ACF Fiorentina

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

daffy
Kontakt:

Re: Fiorentina

Post Postao/la daffy » 04 apr 2010, 23:05

chiaretto je napisao/la:
daffy je napisao/la:veliki prijatelji isti neprijatelj.. :mrgreen:
Da da :D
Inače, neznam da ijedan tim ima da se gotivi sa Juventusom u Italiji...
zavisi sa koje tacke gledista gledas :mrgreen: :lol:

sto se tice navijacki.. hmm.. ispade jedino Siena.. brothers in arms :mrgreen: :mrgreen:

van Italije smo dobri sa Ado Den Haag.. Vikinzi :mrgreen: a i poznato je.. sami protiv svih.. nemamo brace kao ostali klubovi.. tipa Napoli-Genova, Viole-Toro i ostali.. ali najveca rivalstva su Toro, Viole, inter, Roma..

a ako gledas uprave klubova.. ima dosta timova sa kojim smo dobri.. u dobrim odnosima.. mi saljemo na posudbu mlade igrace i one vec za nas istrosene.. a kada oni imaju neku zvijezu mi smo uvijek prvi kojima ponude.. npr. Genova je do nedavno bila jako dobra sa nama.. tj. mi ih gurali gurali, dali Criscita, Palladina.. i sad gamad nama ne zele da vrate Criscita.. vec ce ga prodati interu.. isto tako i za Bonuccija.. rekli da ce ga interu najvjerovatnije prodati :shock:

dok je Palermo nas.. i to pravo.. Barzagli, Miccoli, Nocerino, Blasi.. puno igraca.. ali kada dodje u Palermo neko vrijedan pomena kao sto je bio Amauri, mi ga dobijemo.. vjerovatno ce tako biti i za Kjaera.. :mrgreen:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 10 apr 2010, 10:59

Gdje si Dafko, sto to slabo pises na temi svoga omiljenog kluba :mrgreen:

Hajd da vas vidim, ko sve prizeljkuje pobjedu Fiorentine veceras u inat Interu? :lol: Znam, svi koji prate Seriu A a nisu fanovi Intera, LOL..

Uglavnom, veceras nema Vargasa, izgleda da je na izlaznim vratima iz kluba :( Pobjeda bi dobro dosla, jos kad se sjetim kako smo skoro, pa sami sebi zabili gol u Parmi, a joj, sada bi bili nadomak cetvrtog mjesta, ovako :(

Ale' Grande Viola
Support Velez, It's logical! ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 apr 2010, 13:24

pisem ja redovno na temi voljenog kluba.. ovo mi je jedan od simpaticnih klubova :mrgreen:

Grande Viola i ja kazem danas.. :mrgreen:

a zna se gdje ce Vargas.. u bijelo crne :mrgreen:

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 apr 2010, 22:11

Forza Viole!!!

64' Fiorentina 1 - 0 Inter Milan

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 10 apr 2010, 22:26

daffy je napisao/la:Forza Viole!!!

64' Fiorentina 1 - 0 Inter Milan
Nije vise :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 10 apr 2010, 23:36

2-2

Grande Viola!! uzeli bodove interu, a opet daleko iza nas.. hvala Cezare! :mrgreen:

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 apr 2010, 16:11

Revans 1/2 fnala Kupa Italije se igra veceras, Fiorentina - Inter - drugi put u veoma kratkom periodu ova dva tima odmjeravaju snage na Franchiju. Ne bih se ljutio kada bi utakmica bila na nivou one u subotu, samo da ovaj put ne bude remi nego pobjeda Fiorentine :lol: . U tim se vraca Vargas, igraju i Zaneti i Gila od prve minute, mislim i De Silvestri..Takodjer se potajno nadam da Mourinho nece rizikovati neku povredu svojih glavnih igraca veceras pred vazne meceve kontra Juventusa i Barcelone, te da ce izvesti neki kombinovani tim sa Toldom na golu :) te na taj nacin omoguciti Fiorentini da prodje u finale takmicenja.

Utakmici ce prisustvovati i Stefano Borgonovo, legenda kluba koji se sada bori sa teskom bolescu, a na njegovu inicijativu, drustvo ce mu praviti donedavni prvi covjek Fiorentine, Diego Dela Valle. U njegovu cast, snimljena je i neka pjesmica, koju pjevaju igraci Fiorentine :lol:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 13 apr 2010, 20:46

Ajmo viole...razvalite LOPOVE...a onda cemo i mi u petak :D ;)

2-0 Gilla i Juvetic onaj Jovetic :D :D
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 apr 2010, 21:44

Mourinho izveo drama tim, sa petoricom pozadi, ne moze tenk proci :lol: Uvjezbava covjek za Ligu Prvaka formaciju. Bilo je nekih polusansi za Fiorentinu, ali je, unatoc defanzivnoj formaciji Inter imao najbolju sansu poluvremena, kada je Balotelli ukrao jednu loptu nesmotrenom De Silvestriju, izasao sam ispred Freya i traljavo sutirao pored gola. Doduse, bilo je malo iskosa, pa mu se i ne moze toliko zamjeriti.

U timu Fiorentine cak sest novih igraca u odnosu na Ligaski duel u subotu, Mister je cak i mene iznenadio. Nadam se nekom gvosu iz nicega :lol: , barem za produzetke.

Ale' Viola.

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 13 apr 2010, 21:50

Ale' Viola samo ih poderite..

kako bi bilo lijepo, kiksali protiv Viola u ligi i izgubili prvo mjesto, izgube od Viola i Coppa Italia, na derby d'italia povecaju zaostatak za Romom, i na kraju izgube tako od Barce da ce ih stid biti igrati u revansu..

jos sta se sve desava radi povodom Farsopolija.. smijesno.. tone tim.. :mrgreen:

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 13 apr 2010, 22:46

zao mi je Viola vise srece drugi put i u nastavku prvenstva nadam se da cete izboriti evropu....
@daffy smanji dozivljaj, kad ruBentus bude se plasiro u ch league javi se a da ne govorim kad budu igrali protiv giganta Barcelone i to u semifinal-u...i da ako izgube od Barce i ispadnu barem znaju od koga su ispali pa sasvim sigurno igracki jedne od najboljih ekipa svih vremena a ne od Fulhama osramoceni.... Sorry za off Viole

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 13 apr 2010, 22:52

Hahah, Dafko li Dafko :P Jao mrznje, ne bih da mi je ne znam sta.. :P

Steta sto Inter dade rani gol u drugom dijelu, ostatak tekme kao sahrana, :D estagfirullah. Cestitke Interu i Mourinhu, nadam se da ce Roma biti drugi finalista, te na taj nacin otvoriti, i sedmom mjestu u Seriji A vrata Evropa Lige. Valjda u tome slucaju Fiorentina uspije doci do Evropskog takmicenja nekako :(

Mutu mnogo fali ovoj ekipi, Jo Jo tek treba da ga zamijeni, iako je u par navrata pruzao zaista dobre partije i ima dobru sezonu iza sebe. Ove nesuglasice na relaciji Diego Della Valle - Cesare Prandelli ce, bojim se, mnogo uticati na dalji razvoj situacije u i oko kluba, nadam se najboljem.

cappy
Kontakt:

Post Postao/la cappy » 13 apr 2010, 23:05

Ako iko zasluzuje Evropu nakon svega sta se desavalo u ch league je Fiorentina vjerujem da cete se plasirati imate dobar i jak sastav.... I imate podrsku NAPRIJED VIOLA :mrgreen:

Ted Mosby
Kontakt:

Post Postao/la Ted Mosby » 15 apr 2010, 00:43

Sljedeće sezone Viole bi mogle igrati značajnu ulogu u orvenstvu
Only ONE UNITED
Kimi Raikkonen:"How does it feels to drive at 300 km/h? - It feels normal."
Srcu mome tiha patnja, oku mome radost i sjaj, Dinamo Zagreb najbolji si znaj
Podrška Jackyu

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 15 apr 2010, 12:08

Tesko, obzirom da ce, vrlo vjerovatno, par igraca oko kojih se vrti igra napustiti klub, dok im nadjes zamjene, dok ovo, dok ono, prodje voz :( Da se razumijemo, volio bih ja da se ostvari to iz tvoje recenice, ali ...

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 16 apr 2010, 09:21

Ostanak C.Prandellija bi bio prvi korak u "stvaranju" konkurentne ekipe. Ako iko može posložiti ekipu da izgleda dobro, a da pri tome nema nekih zvijezda, onda je to on.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mirza_Hordas
Kontakt:

Post Postao/la Mirza_Hordas » 16 apr 2010, 10:45

Fiorentina želi dovesti Darija Srnu?

Prema pisanju Calciomercato.coma, talijanska Fiorentina počela je pregovarati s ukrajinskim Šahtarom oko dovođenja hrvatskoga nogometnog reprezentativca Darija Srne...

Talijani pišu da kapetan Šahtara, koji ugovor s klubom iz Donjecka ima do ljeta 2011. godine, zasad ima konkretne ponude samo iz dvaju inozemnih klubova: engleskog Sunderlanda i talijanske Fiorentine.

Isti izvor navodi da je generalni menadžer Fiorentine Pantaleo Corvino već kontaktirao rumunjskog trenera Šahtara Mirceu Lucuescua glede bivšeg igrača Hajduka.

Srnu su Talijani usporedili s peruanskim veznim nogometašem Juanom Manuelom Vargasom, koji pokriva Fiorentinin lijevi bok. Za Peruanca je ponudu, tvrdi isti izvor, poslao madridski Real, i to u iznosu od 25 milijuna eura.

Vargas ima 26 godina i važeći ugovor s Firentincima do ljeta 2013. godine.
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ....Neka danas lišticom odjekuje tvoj krik, neka im se srce zaledi,
jer uzeli su zivot od tebe a tebe od nas! 4.10.

"dok hasetu oduzmu loptu vi slušajte muziku iz našeg studija"

Mont0
Kontakt:

Post Postao/la Mont0 » 19 apr 2010, 15:35

Danas donesena konacna presuda Adrianu Mutuu zbog one doping afere negdje u januaru cini mi se. Zbog iste Mutu je kaznjen devet mjeseci neigranja :( Kazna istice 28. oktobra 2010. godine. Mutu naravno nezadovoljan presudom, ali kad sagledas, moglo je biti mnogo gore...

Sto se tice Srne, ne bih volio ni u kojem slucaju da bas on bude zamjena za Vargasa, u slucaju da ovaj napusti klub na ljeto, ali eto, Corvo zna najbolje..

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 apr 2010, 15:54

Šteta za Mutua. Lik je izvanredan igrač, ne znam čemu sve ovo što je radio. Valjda će i ove godine ljubičice dobro poslovati te da će uvaliti Interu ili Juventusu nekog tipa za veću cifru. Ne bih volio da Vargas ode, no niko mene ne pita, u pitanju je odlična ponuda za ovog igrača. Što se tiče Srne, mislim da je ovo prvi put da ga ovoliko vežu za mnoge klubove, dakle, njegov odlazak iz Donjetska je, barem po medijima siguran, samo je pitanje gdje će nastaviti karijeru.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 19 apr 2010, 19:40

cuj uvalit.. koga su nam to uvalili?? Baggia? Chiellinija?.. to je vjerovatno radi Mela komentar.. ali u ovoj sezoni sa ovakvim amaterskim trenerima niko nema pravo da ocjenjuje Mela.. niko! vidjet cemo ga sljedece sezone sa normalnim gazdom.. btw. taj Melo drzi vezu Brazila i to dovoljno govori..

sto se tice Mutua, jako mi je zao.. on je bio jedan od onih koji je otisao iz Juventusa, ali nikad nije pricao protiv Juventusa.. uvijek je govorio da smo titule osvojili zasluzeno i da smo ih osvojili na terenu.. i zato ga jako gotivim.. ako je vjerovat zadnjim transferima onda Juve ima prednost u dovodjenju Vargasa.. bilo bi pametno da Juve i Viole nastave suradjivati jer je tako bolje za oba kluba.. Juve dobije WC igraca, a u putu Firence posalje igrace koji se ne mogu dokazati u Juventusu, ali u Violama budu jedni od boljih.. mislim da je Marchioni sasvim dobro odigrao sezonu i bio jedan od boljih.. tako bi mogli npr. poslati De Cegliea i jos kojeg igraca.. mozda Poulsena i jos para za Vargasa..

cudno je kako se navijaci medjusobno mrze, a uprave redovno vrse trampe..

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.