FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Kajzer10
Kontakt:

Re: FIBA U17 svjetsko prvenstvo 2016

Post Postao/la Kajzer10 » 19 maj 2016, 17:56

Ko yebe novinare. Cuj ovog tek postali. Ispravicu ti post. Tek postali momci koji su, neces vjerovati, ostvarili najveci uspjeh bh. kosarke i traze da im se novinare skinu sa grbace na sto imaju potpuno pravo.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 19 maj 2016, 20:10

Samo trebate i po njima početi srati :s momak je mislio na novinare da ih ostave na miru i da ne stvaraju pritisak, jer nije se lako nositi sa tim a pogotovo u tim godinama. Odma ispade da su umišljeni i šta već ne.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 19 maj 2016, 20:29

Po meni ovo sto radi Pandža s ovim momcima je :bow: :bow: A ove naše novinarcice kao da gledam jad jadniji i nek sta pođe po zlu osut će paljbu po njima, kao po običnim luzerima!
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 19 maj 2016, 21:17

Još sam u septembru govorio da djeci treba vise mira a manje clanaka po novinama. Ali i ovakva reakcija nije uredu. Moze se to malo lijepse reci, a nit su novinari krivi za loše treninge, povrede. Al za ovaj hype su krivi i novinari i igrači, odnosno njihovi klubovi, menadžeri koji bi ih trebali štititi pa i zabraniti intervjue, a i savez. Ali kod nas je sve to na amaterskom nivou. Na fb stranici saveza se vrlo selektivno obkavljuju vijesti. O musi se piše čim prdne a neke osnovne informacije o spiskovima, pripremam ostalih selekcija i takmičenja kao da i nema

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 maj 2016, 21:29

Nisu se previse digli nego ne zele da ih smaraju novinari i navijaci koji nisu znali da postoji ta selekcija prije polufinala Europskog. Pustite ljude nek rade na miru, sta dobijate od njihovih izjava? Evo reci cu vam ja cilj je dogurati sto dalje, medalju ne mogu obecati ali se mogu nadati i bili bi zadovoljni bilo kojom medaljom. Sta vas jos zanima, takvih intervjua ste procitali mali milion jer svi koriste te izlizane fraze, ne razumijem sta vam smeta.
Nad tobom sunce najljepše sja

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 19 maj 2016, 22:01

Pa ja mislim da se jedino kod nas djeci daje ovoliko paznje. Onakav docek prirediti osvajacima u16 turnira. Pa to niko ni ne gleda sem porodica igraca.
Kod nas se nije ni znalo dok nisu do polufinala dosli.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 maj 2016, 22:09

Kajzer10 je napisao/la:Ko yebe novinare. Cuj ovog tek postali. Ispravicu ti post. Tek postali momci koji su, neces vjerovati, ostvarili najveci uspjeh bh. kosarke i traze da im se novinare skinu sa grbace na sto imaju potpuno pravo.
Apsolutno da ne treba da ih intervjuišu stalno i ne stvaraju pritisak. Naravno da su tek postali, još nisu ostvarili ništa, bilo još puno ekipa koje ostvaruju nešto a u seniorima ništa. Ovaj izjava Muse baš liči na to da već misle da su već zvijezde. Jer dio da ja niti moji saigrači nećemo davati izjave je malo prepotentna. Može se to reći da puno bolji i ljepši način nego ovo što je Musa uradio. I to uopšte ne treba radit Musa već selektor, ne treba on još da se javnosti obraća. Selektor treba reći da neće davati izjave, da se puste na miru, da se ne stvara pritisak.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 19 maj 2016, 22:42

Svaka cast kapitenu... pustiti momke da rade ono sto najbolje znaju a ne svakih pet minuta da ih neko remeti...

Sta su postigli, vjerovatno puno vise nego sto ce bilo ko sa ovog foruma postici na globalnom nivou sa svojih 16g... Ako je momak od 16-17g pun samopouzdanja vi to nazivate nekim dizanjem, ne razumijem... najbolji igrac u svojoj generaciji u Evropi a i sire treba radi vas sa ovog foruma da se ponizi mozda i da prica ko neka pi pi pi da ne kazem sta da bi vi bili zadovoljni???

Ponavljam pustite djecu na miru, da se posvete onom sto najbolje znaju, vjerujem da mnogi od njih citaju sta pistete ovdje i opcenito sta se pise u javnosti... apsolutno nema potrebe za komentarima da su se digli ili sta vec... i treba da se dignu i da pucaju od samopouzdanja jer drugacije nece doci do rezultata a nacin na koji ce oni doci do njega a ja vjerujem da hoce vas ne treba da brine isto tako ako zbog toga padnu to opet nece biti vas problem to ce biti skola toj djeci i iskustvo za naredne godine.

Kako god zavrsilo prvenstvo ovi momci ce samo dobiti a i sva ova prica je suvisna mi ovdje pricamo o momcima koji su pokorili Evropu u svojoj generaciji i kao prvaci idu da se predsave na SPu kako sebe tako i ovu nasu BiH.
Mes Que Un Club

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 maj 2016, 22:56

Unofficialpage je napisao/la:
Kajzer10 je napisao/la:Ko yebe novinare. Cuj ovog tek postali. Ispravicu ti post. Tek postali momci koji su, neces vjerovati, ostvarili najveci uspjeh bh. kosarke i traze da im se novinare skinu sa grbace na sto imaju potpuno pravo.
Apsolutno da ne treba da ih intervjuišu stalno i ne stvaraju pritisak. Naravno da su tek postali, još nisu ostvarili ništa, bilo još puno ekipa koje ostvaruju nešto a u seniorima ništa. Ovaj izjava Muse baš liči na to da već misle da su već zvijezde. Jer dio da ja niti moji saigrači nećemo davati izjave je malo prepotentna. Može se to reći da puno bolji i ljepši način nego ovo što je Musa uradio. I to uopšte ne treba radit Musa već selektor, ne treba on još da se javnosti obraća. Selektor treba reći da neće davati izjave, da se puste na miru, da se ne stvara pritisak.
Kakva prepotencija, sta hoces da izjavi, necemo davati izjave ali voli vas sve vas Musa?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 maj 2016, 22:58

amertiger je napisao/la:Svaka cast kapitenu... pustiti momke da rade ono sto najbolje znaju a ne svakih pet minuta da ih neko remeti...

Sta su postigli, vjerovatno puno vise nego sto ce bilo ko sa ovog foruma postici na globalnom nivou sa svojih 16g... Ako je momak od 16-17g pun samopouzdanja vi to nazivate nekim dizanjem, ne razumijem... najbolji igrac u svojoj generaciji u Evropi a i sire treba radi vas sa ovog foruma da se ponizi mozda i da prica ko neka pi pi pi da ne kazem sta da bi vi bili zadovoljni???

Ponavljam pustite djecu na miru, da se posvete onom sto najbolje znaju, vjerujem da mnogi od njih citaju sta pistete ovdje i opcenito sta se pise u javnosti... apsolutno nema potrebe za komentarima da su se digli ili sta vec... i treba da se dignu i da pucaju od samopouzdanja jer drugacije nece doci do rezultata a nacin na koji ce oni doci do njega a ja vjerujem da hoce vas ne treba da brine isto tako ako zbog toga padnu to opet nece biti vas problem to ce biti skola toj djeci i iskustvo za naredne godine.

Kako god zavrsilo prvenstvo ovi momci ce samo dobiti a i sva ova prica je suvisna mi ovdje pricamo o momcima koji su pokorili Evropu u svojoj generaciji i kao prvaci idu da se predsave na SPu kako sebe tako i ovu nasu BiH.
Ma uopšte je nebitno koje šta postigao sa foruma, niko od nas ne zna ko šta ima... Nikakvo dizanje u nebesa nije dobro, ne govoreći o ovom hajmo reći slučaju. Samopouzdanje, respekt ali bez straha, fer drskost je itekako potrebna. Sama izjava Muse podsjeća da ima tek 17 godina. Izjava je malo pregresivna, i iz ove izjave se moglo vidjeti da malo lete u visine, što se nadam da nije tako. Tako da Musa uopšte ne treba davati izjave ovog tipa, prepusti to selektori, može to radit Mirza on je daleko stariji i iskusniji i zna odvagat šta treba reći i na koji način, a to Musa još ne zna. Ne samo on već niko sa 17 god ne zna baš to odradit. Godine ne daju.

A i stoji da ih i novinari trebaju malo popustit sa izjavama, prećenjem treninga, to su još djeca. Pustit ih, prevelika pažnja nije nikome dobra a pogotovo ne za osobe od 16-17 god. :bih: :bih:
pinoglavi je napisao/la:
Kakva prepotencija, sta hoces da izjavi, necemo davati izjave ali voli vas sve vas Musa?
Gore sam sve objasnio. Neću da išta izjavi. To treba, u njihovim godinama, da radi selektor.

Damir Dzumhur!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 maj 2016, 23:00

I prepontentan je ako izjavi da nece davati izjave medijima? To je po tebi prepotentno?

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 maj 2016, 23:03

pinoglavi je napisao/la:I prepontentan je ako izjavi da nece davati izjave medijima? To je po tebi prepotentno?
Iskreno, meni to malo zvući od osobe koja ima 17 godina. Možda ja imam pogrešnu predstavu ali...

Damir Dzumhur!!!!

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 19 maj 2016, 23:16

amertiger je napisao/la:Svaka cast kapitenu... pustiti momke da rade ono sto najbolje znaju a ne svakih pet minuta da ih neko remeti...

Ma uopšte je nebitno koje šta postigao sa foruma, niko od nas ne zna ko šta ima... Nikakvo dizanje u nebesa nije dobro, ne govoreći o ovom hajmo reći slučaju. Samopouzdanje, respekt ali bez straha, fer drskost je itekako potrebna. Sama izjava Muse podsjeća da ima tek 17 godina. Izjava je malo pregresivna, i iz ove izjave se moglo vidjeti da malo lete u visine, što se nadam da nije tako. Tako da Musa uopšte ne treba davati izjave ovog tipa, prepusti to selektori, može to radit Mirza on je daleko stariji i iskusniji i zna odvagat šta treba reći i na koji način, a to Musa još ne zna. Ne samo on već niko sa 17 god ne zna baš to odradit. Godine ne daju.

A i stoji da ih i novinari trebaju malo popustit sa izjavama, prećenjem treninga, to su još djeca. Pustit ih, prevelika pažnja nije nikome dobra a pogotovo ne za osobe od 16-17 god. :bih: :bih:

Ne treba da bude nas problem i da jesu otisli u visine, nase je da dobiju podrsku i da ih pustimo na miru da odrade pripreme i rade ono najbolje sto znaju.

Pod pretpostvakom da su otisli u visine kao sto ti potenciras sutra kad padnu (ako padnu) to ce im biti skola i iskustvo... sam kazes da imaju 17g i samim tim i trebaju sad da se dizu u visine i sad da prave te sitne greske i da uce na njima ako ih uopste prave...

Aposlutno nema potrebe da se mi bavimo sa tim da li su oni ili nisu otisli u visine ako jesu neka su ako nisu jos bolje, ako je to samo samopouzdanje, oni ne trebaju sa svojih 17g da zadovoljavaju nase neke kriterije ko je mi postavljamo ko zna na osnovu cega i da vode racuna da li ce sutra neki forumas ili navijac biti nezadovoljan jer su oni izjavali da nece da daju izjave jer se ne osjecaju dobro poslije njih, ne godi im za trenazni proces i slicno...

I sutra ako nedaj Boze ispadnu u prvoj rundi eliminacija ili nesto slicno 80% ovog foruma i navijaca ce da ih popljuje i da pricaju kako su se digli u visine i nek su pali i zaboravit ce da su ti momci Evropski prvaci i da su nam donjeli toliko radosti iz nicega...
Mes Que Un Club

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 19 maj 2016, 23:28

Ma dobro, mi ovdje više pišemo onako, nemamo pametnijeg posla. :mrgreen:

Ne potenciram ja ništa, meni ova izjava nije uredu od momka koji 17 godina. Postavljanje bilo kakvih uvjeta sad nije dobro, izjava jeste malo agresivna, ali ne krivim Musu, on ovo uopšte nije trebao da izjavljuje. On sad uopšte ne treba da se bavi medijima, navijačima, nekakve izjave, saopštenja i slično. Ovo treba da odradi selektor. Prosto iz razloga što nisu još spremni za davanje nekih ozbiljnijih izjava i saopštenja.

Iskreno, ja ne očekujem ništa, mislim nadam se titulu, to se ja nadam da će Damir i Roland Garros uzeti ali koliko je to realno. :mrgreen: Njihov glavni zadatak je da se bore a rezultat neka bude u drugom planu. A kvalitet imaju.

Damir Dzumhur!!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 maj 2016, 23:37

pinoglavi je napisao/la:I prepontentan je ako izjavi da nece davati izjave medijima? To je po tebi prepotentno?
Iskreno, meni to malo zvući od osobe koja ima 17 godina. Možda ja imam pogrešnu predstavu ali...
Pa dobro imaš svoje mišljenje, samo meni nikako nije jasno kako neko može biti prepotentan ako izjavi da ne želi davati izjave medijima, pogotovo ako znamo da bi ga mediji ''napadali'' svakodnevno. A možda i misliš da ako je Pandža rekao da ih mediji puste na miru, da se neće naći neko ko će nazvati Musu i tražiti intervju? A možda mu je i selektor rekao da to izjavi? Sve da nije ništa tako, i on je čovjek, nema potrebe da se ponaša ponizno, naravno ni prepotentno ili bahato, a ovo uopšte nije tako. Ne želi davati izjave medijima i to je i izjavio i gotovo, ne trebamo od svake nebitne stvari slona praviti.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 20 maj 2016, 00:07

Strašno je osuđivati nekog od 16-17 godina šta je mislio i rekao, strašnooo! Pa to su još djeca, klinci, golobradi mladići, kojim je brtivica za brijanje sanjani pojam muškosti. Ne mogu da vjerujem da ne postoji medijska pedagoška crta i razumjevanje situacije oko ove djece?
Za tu djecu ne treba da se zna ni gdje su, ni šta rade, ni kako se ponašaju i sl. Nevjerovatan smo narod, euforičan do krajnjih granica razdvajanja od razuma. Strašno. Novinarima je samo bitno da se objavi članak, senzacija i sl. Novinari u ovom slučaju itekako snose odgovornost za svoje ponašanje i postupke kada su djeca u pitanju. Jesu li oni svjesni da kod ove djece u mentalnom razvoju mogu izazvati užasne posljedice svojim tekstovima???

inter1
Kontakt:

Post Postao/la inter1 » 20 maj 2016, 07:54

Meni se cini da je ova Musina izjava indirektno upucena i novoj garnituri saveza, jer je rijec bila o konferenciji za stampu koja je vjerovatno odrzana uz njihovu saglasnost/inicijativu. Svjedoci smo nizu konferencija KS BiH u skorije vrijeme sa raznim akterima, kojima nova garnitura pokusava da pokaze da sve nije stalo nakon odlaska Haruna i Konakovica. Ne ulazeci u neke njihove poteze, smatram da je vecina ovih konferencija bila potrebna, ali isto tako razumijem i izjave Pandze i Muse da se njih ostavi izvan toga s obzirom na mir koji je potreban ekipi i hype koji je vec stvoren oko U17 selekcije.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 maj 2016, 10:12

pinoglavi je napisao/la:
Pa dobro imaš svoje mišljenje, samo meni nikako nije jasno kako neko može biti prepotentan ako izjavi da ne želi davati izjave medijima, pogotovo ako znamo da bi ga mediji ''napadali'' svakodnevno. A možda i misliš da ako je Pandža rekao da ih mediji puste na miru, da se neće naći neko ko će nazvati Musu i tražiti intervju? A možda mu je i selektor rekao da to izjavi? Sve da nije ništa tako, i on je čovjek, nema potrebe da se ponaša ponizno, naravno ni prepotentno ili bahato, a ovo uopšte nije tako. Ne želi davati izjave medijima i to je i izjavio i gotovo, ne trebamo od svake nebitne stvari slona praviti.
Naravno, da ne treba praviti od muhe medvjeda (ili se kaže slona? :mrgreen: ). Hoću reći, da oni još uvijek treba da izbjgavaju izjave, saopštenja i sl., prosto iz razloga što nisu još zreli. Pa tako da neke izjave budu grube,neodvagane,...

Damir Dzumhur!!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 20 maj 2016, 11:10

Svaka čast Musi. Momak ima svoj stav, samouvjeren je i zato će i biti veliki igrač. To nije bezobrazluk.
Neka je odyebao novinare, koji su ionako najveći lešinari.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 20 maj 2016, 13:44

posto ne znate situaciju, da vam pojasnim.

na pocetku pressa pandza je rekao novinarima da ce se pressice zakazivati svake sedmice i da ce se tu moci postavljati pitanja vezana za pripreme i da nema potrebe da iko zove njega ili igrace kako im ne bi remetio mir. svi novinari su to ispostovali.

vratila se djeca u kakanj, trenirala i povrijedio se jedan igrac. musa za tu povredu okrivi novinare?! musa, koji je dosao nadrkan na press i nije zelio reci vise od 2 recenice. novinare, koji su dosli na zvanicni press saveza i pitali selektora kako teku pripreme?! valjda onda musa treba okriviti savez jer je sazvao press?!

uostalom, siguran sam da nijednog novinara ne zanima licno sta pandza, musa, campara, cerkezovic ili alikadic misle o treninzima i o SP. novinari su u sluzbi naseg naroda, istog onog naroda koji je dosao pred vjecnu vatru. naroda kojeg su novinari indirektno doveli pred vjecnu vatru. da je musa tokom EP ovako napisao u smislu "odyebite novinari", ne bi niko ni pratio ovu djecu niti bi iko u drzavi, osim sacice fanatika, znao da su neka djeca osvojila evropsko zlato. dakle, musa ne zeli da onih 50.000 ludjaka zna sta se desava sa nasim zlatnim momcima.

uostalom, fino je porucio - novinari nek nas ostave na miru, donijecemo medalju i ponovo okupiti 50.000 ljudi pred vjecnom vatrom. eto, novinari ce ih ostaviti na miru, pa cemo vidjeti da li ce uzeti medalju i sakupiti 50.000 ljudi na doceku.

ako ne uspiju, novinari ce biti opet krivi jer nisu dovoljno medijske paznje posvetili toj djeci. zapamtite ovo i citirajte me kad se SP zavrsi.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

Zaključano

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, Iniesta12, MrPink, Sport90, Zlatu075 i 84 gosta.