Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Raonffa
Kontakt:

Re: Bugarska - BiH / Senegal - BiH 23/27.03.2018.

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2018, 23:44

prisonbreak je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Da, što se tiće Sarića, za razliku od Bugarske gdje ga nisam vidio na terenu, danas je odigrao sasvim dobru utakmicu al' i dalje mislim da on nije taj treći veznjak koji treba igrati sa Pjanićem i Bešićem, nema on šta tražiti pod presingom.
Definitivno nema, al takodjer moze biti na klupi kako god jer je odigrao odlicno, nijednu utakmicu nije podbacio. Za treceg veznjaka bi postavio Prcica a Pjanica povukao sa Besicem, mislim da bi to moglo biti najbolje.
Fol sa tim trećim veznjakom je ono šta zapravo Robi želi i kakav profil igrača mu treba za tog trećeg veznjaka. Recimo, do ove dvije utakmice nisam bio siguran, a sada mislim da definitivno nećemo igrati sa 'desetkom' nego će to biti 4-3-3 formacija.

Eh sad, šta Prosinečki želi od trećeg veznjaka, to je pitanje, da li je to igrač koji će igrati na prvu, trčati i biti osigurač Pjaniću kao što može biti Cimirot ili je to tehnički kvalitetan igrač koji može pomoći u iznošenju lopte na protivničku polovinu, neko tipa Prcić ili Sarić.

Krunić je nešto između, možda bi on bio i najbolja opcija za tog trećeg veznjaka. Ne znam stvarno, to neka Robi odluči, definitivno je upitnik na tom veznjaku uz Bešića i Pjanića, kao i na stoperima. Šunjić je odigrao vrlo dobro večeras, pisao sam poslije Bugarske da on konstitucijom možda i najmanje odgovara za ovu igru koju želi Prosinečki al' mislim da je defakto siguran u prvih 11 jer na terenu djeluje daleko najsmirenije i najsigurnije od svih naših stopera.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2018, 23:45

Ovo je bila izuzetno dobra provjera za obje reprezentacije. Priliku za igru su dobili skoro svi fudbaleri u obje selekcije, a Senegalce su posebno impresionirala dva Zmaja.

Naime, u analizi nakon utakmice, Senegalci su posebno pohvalili sredinu terena naše selekcije i pohvalili igre Gojka Cimirota i Elvisa Sarića, navodeći kako BiH pored Miralema Pjanića i Muhameda Bešića ima još dobrih veznjaka, te da su Cimirot i Sarić večeras djelovali veoma dobro i sigurno.

:kafa:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 27 mar 2018, 23:46

za sledecu prijateljsku:

----------------begovic---------------
vranjes-bicakcic-sunjic-kolasinac
-----------------besic-----------------
-----------pjanic-----prcic-----------
krunic------------------------duljevic
-----------------dzeko-----------------

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 mar 2018, 23:47

Za Sarica ne bi rijeci progovorili da igra u nekom propalom austrijskom ili svicarskom klubu
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2018, 23:47

Raonffa je napisao/la:
Raonffa je napisao/la:Da, što se tiće Sarića, za razliku od Bugarske gdje ga nisam vidio na terenu, danas je odigrao sasvim dobru utakmicu al' i dalje mislim da on nije taj treći veznjak koji treba igrati sa Pjanićem i Bešićem, nema on šta tražiti pod presingom.
Definitivno nema, al takodjer moze biti na klupi kako god jer je odigrao odlicno, nijednu utakmicu nije podbacio. Za treceg veznjaka bi postavio Prcica a Pjanica povukao sa Besicem, mislim da bi to moglo biti najbolje.
Fol sa tim trećim veznjakom je ono šta zapravo Robi želi i kakav profil igrača mu treba za tog trećeg veznjaka. Recimo, do ove dvije utakmice nisam bio siguran, a sada mislim da definitivno nećemo igrati sa 'desetkom' nego će to biti 4-3-3 formacija.

Eh sad, šta Prosinečki želi od trećeg veznjaka, to je pitanje, da li je to igrač koji će igrati na prvu, trčati i biti osigurač Pjaniću kao što može biti Cimirot ili je to tehnički kvalitetan igrač koji može pomoći u iznošenju lopte na protivničku polovinu, neko tipa Prcić ili Sarić.

Krunić je nešto između, možda bi on bio i najbolja opcija za tog trećeg veznjaka. Ne znam stvarno, to neka Robi odluči, definitivno je upitnik na tom veznjaku uz Bešića i Pjanića, kao i na stoperima. Šunjić je odigrao vrlo dobro večeras, pisao sam poslije Bugarske da on konstitucijom možda i najmanje odgovara za ovu igru koju želi Prosinečki al' mislim da je defakto siguran u prvih 11 jer na terenu djeluje daleko najsmirenije i najsigurnije od svih naših stopera.
Bolje da i ne igramo sa desetkom kada ga nemamo.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 27 mar 2018, 23:48

chambos je napisao/la:Drago mi je i zbog Šehića, da Asmir vidi da ima barem kakvu takvu konkurenciju.
U ovoj igri nogom koju Robi zahtijeva Seha je u prednosti,svi znamo koja je boljka Begovica a to je uprava to igranje nogom i promjetno je cak i da njegova ispucavanja zavrse u autu vrlo cesto.To mu je bas slaba tacka ta igra nogom ja bih rekao dok mi Sehic sa tim djeluje kao da nema problema :think:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

prisonbreak
Kontakt:

Post Postao/la prisonbreak » 27 mar 2018, 23:49

Raonffa je napisao/la:

Najbolje od svega sto ima fin izbor za treceg u vezi ( Cimirot, Prcic, Krunic, Saric).

Opet kako god pogledamo ekipu fali nam neko udarno lijevo krilo jer je pitanje kako ce Duljevic dalje da se razvija zbog toga je velika steta za Lulica, takodjer desno Visca podbacuje redovno u repki, Kodro moze uletiti al nije kvalitet sto je ocigledno.

Vecerasnju odbranu ne bi dirao nikako, odlicno odradjeno.
Samo godine tuge s' tobom imam ja..
Samo godine bola i nadanja..

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 27 mar 2018, 23:50

Karabeg pretrcao vise od Bajica
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 27 mar 2018, 23:52

miky_hz je napisao/la:
chambos je napisao/la:Drago mi je i zbog Šehića, da Asmir vidi da ima barem kakvu takvu konkurenciju.
U ovoj igri nogom koju Robi zahtijeva Seha je u prednosti,svi znamo koja je boljka Begovica a to je uprava to igranje nogom i promjetno je cak i da njegova ispucavanja zavrse u autu vrlo cesto.To mu je bas slaba tacka ta igra nogom ja bih rekao dok mi Sehic sa tim djeluje kao da nema problema :think:
Kad smo kod ispucavanja, Sehic je veceras 2-3 puta ispucao mrtvu loptu u aut.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2018, 23:52

Vucevich je napisao/la: Bolje da i ne igramo sa desetkom kada ga nemamo.
Slažem se, prije smo bili skloni guranju igrača na 'desetku', od Pjanića preko Medunjanina, Prcića itd, a sve to uzalud tražeći novog Misimovića. Nema više tih klasičnih desetki, rijetki su to igrači, danas možda jedino Ozil da ima u sebi tu neku igru klasične desetke, ovo ostalo može igrati poziciju desetke, formacijski i formalno, al' je to daleko veći opseg zadataka nego klasična desetka, prije svega u smislu trke i kretanja.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

amel989
Kontakt:

Post Postao/la amel989 » 27 mar 2018, 23:56

Nadam se da ce u sljedecim utakmicama poziv dobiti Prcic i Krunic. Bas bi ih volio vidjeti u ovom vecerasnjem sistemu, gdje bi se definitivno vidio njihov kvalitet, tj. konacno ne bi igrali sporednu ulogu u reprezentaciji. Ono sto mi se svidja u Robijevom sistemu je da svi igraju.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 27 mar 2018, 23:56

JavierBosnia je napisao/la:Karabeg pretrcao vise od Bajica
Dr Reuf je sportski tip, trcanje je dio njegovog zivota, malo do FK Sarajeva, malo do reprezentacije, malo do privatne klinike, malo do bolnice, malo do stranke i tako to, ustedi se na gorivu a zdravo se zivi. :D
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 mar 2018, 23:57

Najbolje od svega sto ima fin izbor za treceg u vezi ( Cimirot, Prcic, Krunic, Saric).

Opet kako god pogledamo ekipu fali nam neko udarno lijevo krilo jer je pitanje kako ce Duljevic dalje da se razvija zbog toga je velika steta za Lulica, takodjer desno Visca podbacuje redovno u repki, Kodro moze uletiti al nije kvalitet sto je ocigledno.

Vecerasnju odbranu ne bi dirao nikako, odlicno odradjeno.
Mislim da će Duljević biti prva opcija na lijevom krilu dok se ne završi Liga nacija tj. ova grupna faza Lige nacija, može on odgovoriti tom zadatku sigurno. Što se tiče Lulića, on da se vratio, mislim da bi definitivno zaigrao baš kao taj treći veznjak, teško da bi ga više gledali na krilu, a i bio bi najbolja opcija uz Pjanića i Bešića, ima sve što treba za tu poziciju (trku, borbenost, iskustvo, muda), al' yebat ga koga nema bez njega se mora.

Također, mislim da će Višća biti standardan na desnom krilu, samo što vjerujem da će pod Prosinečkim proigrati, večeras je bio dosta konkretniji nego ikada pod Mešom, mislim da će biti bolji iz tekme u tekmu.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 27 mar 2018, 23:58

Raonffa je napisao/la:
Vucevich je napisao/la: Bolje da i ne igramo sa desetkom kada ga nemamo.
Slažem se, prije smo bili skloni guranju igrača na 'desetku', od Pjanića preko Medunjanina, Prcića itd, a sve to uzalud tražeći novog Misimovića. Nema više tih klasičnih desetki, rijetki su to igrači, danas možda jedino Ozil da ima u sebi tu neku igru klasične desetke, ovo ostalo može igrati poziciju desetke, formacijski i formalno, al' je to daleko veći opseg zadataka nego klasična desetka, prije svega u smislu trke i kretanja.
Ponadao sam se da ce to biti Gojak ali u zadnjih godinu dana bukvalno nije nimalo napredovao u Dinamu, cak bi se moglo reci da je nazadovao.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 28 mar 2018, 00:04

Neopravdano nam je poništen gol! Kolašinac nije bio u ofsajdu!
BHF

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 mar 2018, 00:11

Miske01 je napisao/la:Neopravdano nam je poništen gol! Kolašinac nije bio u ofsajdu!
znas li sto nije bilo memisevica u kadetskoj?

sry na off topicu

JackTheStripper
Kontakt:

Post Postao/la JackTheStripper » 28 mar 2018, 00:16

Sehic (Buric)

Vranjes, Sunjic (Zukanovic), Memisevic (Bicakcic), Kolasinac

Hajrovic (Krunic), Besic (Cimirot), Pjanic, Prcic (Gojak/Milosevic), Duljevic (Visca)

Dzeko (Kodro, Bajic, Hodzic, Prevljak, Demirovic)

U konkurenciji trebaju biti jos Cavar, Menalo, Serbecic i Todorovic. Jesam li koga izostavio?

Misljenja? Jedini sigurni za mene su Pjanic, Dzeko i Kolasinac.

:hmmmmm:
Zadnja izmjena: JackTheStripper, dana/u 28 mar 2018, 00:22, ukupno mijenjano 1 put.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.

Miske01
Kontakt:

Post Postao/la Miske01 » 28 mar 2018, 00:19

edinjo-bih je napisao/la:
Miske01 je napisao/la:Neopravdano nam je poništen gol! Kolašinac nije bio u ofsajdu!

sry na off topicu
Nezz Bgmi, sutra cu se tek cuti s Malkocevicem...
BHF

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 28 mar 2018, 00:22

Scholl je napisao/la:
bihuzur je napisao/la:Medunjanin se oprostio od reprezentacije..HVALA TI BOZE!!!!
jos da se ti oprostis od interneta
:urnebes: :urnebes: :urnebes:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 mar 2018, 00:24

Miske01 je napisao/la:
edinjo-bih je napisao/la:

sry na off topicu
Nezz Bgmi, sutra cu se tek cuti s Malkocevicem...
vidi da ga makar srede za ep :-)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bordo10 i 12 gostiju.