EP 2010 Austrija - rukomet

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

JameS 23
Kontakt:

Re: EP 2010 Austrija - rukomet

Post Postao/la JameS 23 » 20 jan 2010, 00:24

H1N1 je napisao/la:
JameS 23 je napisao/la:ne mogu da vjerujem da Francuzi odigrase samo nerjeseno protiv jadnih Madjara :evil:
Pogledaj malo statistiku i sve ce ti biti jasno.Omejer samo 4 odbrane a Karabouye 2.
ma vidio sam,to je bio kljuc neuspjeha Francuske vecras...nema veze tek je prva utakmica sutra treba dobit Cehe,a onda pobjediti i Spanjolce u posljednjem susretu...samo da Omeyer bude na svojoj razini i da odbrana ta jos malo se ucvrsti i Francuska ce lagano kasnije ;)
...where amazing happens...Le bRon James...CHOSEN-1...MVP

Real Madrid-Kaka-C.Ronaldo-Albiol-Benzema...

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 20 jan 2010, 00:31

Nakon ovog debilnog kombinovanog prenosa ništa specijalno se ne može reći jer se dobar dio toga nije ni vidio.Stalno skakanje iz jedne u drugu dvoranu me je raspametilo. :evil: Milion puta bolje je bilo da se jedna tekma prenosila direktno,a druga u snimku (gledao bih obje),a ovako....

Što se tiče tekmi i jedna i druga su bile odlične (bar onoliko koliko se moglo vidjeti).Hrvati su ovakvvh tijesnih utakmica odigrali mali milion otkako je došao Červar,pa su mislim večeras dobili na iskustvo.Sjajan im je bio golman,ali meč viner je bio onaj Štrlek sa dva gola na kraju.On će biti igračina,ako već i nije.
Srbija totalno luda reprezentacija!!!!!Ogromne oscilacije u igri.Sjećate se garant sp prošle godine u Hrvatskoj kad je u prvoj utakmici Srbija vodila i po 8 razlike protiv Danaca i na kraju izgubili u zadnjoj sekundi.Poslije toga dobili Norvežane pa zijanili od Brazila.Sinoć u prvom poluvremenu katastrofa od igre.Naši šutaju pravo u golmana,ovaj se razbranio.Da nije bilo Stanića,već u prvom poluvremenu sve bi bilo gotovo.Ilić jako loš u prvom dijelu.U drugom poluvremenu Stanković (ima lud friz ko onaj Argentinac Palacio) i Vučković se izrežirali veliki povratak.Na kraju nevjerovatna završnica i sjajni Stanić. :D Kako je izgledalo,dobro smo prošli.Zašto nije igrao Nikčević? (Šuko ga je spominjao mada ga ja nisam vidio u igri) :? Nije valjda povrijeđen? Sad slijedi derbi protiv Danaca koji su nam ostali dužni,a dal ćemo sa ovom ludom igrom uspjeti da im vratimo dug,teško je prognozirati.
Francuzi jesu iznenadili,ali doće oni na svoje kako bude turnir odmicao.Poljaci ,ože se reći očekivano "uzeli" podmlađene Njemce.Slovenci u prvom poluvremenu cirka 7 golova :shock: ,a kasnije veliki preokret,od Šveđana čini mi se ništa ni na ovom takmičenju.Rusi i Španci očekivano.Malo me iznenađuje može se reći tijesna pobjeda Danaca protiv domaćina.Austrijanci bi mogli biti nagazna mina,ako se ozbiljno ne shvate.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

dean_
Kontakt:

Post Postao/la dean_ » 20 jan 2010, 00:33

trigger

smiješan si....tko kaže da sam ja ovdje napisao sve što mislim o ovoj utakmici i prvenstvu??? ako te baš zanima,istovremeno pišem i na jednom drugom forumu sa svim sunarodnjacima ,a ne da mi se ovdje vama sve ponavljat..to je bilo na grubo....a ovo "nadam se da se veselite" je upučeno......ma prepoznat će se

naravno da znam da je ep najteže natjecanje i da su prve utakmice obično teške....ali isto tako znam da su nam norvežani najnezgodniji protivnik od ovih slabijih(znači ne računam francuze,dance i možda španjolce i poljake) .....pobijedili su nas u tunisu nakon naših 13 pobijeda zaredom na velikim natjecanjima....užasno su nas namučili i u norveškoj 2008 kad smo jedva izvukli remi i u švicarskoj 2006 kad smo ih jedva pobijedili....a tada smo kao bili jači....mučili bi mi se mi s njima da igramo bilo kada...a uvjeren sam da i ruse danas puno lakše riješili

slažem se da je obrana nikad slabija i neuigrana u zadnjih 8 god....al to nije ni čudo jer nam fale najvažniji obrambeni igrači(špoljarić,dominiković,metličć i valčić) a mislim da će biti u redu nakon ukrajine i rusije i nadam se da će mirko nastavit branit bar približno dobro

al zato nam je napad najjači ikad i pun rezerve...posebno mi je drago jer je balić konačno opet zdrav i motiviran da bude vođa.....naši su danas pobijedili dosta spretno i sretno...malo su nam i norvežani poklanjali ,al ko im je kriv...to je razlika između najboljih i dobrih..a oni bi kao medalju....naši su djelovali iskusnije u završnici iako su najmlađa ekipa na prvenstvu

gotovo sam siguran da uz našu dobru igru idemo u polufinale, zato jer imamo i dosta dobar ždrijeb...onaj dio sa slovencima,španjolcima,francuzima,poljacima je puno teži

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 20 jan 2010, 00:44

Tesko je bilo sta prognozirati. Spanija,Francuska,Danska su glavni favoriti. Onda su tu ekipe poput Hrvatske ,Njemacke,Svedske pa i Rusije koje mogu iznenaditi. Biti ce zanimljivo. Zamjerka za prijenos na BHT je ta sto ce 80% prenosa biti utakmice hrvatske ili srbije.
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

pik
Kontakt:

Post Postao/la pik » 20 jan 2010, 00:47

Prvo kolo a vec jako zanimljivih tekmi,nadam se da ce se ovaj niz i dalje nastaviti ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jan 2010, 00:48

Evo ja cu nabrzaka samo moje vidjenje utakmice Srbija-Island posto sam nju samo gledao.
Samo nas je sreca spasila poraza u ovoj utakmici.Zahvaljuci Stanicu uspeli smo bar bod izvuci.
Krila su nam bila blago receno katastrofa Kojic i Markovic hvatali zjale po krilima i molili Boga da im bar jedan sut udje.Stankovic profesorski uradio posao i uz Stanica sigurno najzasluzniji za bod.Lapcevic je jedno neopevano govedo odavno nisam vidio igraca sa manje mozga nego on stalno ide u lice igraca i naravno dobija 2 minute u najgorim mogucim trenucima za reprezentaciju.Vidi se da nam fali Bojinovic i Nikolic s njima bi to bilo mnogo bolje.
Nego brate zar jos za Islandjane igra Steffanson pa taj ima 40 godina sigurno.Secam ga se jos iz 97 kada nas je razbio u Yokohami i kasnije u Portugalu.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

zorz
Kontakt:

Post Postao/la zorz » 20 jan 2010, 00:50

alan_kardec je napisao/la:Nakon ovog debilnog kombinovanog prenosa ništa specijalno se ne može reći jer se dobar dio toga nije ni vidio.Stalno skakanje iz jedne u drugu dvoranu me je raspametilo. :evil: Milion puta bolje je bilo da se jedna tekma prenosila direktno,a druga u snimku (gledao bih obje),a ovako....

Što se tiče tekmi i jedna i druga su bile odlične (bar onoliko koliko se moglo vidjeti).Hrvati su ovakvvh tijesnih utakmica odigrali mali milion otkako je došao Červar,pa su mislim večeras dobili na iskustvo.Sjajan im je bio golman,ali meč viner je bio onaj Štrlek sa dva gola na kraju.On će biti igračina,ako već i nije.
Srbija totalno luda reprezentacija!!!!!Ogromne oscilacije u igri.Sjećate se garant sp prošle godine u Hrvatskoj kad je u prvoj utakmici Srbija vodila i po 8 razlike protiv Danaca i na kraju izgubili u zadnjoj sekundi.Poslije toga dobili Norvežane pa zijanili od Brazila.Sinoć u prvom poluvremenu katastrofa od igre.Naši šutaju pravo u golmana,ovaj se razbranio.Da nije bilo Stanića,već u prvom poluvremenu sve bi bilo gotovo.Ilić jako loš u prvom dijelu.U drugom poluvremenu Stanković (ima lud friz ko onaj Argentinac Palacio) i Vučković se izrežirali veliki povratak.Na kraju nevjerovatna završnica i sjajni Stanić. :D Kako je izgledalo,dobro smo prošli.Zašto nije igrao Nikčević? (Šuko ga je spominjao mada ga ja nisam vidio u igri) :? Nije valjda povrijeđen? Sad slijedi derbi protiv Danaca koji su nam ostali dužni,a dal ćemo sa ovom ludom igrom uspjeti da im vratimo dug,teško je prognozirati.
Francuzi jesu iznenadili,ali doće oni na svoje kako bude turnir odmicao.Poljaci ,ože se reći očekivano "uzeli" podmlađene Njemce.Slovenci u prvom poluvremenu cirka 7 golova :shock: ,a kasnije veliki preokret,od Šveđana čini mi se ništa ni na ovom takmičenju.Rusi i Španci očekivano.Malo me iznenađuje može se reći tijesna pobjeda Danaca protiv domaćina.Austrijanci bi mogli biti nagazna mina,ako se ozbiljno ne shvate.
a ovaj golman srbije bio rezerva tahirovicu u cimosu ,a mi sad nemamo golmana

H1N1
Kontakt:

Post Postao/la H1N1 » 20 jan 2010, 00:55

Sva sreca imam kablovsku pa sam mogao gledati kompletnu utakmicu Srbije.

Definitivni junaci utakmice su Stanic i Stankovic(proglasen za igraca utakmice).U prvom poluvremu Stanic je uhvatio nekoliko zivih lopti rukometasima Islanda cak dvije i Stefansonu.Island je dosta vise istrcao kontri(oko 7-8), dok je Srbija istrcala samo 2-3, sto je i donijelo prevagu na ovoj utakmici.Vidilo se i danas da se sva igra Srbije svodi na bekovsku liniju.Dok nisu bili optereceni iskjucenjima Islanđani su ih mlatili u odbrani, a posle su malo popustli.Ilic je prvi go iz igre postigao tek u drugom poluvremenu, a od njega se najvise ocekivalo .Vidi se da nedostaje Vujin koji moze razbiti svaku odbranu i pogoditi sa 10-11 metara.
Ima dosta nejasnoca u Seadovoj postavci igre. :shock: :shock: :shock:
Nikcevic i Anđelkovic nisu ni minute odigrali.NIkcevic je po mom misljenju najbolje lijevo krilo Srbije i bar je mogao malo zamijeniti Markovica.Ispostavilo se i dobro sto Anđelkovic nije ulazio jer je Vuckovic sasvim dobro odigrao.U prvom poluvremenu pored Stanica najbolji je bio Stojanovic a Sead njega izvodi.Na svu srecu i to se ispostavilo kao dobro jer je upravo Stankovic doni tu prevagu u igri Srbije.Od totalnog anonimusa dosao je do junaka. :) :) :)
Seadu bi bolje bilo da je umjesto Lapcevica koji danas nista nije pokazao u tim za EP uvrstio Bojinovica koji bi daleko vise mogao da pruzi.Zaradio je dva bezvezna iskljucenja koja su bila sasvim nepotebna.
I ne kontam sto je Kojic cijelu utakmicu u odbrani odigrao na krajnjem kad daleko vise moze da pruzi na halfu :?: :?: :!: :!:

Ovaj bod velik je k'o kuca ako se uzme u obzir kakva je igra bila i rezultatski minus tokom cijelog meca.

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 jan 2010, 03:08

dean_ je napisao/la:trigger

smiješan si....tko kaže da sam ja ovdje napisao sve što mislim o ovoj utakmici i prvenstvu??? ako te baš zanima,istovremeno pišem i na jednom drugom forumu sa svim sunarodnjacima ,a ne da mi se ovdje vama sve ponavljat..to je bilo na grubo....a ovo "nadam se da se veselite" je upučeno......ma prepoznat će se

naravno da znam da je ep najteže natjecanje i da su prve utakmice obično teške....ali isto tako znam da su nam norvežani najnezgodniji protivnik od ovih slabijih(znači ne računam francuze,dance i možda španjolce i poljake) .....pobijedili su nas u tunisu nakon naših 13 pobijeda zaredom na velikim natjecanjima....užasno su nas namučili i u norveškoj 2008 kad smo jedva izvukli remi i u švicarskoj 2006 kad smo ih jedva pobijedili....a tada smo kao bili jači....mučili bi mi se mi s njima da igramo bilo kada...a uvjeren sam da i ruse danas puno lakše riješili

slažem se da je obrana nikad slabija i neuigrana u zadnjih 8 god....al to nije ni čudo jer nam fale najvažniji obrambeni igrači(špoljarić,dominiković,metličć i valčić) a mislim da će biti u redu nakon ukrajine i rusije i nadam se da će mirko nastavit branit bar približno dobro

al zato nam je napad najjači ikad i pun rezerve...posebno mi je drago jer je balić konačno opet zdrav i motiviran da bude vođa.....naši su danas pobijedili dosta spretno i sretno...malo su nam i norvežani poklanjali ,al ko im je kriv...to je razlika između najboljih i dobrih..a oni bi kao medalju....naši su djelovali iskusnije u završnici iako su najmlađa ekipa na prvenstvu

gotovo sam siguran da uz našu dobru igru idemo u polufinale, zato jer imamo i dosta dobar ždrijeb...onaj dio sa slovencima,španjolcima,francuzima,poljacima je puno teži
Baš mi je drago što sam Ti 'smiješan', jer se nadam da sam te makar malo razveselio, dodatno!
A kad ovo tvoje pročitah - tek sad ne kontam štaje 'pisac htio da kaže'... Pa u ključnim 'stvarima' si se u svom postu složio sa mojim mišljenjem!?

Stvarno sam te, izgleda, 'nasmijao', ali ne potcjenjuj nikoga i vjeruj da i u BiH ima dosta raje koja izvrsno poznaje hrvatski rukomet i ne samo hrvatski, nego i rukomet kao sport... i to bolje i od tebe, mada ćeš Ti teško u to povjerovati.... :o

Drago mi je da si i na ovom Forumu, piši o svojoj (i bilo kojoj) repki što želiš, mada ti je mrsko 'ponavljati se' s obzirom da pišeš (vjerovatno stručno i analitički) na drugom Forumu ( a ovaj ti onda služi - zašto!?), a ja bi iskreno volio čitati tvoje analize - napravi coy-paste (nije tesko), volio bih se još edukovati o rukometu, posebno o hrvatskoj repki i igračima. a Ti si mi kako izgleda prava prilika za to.
Hvala unaprijed.

PS:
Izuzetno mi je drago što maestro Balić sve više sliči na 'starog Balića - supermena', jer to je igrač, koji je neponovljiv, koji je u već pomalo 'dosadan rukomet' donio i unio pozitvne promjene svojim sjajnim potezima, idejama, 'vic-igrom', maštom...iako su mnogi u Hrvatskoj, kad je pčinjao istog gosodina rukometnog No.1 (po mom skromnom mišljenju) skoro pa ismijavali znog atipčnog 'izgleda' za modernog, nabildanog, rukometaša i njegovih poteza koje u početku ni suigrači, a ni mnogi treneri, nisu mogli skontati!
Da, ovo za Ivana pišem jer ga istinski cijenim i jer su on i Alilović ključ više sretne nego spretne pobjede protiv Norveške, za koju kažeš da 'ahilova peta' hrvatske repke...

A ako ti neko bude i smiješan na ovom Forumu, otidji pred špiglo pa se smij do mile volje.
Ovdje nas ima svakojakih, ali toliko prepotencije teško da ceš naći na ovom Formu...makar mi bili iz ove nikakve BiH....
Bosno moja poharana....

Trigger
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Trigger » 20 jan 2010, 03:16

Devil je napisao/la:Evo ja cu nabrzaka samo moje vidjenje utakmice Srbija-Island posto sam nju samo gledao.
Samo nas je sreca spasila poraza u ovoj utakmici.Zahvaljuci Stanicu uspeli smo bar bod izvuci.
Krila su nam bila blago receno katastrofa Kojic i Markovic hvatali zjale po krilima i molili Boga da im bar jedan sut udje.Stankovic profesorski uradio posao i uz Stanica sigurno najzasluzniji za bod.Lapcevic je jedno neopevano govedo odavno nisam vidio igraca sa manje mozga nego on stalno ide u lice igraca i naravno dobija 2 minute u najgorim mogucim trenucima za reprezentaciju.Vidi se da nam fali Bojinovic i Nikolic s njima bi to bilo mnogo bolje.
Nego brate zar jos za Islandjane igra Steffanson pa taj ima 40 godina sigurno.Secam ga se jos iz 97 kada nas je razbio u Yokohami i kasnije u Portugalu.
Olafur Stefanson - 1973. :shock:
Bosno moja poharana....

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 20 jan 2010, 08:48

majestic24 je napisao/la:Tesko je bilo sta prognozirati. Spanija,Francuska,Danska su glavni favoriti. Onda su tu ekipe poput Hrvatske ,Njemacke,Svedske pa i Rusije koje mogu iznenaditi. Biti ce zanimljivo. Zamjerka za prijenos na BHT je ta sto ce 80% prenosa biti utakmice hrvatske ili srbije.
a koga bi to bht trebala prenositi . mozda umjesto hrvatske i srbije, nijemce i spance. nisam do sada znao da u bosni ima bhnijemaca i bhšpanjolaca.

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 20 jan 2010, 10:25

bh hrvat je napisao/la:
majestic24 je napisao/la:Tesko je bilo sta prognozirati. Spanija,Francuska,Danska su glavni favoriti. Onda su tu ekipe poput Hrvatske ,Njemacke,Svedske pa i Rusije koje mogu iznenaditi. Biti ce zanimljivo. Zamjerka za prijenos na BHT je ta sto ce 80% prenosa biti utakmice hrvatske ili srbije.
a koga bi to bht trebala prenositi . mozda umjesto hrvatske i srbije, nijemce i spance. nisam do sada znao da u bosni ima bhnijemaca i bhšpanjolaca.
zasto ne ?? ako ce bit kvalitetnija utakmica i zanimljivija zasto ne,sinoc su pogodili sa prenosima !! odlicne utakmice !! 8-)

ROB22
Kontakt:

Post Postao/la ROB22 » 20 jan 2010, 10:27

Slovenija - Njemačka 2
Poljska - Švedska 1

Češka - Francuska 2 ( debela )
Mađarska - Španija 2 (debela)

evo ovo je neka moja prognoza ...
Slobodno igrajte kladionicu,ko izgubi vracam mu kintu.... :D
Razgovor izmedju dve osobe vodi se na nivou gluplje!

ROB22
Kontakt:

Post Postao/la ROB22 » 20 jan 2010, 10:30

bh hrvat je napisao/la:
Ma mi smo pokvaren narod.
Jos malo smetat ce im kad bude i Bosnu prenosilo,rece sto ne prenose Zimbabve,zanimljivije je.
Ma uzas , kazem ti!
Razgovor izmedju dve osobe vodi se na nivou gluplje!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 20 jan 2010, 10:42

Ocekivane pobjede favorita:Rusije,Hrvatske,Islanda :mrgreen: i Danske.
Zadnja izmjena: reds, dana/u 20 jan 2010, 14:25, ukupno mijenjano 2 puta.
FK Pjetlovi

__Liedson__
Kontakt:

Post Postao/la __Liedson__ » 20 jan 2010, 10:43

reds je napisao/la:Ocekivane pobjede favorita:Rusije,Hrvatske,Islanda i Danske.
Veceras ocekujem demonstraciju sile od strane Francuza :D
Island ?? :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

GunnerS
Kontakt:

Post Postao/la GunnerS » 20 jan 2010, 10:46

Island - Srbija 29:29 u zadnjoj minuti imali "penal" i promašli, naravno igrači Islanda...
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž

CRNI_SA
Kontakt:

Post Postao/la CRNI_SA » 20 jan 2010, 10:58

vamos espana !!!
la liga * Winners (9):
copa del rey Winners (9):
UEFA Cup Winners' Cup Winners (1): . Intercontinental Cup Winners (1):

Los Colchoneros !

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 20 jan 2010, 11:42

Trigger je napisao/la:
Devil je napisao/la:Evo ja cu nabrzaka samo moje vidjenje utakmice Srbija-Island posto sam nju samo gledao.
Olafur Stefanson - 1973. :shock:
Tek 37,ja mislio on presao 40 davno :D
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 20 jan 2010, 11:48

__Liedson__ je napisao/la:
reds je napisao/la:Ocekivane pobjede favorita:Rusije,Hrvatske,Islanda i Danske.
Veceras ocekujem demonstraciju sile od strane Francuza :D
Island ?? :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Moja greska :D nisam gledao zadnjih 5 min bilo je 4 razlike pa sam mislio da je gotovo stvar :roll: .A sta je bilo Island promasio penal na kraju ???
FK Pjetlovi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.