hurem je napisao/la:-Nadam se ovakvoj postavi(ako budu svi zdravi), koju bih nazvao - SIGURNIJI NAZAD, DOBRI NAPRIJED, gdje bi nam DM fakticki bio treci stoper...na taj nacin bismo bili dosta sigurniji po pitanju naseg gola... igrao bih formaciju Rome, Pjanica vratiti na njegovo mjesto, a ne gurati ga na 10-ku:
....................................Begovic....................................
Mujdza.............Sunjic(Bico)..........Spahic(Zuka).........Kolasinac
...............................Zukanovic(Spaha).............................
................Pjanic............................Medo(Vrancic,Sejo S.)...
Hajrovic................................................................Lulic
...................................Dzeko......................................
-Treba nam jedan od ove dvojice na DM-u, koji zna uklizati, izblokirati sut, postaviti se, skociti, stojati uz igraca a ne 3m od igraca, itd...kratko receno: neko ko zna presjeci napad i braniti svoj gol...mozda bih prije Spahu na DM-a nego Zuku, jer zna igrati s obije noge i brzi je, okretljiviji...Kolasinac nije za DM-a u situaciji kada nama treba gol, jer nije nesto s loptom...neka ga na beku...
Ovakav DM bi maltene bio 3.stoper i ne bi prelazio centar prilikom organiziranja akcija, kao sto je to Besic znao raditi, jer tu su Pjanic i Medo, ili ko vec...a u tom slucaju bi nam bekovi imali donekle vise slobode u igri prema naprijed...Lulic i Hajrovic bi se u takvim situacijama mogli uvlaciti u sredinu kako bi pomogli Edinu, zbunili protivnicku odbranu...
-Sunjic/Bico - zavisi od toga ko ce igrati u klubu...moze i Vranjes protiv ovih, nema Bentekea ili Lukakua.
-Medo ili Vrancic, zavisno od forme i igranja u klubu...mada bih ja tu najvise volio vidjeti Salihovica - najborbeniji, najbolje se gradi, sut, i za razliku od ove dvojice voli uklizati...ali tesko da ce ga pozvati...mada, nada zadnja umire.
-Hajrovic - nek odigra 2x po 15 minuta za klub, ja bih ga staavio ispred Visce, jednostavno je opasniji od njega i to je to...ima i sut i dribling i centarsut, i za razliku od doticnog ne boji se krenuti u duel...Visca nije mogao protrcati stopera Belgije na bekovskoj poziciji, kako ce onda protrcati pravog beka? - jednostavno, kad je lopta kod Izeta, bar mogu nesto ocekivati (dribling, prodor, muskost, nesto...), kada je kod Visce ama bas nista ne ocekujem...
Visca je na postavljenu odbranu beskoristan.
-Zahirovic, Grahovac (koji zasluzuje poziv), Cimirot i sl.ne mogu odgovoriti zadatku u ovako bitnoj i teskoj utakmici, prije svega jer su DM a ne znaju ni uklizati maltene...
-Hadzic, po meni nije rjesenje na toj poziciji...covjek se boji lopte u jakim utakmicama, a i previse mi je mekan, tanak za snazne igrace Walesa.
-Postoji opcija i s dva napadaca, ali samo u slucaju da se Vedo vrati u golgetersku formu (zabit ce 4 za Hertu do Walesa)...pogotov sto bi imao itekakvog zara za igru.
Slazem se izuzev pitanja Hajrovic-Visca. Ne treba o Visci donositi sud na osnovu utakmice protiv Belgije. Zadaci Visce, kao startera, i Hajrovica koji je usao da stize rezultat, su razliciti, pa i nacin na koji su igrali.
Protiv Izraela, Visca je rijesio utakmicu, mislim da je konkretniji i bolji u igri u oba pravca, a o realizatorskim sposobnostima govore golovi i u reprezentaciji i klubu.
Dok se Hajrovic ne izbori za standardnu minutazu, po meni bi bio rzerva, da udje u posljednjih petnaestak minuta i proba rijesiti utakmicu.
Nama ,trenutno, najvise fali jedan moderan centralni vezni, s trkackim sposobnostima i pristojnim tehnickim znanjem.