Fol sa tim trećim veznjakom je ono šta zapravo Robi želi i kakav profil igrača mu treba za tog trećeg veznjaka. Recimo, do ove dvije utakmice nisam bio siguran, a sada mislim da definitivno nećemo igrati sa 'desetkom' nego će to biti 4-3-3 formacija.prisonbreak je napisao/la:Definitivno nema, al takodjer moze biti na klupi kako god jer je odigrao odlicno, nijednu utakmicu nije podbacio. Za treceg veznjaka bi postavio Prcica a Pjanica povukao sa Besicem, mislim da bi to moglo biti najbolje.Raonffa je napisao/la:Da, što se tiće Sarića, za razliku od Bugarske gdje ga nisam vidio na terenu, danas je odigrao sasvim dobru utakmicu al' i dalje mislim da on nije taj treći veznjak koji treba igrati sa Pjanićem i Bešićem, nema on šta tražiti pod presingom.
Eh sad, šta Prosinečki želi od trećeg veznjaka, to je pitanje, da li je to igrač koji će igrati na prvu, trčati i biti osigurač Pjaniću kao što može biti Cimirot ili je to tehnički kvalitetan igrač koji može pomoći u iznošenju lopte na protivničku polovinu, neko tipa Prcić ili Sarić.
Krunić je nešto između, možda bi on bio i najbolja opcija za tog trećeg veznjaka. Ne znam stvarno, to neka Robi odluči, definitivno je upitnik na tom veznjaku uz Bešića i Pjanića, kao i na stoperima. Šunjić je odigrao vrlo dobro večeras, pisao sam poslije Bugarske da on konstitucijom možda i najmanje odgovara za ovu igru koju želi Prosinečki al' mislim da je defakto siguran u prvih 11 jer na terenu djeluje daleko najsmirenije i najsigurnije od svih naših stopera.