Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ZileZile
Kontakt:

Re: Igrači iz naše lige / potencijalna pojačanja

Post Postao/la ZileZile » 29 maj 2021, 17:36

@braco Ima li kakvih skauta u Etno selu. Juniori osvojili ligu. Ja sam cuo da je golman Manojlovic dobar, mislim da je on branio nekoliko tekmi kad su bili u PL. Cini mi se da je on branio na onom jednom sazetku sa nasim juniorima kad iz raslji izvuce slobodnjak.

losmi190
Kontakt:

Post Postao/la losmi190 » 29 maj 2021, 18:01

1921boy je napisao/la:
29 maj 2021, 12:52

Adis Hadžanović (28) - 175, desna noga, pozicija - zadnji vezni
Menadžer : Zeleni Centar Sport - kao kod Ikića i Bendera

Vasilije Kolak (26) - 194, desna noga, pozicija - golman
Menadžer : Elvis Bilalagić
Kolak golmančina za ovu nasu ligu!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 maj 2021, 18:04

Mladen Veselinović ! Nije potrebno pisati dalje ...
Rodjeni su pitarske picke!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2021, 18:44

ZileZile je napisao/la:
29 maj 2021, 17:36
@braco Ima li kakvih skauta u Etno selu. Juniori osvojili ligu. Ja sam cuo da je golman Manojlovic dobar, mislim da je on branio nekoliko tekmi kad su bili u PL. Cini mi se da je on branio na onom jednom sazetku sa nasim juniorima kad iz raslji izvuce slobodnjak.
Ma ima onaj Milošević Sreten ali njega sad svi svakako znaju, špica igra

Dejan Popara se ističe, ljudi iz Štutgarta slali dopis u vezi njega, zainteresovana i Crvena Zvezda, Dinamo Zagreb, Red Bull Salzburg, Sparta Prag itd.

Pisao je @ubipitar da smo nekad dogovorili dvojicu malaca iz Zvijezde 09 ali da se ipak na kraju ne zna hoće li doći. Klinci iz tog kluba su uvijek na oku beogradskim klubovima i ljudima na zapadu posredstvom menadžera i vjerovatno poznanstava Stanišića.

Inače juniori Zvijezde 09 imaju 2 terena sa prirodnom travom i 1 sa vještačkom travom na kojem treniraju plus usluge welnessa i slično u etno selu, djeca ne plaćaju članarinu, djeca imaju klupski prijevoz itd. Teško da rezultat može izostat u takvim uslovima.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 29 maj 2021, 19:03, ukupno mijenjano 1 put.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 29 maj 2021, 18:59

braco je napisao/la:
29 maj 2021, 18:44
ZileZile je napisao/la:
29 maj 2021, 17:36
Ma ima onaj Milošević Sreten ali njega sad svi svakako znaju, špica igra

Dejan Popara se ističe, ljudi iz Štutgarta slali dopis u vezi njega, zainteresovana i Crvena Zvezda, Dinamo Zagreb, Red Bull Salzburg, Sparta Prag itd.

Pisao je @ubipitar da smo nekad dogovorili dvojicu malaca iz Zvijezde 09 ali da se ipak na kraju ne zna hoće li doći. Klinci iz tog kluba su uvijek na oku beogradskim klubovima i ljudima na zapadu posredstvom menadžera i vjerovatno poznanstava Stanišića.

Inače juniori Zvijezde imaju 2 terena sa prirodnom travom i 1 sa vještačkom travom na kojem treniraju plus usluge welnessa i slično u etno selu, djeca ne plaćaju članarinu, djeca imaju klupski prijevoz itd. Teško da rezultat može izostat u takvim uslovima.
Definitivno, ima par momaka znam ih igraju dole, djeca imaju sve što treba da ima jedan evropski klub, nutricioniste, kondicione trenere, teretane, terene, hotel. Znači sve sve sve što treba da se djeca pravilno razvijaju i sigurno zbog svega toga će izvući veliki profit od te djece. Pogotovo jer cu povezani sa CZV i Partizanom !
Rodjeni su pitarske picke!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2021, 19:01

Ma ja iskreno ne znam na koju foru bi mi doveli njihove najbolje igrače.

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 29 maj 2021, 19:16

braco je napisao/la:
29 maj 2021, 19:01
Na ime vjerovatno. Koliko god je losa situacija, mi smo strasno ime na ovim prostorima, to sam siguran.

Bio sam par puta gore, strasne uslove imaju, bas sve imaju. Ne vjerujem da ko ima u nasoj ligi takve uslove.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2021, 19:22

ZileZile je napisao/la:
29 maj 2021, 19:16
braco je napisao/la:
Na ime vjerovatno. Koliko god je losa situacija, mi smo strasno ime na ovim prostorima, to sam siguran.

Bio sam par puta gore, strasne uslove imaju, bas sve imaju. Ne vjerujem da ko ima u nasoj ligi takve uslove.
Ma znaš kako, ime svakako ali džaba ako tu plivaju puno veće ribe od nas. Mislim nije neka posebna pamet sad reći ko su najveći talenti Zvijezde 09 jer već u ovom uzrastu svi skauti i menadžeri znaju za njih. I ne samo za njih nego za svakog iole talentovanijeg momka tog uzrasta u državi. Naprimjer majstorski je kad ti dovedeš dječaka kao Zvijezda Poparu iz nekog lokalnog kluba iz Bileće, ne mogu se sjetit imena. A dovoditi Poparu iz Zvijezde nije približno isto jer sad svakako već svi znaju za njega i samo je pitanje koliko si uporan, jak, koliko ćeš obećat menadžeru love i kakve ćeš uslove malom obezbjedit.

Djeca se skautiraju kada su bukvalno mali balavci kad igraju po školskim, seoskim i sličnim turnirima, nije skauting dovest Poparu iz Zvijezde.

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 29 maj 2021, 20:44

braco je napisao/la:
29 maj 2021, 19:22
ZileZile je napisao/la:
29 maj 2021, 19:16
braco je napisao/la:

Ma znaš kako, ime svakako ali džaba ako tu plivaju puno veće ribe od nas. Mislim nije neka posebna pamet sad reći ko su najveći talenti Zvijezde 09 jer već u ovom uzrastu svi skauti i menadžeri znaju za njih. I ne samo za njih nego za svakog iole talentovanijeg momka tog uzrasta u državi. Naprimjer majstorski je kad ti dovedeš dječaka kao Zvijezda Poparu iz nekog lokalnog kluba iz Bileće, ne mogu se sjetit imena. A dovoditi Poparu iz Zvijezde nije približno isto jer sad svakako već svi znaju za njega i samo je pitanje koliko si uporan, jak, koliko ćeš obećat menadžeru love i kakve ćeš uslove malom obezbjedit.

Djeca se skautiraju kada su bukvalno mali balavci kad igraju po školskim, seoskim i sličnim turnirima, nije skauting dovest Poparu iz Zvijezde.
Apsolutno se slazem, kad su vec izgradili neko ime za nivo omladinskog pogona. Ekipa koja ima svoga gazdu a imaju neki fin plan razvoja kluba, vrlo brzo ce oni uci opet u PL.
Samo eto bilo bi fino dovesti nekoga talentovanog, ako mozemo.

Inace da ne pametujem puno, ali eto kad sam vec krenuo, i mi bi se trebali okrenuti tom nekom skautingu u ovim nizim ligama, uvijek ima neki momak da ima dobrog potencijala. Mada kod nas je tesko vrijeme i za to, ali ako ikada dodjemo na zdrave noge, a nadam se da cemo brzo, trebamo graditi sto jaci omladinski pogon. U ovoj nasoj ligi nema nista od instant uspjeha i potpisivanja skupih igraca koji su propali u Belgiji, Holandiji, Grckoj itd.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 30 maj 2021, 11:40

Stize li nam neko? Sve nesto tiho

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2021, 12:25

Danas idealna prilika da pogledamo nekoliko igrača iz Krupe na djelu, prije svega Pavlović, Kolak, Palić

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2021, 21:55

3 igrača traže prijevremeni raskid ugovora plus odlazak igrača kojim svakako ističe ugovor. Imaćemo pune ruke posla na ovoj temi, a kako je danas zvanično završena sezona, moramo se sada baciti na posao :mrgreen:
Zadnja izmjena: braco, dana/u 30 maj 2021, 21:59, ukupno mijenjano 1 put.

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 30 maj 2021, 21:58

braco je napisao/la:
30 maj 2021, 21:55
3 igrača traže prijevremeni raskid ugovora plus odlazak igrača kojim svakako istče ugovor. Imaćemo pune ruke posla na ovoj temi, a kako je danas zvanično završena sezona, moramo se sada baciti na posao :mrgreen:
Od sutra odmah na posao, nema cekanja!
Zna li se Braco ko trazi raskide? Vjerovatno Juricic medju tom trojicom.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2021, 22:11

ZileZile je napisao/la:
30 maj 2021, 21:58
braco je napisao/la:
30 maj 2021, 21:55
3 igrača traže prijevremeni raskid ugovora plus odlazak igrača kojim svakako istče ugovor. Imaćemo pune ruke posla na ovoj temi, a kako je danas zvanično završena sezona, moramo se sada baciti na posao :mrgreen:
Od sutra odmah na posao, nema cekanja!
Zna li se Braco ko trazi raskide? Vjerovatno Juricic medju tom trojicom.
Ne znam stvarno. Ovako kad bih morao nagađati rekao bih da je i Ante Blažević jedan od tih koji traže raskid. Vodim se pretpostavkom da već ima neugodno iskustvo iz Čelika s kojim je vodio dugo spor u FIFI što se tiče dugovanja, tako da pretpostavljam da možda i sada traži neki način da ide iz kluba i da mu se da kakva takva količina novca da se opet ne yebe sa sportskim arbitražama kasnije. Plus mu iz kluba idu najbolji jarani Ikić i Miletić.

Juričić eto sportsport piše da i on možda ide zbog dugovanja. Treći pojma nemam ko bi mogao biti. Pod ugovorom su još Štila, Ermin, Kosorić, Bender, Subašić, Mujezinović, Siniša, Vrhovac i Hrelja. Ne znam ko bi mogao biti od tih navedenih, sumnjam da su ovi mlađi tipa Subašić i Hrelja. Siniša i Mustafa su u februaru potpisali nove ugovore, ne znam koliko je logično da 3 mjeseca kasnije traže raskid mada ni to ne bi bilo ništa novo i neviđeno.

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 30 maj 2021, 22:17

Enes Alić

POZICIJA : lijevi bek
GODIŠTE : 1999 (22)
KILOGRAMI : 72 kg
VISINA : 174 cm
TRENUTNI KLUB : Mladost Doboj Kakanj

Enes Alić je ove sezone na 28 odigranih utakmica postigao 4 gola. Za lijevog beka i više nego odlično.
Gledajući to da nas Šehić vjerovatno napušta oko ovog mladića bi se itekako vrijedilo raspitati ako već planiramo sa mladim snagama igrati sljedećih godina.
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2021, 22:19

Muki15 je napisao/la:
30 maj 2021, 22:17

Enes Alić je ove sezone na 28 odigranih utakmica postigao 4 gola. Za lijevog beka i više nego odlično.
Gledajući to da nas Šehić vjerovatno napušta oko ovog mladića bi se itekako vrijedilo raspitati ako već planiramo sa mladim snagama igrati sljedećih godina.
Alić je već dogovorio transfer u Domžale

Muki15
Kontakt:

Post Postao/la Muki15 » 30 maj 2021, 22:22

braco je napisao/la:
30 maj 2021, 22:19
Muki15 je napisao/la:

Nisam znao tu informaciju,izvinjavam se ako sam poremetio ili naštetio temi :)
....."Kad dođu teški dani i kada ti loše krene,digni pogled ka tribini,ugledat ćeš tamo mene...."
..." S JUGA SE PJESMA ORI,BORI SE ŽELJO BORI.....!
FK Željezničar 💙
FC Juventus ⚫⚪
Rafa Nadal 🎾

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2021, 22:23

Muki15 je napisao/la:
30 maj 2021, 22:22
braco je napisao/la:
30 maj 2021, 22:19
Muki15 je napisao/la:

Nisam znao tu informaciju,izvinjavam se ako sam poremetio ili naštetio temi :)
Samo ti nastavi, tome i tema služi :thumbup:

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 30 maj 2021, 22:38

Ako bude novca ovog ljeta, moze se napraviti puno jeftinija ekipa od sadasnje a da bude kvalitetom puno bolja..

Golmani: Velic, Milicevic, Muftic
Stoperi: Graovac, Drina, Vrhovac, Celikovic i Kosoric(ako pristaje na ulogu 4-5 stopera, ono da uleti za ne daj Boze)
Desni bekovi: Memija, Stevanovic
Lijevi bekovi: Malic, Sehic
Veznjaci: Durakovic, Subasic, Mekic i jedno bas pojacanje jedan box to box veznjak i mozda bih zadrzao Alispahica (ako pristane na znatno nizu platu i ulogu poput Kosoriceve)i Bekrica
Krila: Gasal, Hrelja i dva pojacanja, uz lagano doziranjeminuta i Kulasinu
Napad: Zec, Krpic i Hadzic(iz MDK)(bila je prica da je proslo ljeto trazio platu od samo 2000 KM)

Milicevic, Muftic, Drina, Vrhovac, Kosoric, Memija, Malic, Sehic, Durakovic, Subasic, Mekic, Alispahic(ako pristane), Bekric, Gasal, Hrelja, Kulasin bi bukvalno igrali za sicu dok bi veci novac za plate izdvojili samo za Krpica, Graovca i box to box veznjaka.

Rijesili bi se: Erica, Ikica, Blazevica, Milicevica, Boje, Stilica, Ramovica, Mujezinovica, Lendrica, Juricica itd..

Otprilike bi na terenu to bilo ovako u 4-4-2 formaciji.
Velic/Milicevic
Memija-Graovac-Drina-Malic
Gasal-Durakovic-box to box veznjak i Zec
Krpic-Hadzic

Mislim da je ova ekipa mix iskustva i mladosti i ekipa koja bi se za evropu mogla borila. Ovo je samo primjer za 4-4-2, moze se kombinovati sastav i u drugim formacijama i sa drugim igracima u prvoj postavi..

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 30 maj 2021, 22:51

Kad je prica bila da ganjamo golmana iz Mladosti ne znam je li bilo receno ime, ne vjerujem da je Velic, on sa Musijom ima odlicne odnose zato se i vratio. Ja bih prije rekao da cemo Bukvica vratiti, ako je istinita ta prica.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Tuce11 i 52 gosta.