@AllGuns
Ma kakav 4. spic, to je rezervisano za nekog iz nase akademije, najvjerovatnije Afobe, a uostalom nije ovaj dovoljno dobar, npr. nekad je i Henry davao po 30 golova po sezoni(epl)sad ne moze, kao ni ovaj, iako mi je drag igrac jer sam negdje citao da je bio(ne znam jel ostao) fan Arsenala, ali ipak nije dovoljno dobar..
Afobe je premlad, još mu treba iskustva, gledah ga neki dan. Ima snagu, jak je, al' u prilikama za gol se ne zna postaviti, ne zna ili neće, nekak' imam osjećaj da bježi od lopte kad je ubačena sa strane ,nisko, prema njemu, jer , valjda je ne želi profulati, strah ga da se osramoti, šta li već. U igri sa glavom, na nabačke je vrlo dobar, skače na štopere ,bori se da dodje do nje. Igra po zemlji ,dodavanja, isto mu dobro idu. Otkriva se i iako je konstitucijom tip Drogbe, on je karakterom Rooney. Možda mu je temperament i najveći problem, jer reagira burno na svaki sudijski zvižduk. Koštat će ga takve reakcij milion crvenih kartona, dok ne nauči.
Kod: Označi sve
Lile tri glavna igrac: Sow,Gervinho,Hazard, ni jedan nije Francuz, Milan: Ibrahimovic,Robinho,Pato,Boateng,Bommel,Sedorf,Silva(po mom nekom misljenju najbolji igraci Milana) a ni jedan Italijan, Borussia: Sahin,Subotic,Levandovski,Barios,Zidan,Kagawa, Manchester United (Evra,Vds,Berbatov,Anderson,Vidic(najzasluzniji uz VdS za titulu) braca silva, Valencia, Nani, Park) jedino je Barca iznimka, e sad ti jesi upravu ima tu puno igraca domacih, ali oni i ne igraju toliko koliko ti se cini, jer je i druga polovina Manchestera npr. nije engleska, vec skotska,welska i sta ja znam vec, a hajd ti skotu reci da je englez, pa bi vidio sta bi bilo :lol: :lol: :lol: a jos uz to sve kad dodas razliku izmedju cijene jednog Engleza i jednog Njemca/Francuza/Italijana, dobijes zasto ne treba kupovati Engleske igrace, a jos izbor je stvarno veliki, imas po 2-3 dobra igraca(koji bi imali mjesta u pocetnih 11) u 3-4 kluba i to je to..
Ovde si pobroj'o igrače samo koji tebi gode.
Sow,Gervinho i Hazard nisu Francuzi, al' jesu ljudi, na čiju je kulturu Francuska ostavila dubok trag.Praktično samo pasošem nisu Francuzi,al' eto,neka ti bude, da nisu.
Lille ima 13 od 22 igrača Francuske nacionalnosti,još 4 igrača ,koja su rodjena u Francuskoj , a odlučili se igrati za državu svojih roditelja. Ukupno 17/22 igrača je "Francuza".Pored tog trojca zaslužni za titulu su i Landearu,Muvaba,Rami,Doumont,Cabaye i Frau...
Isto tako Barcelona ima 13 od 22 igrača, koji u španske nacionalnosti.Dovoljno spomenuti Villu,Pedra,Xavia,Iniestu i Puyola, da znaš ko je osnova ekipe.
Dortmund ima 15 /28 igrača, stim da brojiš(mo) Sahina kao Turčina, a on je zapravo rodjen u Njemačkoj, al' i bez njega oni imaju nad 50% švaba u ekipi. Igrači kao Hummels,Grosskreutz,Gotze,Weidefeler,Bender su isto toliko zaslužni za uspje kao i trojac Barrios,Kagawa (pola sezone bio out) i Sahin (njemački turčin).Milanezi imaju 15 od 31 igrača u kadru 'talijana. A nabroj'o si par glavnih,a pored njih si zabroravio Nestu,Abiatia,Abatea,Antoninia,Ambrosinia,Cassana itd.
Što se Man.Utd-a tiče, tu je valjda sve jasno: Rooney,Smalling,Ferdinand,Carrick,P.Scholes, pored Nania,VDS-a,Evre i Vidića. A još pored njih je tu i Giggs i Fletcher, a osim njih u kadru imaju i još par Engleza/britanaca. Država,kultura,mentalitet je isti.
Imaju 15 Britanaca (i Iraca),10 Engleza, 1 Welšanin,2 Irca,1 S.Irac i 1 Škot...al' eto,opet 10 Engleza.
Šta Arsenal ima? Vječito ozljedjenog Thea i Jacka ,koji je sposoban odigrat da valja tekmu, Gibbsa i tu se engleska na Emiratima završava.
Sta ti onda kazes na nas rekord??? Najmanje iz igre, a najvise iz prekida, sta kazes na onu scenu kad je Fabianski povukao Cesca na pravo mjesto da bi Cesc odmah izbio loptu(a bio korner) Jednostavno Arsenal se ne zna postaviti kad su u pitanju prekidi, a sad ozbiljan klub jeste, ali mislim da uopste toliko ne rade na odbrani, inace se ovo ne bi desavalo..
Kažem da je Wenger previše pažnje posvetio napadu, prepoznati talent u igraču je najlakše ako je napadač. Do sad je izbacio 10-tak veznjaka i napadača, a samo 2 defanzivca (Gibbs i nije nešto u defanzivi u poredjenju sa ofanzivom,al' et' nije to poenta,ne'a veze).Svi defanzivci su kod nas
kupovni.A niti jedan nije kupljen za neke velike pare, npr. da je Pepe doveden, kako se špekuliralo ili D.Luiz,kao Chelsea ili sl.
A ono i što je doveo u Arsenal ,što se odbrane tiče, su igrači za igru po zemlji, teško im je čuvati npr Drogbu.Treba koji skakač. Djuro, ma koliko bio visok, to nije. Puno bolje se snalazi po zemlji, što smo mogli vidjeti na zadnjim tekamama,kada je u skok duelu, obazeno ili faulira ili nesperetno izbaci loptu, odbije. Treba neko sa više kila, eto,šta mislim, da svojom težinom u duelima odbije napadača od sebe i omogući sebi mirno izbijanje lopte u željenu smjer.