2017/18 NBA Pre-season

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

NEZALAGANJE
Kontakt:

Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 15:35

Clutch je napisao/la: Smatraju Celticsi Fultza za top talenta, ali za razliku od vecine ostalih koji tu imaju samo Fultza, Boston u toj grupi vidi 4 igraca (Fultz, Jackson, Tatum i Ball). Sa 3. mjesta opet mogu izabrati jednog i zato su jednostavno odlucili da iskoriste i naplate takvu situaciju.
Pazi za skok od samo dva mjesta Phila im je dala vrlo izvjesno visok buduci pick na draftu. Generalni konsenzus je da je Phila preplatila u ovom trejdu, svjesno preplatila jer je Fultz ono sto im nedostaje, ali dakle daleko od toga da je Boston lose prosao.

Druga stvar, imaju Thomasa i ukoliko mu planiraju dati max (a ovim potezom su vjerovatno pokazali da planiraju) onda njima igrac Fultzovih karakteristika ne treba. Odnosno ne da ne treba, ali im je potrebniji kvalitet na drugim pozicijama u takvoj situaciji nego da imaju 2 vrhunska igraca ali slicnih karakteristika (dobrih i losih).

Boston je jednostavno odlucio ici drugim putem, i to iskoristio/naplatio.

Te price za draft 2018 su previse naivne, nemoguce je u ovom trenutku procijeniti kvalitet. A svi ti top prospekti nose odredjene upitnike sa sobom, niko tu nije sigurna stvar za fransizu, daleko od toga.
E ne znam sta da ti kazem na to da Celticsi smatraju jos igraca top talentima.To znaci da su onda svi u istoj grupi i da ovaj uopste ne odskace toliko,koliko se evo godinu pise o njemu.Isto tako znaci da svaki od njih moze postati vrhunski,ali da ne mogu bas odrediti koji,sto opet ukazuje na to nema "cistog" 1.pika.BOS je po meni donio dobru odluku da produzi ugovor Thomasu,ako je to slucaj,samo mi nije jasno zasto mijenjati pik sa vama umjesto ga dati za All stara!?

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 15:36

Epidaurus je napisao/la:Izasao je na yt snimak Fultzovog workouta za Sixerse i izgledao je blago receno lose, bar ovaj suterski dio. Tricu na onom around the world drillu npr sutao 4 od 20.
Pa nema Fultz jos uvijek udaljenost za NBA tricu.

A taj workout ne znam dal je trajao 10 minuta. Jos nakon par sati putovanja ga odmah po dolasku stavise na teren. Tako da daleko od idealne situacije. Zasto se dogodio sastanak je da donese medicinske papire da se uvidi dal je s koljenom sve ok i to se cekalo da se finalizira trejd.

To sto je malo protrcao po terenu je bilo cisto za fanove. :D Skautirali su oni njega cijelu godinu.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 15:41

NEZALAGANJE je napisao/la:
Clutch je napisao/la: Smatraju Celticsi Fultza za top talenta, ali za razliku od vecine ostalih koji tu imaju samo Fultza, Boston u toj grupi vidi 4 igraca (Fultz, Jackson, Tatum i Ball). Sa 3. mjesta opet mogu izabrati jednog i zato su jednostavno odlucili da iskoriste i naplate takvu situaciju.
Pazi za skok od samo dva mjesta Phila im je dala vrlo izvjesno visok buduci pick na draftu. Generalni konsenzus je da je Phila preplatila u ovom trejdu, svjesno preplatila jer je Fultz ono sto im nedostaje, ali dakle daleko od toga da je Boston lose prosao.

Druga stvar, imaju Thomasa i ukoliko mu planiraju dati max (a ovim potezom su vjerovatno pokazali da planiraju) onda njima igrac Fultzovih karakteristika ne treba. Odnosno ne da ne treba, ali im je potrebniji kvalitet na drugim pozicijama u takvoj situaciji nego da imaju 2 vrhunska igraca ali slicnih karakteristika (dobrih i losih).

Te price za draft 2018 su previse naivne, nemoguce je u ovom trenutku procijeniti kvalitet. A svi ti top prospekti nose odredjene upitnike sa sobom, niko tu nije sigurna stvar za fransizu, daleko od toga.
E ne znam sta da ti kazem na to da Celticsi smatraju jos igraca top talentima.To znaci da su onda svi u istoj grupi i da ovaj uopste ne odskace toliko,koliko se evo godinu pise o njemu.Isto tako znaci da svaki od njih moze postati vrhunski,ali da ne mogu bas odrediti koji,sto opet ukazuje na to nema "cistog" 1.pika.BOS je po meni donio dobru odluku da produzi ugovor Thomasu,ako je to slucaj,samo mi nije jasno zasto mijenjati pik sa vama umjesto ga dati za All stara!?
Pa ne odskace po misljenju Bostona ocito. Po misljenju velikog broja drugih fransiza Fultz je liga za sebe. Barem tako izvjesca ukazuju. ;)
Lakersi su navodno takodjer pokusali do tog pika jer je njih Fultz impresionirao ali nisu imali dovoljno dobro ponudu.

I ja sam se to pitao, ali jedina logika koja moze biti jeste da su oni od tog 1. pika napravili dva visoka pika: 3. pick 2017 i taj buduci pick.
Cisto prikupljanje assetsa. :mrgreen:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 15:48

NEZALAGANJE je napisao/la: E ne znam sta da ti kazem na to da Celticsi smatraju jos igraca top talentima.To znaci da su onda svi u istoj grupi i da ovaj uopste ne odskace toliko,koliko se evo godinu pise o njemu.Isto tako znaci da svaki od njih moze postati vrhunski,ali da ne mogu bas odrediti koji,sto opet ukazuje na to nema "cistog" 1.pika.BOS je po meni donio dobru odluku da produzi ugovor Thomasu,ako je to slucaj,samo mi nije jasno zasto mijenjati pik sa vama umjesto ga dati za All stara!?
Pa cinjenica je da se ta trojka na vrhu isprofilirala kroz sezonu kao klasa za sebe i sva trojica imaju slucaj za prvog picka. Zato je meni bilo apsolutno suluda ona rica na pocetku da ce im Philla dati i pick Lakersa i pick Kingsa uz ovaj treci, to bi bila pljacka Aingea epskih razmjera. Ovako opet daju malo previse obzirom da je vrlo vjerovatno da ce dati top 5 pick na, po prvim procjenama, jakim draftovima za skok od dva mjesta i to jos razlika izmedju igraca na 1. i 3. mjestu uopce nije velika. Opet razumijem i Philu da je ovako agresivno zaganjala Fultza jer je savrsen komplement po stilu igre uz Simmonsa i Embiida. Na kraju se lako moze desiti cak da Boston izadje kao pobjednik tradea. Boston pak s ovim ima jos vise resursa da zaganja ADa npr, a i imaju opciju da sastave jezgru sa strasnim potencijalom kroz ovaj i naredna 2 drafta.

Prica oko prva tri picka je manje vise jasna. I Lonzo i Fultz i Josh su apsolutno legitimni prvi pickovi i razlika izmedju njih nije velika uopce. FUltza izdvaja malo iznad to sto je najsigurnija stvar od ove trojice. Ima tu po meni jos par dark horse igraca (Smith, Isaac i Monk cak) koji bi mogli ispasti legitimni superstar igraci , pogotovo mi je potcijenjen Smith tu jer je prilicno kompletan u napadu i jos ima odraz 48 incha, ali je upitnik zbog vec jednog kidanja ACLa.

Ziggs

Post Postao/la Ziggs » 18 jun 2017, 16:29

Epidaurus je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la: E ne znam sta da ti kazem na to da Celticsi smatraju jos igraca top talentima.To znaci da su onda svi u istoj grupi i da ovaj uopste ne odskace toliko,koliko se evo godinu pise o njemu.Isto tako znaci da svaki od njih moze postati vrhunski,ali da ne mogu bas odrediti koji,sto opet ukazuje na to nema "cistog" 1.pika.BOS je po meni donio dobru odluku da produzi ugovor Thomasu,ako je to slucaj,samo mi nije jasno zasto mijenjati pik sa vama umjesto ga dati za All stara!?
Pa cinjenica je da se ta trojka na vrhu isprofilirala kroz sezonu kao klasa za sebe i sva trojica imaju slucaj za prvog picka. Zato je meni bilo apsolutno suluda ona rica na pocetku da ce im Philla dati i pick Lakersa i pick Kingsa uz ovaj treci, to bi bila pljacka Aingea epskih razmjera. Ovako opet daju malo previse obzirom da je vrlo vjerovatno da ce dati top 5 pick na, po prvim procjenama, jakim draftovima za skok od dva mjesta i to jos razlika izmedju igraca na 1. i 3. mjestu uopce nije velika. Opet razumijem i Philu da je ovako agresivno zaganjala Fultza jer je savrsen komplement po stilu igre uz Simmonsa i Embiida. Na kraju se lako moze desiti cak da Boston izadje kao pobjednik tradea. Boston pak s ovim ima jos vise resursa da zaganja ADa npr, a i imaju opciju da sastave jezgru sa strasnim potencijalom kroz ovaj i naredna 2 drafta.

Prica oko prva tri picka je manje vise jasna. I Lonzo i Fultz i Josh su apsolutno legitimni prvi pickovi i razlika izmedju njih nije velika uopce. FUltza izdvaja malo iznad to sto je najsigurnija stvar od ove trojice. Ima tu po meni jos par dark horse igraca (Smith, Isaac i Monk cak) koji bi mogli ispasti legitimni superstar igraci , pogotovo mi je potcijenjen Smith tu jer je prilicno kompletan u napadu i jos ima odraz 48 incha, ali je upitnik zbog vec jednog kidanja ACLa.
Interesantno je da je Smith u tom koljenu imao još jedan ACL. Kažu da je dvije sedmice poslije operacije zakucavao. Ali opet njegov način igre i ako ne promjeni mehaniku doskoka može krenuti putem Bledsoa. Monk nema šanse da bude star a ne superstar. Isaac možda ali sve mi više vuče na nekog igraca tipa Aminu ali sa šutem.

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 18 jun 2017, 16:33

Idemo dalje Boston u pregovorima za Butlera, ako dogovore Butlera onda dolazi i Blake Griffin.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jun 2017, 16:35

:rol:

slika
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

jose
Kontakt:

Re: RE: Re: 2017/18 NBA Pre-season

Post Postao/la jose » 18 jun 2017, 16:53

Donnie Darko je napisao/la:
jose je napisao/la:Možda se na kraju ipak desi da Lonzo ipak padne do 4. picka, kako je ovdje neko priželjkivao.
Koga to Lakersi trebaju uzeti umjesto Lonza? Jackson?
Josha. Pitanje je šta će onda Celticsi uraditi. Uzeti Balla pa ga trejdati ili možda Tatuma?
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 17:56

Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 18:09

Clutch je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:

Pa ne odskace po misljenju Bostona ocito. Po misljenju velikog broja drugih fransiza Fultz je liga za sebe. Barem tako izvjesca ukazuju. ;)
Lakersi su navodno takodjer pokusali do tog pika jer je njih Fultz impresionirao ali nisu imali dovoljno dobro ponudu.

I ja sam se to pitao, ali jedina logika koja moze biti jeste da su oni od tog 1. pika napravili dva visoka pika: 3. pick 2017 i taj buduci pick.
Cisto prikupljanje assetsa. :mrgreen:
Velika je to kocka,odreci se prvog pika.To kaze i covjek koji ih prati:
http://www.bostonglobe.com/sports/celti ... story.html

Isto tako je vrlo smion potez i ne vidim nacina da sada ne napadaju na nekog All stara.Sve izvan toga je ovo pogresna odluka za BOS,bez dileme.Ekipi treba upgrade,a ne novi asseti.Vjerujem da je i Stevens dosta ucestvovao u ovim odlukama,a taj covjek definitivno zna sta radi i uvijek pominjem kako za njega imam ogromno postovanje. ;)

@epi Joj druze ti stvarno imas bujnu mastu ponekad.Zasto bi NOP i pomisljao da trejda etabliranog All star igraca koji tek treba da udje u prajm za kamaru nekakvih pikova i vratili se na pocetak? :? Zbog toga su mu i doveli Cousinsa kao znak u kojem pravcu fransiza zeli ici i AD nema apsolutno nikakva opravdanja da nastupajuce sezone udje u PO.Posebno ako ostane i Holiday.Sve ostalo ukazuje na to da i on nije neki nositelj franzise i da gledamo samo dobre brojeve.Ukoliko mu se javi nezadovoljsto i za to moze samo on biti kriv u nastupajucim sezonama,jer ON mora uciniti da ovo s DMCem funkcionise.

HordasIstok
Kontakt:

Post Postao/la HordasIstok » 18 jun 2017, 18:18

meni fluc ne djeluje neki top prespekt nije me dojmio nesto i vjerujem da su ljudi u bostonu to prepoznali i uvidjeli meni je ball mion puta bolji od njega iako vjerujem da oni imaju neku ideju neki plan i zato su svjesno dali fluca

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 18:19

NEZALAGANJE je napisao/la: Velika je to kocka,odreci se prvog pika.To kaze i covjek koji ih prati:
http://www.bostonglobe.com/sports/celti ... story.html

Isto tako je vrlo smion potez i ne vidim nacina da sada ne napadaju na nekog All stara.Sve izvan toga je ovo pogresna odluka za BOS,bez dileme.Ekipi treba upgrade,a ne novi asseti.Vjerujem da je i Stevens dosta ucestvovao u ovim odlukama,a taj covjek definitivno zna sta radi i uvijek pominjem kako za njega imam ogromno postovanje. ;)
Pa prikupljanje assetsa za trejd, podrazumijeva se. Vec sam pisao da smatram da je to plan Bostona, drugacije ovaj trejd nema smisla.

Evo da potkrijepim za misljenja o Fultzu sto sam gore spomenuo. ;)
Projecting the future of 20-year-olds (or younger) is an inexact science. And Markelle Fultz – a late bloomer who didn’t play high school varsity until his junior season and didn’t become the guy until he got to Washington – may be more unpredictable than others.

And yet – few think so. NBA executives seem sold on Fultz. “Flat-out stud,” one exec texted late Friday, when news first broke of Boston’s interest in trading the pick. “Transformative player,” texted another. The Vertical Front-Office Insider Bobby Marks – a longtime executive with the Nets – tweeted there was a “clear separation” between the first and third picks. DraftExpress’ Jonathan Givony tweeted that there is a “big downgrade” going from first to third.
Word out of LA is Markelle Fultz "murdered" his Lakers workout yesterday. May be "the best one" they've seen. Sadly, likely all for naught.
Multiple **** have told me that Magic "is in love" with Fultz. May try to move up to #1, possibly with a Julius Randle + #2 pick offer.
Boston je jedan od rijetkih koji ga ne vidi tako visoko. Vrijeme ce pokazati ko je bio upravu.
Zadnja izmjena: Clutch, dana/u 18 jun 2017, 18:22, ukupno mijenjano 1 put.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 18:21

Pa Davisa sam samo naveo kao primjer, citaj malo. On je jedini od ovih superstar igraca za kojeg postoji kakva-takva sansa da postane dostupan kroz trade, a Boston sa ovoliko pickova i vrhunskih role playera ima ubjedljivo najbolju situaciju za sastavit neki paket. Odlican posao radi Ainge, ima ekipu koja je u vrhu lige plus jos dovoljno pickova da moze trejdati za bilo kojeg superstara koji postane dostupan, a ako ne to onda moze u bilo kojem trenutku razbit ekipu i pocet je gradit iznova. Brown, ovogodisnji 3. pick, pick Netsa dogodine i pick Lakersa/Kingsa su fenomenalna osnova. Ainge je do sada radio odlicne poteze, ne vidim razloga da se sumnja u njegove odluke.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 18 jun 2017, 18:27

Davis je pod ugovorom do 2021. Nema sanse da ga NO trejda u skorije vrijeme.

George/Butler vjerovatno ce za jednog od njih oni pokusati trejdati. I napasti Haywarda preko FA.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jun 2017, 18:29

nek im posalju 60 pikova 1. runde ovi iz NO ce se samo nasmijati, nece AD nidje

Kawhi
Kontakt:

Post Postao/la Kawhi » 18 jun 2017, 18:30

I Griffin je opcija za Kelte.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 18 jun 2017, 18:32

Nek Boogie ode dogodine iz Pelicansa, a oni se jos ovo ljeto zakljucaju ugovorom Holidayu, ne bi me sekundu zacudilo da AD odmah pocne trazit trade i izrazavat nezadovoljstvo. U tom slucaju je bolje uzet od Bostona Browna i jos dva lutrijska izbora i pocet ispocetka nego bezveze zadrzavat nezadovoljnog igraca.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jun 2017, 18:39

Kawhi je napisao/la:I Griffin je opcija za Kelte.
Griffin + Butler

do it Danny :kafa:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 18 jun 2017, 18:41

Ta osnova konacno mora da se pocne slagati u nesto konkretno.To je poenta moje price.Dzaba sve,ako ne dovedu All stara ovo ljeto.Vise asseta BOS nije trebalo i ne treba.Ne znam u kojoj je logici bolje nekome za njihovog All stara nuditi 3.pik i neke buduce pikove,od 1.pika i nekog igraca koji je solidan, a nije kljucan za rotaciju BOS?To je moj skromni sud. ;)

@Clutch Pa znam,citao sam sve to i sam,zato mi je i cudno da ga samo BOS vidi toliko drugacijeg.Iskren da ti budem,licno sam vise naklonjen njihovom misljenju. Ima decko finu mehaniku suta i sve ostalo lijepo za oko izgleda,ali cini mi se da je napredak ponajvise ostvario zato sto je fizicki znatno ojacao u odnosu na svoju konkurenciju,pa i pored toga,imao je poteskoca da napadne obruc i kreira.
Jos jedna interesantna stvar,za mene...Zanimljivo da ga vi vidite kao off guarda(posto se ocekuje da Simmons bude point forward),a da je problem da on to isto bude u BOS sa Thomasom!? :?

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 18 jun 2017, 18:53

nekako nezgodan tajming za imati sve ovo sto ima Boston, lako pogrijesiti kako god da odlucis win now(kako preko ovih Dubsa i LBJ-a) ili cekati da LBJ/Dubsi padnu jer onda imas Buckse/76erse kao legitimnu prijetnju samo na istoku, ako ostvare potencijal naravno a gdje je zapad

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.