07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Belgija - BiH / BiH - Kipar

Anketa je završila: 07 okt 2016, 23:13.

1 bod
14
6%
2 boda
1
0%
3 boda
64
29%
4 boda
90
41%
6 bodova
49
22%

Ukupno glasova: 218

pinoglavi
Kontakt:

Re: 07/10.10.2016. Belgija - BiH / BiH - Kipar

Post Postao/la pinoglavi » 09 okt 2016, 10:36

Vranjes je tad spasio nekoliko odlicnih sansi pomocu svoje brzine. Da je neki drugi stoper tada bio onda bi primili gol u tim situacijama. Ko god da je bio stoper tu utakmicu primili bi gol, ili zbog sporosti stopera ili zbog visine
Nad tobom sunce najljepše sja

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 okt 2016, 11:30

Budite realni, ovo je nas domet. Limitirana repka, evo igraci su nam u dobroj formi bili ali dzaba sve to kad nekvalitet preovladava odnosno na nekim pozicijama jednostavno nemamo kvalitetnih rjesenja da pariras vecim protivnicima.
Belgija je 2 nivoa vise iznad nas i bez De Bruynea i Nainggolana, iako vidjeli smo da ga je Carrasco zamjenio bez ikakvih problema, sto govori o njihovom kvalitetu a i odigrali su stvarno fenomenalno.

Trebalo je naravno ciljati na prvo mjesto, ali nakon one predstave realnost je borba za 2. mjesto sa Grckom. Mozete vi traziti do sutra ostavku Bazdarevica, da Pjanic preseli na klupu, Lulica i Medunjanina van repke, ali mi bolje nemamo nazalost.

I da, ne bih rekao da su igraci bili bez volje i da se nisu borili, vidljvo je bila zelja ali su nazalost igracki nadigrani bili te jos onaj autogol je presjekao sve bio.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 09 okt 2016, 12:02

Zuko je napisao/la:
DonCorleone je napisao/la:
Zuko je napisao/la:Begovic

Vranjes
Spahic
Zukanovic
Kolasinac

Visca
Medunjanin
Pjanic
Lulic

Dzeko
Ibisevic

Vjerovatno ce biti ovako.
Dva napadaca plus jedan vezni igrac koji je spor i potpuno beskoristan u defanzivni, uz to limitiran desni bek i to sve na gostujucem terenu, bilo bi veselo.
Pa jbg to je realnost, ocigledno je da Bazdarevic preferira 4-4-2 formaciju tako da ocekujem ovaj line up.
Dobro si prognozirao, manje, vise. Ali je i odgovor bio adekvatan. ****, samo jos da selektor skonta i bice sve ok.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 okt 2016, 12:08

BigDaddy je napisao/la:Pjaniću se fino zahvalit a protiv Kipra zovnut Bađu Hušidića. Dosta je bilo šetanja po terenu
Uozbilji se i nauci razliku izmedju Juventusa i Bosne.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 09 okt 2016, 12:53

DeeWa je napisao/la:
BigDaddy je napisao/la:Pjaniću se fino zahvalit a protiv Kipra zovnut Bađu Hušidića. Dosta je bilo šetanja po terenu
Ni sigurdsson "nema s kim igrat", pa island opet melje sve redom. Najlakse je reci nema s kim igrat

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 okt 2016, 13:05

BigDaddy je napisao/la:
DeeWa je napisao/la:
Ni sigurdsson "nema s kim igrat", pa island opet melje sve redom. Najlakse je reci nema s kim igrat
Pa sta je to Island postigao ekstremno bolje rezultate od nas? Dobro plasirali su se na EURO ali mi smo sami sebi krivi zbog onih provala susica protiv kipra ali to sad nije vazno.
Ni island nije napravio neke ekstremno velike rezultate u zadnje vrijeme osim one pobjede protiv engleske na cemu im svaka cast ali to je jedna tekma nije neka konstanta niti bi to uspjeli ponoviti da se sutra odigra taj isti susret iako su englezi konstantno tanki u odnosu na svoj kvalitet pa ni protiv jedne malte nisu neki ogroman rezultat napravili. Islandjani su jedva dobili i fince nedavno koji su na samom dnu, izgubili su od francuza 5-2, otprilike slicna blamaza kao ova nasa. Gubili su ove godine i od danske koja je izgubila od nas sa onim b sastavom na kirin kupu i od norveske pa i od UAE, SAD, sve je to od ove godine.
Da su na samom dnu, nisu ali nije sad ni da melju sve redom.

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 09 okt 2016, 13:06

Nema to veze samo sa kvalitetom kada sistem u sustini nije ustiman.

Pogledat Engleze, striktno igrace Spursa koji u pomenutom klubu pruzaju strasne partije dok za englesku repku to nije ni blizu nekog maksimuma.

Onda npr. obratna situacija, jedan Allen puki prosjek dok je nosio dres Poola, ali u Walesu druga prica, kao i prosjecni Ledley itd. Bitan je sistem koji iskoristava prednosti igraca i gdje se navedeni bolje osjecaju.

Takodjer bitno je i okruzenje, pa kada imas bolje pojedince oko sebe uz pomenuti sistem i managera koji zna sta ti je ciniti (koji takticki zadatak ispuniti)...

Ev Luka, u oba slucaja ima odlicne uslove ali i pored svega klasa sa sebe. Pjana trenutno nije taj nivo (ko zna oce li ikad biti) ali ako se max usmjeri i perfektno diriguje onda moze pruziti ono najbolje sto zna a to je sigurno dosta toga inace ne bi zavrsio u redovima takvog giganta.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 okt 2016, 13:41

Dok je Ibisevica u prvih 11, nema od nas nista.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 09 okt 2016, 13:44

Sarmelino je napisao/la:Dok je Ibisevica u prvih 11, nema od nas nista.
Džeko, Medunjanin, Bičakčić, Begović, Lulić, Pjanić...

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 09 okt 2016, 13:47

samoposmatram je napisao/la:Begovic 99 % kriv za gol, koji je lik neometano opucao na prvoj, i 1 % Nesretni.

Ali ipak si najgori ti JJ, jer repliciras. :D
Ne možeš da vjeruješ kakvih likova ima na forumu.
To što je frajer pobjegao od svog čuvara, pa onda od Džeke ispred, koga briga za to, Begović kriv. Begović je četvrti krivac. Prvo njegov čuvar, Džeko, pa Meša što nije rekao da stane neko na prvu, pa tek onda Begović.
Po vama ispade, Begović trebao da stoji na prvoj, ipak to mu je mjesto. Kod kornera golman mora da stoji na sredini, lol. Nisu ovo mali golovi, lol.

BigDaddy
Kontakt:

Post Postao/la BigDaddy » 09 okt 2016, 13:55

DeeWa je napisao/la:Pa sta je to Island postigao ekstremno bolje rezultate od nas? Dobro plasirali su se na EURO ali mi smo sami sebi krivi zbog onih provala susica protiv kipra ali to sad nije vazno.
Ni island nije napravio neke ekstremno velike rezultate u zadnje vrijeme osim one pobjede protiv engleske na cemu im svaka cast ali to je jedna tekma nije neka konstanta niti bi to uspjeli ponoviti da se sutra odigra taj isti susret iako su englezi konstantno tanki u odnosu na svoj kvalitet pa ni protiv jedne malte nisu neki ogroman rezultat napravili. Islandjani su jedva dobili i fince nedavno koji su na samom dnu, izgubili su od francuza 5-2, otprilike slicna blamaza kao ova nasa. Gubili su ove godine i od danske koja je izgubila od nas sa onim b sastavom na kirin kupu i od norveske pa i od UAE, SAD, sve je to od ove godine.
Da su na samom dnu, nisu ali nije sad ni da melju sve redom.
Island je 2 put dobio holandiju, pa englesku, cesku, austriju, tursku, grcku... ljudi bili u cetvrtfinalu eura. Sve rezultati o kojima mi trenutno mozemo samo da sanjamo.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 09 okt 2016, 14:12

Prodajem 1 sjever po normalnoj cijeni.Zainteresovani na PP.

bavariapivo
Kontakt:

Post Postao/la bavariapivo » 09 okt 2016, 14:34

ta je taj island postigao, nista hahaha

koji lik jbt

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 09 okt 2016, 14:35

BigDaddy je napisao/la: Island je 2 put dobio holandiju, pa englesku, cesku, austriju, tursku, grcku... ljudi bili u cetvrtfinalu eura. Sve rezultati o kojima mi trenutno mozemo samo da sanjamo.
Apsolutno, zato sto nasoj reprezentaciji fali mentalitet i profesionalni pristup.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 okt 2016, 14:37

Napravili rezultat na Euru. Pobjede protiv Turske, Češke, Austrije nisu ništa posebno.

ne_znam_ko_sam
Kontakt:

Post Postao/la ne_znam_ko_sam » 09 okt 2016, 14:59

anonymousHD je napisao/la:Begović je četvrti krivac. Prvo njegov čuvar, Džeko, pa Meša što nije rekao da stane neko na prvu, pa tek onda Begović.
Golman sam odredjuje hoce li da ima igraca na nekoj od stativa ili ne. Prema njegovoj zelji se daje zaduzenje ko ce koju stativu pokrivati. Begovic ima taj neki svoj stil i nema obicaj postavljati igraca na obje stative. A sad je dobio specijalca za trenera u reprezentaciji koji ce mu sigurno uveliko pomoci da se poboljsa u tom segmentu.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Why so serious?!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 okt 2016, 15:25

DeeWa je napisao/la:
Upravo to. Pjanic nije igrac koji ce pokrivati pola terena i trcati, vec njemu trebaju 2 osiguraca iza da iskaze svoj potencijal, tj da gurne par lopti napadacima. Iskreno ja ne volim takve igrace. Ozil je slican igrac kao on, samo sto je njemac 5 puta talentovaniji od njega ybg. On to u Juventusu ima, a u Bosni naravno nema, niti ce imati. Treba reci da Pjanic nije tip igraca kao Iniesta niti ce to ikada biti.

A sada realno, nismo mi nikakva sila. Island , koji je manja repka od nas ima 5 puta veci uspjeh. Mi nikad niti jednu veliku repku nismo pobijedili. Mi imamo 2 dobra igraca u vidu Dzeke i Pjanica koji se isticu, ali koji su staticni i to je to. Ostalo je manje-vise prosjek. A ono sto nas posebno odvaja od vrhunskih repki, kao sto je npr Hrvatska je to da mi uopste nemamo klupu.

I to je nazalost sve istina. Davno je jos Susic govorio. Na SP idu repke koje mogu sastaviti 2 dobra tima, a nama se npr povrijedi Pjanic ili Besic i mi jednostavno nemamo zamjene. Evo otisao je Misimovic, a mi ni dan danas za njega nemamo zamjene.

Primjera radi, Belgija nas je rasturila , a igrali su bez 5 standardnih igraca. Benteke ulazi u 80 minuti, eto kolika su sila. Ali dobro, ne mozemo se mi s njima porediti , s velikim zemljama koje imaju po 40 i vise mil stanovnika , dok je nas samo 4 mil. Ali onda treba biti realan i to je to.
27.10.2020

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 09 okt 2016, 15:36

E sad na utakmicu. Siguran sam da , ukoliko se trznemo mozemo pobijediti Kipar sa bilo kojim sastavom. Cak sta vise, dobili bi ih u 9 od 10 susreta, ja sam uvjeren u to. Ono u Zenici , jednostavno se desilo iznenadjenje i to je to. Ali naravno da ih ne treba potcjeniti.

Znaci , sada nije bitno hocemo li igrati protiv njih sa 1 ili 2 napadaca, kad oni nisu mjerilo i nisu jaca repka. Protiv velikih repki , nikako ne smijemo poceti sa 2 napadaca to sam jos davno govorio.

Borba za baraz je realna za nas i to je to. U Grckoj gubimo, dok ce se u Zenici sa njima voditi bitka za baraz.
27.10.2020

RichmanBiH
Kontakt:

Post Postao/la RichmanBiH » 09 okt 2016, 16:17

Zato trebas igru prilagoditi pjanicu
UPRAVA NAPOLJE!

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 okt 2016, 16:53

Mislim da se trebamo vratiti realnosti i onome cemu smo se nekada radovali sa pravom a to je:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: denza, katalinski, MrPink i 30 gostiju.