Svrake,ali sve u svemu ekipa je bila toliko jaka da kada se kaže da igrači iz naše lige nemaju mjesta,to je bilo makar donekle istinito. Međutim,godinama poslije, raja je nastavila da ponavlja istu frazu i ako smo imali značajno slabiju reprezentaciju pa smo dobili komične situacije da igrač ne može dobiti poziv dok je tu,a može mjesec dana nakon što napravi transfer.

Sa druge strane,odlaskom Kulašina, ja ne vidim nekog ko bi sada trebao dobiti poziv u A reprezentaciju.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 08 sep 2025, 09:05

Ima li neko da je pogledao utakmicu Austrija-Kipar da nam napiše malo više o Austriji, tj. načinu igre, manama, kvalitetu…

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 08 sep 2025, 09:08

Coolpanda24 je napisao/la:
08 sep 2025, 09:05
Ima li neko da je pogledao utakmicu Austrija-Kipar da nam napiše malo više o Austriji, tj. načinu igre, manama, kvalitetu…
Ljudi su bas bili losi, mogli su i izgubiti od kipra. Penal cirkus, ono Borac nebi dobio za penal, sve ti receno...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 sep 2025, 09:25

Coolpanda24 je napisao/la:
08 sep 2025, 09:05
Protiv Kipra sam samo malo pored pratio, ali opcenito ih gledam svaku utakmicu, 4-2-3-1 igraju standardno i to im je formacija vec i od EP.
Kao i obicno kod svake ekipe koju je do sad Rangnick trenirao, igraju visok presing, puno trce, i najopasniji su iz kontri.
Sabitzer i Baumgartner mogu pokriti skoro svaku poziciju u sredini i to im je velika prednost, pogotovo Baumgartner koji nekad i igra spica ili laznu devetku, od njega mislim da prijeti i najveca opasnost. Ne bi me cudilo da u Zenici krenu bez Arnautovica, i samo sa Baumgartnerom kao najisturenijim.
Protiv Kipra se jesu namucili, ali i mi smo da se ne lazemo, tako da sutra ocekujem poprilicno izjednacen duel. Po meni presudno je sto imaju veci kvalitet u sredini, pisao sam vec neki dan, ako ih u sredini uspijemo nadjacati, mozemo i dobiti. Tako smo i prosla dva puta protiv njih jako dobro prosli.

NebeskaSila96
Kontakt:

Post Postao/la NebeskaSila96 » 08 sep 2025, 12:27

Dal je neko uzimao karte za utakmicu u Becu ? Koliko traje ova obrada.Kupio karte prije par dana za sektor A dobio sam potvrdni mail da sam kupio,ali još karte nisu došle na stranici stoji da je u obradi

BHFreak
Kontakt:

Post Postao/la BHFreak » 08 sep 2025, 12:28

Ima li gdje da se kupi dres repke orginal?
"Naša zemlja, naša čast, naša lopta - Bosna u srcu, pobjeda u nogama!" - Emir Spahić

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 08 sep 2025, 13:27

Volio bih da ove mini naciste dobijemo samo zato sto kopiraju velike naciste u svemu. Pa su tako i oni objavili video sa stadiona Bilino polje i cude se kao gdje se igra utakmica. Stadion tj teren u linzu im izgleda kao da se preko njega dnevno izvuce 180 kubika bukve ali oni se zale na nas stadion.
To je sve pocelo sa RTL pricom o tome kako je Bilino polje los stadion.
Nek su dobri stadioni na farskim otocima, Gibraltaru,san Marino i slicno.
Znam ja da Bilino polje ne spada u red najboljih stadiona Evrope ali teren je dobar i sta ti vise kao igracu treba?

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 08 sep 2025, 13:29

BiH 4,80
X 3.60
Austrija 1,70
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Amazon [Bot], edvaE2, Google Adsense [Bot], JackW, napapijri1987 i 40 gostiju.