pa iskreno da ti kazem ni andre agasi nije bio pretjerano visok,da bog da da je imao i 1.80 m,pa je bio vrhunski teniserPauk je napisao/la:Na video klipovima na youtube izgleda skroz mali, na ona par klipa koja i imaju od njega.
Federer 1.85m, Nadal 1.85m, Djokovic 1.87m, Murray 1.90m tako da ako je stvarno Dzumhur samo 1.72m visok, nema nista od toga, nema ni jedan igrac te visine u tenisu danas koji dobar.
Damir Džumhur
Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage
Re: Damir Džumhur
VOLIM TE ŽELJO
Nažalost u seniorskoj konkureciji Damir će sa svojih 172 cm teško nešto napraviti. Sada je mnogo lakše u juniorskoj konkurenciji jer servis nije presudan faktor, nadam se da griješim ali čisto sumnjam.. 

FEDERER= KLOC
Do nekih informacija koje sam ja dosao (Wikipedia, engleska) stoji da je 1.83:jordan 23 je napisao/la:pa iskreno da ti kazem ni andre agasi nije bio pretjerano visok,da bog da da je imao i 1.80 m,pa je bio vrhunski teniserPauk je napisao/la:Na video klipovima na youtube izgleda skroz mali, na ona par klipa koja i imaju od njega.
Federer 1.85m, Nadal 1.85m, Djokovic 1.87m, Murray 1.90m tako da ako je stvarno Dzumhur samo 1.72m visok, nema nista od toga, nema ni jedan igrac te visine u tenisu danas koji dobar.

Znam da ovo nije najpreciznije, ali eto ostali podaci su tacni, pa nevidim sto nebi bili i ovi

Messi zipa, eto Spahe ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !
Mlad je još uvijek ,mozda naraste koji centimetar još ,ali smatram da visina ne mora biti presudna za njegovu karijeru .Pogledajte Tipsarevica recimo ,on je 1.80 a napravio je 43 as udarca u 3 meca ove godine na Us Openu ,Rochus je recimo 1.68 pa čovjek zna odigrati dobar meč i namučiti i najbolje tenisere na svijetu .Dzumhur sigurno ima potencijala da bude medju top 50 igraca .Po meni veci problem bi mogao biti taj prelaz iz juniora u seniore ,jer znam da se puno dobrih juniora naprosto izgubilo u profesionalcima .Nadam se da tako nece biti sa Damirom ,al kao sto sam rekao ,mlad je ,nek nastavi ovako raditi i rezultati ce doci .
Nema šanse da je visok 183 cm jer kada sam jednom izlazio sa Grbavice on je sa starim prošao pored mene i učinio mi se po prilično nizak u odnosu na mene( ja sam visok 187 cm). Zna li neko šta je Bašićem izgleda da su njegov talenat prenapuhali novinari. Ja koliko znam on nije pravio ni u pola rezultate kao Damir što radi. Ja već dugo sanjam san da naš teniser zaigra na Grand slamu pa makar i u 1.kolu.
FEDERER= KLOC
Dobro, ja nisam ni rekao da sam siguran da je to tacnoIker C je napisao/la:Nema šanse da je visok 183 cm jer kada sam jednom izlazio sa Grbavice on je sa starim prošao pored mene i učinio mi se po prilično nizak u odnosu na mene( ja sam visok 187 cm). Zna li neko šta je Bašićem izgleda da su njegov talenat prenapuhali novinari. Ja koliko znam on nije pravio ni u pola rezultate kao Damir što radi. Ja već dugo sanjam san da naš teniser zaigra na Grand slamu pa makar i u 1.kolu.

Messi zipa, eto Spahe ! ! !
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
Tako svi kazu da nece uspjet u seniorskoj jer je stvarno mal sto i jeste malo iznad 1.70 al znam tog momka i znam kolko je truda ulozio brate trenirao je kao lud cak se sjecam da mu otac nije dao da samnom igra stonog tenisa jer bi mogao poremetit osjecaj ili tako nesto,otac ga forsira bas al brate on je cisti dokaz da je trening najvazniji u svakom sportu
- newton_heath_lyr
- Kontakt:
MA samo da ga povrede zaobidju ,i da od sledece godine krene sa ATP turnirima,slijede mu vjerovatno dvije najteze godine u karijeri.Prelazak iz juniorskog u seniroski pogon.benajon je napisao/la:Tako svi kazu da nece uspjet u seniorskoj jer je stvarno mal sto i jeste malo iznad 1.70 al znam tog momka i znam kolko je truda ulozio brate trenirao je kao lud cak se sjecam da mu otac nije dao da samnom igra stonog tenisa jer bi mogao poremetit osjecaj ili tako nesto,otac ga forsira bas al brate on je cisti dokaz da je trening najvazniji u svakom sportu
BosnaE
Damir danas ( 17.00 po našem vremenu ) igra meč drugog kola US Opena za juniore protiv Irca Barryja.Meč je postavljen na teren broj 14.
Dzumhur nije 1.83m visok, na teniskim stranicima pise da je 1.72m a na wikipedije svako moze svasta napisati.
Vidio sam sliku Dzumhura sa Harisom Silajadzicem a Sila je oko 1.75m visok a na slici Dzumhur je nekoliko centimetara nizi tako da nema sanse da je 1.83m nego je oko 1.72m.
I nece on vise rasti jer ima vec 18 godina a vecina muskaraca prestanu skoz rasti oko 16. godine dok neki rijetki dobiju par centi tokom 17. godine.
Vidio sam sliku Dzumhura sa Harisom Silajadzicem a Sila je oko 1.75m visok a na slici Dzumhur je nekoliko centimetara nizi tako da nema sanse da je 1.83m nego je oko 1.72m.
I nece on vise rasti jer ima vec 18 godina a vecina muskaraca prestanu skoz rasti oko 16. godine dok neki rijetki dobiju par centi tokom 17. godine.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------
Pobjedi Damir onog Irca danas
6:4 6:2
6:4 6:2
Imal ko da se razumije..Dylan Dog je napisao/la:Moze li mi ko napraviti usporedbu izmedu Dzumhura i Mirze Basica,gdje je koji od njih zapravo na tim rang-listama,koji je od njih veci potencijal..
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif
na ATP listi je Bašic 582...a Džumhur 1070....Bašic je 1991 godište i on "pravi" prelaz sa juniorskog na seniorski... u odnosu na prošlu listu napredovao je za oko 50 pozicija....odigrao je 30 profesionalnih mečeva dobio 18....Dylan Dog je napisao/la:Imal ko da se razumije..Dylan Dog je napisao/la:Moze li mi ko napraviti usporedbu izmedu Dzumhura i Mirze Basica,gdje je koji od njih zapravo na tim rang-listama,koji je od njih veci potencijal..
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
mislim da je basicev najbolji ranking bio 6. na juniorskoj listi. sve u svemu ako basic i dzumhur uspiu taj prelaz napraviti u profesionalni tenis, imat cemo svijetlu buducnost, sa 2 top-20 potencijala
Ebo visinu,ako bi se i na to gledalo.Pauk je napisao/la:Dzumhur nije 1.83m visok, na teniskim stranicima pise da je 1.72m a na wikipedije svako moze svasta napisati.
Onda bi Sejo Bukva bio bolji od makar Ivanisevica,

Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu
Dobro, i šta sad?Pauk je napisao/la:Dzumhur nije 1.83m visok, na teniskim stranicima pise da je 1.72m a na wikipedije svako moze svasta napisati.

Ne znam zašto se toliko potencira ovdje njegova visina.
Ovdje mi ne preostaje ništa drugo nego citirati, što sam ranije napisala.
Nizak je momak, da, ali to sigurno ga ne može toliko spriječiti da napravi koji dobar rezultat. Hvala Bogu, već ih je počeo nizati.BaDa12 je napisao/la:Istina je da je poželjno da teniser ima određenu visinu, jer je ona važna u mnogim segmentima igre, ali da je presudna, nije.
Olivier Rochus - 1.68 m
David Ferrer - 1.75 m
Nikolay Davydenko - 1.78 m
To su neki najniži, koliko sam uspjela pronaći sad. A, znamo kakav je igrač Davydenko ili Ferrer. (Rochus je tu da se vidi kako ipak ima i nižih, ma da je i on profesionalac za respecta, bez obzira na ranking trenutni.)
Naravno, ne trebamo mi sad očekivati da će već sljedeće ili druge godine skinuti Federera sa trona. (Da, za mene je uvijek Federer na tronu, uz dužno poštovanje Rafi.)
Ne možemo očekivati da će i u svojoj prvoj profi sezoni osvajati prvenstva u singlu, doubleu kako mu srce poželi; da će prolaziti lako kroz kola US Opena (

Pred njim će tek biti veliki izazovi pri prelasku u profi tour. Tad i mi trebamo biti strpljivi, i tad ga podržavati. Ne otpisivati ga odmah nakon mogućih par poraza na nekim od Challenger turnira. (Opet da spomenem naš narod, sigurno je da bi i to radili. Pa, evo. Već ga otpisujete, a nije ni pošteno krenuo s karijerom.)
Na nama je sad da pratimo njegov uspon, uživamo u dosadašnjim uspjesima, i pružimo mu maksimalnu podršku. Momak je zaslužio!
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
Ne lupetaj. Uzmi kakvu knjigu edukuj se, pa onda pametuj. Čuj do 16.g, šta li sam ja učio ondaPauk je napisao/la:Dzumhur nije 1.83m visok, na teniskim stranicima pise da je 1.72m a na wikipedije svako moze svasta napisati.

Michael Chang je najbolji primjer.jordan 23 je napisao/la:pa iskreno da ti kazem ni andre agasi nije bio pretjerano visok,da bog da da je imao i 1.80 m,pa je bio vrhunski teniserPauk je napisao/la:Na video klipovima na youtube izgleda skroz mali, na ona par klipa koja i imaju od njega.
Cuj "Nema nista od toga"... Da je svijetu tvoje logike, bili bi bogatiji od Luksemburga.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Damir izgubio prvi set u tie breaku protiv Socka.
Zola in, Zola passes, Zola scores !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.