SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

BadrHari
Kontakt:

Re: SP2018 / BiH - Belgija / Estonija - BiH

Post Postao/la BadrHari » 04 sep 2017, 16:27

leorey je napisao/la:Ne da necemo dobiti Belgiju, nego sam siguran da necemo uspjeti pobijediti ni Estoniju. Zivi bili pa vidjeli. I daj Boze da se prevarim pa da **** pojedem.

Nikad u historiji nismo igrali losije. I to bez imalo zayebavanja i trolanja ovo govorim.
Najrealniji komentar.
Belgija ima ono sto mi nemamo, protok lopte i sablon igre. Mogu nas ubiti po stranama, kroz sredinu, u skoku. Brat bratu za tri klase jaca repka. Mi sinoć ne bi Estoniju dobili, sreća po rasporedu Gibraltar bio. Mi imamo Dzeku, oni 7-8 Dzeka u prvom timu...
A ovim bubuljicarima Zenzi i Ajzei ne isplati odgovarat na postove. Yebala ti srbija majku klocu, ne salite se s tim.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 04 sep 2017, 16:32

BosnaSTL je napisao/la:Razmisljam kako bi bilo da pobjedimo Belgiju al nemogu to da zamislim .Jednostavno nece slika da dodje pred oci pa ga yebi .
]
Nema nacina. Vece su sanse da ce Luksemburg pobjediti Francusku, nego da mi pobjedimo Belgiju.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 sep 2017, 16:34

Belgija ima sve što mi nemamo. Imaju savez, pare, igrače, polahko uvode i sistem koji im paše. Mi ih možemo pobijediti na sreću, njihovu qrcobolju i na neku masterklas postavku Meše. Ovo zadnje teško a moliti se za ovo dvoje prvo.

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 04 sep 2017, 16:37

bhsport je napisao/la:
Vucevich je napisao/la:Svi znamo da ce Mesa krenuti sa 4-4-2 sa Vedom i Dzekom, ali eto, ovo bih ja zelio vidjeti:

slika
Odlicna formacija, mozda samo mjesto Milosevica Milicevic za ovu tekmu...
Ja ne bih ni Milosevica ni Milicevica, nego Krunica. Mada najvise sansi ima Milicevic. Kad zdravom Milosevicu nije dao priliku protiv Gibraltara nece ni protiv Belgije.
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 04 sep 2017, 16:39

sljivo je napisao/la:Belgija ima sve što mi nemamo. Imaju savez, pare, igrače, polahko uvode i sistem koji im paše. Mi ih možemo pobijediti na sreću, njihovu qrcobolju i na neku masterklas postavku Meše. Ovo zadnje teško a moliti se za ovo dvoje prvo.
Ma druze ni sreća nije dovoljna, mi damo na sreću gol i ljudi nam utrpaju jos par komada do kraja. Jedino da nas sreća bukvalno prati od prve do zadnje minute. Tolika je razlika u kvaliteti da i s ku*rcoboljom i pod rucnom, hladno mogu izletit 1 na 1 sa nasim vrlim Begovićem, koji je zadnji put kvalitetan golman bio 2013. Jednostavno stvaraju višak, razvlače, trče vise i bolje se postavljaju. Nas bi Hrvati rastavili sad na proste faktore...
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2017, 16:40

Ako naši budu motivisani i nadahnuti možemo mi sa Belgijancima odigrati barem neriješeno koliko god imali Mešu na klupi u toj tekmi.

Nije puno bolja situacija bila ni prije tri godine kad smo odigrali 1:1 u Zenici, tu smo imali Papeta i njegovo forsiranje Tine, imali smo Hadžića na stoperu, i to smo više zaslužili pobjedu od njih, Begović primio pravi pacerski gol od Radje čini mi se.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 04 sep 2017, 16:40

Ɖe vam je Jajalo na ovoj gore formaciji? :hmmmmm:
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 04 sep 2017, 16:48

BadrHari je napisao/la:...
Znam, nadam se, svaki njihov igrač može napraviti prednost jedan na jedan u odnosu na našeg, još ako imaju igru, sistem onda se to još množi. Jedini način da ih uzmemo je neka taktika koja im pravi nervozu, neka gerila, neki crveni da dobiju, mi svi u 16terac i slično. Nadati se da će Martinez eksperimentisati sa nekim novim sistemom, da proba, al opet to može bit mač sa dvije oštrice - ako im taj neki eksperiment uspije onda ne da će nas pobijediti već će nas ubiti ko mraz paprike. Al eto, ima još dotad, ko zna šta se sve može desiti (može se i Džeko povrijediti i onda odmah da se ugasimo).

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 04 sep 2017, 16:50

Mi moramo Belgiji dati vise od jednog gola jer nasa odbrana tesko moze da zakljuca vrata protiv jedne od najjacih Evropskih ekipa.Imali smo Grcku u saci primili gol u zadnjim sekundama I sad pobjeda protiv Belgije bi bila nezamisljiva.Nesto sam negativan nakon onog S.ranja u Nikoziji I svih nasih kikseva u proslosti .

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 04 sep 2017, 16:53

slika

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 04 sep 2017, 16:56

COYS je napisao/la:slika
:kafa: :bih:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 04 sep 2017, 17:17

Puno stvari se mora poklopiti da dobijemo Belgiju. Da bi imali kakve takve šanse trebaju nam oporavljeni i u formi Besic i Hajrovic, jer su to uz pjanica jedini naši vezni igrači koji mogu parirati Belgijancima, uz njih dvojicu nadam se da će Kodro zabiti koji u Mainzu, da bi sa samopouzdanjem došao na okupljanje. Uz ovu trojicu u top stanju imali bi šansi ali ne velikih. Veliki upitnik je naša odbrana koja je prije svega prespora, koliko će to Jozo moći promjeniti vidjecemo. I naravno veliki je upitnik iznad Čurana, koji je apsolutno pogubljen trener.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 sep 2017, 17:20

Da smo dobili Kipar i Grke u obje utakmice (kao sto je trebalo), stanje na tabeli bi sad bilo:

1. Belgija 22
2. BiH 21
3. Grcka 11

:cry:

Smanjiti skroz ocekivanja pred Belgiju, da bi se sto manje sjebali, jer ako Bazdarevic stavi u prvu postavu Viscu, Jajala ili Ibisevica kao poluspica, nemamo se cemu nadati u toj utakmici.
Don't believe the hype.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 04 sep 2017, 17:25

Vucevich je napisao/la:Svi znamo da ce Mesa krenuti sa 4-4-2 sa Vedom i Dzekom, ali eto, ovo bih ja zelio vidjeti:

slika

Osim Vede koji mora igrati i svaka formacija bez njega je nerealna kao bez Visce i Cimirot aka supertalent fali.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 04 sep 2017, 17:29

Imal ko da napravi ovu anketu gore da vidimo koliko ljudi misli da ce Sunjic zaustaviti Lukakua?

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 04 sep 2017, 17:30

Belgija igra brz fudbal i to je sto nama ne odgovara. Bojim se da smo prokockali nase sanse. Ali nade normalno ima, pogotovo sa drugim selektorom. Treba postaviti destruktivnu igru, tako je trebalo i na kipru u 2. djelu tekme, a to Mehmed ne zna. On npr. jajala uvodi kad se ganja rezultat i to sve kaze. Nasa sansa lezi u povredi ili ne igranju dva vrlo vazna igraca belgije koji ubrzavaju protok lopte tj. Hazarda i de bryne i ostavljanjem igraca fakticki uz tjelo kreativaca Belgije, tako da ih odmaj "ometaju" u kreiranju igre, i dupliranja na krilnim pozicijama defanzivno. To bi normalno zahtjevalo igru sa jednim spicom i besicem zdravim jer njega vidim kao nekog kljucnog za destrukciju. I kad bi to uspjelo onda napraviti presing zadnjih 10tak minuta pa sta bude. Bojim se ili vec haman pa sam uvjeren da Mesa nema tu mudrost, znanje ili vec sta treba da bi se belgija dobila i molim boga da ode visee.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 04 sep 2017, 17:35

Znaci po zadnjim postavama Ogi ide na Mertensa, Simunovic na Hazarda, Dembele ili Felainija, Sunjic na Lukakua a Seo na de Bruyne. Aferim

Dajte Belgiju da se igramooooo

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 04 sep 2017, 17:43

Fudo je napisao/la:Belgija igra brz fudbal i to je sto nama ne odgovara. Bojim se da smo prokockali nase sanse. Ali nade normalno ima, pogotovo sa drugim selektorom. Treba postaviti destruktivnu igru, tako je trebalo i na kipru u 2. djelu tekme, a to Mehmed ne zna. On npr. jajala uvodi kad se ganja rezultat i to sve kaze. Nasa sansa lezi u povredi ili ne igranju dva vrlo vazna igraca belgije koji ubrzavaju protok lopte tj. Hazarda i de bryne i ostavljanjem igraca fakticki uz tjelo kreativaca Belgije, tako da ih odmaj "ometaju" u kreiranju igre, i dupliranja na krilnim pozicijama defanzivno. To bi normalno zahtjevalo igru sa jednim spicom i besicem zdravim jer njega vidim kao nekog kljucnog za destrukciju. I kad bi to uspjelo onda napraviti presing zadnjih 10tak minuta pa sta bude. Bojim se ili vec haman pa sam uvjeren da Mesa nema tu mudrost, znanje ili vec sta treba da bi se belgija dobila i molim boga da ode visee.
Kad mu vidis izmjene Jajalo - Cimirot protiv Cipra ili slicne poteze u proslim utakmicama tek onda shvatis koliko taj covjek ne zna. Nikad mi nece biti jasno zasto u BiH ne postoji pritisak novinara i da li je moguce da ga niko pod milim bogom ne pita zasto je npr. takvu izmjenu protiv Cipra napravio. Siguran sam da su novinari agresivniji na presicama da bi pritisak na ovakve neznalice bio veci i ne bi samo tako produzivali svoj mandat.
Da ga je dati nama forumasima za 2 sata bi sam dao otkaz.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 04 sep 2017, 17:51

Kakvo je to pitanje pa sta mislis ko novinarima placa putovanje na utakmice repke, ko im daje akreditacije.
Nema tu realnog novinarsta, sve je to interes i po narudzbi se pise. Sve je zavala sa sitnu raju.
Kada se sjetim Sinana Sinanovica koji je igracima pusio tuki da bi bio blizu njima odmah mi se povraca na citavu repku i odnose u savezu.
Problem je neprofesionalnost i nepotizam.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 04 sep 2017, 17:56

Samo iskreno meni je zamjena Cimirot - Jajlo bila logicna, neznam sto vama nije.
Cimirot se nije dobro pokazao kao destruktivac, citava odbrana je bila u ****, on je pokusao da sa iskusnim Jajalom zatvori rupu u sredini da nebi jos koji gol primili. Jer je konto da ce Jajalo mozda i iznjeti koju loptu u fazi transformacije jer to Cimiroti nije nikako islo od ruke uz to sto nije mogao ni da zaustavi napade.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.