Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Re: Kako vratiti gledaoce na tribine bh stadiona?
Željezničar je primjer da se navijači ne mogu vratiti tek dobrom igrom...ili je to tek situacija u njihovom slučaju.Posjeta im je očajna s obzirom kakvu igru Željo pruža.
Drugo razočaranje-Široki Brijeg-katastrofalna posjeta unatoč tome što je Široki dobro pozicioniran i unatoč tome što su po svemu stabilan i dobar klub.
Treće-zrinjski.Ne samo sada kad su se dobro srozali,nego i u prvom dijelu sezone kada su bili u samom vrhu.Tužno je pogledati tribine stadiona pod Bijelim Brijegom onako sablasno prazne,ono je katastrofa.
Moram i nas...Velež-mi samo priznajemo euforiju praćenu dobrim rezultatima,dovoljan je samo jedan-dva poraza u nizu i sve se ruši.Dovoljan su pokazatelj utakmice protiv Želje i zrinjskog.
Čelik je sličan Veležu,po svemu,žalosno je gledati BP kakvo gledamo ove sezone.
Sarajevo-dobro navijanje ali ipak posjeta šteka.
Sloboda se nešto bori...a ostale nemaš šta ni komentirati li-la,sve ti je to u deset deka.
Drugo razočaranje-Široki Brijeg-katastrofalna posjeta unatoč tome što je Široki dobro pozicioniran i unatoč tome što su po svemu stabilan i dobar klub.
Treće-zrinjski.Ne samo sada kad su se dobro srozali,nego i u prvom dijelu sezone kada su bili u samom vrhu.Tužno je pogledati tribine stadiona pod Bijelim Brijegom onako sablasno prazne,ono je katastrofa.
Moram i nas...Velež-mi samo priznajemo euforiju praćenu dobrim rezultatima,dovoljan je samo jedan-dva poraza u nizu i sve se ruši.Dovoljan su pokazatelj utakmice protiv Želje i zrinjskog.
Čelik je sličan Veležu,po svemu,žalosno je gledati BP kakvo gledamo ove sezone.
Sarajevo-dobro navijanje ali ipak posjeta šteka.
Sloboda se nešto bori...a ostale nemaš šta ni komentirati li-la,sve ti je to u deset deka.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
76 navijaca kluba iz Vrapcica je bilo danas protiv Borca a utakmica im sezone bila,bore se ljudi svim silama za opstanak,o cemu mi ovdje pricamo,trebaju nam korjeniti promjene ,pa jeste vidjeli najavu utakmice u Gabeli,zadnja utakmica Zrinjskog 80 ljudi na stadionu bez vjernih Ultrasa...
Ligu smanjiti na 10 ili 12 klubova i raditi i samo raditi...
haj nek si ti reko da je Velez iz Vrapcica to je tebi najbitnije,a ostalo manje vazno,koji kompleksasbekicamir je napisao/la:
76 navijaca kluba iz Vrapcica je bilo danas protiv Borca a utakmica im sezone bila,bore se ljudi svim silama za opstanak,o cemu mi ovdje pricamo,trebaju nam korjeniti promjene ,pa jeste vidjeli najavu utakmice u Gabeli,zadnja utakmica Zrinjskog 80 ljudi na stadionu bez vjernih Ultrasa...
Ligu smanjiti na 10 ili 12 klubova i raditi i samo raditi...

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
- tepsija
- Kontakt:
Ma pusti ga brate,to su ti likovi.
Evo ja živim van tog teritorija gdje koncentrirano tih 30% simpatizera Veleža
...
I pazi sad ovo,jutros rano,yebga noć sa subote na nedjelju okupila se neka ekipica od 10-ak momčića,piju 'viško' i pjevaju yebemo Veleža,yebemo Želju,yebemo Sarajvo i Bosnu cijelu.Halo,subota veče,umjesto da nešto guze,sve na izvolite,njih 10-ak se zagrlilo i pjevaju
A pored njih prolaze cance željne ljubavi,lake i podatne...ali jok,idemo yebati Veleža,Želju,Sarajvo ili Bosnu umjesto da tarlahaju zaprave.
I to ti ga je to,uglavnom
Evo ja živim van tog teritorija gdje koncentrirano tih 30% simpatizera Veleža

I pazi sad ovo,jutros rano,yebga noć sa subote na nedjelju okupila se neka ekipica od 10-ak momčića,piju 'viško' i pjevaju yebemo Veleža,yebemo Želju,yebemo Sarajvo i Bosnu cijelu.Halo,subota veče,umjesto da nešto guze,sve na izvolite,njih 10-ak se zagrlilo i pjevaju

A pored njih prolaze cance željne ljubavi,lake i podatne...ali jok,idemo yebati Veleža,Želju,Sarajvo ili Bosnu umjesto da tarlahaju zaprave.
I to ti ga je to,uglavnom

Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
- spielführer_21
- Kontakt:
Možda nije mislio ništa loše. Često se klubovi iz gradova gdje imaju gradski rivali nazivaju po mjestu gdje im je stadion. Npr. klub sa Koševa, klub sa Grbavice, klub iz Maksimira, klub iz Kranjčevićeve...
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4
prije sam bio protiv smanjenja lige ali sada sam ubijeden da nasoj ligi nema spasa bez lige 12 pa tamam i da moja zvijezda ispane vratice se sigurno.dvanaest ekipa zeljo siroki sarajevo borac zrinjski velez olimpic zvijezda celik sloboda slavija i leotar a iz ostalih ekipa probrat igrace sto valja i to je to drugu ligu ujediniti na 16 ekipa dva ispadaju dva ulaze i to je to bar bi gledali dosta zanimljiviji fudbal,uslov tribina 3000 sjedecih mjesta reflektori semafor prostorije za medije loze... i udri
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
ne mislim on prijatelju na to..to ti je takva sorta,vrsta ljudi..Velez je simbol grada Mostara..Zrinjski nije..spielführer_21 je napisao/la:Možda nije mislio ništa loše. Često se klubovi iz gradova gdje imaju gradski rivali nazivaju po mjestu gdje im je stadion. Npr. klub sa Koševa, klub sa Grbavice, klub iz Maksimira, klub iz Kranjčevićeve...

onako objektivno govoreci..

FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Ne znam po čemu bi bekićamir bio kompleksaš. Velež i igra u Vrapčićima koji nisu naselje Mostara već mjesto (selo) do, u najmanju ruku predgrađe. Druga je stvar što je 90% navijača iz Mostara. Ne vidim ništa maliciozno u njegovom pisanju.
A za ostatak teksta je 100% u pravu. Liga da bi još više napredovala tako da ju je potrebno rekonstruiratai na način da se smanji na 10 klubova, plus što je bitno osnovati Udruženje prvoligaša.
Iako mislim, posmatrajući sa strane da je u zadnje tri godine (od one Željine titule) vidljiv malen napredak.
A za ostatak teksta je 100% u pravu. Liga da bi još više napredovala tako da ju je potrebno rekonstruiratai na način da se smanji na 10 klubova, plus što je bitno osnovati Udruženje prvoligaša.
Iako mislim, posmatrajući sa strane da je u zadnje tri godine (od one Željine titule) vidljiv malen napredak.
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"
Mislim da nikoga ne treba vraćati na tribine, da su svi dobrodošli na iste. Međutim problem je najviše u tome što su ljudi inače u BiH takvi da kada se nešto podržati uraditi će sve samo da ne prisustvuju manifestacijama, ili bilo kakvim događajima. Upoznat sam sa tim na mnogim poljima, ne samo što se tiče sporta, tako da dok se mentalitet ne promjeni i dok se u nekim stvarima baš ne krene uživati i zalagati za iste napretka nema. Ovi već pomenuti će voljeti klub ili bilo šta tek onda kad' bude trebalo nešto proslaviti sa istim. A kada ne ide sjedit' će kući i valjati onu staru, ma šta će oni hodat' ne znaju.
Žalosno je to Bgm, i nikada neće biti napretka BH fudbala dok je stanje ovakvo kakvo je, a posebno zbog huligana, pa je i ono što je do sada bilo zanimljivo i fino, kao navijanje i podrška kluba u gostima samo pusta želja (ali i ne treba nam kad' ni kući ne možemo popraviti posjetu).
Žalosno je to Bgm, i nikada neće biti napretka BH fudbala dok je stanje ovakvo kakvo je, a posebno zbog huligana, pa je i ono što je do sada bilo zanimljivo i fino, kao navijanje i podrška kluba u gostima samo pusta želja (ali i ne treba nam kad' ni kući ne možemo popraviti posjetu).
Urbanovo = Prknovčići
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
Pravda za Prknovčiće!
Red Army prestati neće nikada!
- tepsija
- Kontakt:
Situacija u samoj državi se manifestira na stadionima i to je to.
Apatija,bezvoljnost,mržnja,frustriranost,nesigurnost.
Apatija,bezvoljnost,mržnja,frustriranost,nesigurnost.
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Mediji igraju ogromnu ulogu u kreiranju misljenja javnog mijenja , evo sad za primjer uzimam derbi , 3 dana ranije TVSA je pocela pricu o derbiju kroz razgovor sa svojojim gostima ( govorim za onaj jutarnji program) i zato im svaka cast i mislim da bi oni napravili odlican potez kad bi odlucili i bili u mogucnosti da prenose utakmice premjer lige BIH, jer BHT , FTV opcenito ne daju neku specijalnu vrijednost fudbalu opcenito , tamo je na prvom mjestu izjava dodika tihica ili nekog drugog gov****
a naravno i sa druge strane potrebno je da se stvori svijest u glavi da se navija za svoj klub iz svoje drzave ne za nekog mancestera barselonu itd. negdje sam procitao odlican post za navijace iz 4 lige engleske , 3000 stolica al 3000 punih stolica svaku utakmicu.
a da ne govorimo o marketingu jer to je posebna bransa
a naravno i sa druge strane potrebno je da se stvori svijest u glavi da se navija za svoj klub iz svoje drzave ne za nekog mancestera barselonu itd. negdje sam procitao odlican post za navijace iz 4 lige engleske , 3000 stolica al 3000 punih stolica svaku utakmicu.
a da ne govorimo o marketingu jer to je posebna bransa

pa bekicu nije na umu normalno diskutovanje nego pise o necemu a u stvari njegov post je namjenjen vrijedjanju jednog simbola grada.Eto i po tebi sada isto to ispade da je velez sa sela zato sto mu je stadion na seludubrava je napisao/la:Ne znam po čemu bi bekićamir bio kompleksaš. Velež i igra u Vrapčićima koji nisu naselje Mostara već mjesto (selo) do, u najmanju ruku predgrađe. Druga je stvar što je 90% navijača iz Mostara. Ne vidim ništa maliciozno u njegovom pisanju.

Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
U moje vrijeme nije bilo foruma ali su bile pune tribine.
Mozda bi se forumi trebali ukinuti. Jer ovdje ste svi mudonje, utrasi, casuali i sta ti ja vec znam. Ima likova ovdje koji su napisali vise komentara nego sto bi jedan strucnjak napisao. Ali eto pitaj te se jos kako vratiti navijace na stadion.
Hajd sad malo pricajte moj tim je bolji. Lijecite frustracije tipa onoga momka iz BL sto kaze njegov tim je bolji od sampiona jer on navija i voli svoj tim a uvjeren sam da nije redovan na stadionu. Na ovome forumu imate 5-6 hiljada Zeljinih i navijaca Sarajeva pa da ih toliko dodje na stadion prosijek bi bio 10.000 po utakmici.
Pitaj te se kako vratiti raju na tribine. Eh forum ih sigurno nece vratiti.
Mozda bi se forumi trebali ukinuti. Jer ovdje ste svi mudonje, utrasi, casuali i sta ti ja vec znam. Ima likova ovdje koji su napisali vise komentara nego sto bi jedan strucnjak napisao. Ali eto pitaj te se jos kako vratiti navijace na stadion.
Hajd sad malo pricajte moj tim je bolji. Lijecite frustracije tipa onoga momka iz BL sto kaze njegov tim je bolji od sampiona jer on navija i voli svoj tim a uvjeren sam da nije redovan na stadionu. Na ovome forumu imate 5-6 hiljada Zeljinih i navijaca Sarajeva pa da ih toliko dodje na stadion prosijek bi bio 10.000 po utakmici.
Pitaj te se kako vratiti raju na tribine. Eh forum ih sigurno nece vratiti.
Tema je o povratku gledatelja na stadione a ne o tome sto je "bekic" napisao da tim iz Vrapcica ima malu posjecenost na tribinama ,sramotnu posjecenost imaju i Siroki i Zrinjski ,malo pisite o tome ,sve neke princeze na forumu sto se lako uvrijede...
Prosjek ljudi na stadionima kad se sve uzme u paketu je negdje oko 1000 ljudi ,sto je premalo.
Liga sa 10 klubova i 4 kruga igranja ,sa manjom zimskom pauzom i jacim sponzorima bi doprinijela vecem broju ljudi,a ne ono jucer u Gabeli ,ono je sramota,treba postaviti rigorozne uvijete za sve klubove pa tko ne ispunjava ne moze niti nastupati pa makar imali 4,5 klubova u prvoj ligi!
Prosjek ljudi na stadionima kad se sve uzme u paketu je negdje oko 1000 ljudi ,sto je premalo.
Liga sa 10 klubova i 4 kruga igranja ,sa manjom zimskom pauzom i jacim sponzorima bi doprinijela vecem broju ljudi,a ne ono jucer u Gabeli ,ono je sramota,treba postaviti rigorozne uvijete za sve klubove pa tko ne ispunjava ne moze niti nastupati pa makar imali 4,5 klubova u prvoj ligi!
A moze neko objasniti tvrdnju pojedinih medija da je na ovom zadnjem derbiju bilo 8-9 hiljada gledalaca (u nekim pise 8 u nekim 9),a vise je nego ocigledno da je bilo 11-12k.
Hajde sto su ga ocajno, vecina njih, medijski popratili par dana prije pocetka, ali cemu umanjivanje broja posjetitelja??
Veliku ulogu u losijoj posjeti na nasim stadionima imaju i mediji, sigurno.
Hajde sto su ga ocajno, vecina njih, medijski popratili par dana prije pocetka, ali cemu umanjivanje broja posjetitelja??
Veliku ulogu u losijoj posjeti na nasim stadionima imaju i mediji, sigurno.
Ništa nisu slagali, teško da je bilo preko 10 000. Na sjeveru oko 3 000, istok isto tako-ako ne i slabije, i zapad također 3 000/4 000.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
Sjever je bio preko 3, samo manijaka je bilo oko 3, tako da je kompletan zapad imao preko 4 milje sigurno.Istok je bilo isto preko 3 hiljade.
Druga je stvar sto se 11-12k pogubi na stadionu koji ima oko 37 000 stolica.
Druga je stvar sto se 11-12k pogubi na stadionu koji ima oko 37 000 stolica.
Sjever prima 5 700. Vidio si kol'ko je lufta bilo sa strana, nemoguće da je moglo stati još samo 1 700.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
cisto pitam ovako informativno, imas li neki link gdje navode kapacitete tribina na stadionu AFH? Ukupan kapacitet varira od izvora do izvora, izmedju 35600 do 37500, ali eto, neka je ovaj najmanji broj, ako 5700 prima sjever, jug eto isto, to je 11400, ostane onda 24200. Kazu da VIP dio stadiona prima oko 1000, a ostatak zapada 14000 (http://fcsarajevo.ba/klub.php?o=stadion" onclick="window.open(this.href);return false;), sto znaci ukupno oko 15000, sto znaci da ostane 9200 za istok u najgorem slucaju, a cak 11100 u najbolje, a ja sam siguran da on prima oko max 8000-8500 ako sjever i jug primaju po 5700 (ja sam uvijek nekako isao od pretpostavke da sjever/jug primaju oko 6500)High je napisao/la:Sjever prima 5 700. Vidio si kol'ko je lufta bilo sa strana, nemoguće da je moglo stati još samo 1 700.
Moja pretpostavka da je na derbiju bilo ca. 10000, ni manje ni vise.
- Hordas Doboj
- Kontakt:
Sjever 6700AnelZ je napisao/la:cisto pitam ovako informativno, imas li neki link gdje navode kapacitete tribina na stadionu AFH? Ukupan kapacitet varira od izvora do izvora, izmedju 35600 do 37500, ali eto, neka je ovaj najmanji broj, ako 5700 prima sjever, jug eto isto, to je 11400, ostane onda 24200. Kazu da VIP dio stadiona prima oko 1000, a ostatak zapada 14000 (http://fcsarajevo.ba/klub.php?o=stadion" onclick="window.open(this.href);return false;), sto znaci ukupno oko 15000, sto znaci da ostane 9200 za istok u najgorem slucaju, a cak 11100 u najbolje, a ja sam siguran da on prima oko max 8000-8500 ako sjever i jug primaju po 5700 (ja sam uvijek nekako isao od pretpostavke da sjever/jug primaju oko 6500)High je napisao/la:Sjever prima 5 700. Vidio si kol'ko je lufta bilo sa strana, nemoguće da je moglo stati još samo 1 700.
Moja pretpostavka da je na derbiju bilo ca. 10000, ni manje ni vise.
Istok 7500
Zapad 16500
jug 5800
Ja mislim da ovak ide kapacitet po tribinama.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.