Premijer liga BiH - aktuelno

Goosman
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Goosman » 23 jul 2021, 09:11

Šteta što Velež nije uzeo titulu prošle sezone.
Razlika u kvalitetu je očigledna u odnosu na dvije Vicine prćije.
💩💩

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 23 jul 2021, 09:13

E ovo sto se desilo Borcu je problem kad ti se nastima titula,primiti 4 gola od ekipe vrijedne milijon,pa Milsami propali ,kurcevi vrijedi 3.5 milke.
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 jul 2021, 09:34

Sta smo mi puta playoff igrali pa niko nije toliko pricao? Jedanput bili na stativu od grupa... Nego se uvijek naslo pametnih koji su govorili da nam se posrecilo.

Samo se sjetite koliko se pricalo i kad je Zeljo izbacio Ferencvaros... Onda isto tako nama govorili kako smo jedva izbacili Buducnost, dok niko drugi iz drzave godinama nije prismrdio playoffu.

Velikih evropskih utakmica od osamostaljenja drzave hvala Bogu imamo na pretek, a neki bi i dalje da se porede sa nama. Neka slavi Velez, svaka im cast na odlicno odigranoj utakmici i naravno da navijam da prodju dalje, ali uz duzno postovanje ne postoji segment u kojem se po uspjesnosti mogu sa nama porediti. Dovidjenja i prijatno.
Od nezavisnosti BiH imamo 4 play - offa za grupe Kupa UEFA/EL (Basel 2007, Cluj 2009, Borussia 2014 i Celtic 2020) te jedan play - off (trece pretkolo) za grupe Lige prvaka (Dinamo Kijev 2007).Što se tice zvaničnih utakmica u UEFA takmičenjima, imamo ih najviše od svih klubova iz BiH, 66 kao predstavnici BiH, ukupno 80 racunajuci i evropske utakmice iz vremena Jugoslavije.

Ma kome je to krivo sto Rođeni razvaljuju po Europi

:urnebes:

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 23 jul 2021, 09:35

Goosman je napisao/la:
23 jul 2021, 09:11
Šteta što Velež nije uzeo titulu prošle sezone.
Razlika u kvalitetu je očigledna u odnosu na dvije Vicine prćije.
:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

firefirefirely
Kontakt:

Post Postao/la firefirefirely » 23 jul 2021, 09:48

A ja ljubomore kod pojedinaca, ne vjerujem .. i to mahom navijaci ekipa koje ne igraju (vise) evropu .. ne znam cemu to :/ sve cestitke Velezu i sretno u uzvratu !!

Jos jedan, istina minoran, razlog zbog kojeg bi volio da prodju je par na koji idu, da se malo sve stavi u perspektivu.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 23 jul 2021, 12:55

slika

Sretno Rođeni!
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

BjelasnicaSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BjelasnicaSarajevo » 23 jul 2021, 12:57

Zeko87 je napisao/la:
23 jul 2021, 12:55
slika

Sretno Rođeni!
Pajdo, ma nije to isto...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2021, 14:46

Na inicijativu generalnog direktora BH Telecoma Sedina Kahrimana i članova Uprave BH Telecoma danas je održan sastanak sa predstavnicima šest bh. nogometnih klubova i to FK Sarajevo, FK Željezničar, FK Sloboda, FK Velež, FK Tuzla City i FK Čelik, a povodom najave početka zajedničke partnerske saradnje u vrijednosti od skoro milion KM u naredne tri godine.

Iznos će biti raspodijeljen na pomenute klubove shodno ostvarenim rezultatima na domaćoj i evropskoj nogometnoj sceni.

"Izuzetno sam zadovoljan održanim sastankom. Raduju me pozitivne reakcije na prijedlog saradnje i uspostave partnerskog odnosa na period od tri godine tokom kojeg će BH Telecom podržati ove klubove u iznosu od skoro milion KM. Posebno mi je drago da će dio sredstava biti usmjeren na omladinske pogone koji su budućnost bosansko-hercegovačkog društva. Ovom podrškom još jednom potvrđujemo da je BH Telecom društveno najodgovornija kompanija u BiH, posebno u segmentu ulaganja u sport", kazao je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Herero
Kontakt:

Post Postao/la Herero » 23 jul 2021, 14:54

SDA hobotnica se osjeća ugrozenom, pa u nogometu ulaze ogromna sredstva kako bi ostala na vlasti.
Strašno je ovo, treba pozvati Uefu.
HŠKZ

denimen9
Kontakt:

Post Postao/la denimen9 » 23 jul 2021, 14:59

Ne znam samo zašto se toliko teži da eto svi navijamo za Velež. Meni kao Vandalu je totalno isto kada u evropskim natjecanjima pobijedi Sarajevo, Velež ili pak Hajduk. Kada kažem isto mislim na to da, osjecam blago zadovosljstvo zbog regionalne blizine tih klubova, ali generalno boli me qrac.

Rođeni svaka čast, sve pohvale i čestitke za Vaš a ne moj povijesni uspjeh. Valjda je to sada neka nova fora, kao bitno je izici predstaviti BiH a dok igraš PL BIH koga onda predstavljaš? Mislim da je lokalni patriotizam sasvim dovoljan za klubski fudbal. BiH se predstavlja i za BiH se navija kada repka igra, sve ostalo drži se svog kluba, svog grada i ne ocekuj od mene nista vise osim možda što kupim kartu za utakmicu da pogledam a ne da navijam (kao sinoc).
Na Rodi su pare!
VB89

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 23 jul 2021, 15:09

Da li Velez igra najljepsi fudbal u poslijeratnom periodu? Ovdje ne govorim o jacini ekipe, Zeljo i Sarajevo su imali par odlicnih generacija, ovdje govorim o napadackom fudbalu sa presingom kojeg igraju Mostarci. Ne pamtim da je bila neka njihova utakmica na tvu a da je bila dosadna.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 jul 2021, 15:19

denimen9 je napisao/la:
23 jul 2021, 14:59
Ne znam samo zašto se toliko teži da eto svi navijamo za Velež. Meni kao Vandalu je totalno isto kada u evropskim natjecanjima pobijedi Sarajevo, Velež ili pak Hajduk. Kada kažem isto mislim na to da, osjecam blago zadovosljstvo zbog regionalne blizine tih klubova, ali generalno boli me qrac.

Rođeni svaka čast, sve pohvale i čestitke za Vaš a ne moj povijesni uspjeh. Valjda je to sada neka nova fora, kao bitno je izici predstaviti BiH a dok igraš PL BIH koga onda predstavljaš? Mislim da je lokalni patriotizam sasvim dovoljan za klubski fudbal. BiH se predstavlja i za BiH se navija kada repka igra, sve ostalo drži se svog kluba, svog grada i ne ocekuj od mene nista vise osim možda što kupim kartu za utakmicu da pogledam a ne da navijam (kao sinoc).
Šta je Vandal? Za koga navijate?
Koševo Zapad

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2021, 15:31

Shategabri je napisao/la:
23 jul 2021, 15:19
denimen9 je napisao/la:

Vandali Bugojno? :D

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 jul 2021, 15:33

MortemHz je napisao/la:
23 jul 2021, 15:31
Shategabri je napisao/la:
23 jul 2021, 15:19
denimen9 je napisao/la:

Vandali Bugojno? :D
Auuu :mrgreen:

E pa onda je mnogo bitno što smo ne Bitni :urnebes:
Koševo Zapad

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 23 jul 2021, 16:03

Gledam snimak utakmice i ne mogu da vjerujem da ovaj Kemal Alispahić nije skontao da je totalni retard. Covjek je promasio profesiju.
Max Allegri

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 23 jul 2021, 16:20

Nego, u svjetlu današnje odluke Inzka i Dodikove presice gdje će u ponedeljak predložiti da se Srbi povuku iz svega što je zajedničko koliko je realno da klubovi iz RS- a napuste tj. bojkotuju PLBiH?
Šta vi mislite o tome, ulazimo li možda u još jednu sem političke i u sportsku krizu

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 23 jul 2021, 16:21

FoSte95 je napisao/la:
23 jul 2021, 16:20
Nego, u svjetlu današnje odluke Inzka i Dodikove presice gdje će u ponedeljak predložiti da se Srbi povuku iz svega što je zajedničko koliko je realno da klubovi iz RS- a napuste tj. bojkotuju PLBiH?
Šta vi mislite o tome, ulazimo li možda u još jednu sem političke i u sportsku krizu
Osvaja Sarajevo i ako napuste i ako ne napuste.
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 23 jul 2021, 16:23

FoSte95 je napisao/la:
23 jul 2021, 16:20
Ništa to

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 23 jul 2021, 16:24

Bilo bi super vrijeme je, danas je historijski dan zabiberen dobro

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Nebeski, riki46, supervizor i 40 gostiju.