Sadašnje i prijašnje posjete BiH klubova (rasprave,slike,video)

Agamemnon86
Kontakt:

Re: Sadašnje i prijašnje posjete BiH klubova (rasprave,slike,video)

Post Postao/la Agamemnon86 » 27 dec 2015, 21:52

Heller je napisao/la:
Agamemnon86 je napisao/la:U Tuzli je nevazecim proglaseno preko 6000 popisnih listica,zbog neobucenosti popisivaca,i indolentnog ponasanja doticnih.
Da ne spominjemo stotine prituzbi,i pristiglih zalbi gradjana evo konkretno,moga dijela grada,u kojem popisivaci uopste nisu bili na navedenoj adresi.
Popis je sve osim relevantan.
ja sam radio ko popisivac i metar ljudi nije htjelo da se popise u Tz, iako je to kraj gdje su domicijelni jos uvijek vecina, a kako li je tek u drugim dijelovima grada
I moj buraz je isto,i znam da je bilo cirkusa.
Zato mu kazem,ne samo u TZ nego kompletan popis je smijurija velika.i barem ja licno neuzimam te podatke za ozbiljno.
Evo pazi,Solina,9000. +
Ima vise ali nemogu se sjetiti,9 milja i nesto.
Znaci samo naselje Solina.uzimam znaci na popisnom podrucju od Novog Naselje do do Hadana.
Pa Obodnica,jedna,druga,naselje dolovi,i TD.
Na tom podrucju zivi preko 17 000 ljudi.
A nismo prisli gradu.
Sto ti kazes,hiljade i hiljade su se popisale u mjestu prebivalista 91,a zive u Tuzli.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 27 dec 2015, 21:58

Bola tema je posjeta na stadionima a ne popis stanovnistva i koliko koje naselje broji,gdje se ko popisuje i na kojem mjestu glasa. Ja razumijem da vi tuzlaci ili podrinjci (zbunili ste me zadnjim postovima) nemate šta za ponuditi i zalijepiti ovdje ali bar ne kvarite temu. Golemo ste zatupljeni tako :mrgreen:

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 27 dec 2015, 22:00

Cocaine je napisao/la:Bola tema je posjeta na stadionima a ne popis stanovnistva i koliko koje naselje broji,gdje se ko popisuje i na kojem mjestu glasa. Ja razumijem da vi tuzlaci ili podrinjci (zbunili ste me zadnjim postovima) nemate šta za ponuditi i zalijepiti ovdje ali bar ne kvarite temu. Golemo ste zatupljeni tako :mrgreen:
ma moze se lijepiti ali sto lijepiti kad ce za par mjeseci opet biti 5000+ ljudi :urnebes: vi samo lijepite jer jbg valja u cvajtu, mi nemamo tih briga :salut:
Sloboda Tuzla

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 27 dec 2015, 22:01

Cocaine je napisao/la:Bola tema je posjeta na stadionima a ne popis stanovnistva i koliko koje naselje broji,gdje se ko popisuje i na kojem mjestu glasa. Ja razumijem da vi tuzlaci ili podrinjci (zbunili ste me zadnjim postovima) nemate šta za ponuditi i zalijepiti ovdje ali bar ne kvarite temu. Golemo ste zatupljeni tako :mrgreen:
Čekao sam tvoj post :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Posjete su najviše do marketinga i odnosa klubova prema svojim navijačima... A tek onda do ekonomije, nataliteta, mortaliteta, popisa stanovništva i čega već...
Samo Saraj'vo.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 27 dec 2015, 22:04

fukaratz je napisao/la:
ma moze se lijepiti ali sto lijepiti kad ce za par mjeseci opet biti 5000+ ljudi :urnebes: vi samo lijepite jer jbg valja u cvajtu, mi nemamo tih briga :salut:
Mozete lijepiti samo vrući kaj gledajući naša izdanja kroz istoriju :urnebes: :wave:

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 27 dec 2015, 22:07

ma RAja je glavna :urnebes: sad vi gledajte nasa izdanja u sadasnjosti :wave:
Sloboda Tuzla

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 27 dec 2015, 22:09

[youtube][/youtube]

Da malo vratimo temu na kolosjek zbog skretanja od podrinjskih kontrolora izbornih jedinica

FORZA :clap:

Agamemnon86
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon86 » 27 dec 2015, 22:15

Cocaine je napisao/la:
fukaratz je napisao/la:
Mozete lijepiti samo vrući kaj gledajući naša izdanja kroz istoriju :urnebes: :wave:
Bas tako.
Istorija.proslo vrijeme.sama rijec oznacava da gdje pripada navedeno.
Inace,sa svih tema,i svih tvojih nikova,nemoze se sastaviti 10 postova o Velezu.
Ne onom Velezu,iz proslog stoljeca,nego danasnjem.
Iz toga se moze zakljuciti da je rijec o propalom klubu,o kojem se i nema sta pisati,klubu bez buducnosti.
A cudno je kako si i ti " vaskrsnuo" na pauzi,ne javljajuci se u toku sezone,jer o klubu i nemas sta pisati.
Neka te ne bude sramota budi tu i na proljece,bice veselo.
Usput,Zolj,i Bobic znas li kako cete ih nadomjestiti.
Jel istina da su njih dvojica halalili skoro 20 milja da dobiju papire :!:

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 27 dec 2015, 22:21

Ovo nije tema za rasprave :!: klubovi bez tifo scene :arrow:
Zenica away

slika
slika
slika

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 27 dec 2015, 23:23

Posto se bavim tim samo da naglasim da grad Tuzla ima 120.000 stanovnika dok sire podrucje Tuzle ima 142.000 stanovnika. Mnogo ljudi ide i umire iz Tuzle tako da ce se broj jos spustiti vremenom.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Heller
Kontakt:

Post Postao/la Heller » 28 dec 2015, 00:47

Mi imamo 20k podrinjaca, al to je nista kolko vi mambi iz Zapadne Ercegovine imate :rol: :rol: :rol:

Nego ostavi se Podrinja doce pinceta opet :mrgreen:
Nullius in verba

Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 28 dec 2015, 00:58

MortemHz je napisao/la:Posto se bavim tim samo da naglasim da grad Tuzla ima 120.000 stanovnika dok sire podrucje Tuzle ima 142.000 stanovnika. Mnogo ljudi ide i umire iz Tuzle tako da ce se broj jos spustiti vremenom.
Aha, znaci u Zavodu za statistiku se radi,aa? :)
#samoČelik

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 28 dec 2015, 12:29

Nemoj te usrati sa navijačkim prepirkama. Stavi, informisi ali nemoj mi vas ovo mi vas ono.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 dec 2015, 13:08

Eno ode Tuzla i na 200000 stanovnika.... Ja ne znam zasto se ljudi dice time da imaju puno stanovnika kada je stanje u infrastrukturi mnogo bitnije. Bolje grad od 30000-50000 koji je infrastrukturno i javno upotpunosti rijesen nego grad od 150000 gdje nedostaje mali milion stvari. I broj nepopisanih ljudi je unutar statisticke greske od max 5%.

Sto se tice popisa, isto tako je mnogo ljudi popisano u mnogim mjestima koji zapravo ne zive u istim vec nekoliko godina. Mnogi ljudi su popisani dva puta tako sto su popisani u mjestu gdje trenutno rade, studiraju ili borave pa opet u mjestu gdje im je prebivaliste zato sto ih je rodbina opet prijavila zbog neznanja da to ne trebaju raditi. Studenti koji zive u drugom gradu trebaju da budu popisani u tom gradu, a ne u mjestu odakle su dosli dok studenti koji svake sedmice odlaze odnosno dolaze se popisuju u mjestu prebivalista. Zato ne stoji cinjenica da sa studentima grad broji vise ljudi kada su oni vecinom popisani. Onda mnostvo ljudi je popisano, a uopste ne zivi u drzavi vec nekoliko godina pa rodbina kaze da je otisao Njemacku prije koji mjesec, a covjek od '98 nije vidio BiH. Radio je puno i popisni inzinjering sve tri etnicke skupine, pa tako su Bosnjaci napuhali cifre za tipa Zvornik i Prijedor, Hrvati za zapadnu Hercegovinu gdje su mnogi iselili u Hrvatsku ili EU, Srbi u zapadnoj Bosni. Zbog toga se brise stotinehiljada ljudi koji su popisani, opravdano. Generalno je u velikoj vecini opcina popisano vise ljudi nego sto ih zaista boravi tu, a to je pogotovo istina za manje opcine i opcine gdje je doslo do vecih etnickih promjena. Cifre za vece gradove su mnogo realniji.

U BiH je popisano 3791662 stanovnika, a realna cifra za BiH je oko 3,2 do 3,5 miliona. Znaci vjeruj da su cifre popisanih ljudi prema preliminarnim podacima u vecini opcina i gradova generalno veci nego sto ce biti nakon brisanja odnosno dodavanja ljudi. Inace su brojevi za opcine uvecane u prosjeku za 10% kod vecine njih, dok su brojke za veca naseljena mjesta mnogo realnija.

Prema preliminarnim podacima Grad Tuzla (prijasnja opcina) broji 120441 ljudi, dok naseljeno mjesto Tuzla broji 80570. Sarajevo Grad broji 291502 stanovnika dok naseljeno mjesto Sarajevo broji 355170, Grad Bijeljina (odnosno opcina) broji 114663, dok naseljeno mjesto Bijeljina broji 45291. Dok npr. Zvornik opcina kao broji 63686 stanovnika sto je napuhana cifra za sigurno nekih 15%, dok naseljeno mjesto Zvornik broji 12674 stanovnika sto je mnogooo realnije.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 dec 2015, 13:34

Evo gdje je sustinski problem lose posjete u BiH. Da je pitanje bilo za ugostiteljski objekat umjesto sportski dogadjaj u proteklih godinu dana cifra bi bila najvjerovatnije 100% sto jeste OK no posjeta sportskih dogadjaja treba da bude najmanje 2,5 do 3 puta veca. Potrebno je angazovati psihologa i sociologa da istrazi ovaj fenomen, a na klubovima je da apsolutni minimum izdvajanja za marketing u godini dana bude 10% od ukupnih rashoda te da porazgovaraju sa svojim navijacima kako da stvore pozitivniju atmosferu na stadionima i u dvoranama kao i sigurnost. Naravno, potrebno je uloziti takodjer i u pruzanje bolje usluge gledacioma. Istrazivanje je napravljeno u 11 gradova u BiH, a to su Bihać, Tuzla, Zenica, Travnik, Mostar, Sarajevo, Banja Luka, Doboj, Bijeljina, Istočno Sarajevo i Brčko.

"Neki sportski događaj ili utakmicu posjetilo je 25,9% ispitanika."

http://sportsport.ba/magazin/sportsport ... ini/180002

narodniheroj
Kontakt:

Post Postao/la narodniheroj » 28 dec 2015, 13:49

Suštinski problem slabe posjećenosti na sportskim terenima je slab kvalitet utakmica koje bismo mi trebali gledati.Dodatni problemi su loši uslovi na sportskim terenima i loša sigurnost na istim.

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 28 dec 2015, 14:21

Jedno drugo vuce, infrastruktura,kvalitet futbala, smanjenje lige, medisjka popracenost i reklamiranje lige, cijene ulaznica, sigurnost...... mora se poceti od onog osnovnog a to je infrastruktura i tu treba postaviti standarde koje moraju klubovi ispuniti za igranje u najvisem rangu BH futbala.

Cocaine
Kontakt:

Post Postao/la Cocaine » 29 dec 2015, 13:40

MALO ONO ENGLESKI C'MON VELEŽ C'MON VELEŽ :salut:

slika
slika

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Pact1921, riki46, Zidnisatzidni i 29 gostiju.