NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

dinodino2019
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la dinodino2019 » 05 okt 2021, 07:45

Zar nije plan dvije godine u ovom rangu i jedan u federalnoj ligi naravno uz lovu od poslovnih prostora sto bi moglo biti ubrzo
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

limvolikce1945
Kontakt:

Re: Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la limvolikce1945 » 05 okt 2021, 08:21

Kada se odlučivalo u koji rang ići ja sam bio za to da se ostane u federalnoj i vrši pritisak na grad da to finansira, a da se dugovi vraćaju kao i sada, međutim, ispostavilo se da više kao navijačka sredina nismo tako moćni zbog dugogodišnjeg gušenja, sjetite se bojkota, pa mi se još od toga nismo oporavili, da ne spominjem sve drugo. Ispostavilo se da je ipak pametnije bilo otići u kanton i bez stresa sagledati sve kako i šta dalje, dati vremena novom sistemu da se razradi, novim ljudima da se uhodaju i imati korektan odnos s gradom da očistimo dugove. Ovo treće zbog ovih gubara iz GV koji i naše olimpijce odbiše nagraditi, a na čelu sa najomraženijim likom koji je kročio Zenicom, gadi mi se i ime mu spomenuti, izjalovilo nam se.
Vraćati se u federalnu po meni je u ovom momentu kontraproduktivno. Sa ovom i pojačanom ekipom možeš biti u donjem dijelu. ili u sredini tabele u najboljem slučaju, a to znači da te nabijaju Rudar K., TOŠK, GOŠK... Mislim da bi tek tada pao interes među navijačima. Ovako bar držiš iole neki pobjednički mentalitet koji je vrlo važan za sve u klubu i oko kluba. U Federalnu ići samo kao prolazna stanica do PL.
Dvije stvari nas mogu vratiti u PL:
1. maksimalna podrška grada (poput drugih većih gradova)
2. neki veliki sponzor (ne smijem više spomenuti riječ "investitor" odmah mi ovdje ide linč)
Ovo pod 2, ubijeđen sam da bi došlo vrlo brzo sa odblokiranim računom i smanjenim dugovima, a ovo pod 1 isključivo sa promjenom gradske vlasti koja će imati sluha za simbol grada (koja je to vlast, i da li postoji, nisam siguran). Kada bi se poklopilo 1. i 2. sa ovim sistemom, igrali bi u Evropi i bili bismo prvaci svake godine.

Jednostavno, pomirimo se sa sudbinom i uživajmo koliko možemo što još kao klub postojimo i što nam legende mogu reći kakav smo klub bili, a sanjajmo o tome da se ponovo vratimo na staze stare slave, ali prije svega učinimo i sami, kao pojedinci, sve što možemo! Nemamo ništa od kukanja i zapomaganje! Na stadionu je lijepo, ako želite provjeriti dođite i sami, puno je ljepše nego preko stream-a.

Još bih dodao da je uvijek najbolji termin za posjetu bio subota noćna. Nedjelja je uvijek bila lošija, još dok smo i u PL igrali. Kako će biti sada, nisam siguran, ali pokušati pa provjeriti. Noćnih pretpostavlja više neće biti.

noke21
Kontakt:

Post Postao/la noke21 » 05 okt 2021, 11:04

limvolikce1945 je napisao/la:
05 okt 2021, 08:21
Kada se odlučivalo u koji rang ići ja sam bio za to da se ostane u federalnoj i vrši pritisak na grad da to finansira, a da se dugovi vraćaju kao i sada, međutim, ispostavilo se da više kao navijačka sredina nismo tako moćni zbog dugogodišnjeg gušenja, sjetite se bojkota, pa mi se još od toga nismo oporavili, da ne spominjem sve drugo. Ispostavilo se da je ipak pametnije bilo otići u kanton i bez stresa sagledati sve kako i šta dalje, dati vremena novom sistemu da se razradi, novim ljudima da se uhodaju i imati korektan odnos s gradom da očistimo dugove. Ovo treće zbog ovih gubara iz GV koji i naše olimpijce odbiše nagraditi, a na čelu sa najomraženijim likom koji je kročio Zenicom, gadi mi se i ime mu spomenuti, izjalovilo nam se.
Vraćati se u federalnu po meni je u ovom momentu kontraproduktivno. Sa ovom i pojačanom ekipom možeš biti u donjem dijelu. ili u sredini tabele u najboljem slučaju, a to znači da te nabijaju Rudar K., TOŠK, GOŠK... Mislim da bi tek tada pao interes među navijačima. Ovako bar držiš iole neki pobjednički mentalitet koji je vrlo važan za sve u klubu i oko kluba. U Federalnu ići samo kao prolazna stanica do PL.
Dvije stvari nas mogu vratiti u PL:
1. maksimalna podrška grada (poput drugih većih gradova)
2. neki veliki sponzor (ne smijem više spomenuti riječ "investitor" odmah mi ovdje ide linč)
Ovo pod 2, ubijeđen sam da bi došlo vrlo brzo sa odblokiranim računom i smanjenim dugovima, a ovo pod 1 isključivo sa promjenom gradske vlasti koja će imati sluha za simbol grada (koja je to vlast, i da li postoji, nisam siguran). Kada bi se poklopilo 1. i 2. sa ovim sistemom, igrali bi u Evropi i bili bismo prvaci svake godine.

Jednostavno, pomirimo se sa sudbinom i uživajmo koliko možemo što još kao klub postojimo i što nam legende mogu reći kakav smo klub bili, a sanjajmo o tome da se ponovo vratimo na staze stare slave, ali prije svega učinimo i sami, kao pojedinci, sve što možemo! Nemamo ništa od kukanja i zapomaganje! Na stadionu je lijepo, ako želite provjeriti dođite i sami, puno je ljepše nego preko stream-a.

Još bih dodao da je uvijek najbolji termin za posjetu bio subota noćna. Nedjelja je uvijek bila lošija, još dok smo i u PL igrali. Kako će biti sada, nisam siguran, ali pokušati pa provjeriti. Noćnih pretpostavlja više neće biti.
Razumijem tvoje razmisljanje ali sam ipak malo vise optimistican. Evo upravo je objavljen novi 12.igrac. Radnicima bolnice se odbija od plate za Celik.
Mi imamo omladinski pogon s kojim sigurno mozemo igrati Prvu ligu uz minimalne troskove. Za Premier Ligu mislim da su nam dovoljni poslovni prostori, i korektni odnosi sa GU i GV. Ti losi odnosi sigurno uticu i na broj sponzora, te broj gledalaca na utakmicama.

noke21
Kontakt:

Post Postao/la noke21 » 05 okt 2021, 11:10

Sad su Sindikat ArcelorMittal Zenica i Sindikat Rudara na redu. 2300 radnika u Mittalu po 4 feninga mjesecno, ili pola marke godisnje za 12. igrac :)
I mi cemo njih podrzati kad bude trebalo u protestima i bojkotima :D
Zadnja izmjena: noke21, dana/u 05 okt 2021, 11:14, ukupno mijenjano 1 put.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 okt 2021, 11:11

Kasnis redbull
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 05 okt 2021, 11:27

Samo je jedan odgovor na sva pitanja. Omladinska skola fudbala. Sto je bolja OSF, bolji ce biti Celik za manje para.

Kad si na dnu, kad ne ide, zelim da znas da i tada ce Robovi bit uz tebe
Pustite se lige, protivnika. Nikad mi to nije bilo jasno. Ja idem gledati i navijati za Celik bez obzira ko je na drugoj strani.
Celik!3,2,2.

Jameson
Kontakt:

Post Postao/la Jameson » 05 okt 2021, 11:36

Svaka cast sindikatu! Pravi klub radnicke klase :)

Da se nadovezem na pricu o posjeti, u sustini ljudi to vam je to. Mastamo o nekim bivsim vremenima ali ko god je bio ozbiljnije ukljucen u pricu zna da i u najbolja vremena, uvijek je to bilo maksimalno 1000 istinskih navijaca i zaljubljenika u crno-crveno i da su se te iste face vidjale i protiv Modrice i na derbijima.

Danas-sutra kad udjemo opet u PL (nije ako, nego kad!) opet ce na stadionu biti 7k na derbiju i to je jednostavno tako i svaki klub na Balkanu boluje od iste boljke. Jednostavno jer nemamo tu usadjenu kulturu bodrenja svog kluba i bodrenja lokalnog, nego kratkorocnu euforiju i entuzijazam i "ajmo im yebat majku pitarsku/strumfovsku/mostarsku" itd.

Nismo mi Schalke il Glasgow Rangersi da je pun stadion bez obzira na ligu jer jednostavno nemamo taj mentalitet i ne samo mi, nego niko na Balkanu osim mozda Dalmacije i Hajduka. Mozes pogledati bilo koji drugi klub i posjetu i sve je to u 5 deka. Pa ljudi kod nas u ligi igraju prvoplasirani i drugoplasirani i na stadionu bude 3500 ljudi. Tragikomedija. Kod nas to moze samo bolje biti jer smo opet specificna sredina i malo fali da nas zapali, ali kao sto sam napisao gore, to je privlacenje ljudi na euforiju, a ne na istinsku ljubav.

I konstantno se provlaci prica o dijaspori, a i to je max 100-200 ljudi koji bi bili na stadionu svaki drugi vikend. Nije to neka drasticna razlika.

Suma sumarum, trebamo biti ne ponosni, nego PREPONOSNI na ovih 1000 redovnih sto prati svoj klub u ovoj ligi. Malo ko to ima i jednom kad ovaj klub opet bude sto je bio, svi koji smo tu sada uz njega trebamo biti ponosni na sebe i na ovu malu ali pravu grupu ljudi, jer punih stadiona ce biti, za 3-5-10 godina, ali ovih 1000 je 1000 pravih i drazi su mi nego 10k u premier ligi, ako izuzmemo aspekt finansija koje donosi pun stadion naravno.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 05 okt 2021, 11:44

avenija je napisao/la:
05 okt 2021, 11:11

Kasnis redbull
Jbga radim, a taman kopirao da zalijepim :mrgreen:
Al evo sa instagrama
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

noke21
Kontakt:

Post Postao/la noke21 » 05 okt 2021, 13:06

noke21 je napisao/la:
05 okt 2021, 11:10
Sad su Sindikat ArcelorMittal Zenica i Sindikat Rudara na redu. 2300 radnika u Mittalu po 4 feninga mjesecno, ili pola marke godisnje za 12. igrac :)
https://www.zenit.ba/sindikat-arcelormi ... 5-oktobar/

dinodino2019
Kontakt:

Post Postao/la dinodino2019 » 05 okt 2021, 13:29

Sad Rudar Breza pa čekamo Usoru idealna sansa za šest bodova i da se ucvrstimo tu medju tri najbolje ekipe u ovom prvom dijelu sezone.
Živim za dan kada će KF otići iz našeg grada

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 05 okt 2021, 13:36

noke21 je napisao/la:
05 okt 2021, 11:10
Tako je!!!
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 05 okt 2021, 15:26

Ako sam ista vise mrzio to je kad Celik igra Nedeljom :)

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 05 okt 2021, 15:56

KenoRob je napisao/la:
05 okt 2021, 15:26
Ako sam ista vise mrzio to je kad Celik igra Nedeljom :)
Nisi jedini :D , i anketa to pokazuje. Hajmo ko jos nije glasao glasaj, jos 24 sata traje glasanje.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 05 okt 2021, 18:14

Bolnici svaka cast a i svakom 12 igracu i svim sponzorima ostalim u ova najteza vremena i svakom navijacu koji ide na tekme koji kuppe nesto u fan shopu sve je to neko sponzorstvo.
Sto se tice tekme 3 boda akobogda i Usora jos 3 i to je to za naredna 2 kola.Sad necemo selit sa Bilinog jer reprezentacija igra u gostima.
Sto se tice ulaska jasnom svakom mozemo samo uz podrsku grada il neki sponzori jaci ako je njima u interesu da idemo dalje a ovako kako sad ide nema sanse ne samo ove sezone nego sve dok se to dvoje ne promijeni il bar jedno il grad il sponzori da oni pokriju sve.
Sto se tice tekme kad je bolje ja dao glas za Nedelju al iz razloga da se malo zakuha a iskreno i meni je Subota ljepsa a sad ono ko bas hoce ici njemu je nebitno a ko nece uvjek ce rec ne valja termin.Ne vjerujem da bi se nesto puno primjetilo vise publike Subotom ,to je u 5 grama sve.

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 05 okt 2021, 19:11

Truhlo je napisao/la:
04 okt 2021, 21:30
RZ88Adnan je napisao/la:
04 okt 2021, 19:33
Prodanih ulaznica 448
Donatorske karte:180
Lose, da gore ne moze biti. Sta je tu je, sto bi se reklo. Ne mogu da zamislim posjetu kad dodje hladno vrijeme...

Probati subotu, da i tu dilemu rijesimo. Mozda nabacimo par stoja, mozda bude ista kita kao i sad.

Sramota je da sponzori u trecem rangu donose vise novca od publike.
Lično ja uplatim par donatorskih i platim kartu i ženi,ako ništa to mogu mada dosta žena ulazi besplatno,
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

limvolikce1945
Kontakt:

Post Postao/la limvolikce1945 » 05 okt 2021, 19:40

Koliko je raje pratilo tekmu na streamu, čisto me zanima ako je ko upratio taj podatak?

RZ88Adnan
Kontakt:

Post Postao/la RZ88Adnan » 05 okt 2021, 19:52

05 okt 2021, 19:40
Koliko je raje pratilo tekmu na streamu, čisto me zanima ako je ko upratio taj podatak?
Znam da bude oko 500 prosječno,sad ne znam ovu nisam upratio
The name Čelik means "Steel" in Bosnian and it symbolizes the strength and power of the club and the city since Zenica is an industrial city well known in this part of Europe.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 05 okt 2021, 19:54

05 okt 2021, 19:40
NK Čelik Zenica - FK Baton Sarajevo 5.239 pregleda

NK Čelik Zenica - FK Mošćanica 7.635 pregleda

NK Čelik Zenica - FK Famos Hrasnica 8.614 pregleda

NK Moševac - NK Čelik Zenica 9.090 pregleda

NK Čelik Zenica - FK Unis Vogošća 8.117 pregleda

NK Čelik Zenica - NK Stupčanica Olovo 10.928 pregleda

Eto ti koliko po utakmici pregleda na yt
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

Pasha
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Pasha » 05 okt 2021, 20:10

Bude do 500 ljudi u prosjeku. Taj broj pregleda ne pokazuje to. Ja npr. ponekad gledam na smjenu na 2 aparata i ne gledam cijelo vrijeme stream. Izađem, pa uđem više puta u toku utakmice...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!

Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 06 okt 2021, 00:11

slika

Nesto kontam u vrhu su tabele 1.FLBiH sa godisnjim izdvajanjem na igrace cirka 170.000KM. Iskreno ja sam ocekivo bombasticnije iznose. :kafa:

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.