BiH - Wales / Kipar - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JFH9
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la JFH9 » 08 sep 2015, 15:33

FliX je napisao/la:
tuzlak1987 je napisao/la:
slobodnjak je napisao/la: i pakao Zenice
Ovo bilo nekad davno kad je bio Ciro.. Sada vecinu utakmice muk i tisina
Nalozit ce se raja. Jos ako bude Velsana kao sto ih je bilo na Kipru ima da pakao krene.
Sigurno ce ih biti, jer oni sa osvojenim bodom idu na prvenstvo. Godinama cekaju taj plasman i nece to tek tako proci da ne dodju.

Ne ocekujem da ih bude ko nasih na gostovanjima ali ocekujem bar 1000-2000, ybga nije Bilino polje Maracana.
"Najbolji sinovi Krajine, mi danas pišemo historiju Bosne"

FliX
Kontakt:

Re: RE: Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la FliX » 08 sep 2015, 16:16

JFH9 je napisao/la:
FliX je napisao/la:Nalozit ce se raja. Jos ako bude Velsana kao sto ih je bilo na Kipru ima da pakao krene.
Sigurno ce ih biti, jer oni sa osvojenim bodom idu na prvenstvo. Godinama cekaju taj plasman i nece to tek tako proci da ne dodju.

Ne ocekujem da ih bude ko nasih na gostovanjima ali ocekujem bar 1000-2000, ybga nije Bilino polje Maracana.
Mogu komotno napunit nas sjever.
[youtube][/youtube]

AnelZ
Kontakt:

Re: BiH - Wales / Kipar - BiH

Post Postao/la AnelZ » 08 sep 2015, 17:46

Propozicijama takmicenja oni dobijaju 5% kapaciteta stadiona sto je u slucaju Bilinog Polja oko 700-800 karti. Samo taj dio karti ce se prodavati preko njihovog saveza i cisto sumnjam da cemo im ponuditi vise karti.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 08 sep 2015, 19:36

Jos ce nama igraca faliti do Velsa...

Besic 100 % nece.
Nebi me iznenadilo da ne bude neki igraca poput Kolasinca, Mujdze i Spahica, Zukanovica... dalje Pjanic rovit isto pitanje, Medunjanin, Hajrovic ne spremni i povredjeni.. samo da se i Dzeko ne povrijedi ali dobro hajde barem ce selektor pozvati napadace.

Nesto ovako...
-------------Begovic------------
Avdija--Sunjic---Vranjes---Lulic
-------Hadzic---Vrancic----
--Visca----Stilic---Tino Sven Susic--
------------Dzeko

Papeljubci - Germanija i Stilic fanovi sretni.. :njanjanja: neka igra pocne :kafa:
Hadzic Anel pjevac, igrac manje na terenu.
Svrsic Avdo minutica Papketa.
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 08 sep 2015, 19:42

Gabon je napisao/la:Jos ce nama igraca faliti do Velsa...

Besic 100 % nece.
Nebi me iznenadilo da ne bude neki igraca poput Kolasinca, Mujdze i Spahica, Zukanovica... dalje Pjanic rovit isto pitanje, Medunjanin, Hajrovic ne spremni i povredjeni.. samo da se i Dzeko ne povrijedi ali dobro hajde barem ce selektor pozvati napadace.

Nesto ovako...
-------------Begovic------------
Avdija--Sunjic---Vranjes---Lulic
-------Hadzic---Vrancic----
--Visca----Stilic---Tino Sven Susic--
------------Dzeko

Papeljubci - Germanija i Stilic fanovi sretni.. :njanjanja: neka igra pocne :kafa:
Besic se i nekako moze zamjeniti ako su ostali na okupu.

Da izgleda nesto ovako:

Mujdza - Sunjic - Spahic - Zukanovic
--------Pjanic---Kolasinac
--Visca---Medunjanin---Lulic
---------------Dzeko

Sada ovo sa Pjanketom, ne znam. I da nije u formi, bolji je od svih nasih veznih igraca.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 08 sep 2015, 22:31

Da li će Zenica Velšanima biti kao nama Kaunas, ostaje da vidimo.

:bih: :bih: :bih:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 sep 2015, 01:26

Velsani imaju Andoru kuci zadnje kolo. Ne znam sto se prave levati, nek' na domacem terenu obezbjede plasman :mrgreen:

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 09 sep 2015, 01:28

SlevinKelevra je napisao/la:Velsani imaju Andoru kuci zadnje kolo. Ne znam sto se prave levati, nek' na domacem terenu obezbjede plasman :mrgreen:
Nece da rizukuju, treba im citav jedan bod da osiguraju plasman :mrgreen:
This time next year we'll be millionaires.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 09 sep 2015, 08:08

Momciluk je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Velsani imaju Andoru kuci zadnje kolo. Ne znam sto se prave levati, nek' na domacem terenu obezbjede plasman :mrgreen:
Nece da rizukuju, treba im citav jedan bod da osiguraju plasman :mrgreen:
Ejs... teze uzeti pobjedu protiv Andore nego bod protiv nas (gostima) :hmmmmm: :nene:
Talent Tino Sven Susic zadnji vezni, playmaker.. adzin univerzalac, dobar i za klupe Hajduka.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 sep 2015, 22:58

-Nadam se ovakvoj postavi(ako budu svi zdravi), koju bih nazvao - SIGURNIJI NAZAD, DOBRI NAPRIJED, gdje bi nam DM fakticki bio treci stoper...na taj nacin bismo bili dosta sigurniji po pitanju naseg gola... igrao bih formaciju Rome, Pjanica vratiti na njegovo mjesto, a ne gurati ga na 10-ku:

....................................Begovic....................................

Mujdza.............Sunjic(Bico)..........Spahic(Zuka).........Kolasinac

...............................Zukanovic(Spaha).............................
................Pjanic............................Medo(Vrancic,Sejo S.)...

Hajrovic................................................................Lulic
...................................Dzeko......................................

-Treba nam jedan od ove dvojice na DM-u, koji zna uklizati, izblokirati sut, postaviti se, skociti, stojati uz igraca a ne 3m od igraca, itd...kratko receno: neko ko zna presjeci napad i braniti svoj gol...mozda bih prije Spahu na DM-a nego Zuku, jer zna igrati s obije noge i brzi je, okretljiviji...Kolasinac nije za DM-a u situaciji kada nama treba gol, jer nije nesto s loptom...neka ga na beku...
Ovakav DM bi maltene bio 3.stoper i ne bi prelazio centar prilikom organiziranja akcija, kao sto je to Besic znao raditi, jer tu su Pjanic i Medo, ili ko vec...a u tom slucaju bi nam bekovi imali donekle vise slobode u igri prema naprijed...Lulic i Hajrovic bi se u takvim situacijama mogli uvlaciti u sredinu kako bi pomogli Edinu, zbunili protivnicku odbranu...

-Sunjic/Bico - zavisi od toga ko ce igrati u klubu...moze i Vranjes protiv ovih, nema Bentekea ili Lukakua.

-Medo ili Vrancic, zavisno od forme i igranja u klubu...mada bih ja tu najvise volio vidjeti Salihovica - najborbeniji, najbolje se gradi, sut, i za razliku od ove dvojice voli uklizati...ali tesko da ce ga pozvati...mada, nada zadnja umire.

-Hajrovic - nek odigra 2x po 15 minuta za klub, ja bih ga staavio ispred Visce, jednostavno je opasniji od njega i to je to...ima i sut i dribling i centarsut, i za razliku od doticnog ne boji se krenuti u duel...Visca nije mogao protrcati stopera Belgije na bekovskoj poziciji, kako ce onda protrcati pravog beka? - jednostavno, kad je lopta kod Izeta, bar mogu nesto ocekivati (dribling, prodor, muskost, nesto...), kada je kod Visce ama bas nista ne ocekujem...
Visca je na postavljenu odbranu beskoristan.

-Zahirovic, Grahovac (koji zasluzuje poziv), Cimirot i sl.ne mogu odgovoriti zadatku u ovako bitnoj i teskoj utakmici, prije svega jer su DM a ne znaju ni uklizati maltene...

-Hadzic, po meni nije rjesenje na toj poziciji...covjek se boji lopte u jakim utakmicama, a i previse mi je mekan, tanak za snazne igrace Walesa.

-Postoji opcija i s dva napadaca, ali samo u slucaju da se Vedo vrati u golgetersku formu (zabit ce 4 za Hertu do Walesa)...pogotov sto bi imao itekakvog zara za igru.

HamburgCity
Kontakt:

Post Postao/la HamburgCity » 09 sep 2015, 23:35

Ja bi čak izveo i 11 igrača na teren, valjda se Wels neče buniti :-)

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Using Tapatalk

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 10 sep 2015, 00:15

BelminM23 je napisao/la:Da li će Zenica Velšanima biti kao nama Kaunas, ostaje da vidimo.

:bih: :bih: :bih:
Pa možda bi i bilo, ali sa obzirom da imaju Andoru, mislim da neće srljati i ići po svaku cijenu da pobjede.
Imat' ćemo posjed lopte i inicijativu što je bitno. :bih:

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 10 sep 2015, 00:29

Ja mislim kada bi izveli vezni red Spahić/Zukanović-Medunjanin-Pjanić protiv Walesa da se ne bi sastavili sa loptom, ljudi bi nas pojeli na sredini bila bi veća muka nego sad protiv Belgije.

Na zadnjem veznom prije svega mora biti pokretljiv igrač koji želi trčati i koji će znati iznijeti loptu bez pritiska a ja stvarno ne mogu zamisliti ni Spahića ni Zukanovića ni nikoga iz naše zadnje linije na toj poziciji, to bi po meni bilo čisto samoubistvo, pa bolje staviti sredinu Medunjanin-Vrančić-Pjanić.

Ili neka gurne Grahovca/Cimirota ili neka stavi ovaj trio Medunjanin-Vrančić-Pjanić.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 10 sep 2015, 03:35

Do kraja kvalifikacija igramo 4-4-2 sa Vedom i Dzekom u napadu.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 10 sep 2015, 07:57

AndreWilliams je napisao/la:Do kraja kvalifikacija igramo 4-4-2 sa Vedom i Dzekom u napadu.
Papke Style :opaopa: :opaopa: bez beka lijevog i sa laznim zadnjim veznim :urnebes: grlom u jagode od 1min.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 10 sep 2015, 09:35

hurem je napisao/la:-Nadam se ovakvoj postavi(ako budu svi zdravi), koju bih nazvao - SIGURNIJI NAZAD, DOBRI NAPRIJED, gdje bi nam DM fakticki bio treci stoper...na taj nacin bismo bili dosta sigurniji po pitanju naseg gola... igrao bih formaciju Rome, Pjanica vratiti na njegovo mjesto, a ne gurati ga na 10-ku:

-Treba nam jedan od ove dvojice na DM-u, koji zna uklizati, izblokirati sut, postaviti se, skociti, stojati uz igraca a ne 3m od igraca, itd...kratko receno: neko ko zna presjeci napad i braniti svoj gol...mozda bih prije Spahu na DM-a nego Zuku, jer zna igrati s obije noge i brzi je, okretljiviji...Kolasinac nije za DM-a u situaciji kada nama treba gol, jer nije nesto s loptom...neka ga na beku...
Ovakav DM bi maltene bio 3.stoper i ne bi prelazio centar prilikom organiziranja akcija, kao sto je to Besic znao raditi, jer tu su Pjanic i Medo, ili ko vec...a u tom slucaju bi nam bekovi imali donekle vise slobode u igri prema naprijed...Lulic i Hajrovic bi se u takvim situacijama mogli uvlaciti u sredinu kako bi pomogli Edinu, zbunili protivnicku odbranu...

-Sunjic/Bico - zavisi od toga ko ce igrati u klubu...moze i Vranjes protiv ovih, nema Bentekea ili Lukakua.

-Medo ili Vrancic, zavisno od forme i igranja u klubu...mada bih ja tu najvise volio vidjeti Salihovica - najborbeniji, najbolje se gradi, sut, i za razliku od ove dvojice voli uklizati...ali tesko da ce ga pozvati...mada, nada zadnja umire.

-Hajrovic - nek odigra 2x po 15 minuta za klub, ja bih ga staavio ispred Visce, jednostavno je opasniji od njega i to je to...ima i sut i dribling i centarsut, i za razliku od doticnog ne boji se krenuti u duel...Visca nije mogao protrcati stopera Belgije na bekovskoj poziciji, kako ce onda protrcati pravog beka? - jednostavno, kad je lopta kod Izeta, bar mogu nesto ocekivati (dribling, prodor, muskost, nesto...), kada je kod Visce ama bas nista ne ocekujem...

-Zahirovic, Grahovac (koji zasluzuje poziv), Cimirot i sl.ne mogu odgovoriti zadatku u ovako bitnoj i teskoj utakmici, prije svega jer su DM a ne znaju ni uklizati maltene...

-Hadzic, po meni nije rjesenje na toj poziciji...covjek se boji lopte u jakim utakmicama, a i previse mi je mekan, tanak za snazne igrace Walesa.

-Postoji opcija i s dva napadaca, ali samo u slucaju da se Vedo vrati u golgetersku formu (zabit ce 4 za Hertu do Walesa)...pogotov sto bi imao itekakvog zara za igru.
Dobro napisano svaka cast.

Gabon
Kontakt:

Post Postao/la Gabon » 10 sep 2015, 10:46

HamburgCity je napisao/la:Ja bi čak izveo i 11 igrača na teren, valjda se Wels neče buniti :-)

Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
--------------Begovic
Avdija---Sunjic--Vranjes---Lulic
--------Hadzic--Vrancic
Visca------Stilic--Tino Sven Susic
----------------Dzeko

SjeverniVjetar

Post Postao/la SjeverniVjetar » 10 sep 2015, 10:49

hurem je napisao/la:-Nadam se ovakvoj postavi(ako budu svi zdravi), koju bih nazvao - SIGURNIJI NAZAD, DOBRI NAPRIJED, gdje bi nam DM fakticki bio treci stoper...na taj nacin bismo bili dosta sigurniji po pitanju naseg gola... igrao bih formaciju Rome, Pjanica vratiti na njegovo mjesto, a ne gurati ga na 10-ku:

Slazem se izuzev pitanja Hajrovic-Visca. Ne treba o Visci donositi sud na osnovu utakmice protiv Belgije. Zadaci Visce, kao startera, i Hajrovica koji je usao da stize rezultat, su razliciti, pa i nacin na koji su igrali.
Protiv Izraela, Visca je rijesio utakmicu, mislim da je konkretniji i bolji u igri u oba pravca, a o realizatorskim sposobnostima govore golovi i u reprezentaciji i klubu.
Dok se Hajrovic ne izbori za standardnu minutazu, po meni bi bio rzerva, da udje u posljednjih petnaestak minuta i proba rijesiti utakmicu.
Nama ,trenutno, najvise fali jedan moderan centralni vezni, s trkackim sposobnostima i pristojnim tehnickim znanjem.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 10 sep 2015, 15:07

zar jos neko od vas vjeruje u EP?!?!?!.......daj ba momci, moramo prestat s time da se lazemo, okrenimo se buducnosti i kvalifikacijama za SP 2018....ovo je davno gotovo!!!!!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 10 sep 2015, 15:15

Sto ne bi vjerovali ? Dvije nase pobjede uz poraz Izraela i eto nas u barazu na jos dvije utakmice = borbenost, zelja, napor da se cilj ostvari. Da se konacno u ovim kvalfikacijama pokaze borbenost i znanje, Vesl i Kipar nisu jaci od nas ni blizu, mi smo sami krivi sto nam je pola igraca u nikakvoj formi, sto ne igraju u svojim klubovima i sto smo imali Papeta koji je napravio kardinalne greske.

Za manje od mjesec dana su ove utakmice nemamo sta izgubiti a imamo puno dobiti, zato se nadati da ce igaci barem malo forumu dici, da se pojedini probude i da to odradimo u nasu korist.

A onda konacno se pozabaviti problemima, pojedinim se igracima zahvaliti i dovesti nove koji mogu odgovoriti zadatku.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, Homelander, Proximic i 23 gosta.