13.11.2016. Grčka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Protiv Grčke očekujem...

Pobjedu
85
43%
Remi
64
33%
Poraz
47
24%

Ukupno glasova: 196

Goalgetter
Kontakt:

Re: 13.11.2016. Grčka - BiH

Post Postao/la Goalgetter » 13 okt 2016, 22:52

Sarajlijica1946 je napisao/la:
Sabinho je napisao/la:Holebas se povukao iz reprezentacije.
Jel prvu postavu igrao?
Igrao samo 12 minuta protiv Kipra.

Stafilydis im je prvi izbor na lijevom beku koliko znam (iz Augsburga).

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 13 okt 2016, 23:31

Izbjegavao sam lupati sastave jer i dalje mislim da je personalni sastav manje bitan,bitnije je igrace rasporediti,dati im tacne i precizne zadatke i motivisati ih da daju maksimum,da igraju punim gasom.

Ali evo,kad svi i ja cu.Ovaj sastav bi,ukoliko bude ambicije,samopouzdanja i punog angazmana,po meni mogao igrati protiv svake reprezentacije na dunjaluku.
Znaci Beg je neprikosnoven,Mujdza,Spahic(Bicakcic)Šunjić,Kolašinac-zadnja linija.Bešić,Pjanić i Lulić bi bili igraci sredine terena,Hajrovic,Milicevic(Višća)krilni napadaci i naravno Dzeko u vrhu napada.

Obrazlozit cu:
Mujdza-ako igra i ako je spreman nema konkurenciju,na zalost.Ako ne moze Vranješ,opet na žalost.Ja njemu ne vjerujem,glup je,cesto lose procjenjuje i lose se postavlja,te pravi šizofrene ispade(kao penal na Hazardu ili zuti karton van terena,u korneru.

Ako ce se Spahic oprostiti Bičakćić je najbolji stoper koji ostaje.

Šunjić-mada se mnogi nece sloziti,skolovan stoper,inteligentan,sto je najvaznije smiren,ne panici.Nedostatak brzine kompenzuje izuzetno dobrim citanjem igre i postavljanjem.Plus visok i dobar u skoku.Po meni apsolutno ispred Zukanovica.

Dok se Bešić ne vrati moze taj vas Cimirot,za muku.Nemojte mi samo Jajala zivota vam.
Besic,Pjanic,Lulic-trke ko u prici,dva ratnika obezbjedjuju majstora i ispravljaju eventualne njegove greske.Besic rijesava nas najveci problem,iznosi loptu sa nase polovine brzo i bez straha.Lulic rijesava nas drugi najveci problem,odmah zaganjava organizaciju protivnickog napada vec na 30 metara od njihovog gola,znaci vec u samom zacetku.Tim vise sto u tom segmentu na Dzeku ne mozemo bas racunati.

Hajrovic,Milicevic-odlicni tehnicari,odlican sut i centarsut.Takodje sposobni vrsiti pritisak na organizaciju protivnickog napada sa Lulicem i ciniti prvi defanzivni bedem daleko od naseg gola.

Dzeko-babuka nek cuva snagu i skoncentrise se na realizaciju svega sto mu ove momcine pripreme.Za zaganjavanje protivnickih igraca realno nikad nije ni bio.

Ne mozemo sastaviti jacu ekipu.Po meni,uz pravilno vodjenje i uz stalnu stopostotnu motivaciju i angazman moze praviti cuda.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 13 okt 2016, 23:58

Ja ne znam u kojem svijetu ti živiš, taj sastav da su svi u životnoj formi i zdravi bi mogao praviti čuda, ali to nije ni blizu realnosti. Povredom bar jednog igrača od tih nabrojanih, pogotovo ako je to jedan od najboljih igrača tima kao što je Bešić, nama kvalitet uveliko opada, a kvalitet opada i sa svakim nabrojanim igračem koji sjedi na klupi tj. koji je van forme a takvih i previše imamo.

Ukratko, Begović je trenutno prosječan golman, Kolašinac naš Seo rušioc dobija status dugogodišnje rezerve u Schalkeu, Spahić je naš najbolji stoper a ogroman kikser, taj Bičakčić kojeg veličaš podsjeća na sindrom Emira Spahića sa kiksevima a i bez njih nije neki kvalitet, Luliću godine čine svoje, Hajrović čak i da je u formi ostavlja ogromnu rupu pozadi i divlji je igrač koji će uzimati šuteve sa 30 metara i kada ima dosta boljih rješenja, Višća u reprezentaciji liči na smiješnog igrača ofanzvino.
Bešić je povrijedjen do proljeća i pitanje je koliko će mu trebati da se vrati u formu. A nažalost trenutno je i pitanje njegove karijere.
Mujdžu stvarno nema potrebe ni da komentarišem.
Nad tobom sunce najljepše sja

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 14 okt 2016, 01:19

pinoglavi je napisao/la:Ja ne znam u kojem svijetu ti živiš, taj sastav da su svi u životnoj formi i zdravi bi mogao praviti čuda, ali to nije ni blizu realnosti. Povredom bar jednog igrača od tih nabrojanih, pogotovo ako je to jedan od najboljih igrača tima kao što je Bešić, nama kvalitet uveliko opada, a kvalitet opada i sa svakim nabrojanim igračem koji sjedi na klupi tj. koji je van forme a takvih i previše imamo.

Ukratko, Begović je trenutno prosječan golman, Kolašinac naš Seo rušioc dobija status dugogodišnje rezerve u Schalkeu, Spahić je naš najbolji stoper a ogroman kikser, taj Bičakčić kojeg veličaš podsjeća na sindrom Emira Spahića sa kiksevima a i bez njih nije neki kvalitet, Luliću godine čine svoje, Hajrović čak i da je u formi ostavlja ogromnu rupu pozadi i divlji je igrač koji će uzimati šuteve sa 30 metara i kada ima dosta boljih rješenja, Višća u reprezentaciji liči na smiješnog igrača ofanzvino.
Bešić je povrijedjen do proljeća i pitanje je koliko će mu trebati da se vrati u formu. A nažalost trenutno je i pitanje njegove karijere.
Bas zbog toga brate i kazem,vrijeme je da uvodimo mladost polako pa i ako kiksaju neka,moraju stasati. ..
Moramo stvoriti 4,5 igraca u narednih godinu dvije inace bicemo u rangu Albanije kada se Lulic Dzeko Spahic i ostalih nekoliko oproste ili povrijede kao Besic.
Radije cu gledati da Cimirot,Memisevic,Hodzic ili Bajic i ostala omladina kiksa nego da to cini Spahic koji ce se sutra oprostiti a nabrojani su buducnost narednih 10 g.....i ima ih jos,sigurno ali od dinosaurusa koji i pjani imaju zabetonirano mjesto nemaju sansu.
Meni je Milicevic prosjecan igrac,gledao sam ga skoro na tv,nista posebno a ima tridesetak godina...
Radije cu gledati nekoga mladjeg perspektivnog koji bi nam mogao valjati narednu deceniju mozda....bolje da je gurnuo u vatru nekog iz juniorske repke.Nikada napretka u pm.
Pa i Pjanica je neko dao sansu,i Dzeki kako cemo imati jaku ekipu kada ne stvaramo igrace.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 14 okt 2016, 01:39

solinas je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Ja ne znam u kojem svijetu ti živiš, taj sastav da su svi u životnoj formi i zdravi bi mogao praviti čuda, ali to nije ni blizu realnosti. Povredom bar jednog igrača od tih nabrojanih, pogotovo ako je to jedan od najboljih igrača tima kao što je Bešić, nama kvalitet uveliko opada, a kvalitet opada i sa svakim nabrojanim igračem koji sjedi na klupi tj. koji je van forme a takvih i previše imamo.

Bas zbog toga brate i kazem,vrijeme je da uvodimo mladost polako pa i ako kiksaju neka,moraju stasati. ..
Moramo stvoriti 4,5 igraca u narednih godinu dvije inace bicemo u rangu Albanije kada se Lulic Dzeko Spahic i ostalih nekoliko oproste ili povrijede kao Besic.
Radije cu gledati da Cimirot,Memisevic,Hodzic ili Bajic i ostala omladina kiksa nego da to cini Spahic koji ce se sutra oprostiti a nabrojani su buducnost narednih 10 g.....i ima ih jos,sigurno ali od dinosaurusa koji i pjani imaju zabetonirano mjesto nemaju sansu.
Meni je Milicevic prosjecan igrac,gledao sam ga skoro na tv,nista posebno a ima tridesetak godina...
Radije cu gledati nekoga mladjeg perspektivnog koji bi nam mogao valjati narednu deceniju mozda....bolje da je gurnuo u vatru nekog iz juniorske repke.Nikada napretka u pm.
Pa i Pjanica je neko dao sansu,i Dzeki kako cemo imati jaku ekipu kada ne stvaramo igrace.
Dzeki je bojkot tadasnjih reprezentativaca donio karijeru bukvalno. Opasno se njegovo ime proculo nakon golcine Turskoj, a realno nikad ne bi zaigrao u toj utakmici da su bili voljni igrati vec veoma stari Barbarez i Bolic. Tako smo dobili i okosnicu repke, sa Salihovicem, Ibricicem, Dzekom, Ibisevicem. Bili su mladi i dobili sansu, sad to sve ispada kao ekstra situacija.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 14 okt 2016, 01:51

solinas je napisao/la: Bas zbog toga brate i kazem,vrijeme je da uvodimo mladost polako pa i ako kiksaju neka,moraju stasati. ..
Mi nismo reprezentacija koja moze da zrtvuje jedne kvalifikacije da bi podmladili reprezentaciju za sledece, jer nasa liga kao glavni izvor ne izbacuje dovoljno kvalitetnih igraca. Taj luksuz sebi ne mozemo priustiti. Mi moramo da maksimalno iskoristimo igrace koji su trenutno najbolji, pa makar oni imali i 40 godina. To sto ce Bajic, Memisevic ili neko treci odigrati u ovim kvalifikacijama 7-8 utakmica ne znaci da ce postati bolji igrac. Igraci se razvijaju u klubu, a ne u reprezentaciji.
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 14 okt 2016, 03:25

Virtu4l je napisao/la:
Edviin je napisao/la:Kakve gluposti narod pise, stvarno nema vise smisla ni citati... Izvesti najjaci sastav moguc u tom trenutku, znaci ljudi sto ce se za mjesec dana najvise pokazati u svojim klubovima... Al sve nam je to djaba, ako dzeko nebude onaj pravi i pjanke nebude motor ekipe... Djaba svi neki debitanti i neki novi igraci, treba nam dzeko i miralem, ostalo se moze krpiti koliko toliko...
To je poenta svega, trebaju nam Džeko i Pjanić u svom elementu, ostali su nebitni. I da, moliti boga da odbrana ponovo ne poklanja golova, onda sve pada u vodu.
Treba da se u naslov ove teme stavi u zagradu ( bajke i snovi, raznih strucnjaka ) pa da su ljudi svjesni da se ovde svasta more procitati... Ljudi ne razumiju da smo mi bez dzeke nula, i jos da miralema nema mi smo rang estonije, ljudi se pale na neku trofeju osvojenu na nekom bezveze turniru, pa misle nisu nam njih dvojica toliko vaznih... Narod je naivan da je to bas smijesno!
Treba 4-5-1 pojacati srediu sa igracima sto trce i zalagati dzeku loptama, a u svemu tome ne primiti neki glupi gol. Dobiti grke na trcanje i tehniku.
Zadnja izmjena: Edviin, dana/u 14 okt 2016, 03:29, ukupno mijenjano 1 put.

Edviin
Kontakt:

Post Postao/la Edviin » 14 okt 2016, 03:28

Unofficialpage je napisao/la:Džeko i Pjanić sami nam ne mogu donjeti pobjedu, stavi Messija i Xavija još 8 panjeva ma kako ova dvojica odigrala pobjede nema. Vrlo je važno ko će biti uz Pjanića i Džeku, prostor im otvarati i tek tad će oni pokazat ono što znaju.
Nisam ni mislio da mogu, ipak igra 11 igraca, ali opominjem, da bez dzeke u formi i miralema mi nemam sta da trazimo u grckoj, pa nema veze ko bio kraj njih dvojice ili isti igraci ko protiv kipra ili neki novi debitani...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 14 okt 2016, 09:26

Edviin je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Džeko i Pjanić sami nam ne mogu donjeti pobjedu, stavi Messija i Xavija još 8 panjeva ma kako ova dvojica odigrala pobjede nema. Vrlo je važno ko će biti uz Pjanića i Džeku, prostor im otvarati i tek tad će oni pokazat ono što znaju.
Nisam ni mislio da mogu, ipak igra 11 igraca, ali opominjem, da bez dzeke u formi i miralema mi nemam sta da trazimo u grckoj, pa nema veze ko bio kraj njih dvojice ili isti igraci ko protiv kipra ili neki novi debitani...
Naravno, kad su oni u formi šanse nam rastu drastično, više sam odgovorio na post gdje kažu da su ostali nebitni. Jer đaba što je Pjanić u formi kad pored njega staviš Medunjanina i Cocalica, neće se ni vidjeti. Iako znam da nije mislio bukvalno. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 14 okt 2016, 09:54

[quote="Fidelis"]Izbjegavao sam lupati sastave jer i dalje mislim da je personalni sastav manje bitan,bitnije je igrace rasporediti,dati im tacne i precizne zadatke i motivisati ih da daju maksimum,da igraju punim gasom.

Ali evo,kad svi i ja cu.Ovaj sastav bi,ukoliko bude ambicije,samopouzdanja i punog angazmana,po meni mogao igrati protiv svake reprezentacije na dunjaluku.
Znaci Beg je neprikosnoven,Mujdza,Spahic(Bicakcic)Šunjić,Kolašinac-zadnja linija.Bešić,Pjanić i Lulić bi bili igraci sredine terena,Hajrovic,Milicevic(Višća)krilni napadaci i naravno Dzeko u vrhu napada.

Obrazlozit cu:
Mujdza-ako igra i ako je spreman nema konkurenciju,na zalost.Ako ne moze Vranješ,opet na žalost.Ja njemu ne vjerujem,glup je,cesto lose procjenjuje i lose se postavlja,te pravi šizofrene ispade(kao penal na Hazardu ili zuti karton van terena,u korneru.

Ako ce se Spahic oprostiti Bičakćić je najbolji stoper koji ostaje.

Šunjić-mada se mnogi nece sloziti,skolovan stoper,inteligentan,sto je najvaznije smiren,ne panici.Nedostatak brzine kompenzuje izuzetno dobrim citanjem igre i postavljanjem.Plus visok i dobar u skoku.Po meni apsolutno ispred Zukanovica.

Dok se Bešić ne vrati moze taj vas Cimirot,za muku.Nemojte mi samo Jajala zivota vam.
Besic,Pjanic,Lulic-trke ko u prici,dva ratnika obezbjedjuju majstora i ispravljaju eventualne njegove greske.Besic rijesava nas najveci problem,iznosi loptu sa nase polovine brzo i bez straha.Lulic rijesava nas drugi najveci problem,odmah zaganjava organizaciju protivnickog napada vec na 30 metara od njihovog gola,znaci vec u samom zacetku.Tim vise sto u tom segmentu na Dzeku ne mozemo bas racunati.

Hajrovic,Milicevic-odlicni tehnicari,odlican sut i centarsut.Takodje sposobni vrsiti pritisak na organizaciju protivnickog napada sa Lulicem i ciniti prvi defanzivni bedem daleko od naseg gola.

Dzeko-babuka nek cuva snagu i skoncentrise se na realizaciju svega sto mu ove momcine pripreme.Za zaganjavanje protivnickih igraca realno nikad nije ni bio.
Slazem se @fidelis da sa ovim sastavom mozemo sa svakim igrati,bez ovog decka u zagradi ovo je najboljih 11 koje je ikad iko postavio na forumu,naravno kad su svi zdravi.
Na Grke krenuti ovako,a umjesto povrijedzenih ja bih stavio tog Cimirota i Matea Susica,da jednom i pitari budu zadovoljni sa Mesom :D ,mislim da dobar rezultat ne bi izostao
ovaj sastav bi se nosio sa njima trkacki,a i ovako bi tehnicki bili jaci od njih :wave:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 14 okt 2016, 10:10

Kad vidim neke ovdje sastave place mi se
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 14 okt 2016, 10:42

JavierBosnia je napisao/la:Kad vidim neke ovdje sastave place mi se
Vjerujem ti , a najsmjesniji su ovi djeciji sastavi sa svenom u prvih 11 :puke: onda odma treba prepisat grcima 3-0 da ne idemo dzabe dole... mozda bi i bolje bilo grke napast sa dva spica i vezni Red pojacat sa trkacima poput cimirota ,Besica ako bude spreman,lulica,hajrovic ...tesko je gore igrat povuceno i branit se ko prosli put gdje smo jedva izvukli 0-0... iskreno mislim da bi trebo razmislit o cimirotu jer on igra u njihovoj ligi tamo, zna kakva je atmosfera, naviko je igrat u toj uzavreloj atmosferi... uglavnom bit ce tesko , x moramo najmanje nekako izvuc... A ako izgubimo tesko da cemo se vratit u kvale
SAVEZ NAPOLJE ! ! !

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 14 okt 2016, 11:45

Za one koji nisu gledali: protiv Kipra, Grcka daje prvi gol nakon ociglednog prekrsaja nad branicem Kipra. Njihovi igraci masu rukama, Grke boli qurac i zabijaju. Drugi gol, golman Kipra dodao loptu njihovom napadacau.
Protiv Estonije, gol iz prvog napada, glavom iz kornera, a drugi nakon lose reakcije golmana nakon slobodnjaka. Dakle, u dvije utakmice nisu sastavili postene akcije, a uzeli su sest bodova. Cisto da znamo da su se vratili na staro :mrgreen:

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 14 okt 2016, 12:08

SlevinKelevra je napisao/la:Za one koji nisu gledali: protiv Kipra, Grcka daje prvi gol nakon ociglednog prekrsaja nad branicem Kipra. Njihovi igraci masu rukama, Grke boli qurac i zabijaju. Drugi gol, golman Kipra dodao loptu njihovom napadacau.
Protiv Estonije, gol iz prvog napada, glavom iz kornera, a drugi nakon lose reakcije golmana nakon slobodnjaka. Dakle, u dvije utakmice nisu sastavili postene akcije, a uzeli su sest bodova. Cisto da znamo da su se vratili na staro :mrgreen:
Grci su i dalje rupa, ciljati na 6 bodova protiv njih, nista manje!
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 14 okt 2016, 12:33

JavierBosnia je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Za one koji nisu gledali: protiv Kipra, Grcka daje prvi gol nakon ociglednog prekrsaja nad branicem Kipra. Njihovi igraci masu rukama, Grke boli qurac i zabijaju. Drugi gol, golman Kipra dodao loptu njihovom napadacau.
Grci su i dalje rupa, ciljati na 6 bodova protiv njih, nista manje!
Grci su bili rupa i kad su EP osvojili. Grade svoju igru na sreci i ide im veoma dobro tako da ne treba ocekivati da ce ih nafaka protiv nas napustiti. U onom paklu ni najjace reprezentacije Europe ne bi bile previse nezadovoljne remijem.
Nad tobom sunce najljepše sja

High

Post Postao/la High » 14 okt 2016, 12:34

Igra li Hadživretas
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 14 okt 2016, 13:15

U vezi mora igrati Tsimirot.

MiiisssskeeBh
Kontakt:

Post Postao/la MiiisssskeeBh » 14 okt 2016, 13:30

Lakoste je napisao/la:U vezi mora igrati Tsimirot.
Rekose pitari i ostase zivi :D

edinedin1
Kontakt:

Post Postao/la edinedin1 » 14 okt 2016, 13:58

Begović,Vranješ, Spahić, Zukanović, Kolašinac

Jajalo, Cimirot

Višća Pjanić Lulić

Džeko

Nema druge formacije osim ove
Opstanak moramo izboriti

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 14 okt 2016, 14:32

Milicevic bi u slucaju da bude oporavljen do utakmice sa Grcima trebao igrati u prvom sastavu.
On je igrac koji igra na visokom nivou i kojeg mi cekamo od oprostaja Zvijezdana Misimovica.
Poslije Pjanica daleko najbolji ofanzivno orjentiran veznjak kojeg BiH ima. Sva ce paznja Grcke obrane biti fokusirana na Dzeka i tu se Danijelu otvara sansa da bude igrac odluke. Grci imaju odlicnog selektora i tu lezi najveca opasnost za nas. Da je on slucajno na nasoj klupi ja bi mirno cekao tu utakmicu.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, CAGarfia, Hightower, kogmagie46 i 29 gostiju.