Jooj, nemoj me napominjati. Smijao se prije par godina kad kazu da mu je Tim napravio HOF karijeru, a sad se zapitam
NBA 2022-23 regular season
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA 2022-23 regular season
Ali evo, objektivno. Meni je Spoelstra bolji trener od Popa. Redovno pronalazi nedraftane igrace. Izvlaci max i ima dobre rezultate.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
- Shategabri
- Kontakt:
Pa obojica su bitnija i bolje igraju od Klaya u ovom momentu.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑23 dec 2022, 12:24NBA je napredovao, plus je sut za 3p mnogo u igri, otuda i ofanzivne eksplozije.Ja sam naveo GS jer su ipak radi o NBA prvacima i njih treba drzati na visokom standardu, slazes se? Prvi ce to i Kerr reci.Shategabri je napisao/la: ↑23 dec 2022, 12:12Ma ima blentavih rezltata, oni su 90 ubacili Sacramentu za poluvrijeme.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑23 dec 2022, 12:00Ocekujem da se ne primi 91p za poluvrijeme.Kad si zadnji put to vidio? Desava se da fale i drugim ekipama najbolji igraci pa ne prime 91p za poluvrijeme.Ovdje ipak pricamo o aktuelnim prvacima.
Nigdje nisam rekao da je Kuminga vrhunski defanzivac, ali da je trenutno bolji defanzivac i od Currya i od Thompsona, to jesam.
I opet si fulio poentu.Nije Stephova krivica sto se primi 91p u utakmici gdje NE IGRA.Njegova je sramota ako opet promase PO.
Znaci kazes da ako se neko od dvojca Green ili Wiggins povrijedi, ok je da GS propusti PO bez obzira sto je najbolji igrac zdrav?
Generalno mi se sve manje sviđa regularni dio sezone, počinje ličiti na ne zna se ko pije ko plaća.
Na kraju će biti daj bar ovaj play in, pa da vidimo.
Pa ako ne bude igrao, kako je sramota što ne igra ekipe playoff?!
Naravno da je ok. To su glavni igrači ekipe na svojim pozicijama, svaka zamjena je daleko slabija i ne doprinosi koliko oni doprinose.
Ti ako misliš da je Looney adekvatna zamjena Draymondu ili Kuminga Wigginsu, onda ne znam šta da ti kažem.
Ne igra sam najbolji igrač, to je poenta.
Eto navijaš za Spurse, ok rebuilding, ovo ono, al i na tankanje je puno primati po 130-140 koševa, nerijetko.
Jel samo kad fale najbolji igrači ili?
Ti i ja se ocigledno ne razumijemo u u osnovi.Meni nije ok da ekipa koja se smatra ATG ekipom propusti PO zato sto ne igra neki "pomocni" igrac ili cak jedan buduci HOF, a to Wiggins i Green jesu.Tebi jeste.E zato je meni to potencijalno mrlja za Currya, a tebi nije. Najbolji igrac ne igra sam, ali mora biti sposoban uvesti ekipu makar u PO, bez jednog igraca. Posebno ako govorimo o top 10 najboljem igracu ikada.Ti ako tu ne vidis problem, onda nema potrebe da se diskusija dalje nastavlja.
Spursi su jedna od najmladjih ekipa u ligi i na to sve bez previse talenta van prva 4 igraca. Apsolutno je moguc svakakav rezultat kad imas takav roster u ovakvoj ligi.
Recimo, ovdje sam imao raspravu kako eto nije bitno što ne igra Wiggins, a smatram da je za ovu ekipu itekako bitno.
U kom kontekstu najbolji igrač? Čega? Franšize? Lige?
Ako igra, slažem se. Al ovdje smo potegnuli raspravu, a čovjek ne igra.
Što sam ti naveo Spurse? Pa GSW je u tom nekom kontekstu kad nemaš tri igrača prve postave.
Otprilike raspuštena banda.
Koševo Zapad
KD opet igra nevjerojatnu sezonu i skoro sam održava Netse u top5 na istoku, a nakon metle protiv Bostona čitalo se da nije to taj KD 

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Navodno Toronto nije htio dat Scottie Barnesa za njega.

dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Pa potopio se bio u toj seriji,ove sezone opet uostalom kao i prethodne igra na superstar nivou shodno njegovom statusu i godinama,ja sam davno pisao da na njega ta ozbiljna povreda nije ostavila nekog traga i dalje se fantasticno krece.Bilo je utakmica ove sezone u kojem im je odrzao glavu iznad vode,al bilo je i onih u kojima iako je igrao dobro nije uspjevao da izvuce u jedno vrijeme vrlo lose Netse,zadnjih 10ak utakmica daleko je Bkn od toga da ih on sam nesto drzi,Irving ponovo igra fenomenalno,dobili su uostalom i Pacerse bez bilo koga od ove trojke Kd,Irving,Simmons.Protiv GSWa imali su cak 9 dvocifrenih igraca.Nema sumnje da je BKN odlica ekipa koja se moze potuci sa svima ako su glavom na parketu,a ne u nekim budalastinama Kyriea,Simmonsa ili KDa.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Ma nekeko je i Zmija opet opala. Nije to onaj nivo kao nekada. Ali opet nije ni toliki pad kao kod Brona koji je nekad sam garantovao top3 seed istoka. Nesto je i mladji, pa je logicno.
dr. Alem Peterson
dr. Alem Peterson
Ma dobro logicno je da pomalo opadas nakon 30te,njegov pad je jos uvijek lagan.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
The Charlotte Hornets and restricted free agent forward Miles Bridges are gathering traction in talks on a new deal and optimism exists that an agreement could come in the relative near future
The sooner sides can reach a deal, the sooner Bridges can seemingly start serving an NBA suspension expected to be handed down for his role in an offseason domestic violence case. Bridges plead no contest to a felony charge in November.
Zanimljivo, ali i ocekivano.Covjek nije otisao u zatvor.
The sooner sides can reach a deal, the sooner Bridges can seemingly start serving an NBA suspension expected to be handed down for his role in an offseason domestic violence case. Bridges plead no contest to a felony charge in November.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
Znaci Jordan nema problema s tipovima koji tuku zene.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑23 dec 2022, 23:26The Charlotte Hornets and restricted free agent forward Miles Bridges are gathering traction in talks on a new deal and optimism exists that an agreement could come in the relative near future
- Felixians4
- Kontakt:
Koliko Jordan odlučuje tamo i da li ga je briga za prosperitet Hornetsa? Najmonotonija i jako neuspješna franšiza,no s LaMelom su maksimalno uboli i šteta je da ga ne okruže kako spada prije no što potpiše rookie max ekstenziju.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑23 dec 2022, 23:26The Charlotte Hornets and restricted free agent forward Miles Bridges are gathering traction in talks on a new deal and optimism exists that an agreement could come in the relative near future
A Mikal Bridges(mislio sam stalno da su braća ili rođaci) da je ostao na Istoku,tj. da nisu zarili emotivni nož u srce njegovoj majci netom nakon što je izabran na draftu u ispalo je totalno blesavoj razmjeni za Sixerse, vraga bi ovakav procvat doživjeli Phoenix Sunsi u svakom smislu. O tom se potezu ne govori,a jako bitan,možda najveći grijeh Bretta Browna ukoliko je on donio tu odluku. Još momak šampion s Vilanove lokalne.
Večeras pred katoličke blagdane u teoriji 4-5 poslastica od match upova: Nets-Bucks,Sixers-Clippers,Suns-Grizzlies,Nuggets-Blazers..
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nije ovo prvi put da se neki igrac s takvim optuzbama vrati u ligu.Uostalom, pravni sistem je ucinio svoje(dobio je 3 godine uslovno ako se ne varam), liga ce isto uciniti svoje suspenzijom, kad potpise.Koliko god to ruzno zvucalo, sta sad treba covjek da se ne bavi vise nikad nijednim poslom?Negdje mora poceti ponovo.L-Train je napisao/la: ↑23 dec 2022, 23:31Znaci Jordan nema problema s tipovima koji tuku zene.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑23 dec 2022, 23:26The Charlotte Hornets and restricted free agent forward Miles Bridges are gathering traction in talks on a new deal and optimism exists that an agreement could come in the relative near future
- baboedindzeko09
- Kontakt:
Ja se nekad ne mogu načuditi koliko je Jokic dobar igrac, iako ga Nurk dobro čuva noćas I nema neku posebno efikasnu noć ali I dalje se vidi kolika je to igračina.
- baboedindzeko09
- Kontakt:
- baboedindzeko09
- Kontakt:
All-star ove sezone definitivno, kakav igrač

"Wannabe all-star"

DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE
da si gledao utakmicu i vidio kako su dallasovi igraci u 3 lose pogadjali, osim doncica, koji je u 4 samo nastavio
zavrsio sa 50
Trica u crunch time
dobre guzove ima Belma
Kakvog su igrača Pacersi dobili u tradeu 

Šta će tek raditi u primeu, ovo je tek početakbaboedindzeko09 je napisao/la: ↑24 dec 2022, 04:33
All-star ove sezone definitivno, kakav igrač![]()
"Wannabe all-star"![]()

1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.