FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2020, 19:36

Problem je nas sto igramo previse toplo-hladno, ne iskoristavamo svoje najbolje igrace kako treba vec ko sinoc nesto nazor se pokusava. To moze proci jednu, dvije utakmice ko sinoc sto je Alispahic na svoj kvalitet izvukao gol, ali na duze ne moze. Moramo vec jednom poceti uigravati ekipu, pronaci najboljih 11, omoguciti Stilicu opet ulogu ko prosle sezone zamjenom veznog reda jer je ovaj promasaj. Ukratko moramo stvoriti vec jednom TIM kao sto smo imali prosle sezone gdje ce svako znati svoj zadatak uz minimalne rotacije kad to moras zbog kartona, povreda itd.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 25 okt 2020, 19:42

LjoZee je napisao/la:
25 okt 2020, 19:36
Problem je nas sto igramo previse toplo-hladno, ne iskoristavamo svoje najbolje igrace kako treba vec ko sinoc nesto nazor se pokusava. To moze proci jednu, dvije utakmice ko sinoc sto je Alispahic na svoj kvalitet izvukao gol, ali na duze ne moze. Moramo vec jednom poceti uigravati ekipu, pronaci najboljih 11, omoguciti Stilicu opet ulogu ko prosle sezone zamjenom veznog reda jer je ovaj promasaj. Ukratko moramo stvoriti vec jednom TIM kao sto smo imali prosle sezone gdje ce svako znati svoj zadatak uz minimalne rotacije kad to moras zbog kartona, povreda itd.
mozemo mi ljoze ovdje istupiti tastature al veca je realnost da otkrijemo izvor nafte iza semafora nego da sastavimo normalni tim :rol: :rol:

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 25 okt 2020, 19:42

Baš tako. Niti jedno kolo nismo odigrali u jednom sastavu.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2020, 19:50

Mi ni u dvije prijateljske zaredom necemo izaci u istom sastavu, a ne u prvenstvu. Cak ne izadjemo ni narednu prvenstvenu u sastavu koji je igrao u prijateljskoj bilo koje poluvrijeme. Prije se znalo jedno poluvrijeme igra prva ekipa i ta igra prvenstvo. Osim ove sezone iskljucivo pokusava na individualni kvalitet pojedinaca. Sve kontra od onog sto smo radili i sto je davalo rezultate sto se tice uigranosti, igre i slicno.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 25 okt 2020, 19:54

LjoZee je napisao/la:
25 okt 2020, 19:50
Mi ni u dvije prijateljske zaredom necemo izaci u istom sastavu, a ne u prvenstvu. Cak ne izadjemo ni narednu prvenstvenu u sastavu koji je igrao u prijateljskoj bilo koje poluvrijeme. Prije se znalo jedno poluvrijeme igra prva ekipa i ta igra prvenstvo. Osim ove sezone iskljucivo pokusava na individualni kvalitet pojedinaca. Sve kontra od onog sto smo radili i sto je davalo rezultate sto se tice uigranosti, igre i slicno.
al majke mi nejad covjek ima osjecaj da je u amara usao duh slovenca il krcmarevica a nekad je stari imperator :hmmmmm: :hmmmm: svega mi vidovita dzemila i milan tarot bi bankrotirali da skontaju sta Amar misli :mrgreen: :urnebes: samo jos nije fejza zaigrao u napadu pa da vidimo sve hahha

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2020, 20:02

Robust je napisao/la:
25 okt 2020, 19:54
al majke mi nejad covjek ima osjecaj da je u amara usao duh slovenca il krcmarevica a nekad je stari imperator :hmmmmm: :hmmmm: svega mi vidovita dzemila i milan tarot bi bankrotirali da skontaju sta Amar misli :mrgreen: :urnebes: samo jos nije fejza zaigrao u napadu pa da vidimo sve hahha
Mislim da ni njemu nije jasno sta pokusava i sta je cilj :mrgreen:

Nedostaje mi prosla sezona i ona fina, uigrana ekipa sa glavom i repom.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2020, 20:26

elevenblues je napisao/la:
25 okt 2020, 20:24
Krpicu ne ide bas u Koreji, ima bas dobrog konkurenta na svojoj poziviji, treba probati sve da ga vratimo, makar posudba do kraja godine.
Dzaba nama svi ovi napadaci, kad nemamo taj fajterski karakter koji nam je neophodan da se u nedostatku kvaliteta borimo s pitarima, nema vise igraca da 90 min za svaku loptu gine i dize ekipu, to smo sa Krpom i Sipom izgubili, a bgmi i sa Sinanom promasili, njemu je sad bolje u karijeri a mi vracamo Asima Zeca, nisko smo pali.
Malo si bio zamijenio teme tj. napisao u Birtiji, ali nema veze. Evo da bude na pravoj. :D

Dijelim misljenje za ovaj fajterski karakter.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 okt 2020, 20:35

Fališ Dadoni, ali te zayebaše naši mogao si ove hefte protiv Barce igrat :mrgreen:

Samo naši mediji nisu prenijeli dijelove intervjua gdje Štila priča na kojim se pozicijama Dado najbolje snalazi, kao i da je Dado isticao u intervjuu da smo igrali jako ofanzivan fudbal prošle sezone, dominirali protivnike i da je imao odlične partnere u vezi vidu Meše i Štile. Jel' moram ja vazda ovaj posao novinara radit yebem mu majku? :mrgreen:

Sadiković otkrio da je i u junu bio blizu transfera: Sada taj klub igra Ligu prvaka…

Damir Sadiković je u finišu proteklog prelaznog roka napustio Grbavicu i iz Željezničara napravio transfer u poljsku Cracoviju.

Cracovia je bh. veznjaka platila 200.000 eura, a zasad se Sadiković dosta dobro pokazao u novoj sredini. Debitovao je u meču Superkupa protiv Legije, koju je Cracovija savladala nakon boljeg izvođenja penala, a potom je Sadiković bio starter i u meču prvenstva protiv Piasta, te je u tom meču čak i asistirao za jedini gol svog tima koji je slavio s 1:0.

Poljski mediji su razgovarali sa Sadikovićem, a navode i to da je Željezničar u junu ove godine odbio ponudu Ferencvaroša za ovog 25-godišnjeg veznjaka. Ipak, s povećanjem finansijske krize, Plavi su bili primorani prodati ga Cracoviji početkom oktobra.

“Nisam ni očekivao da će mi trener za tako kratko vrijeme od transfera pružiti priliku da igram u udarnoj posstavi. Kakav je osjećaj osvojiti trofej u prvoj utakmici? Nevjerovatno”, kaže Sadiković za Przegladsportowy portal.

“Klub je naišao na finansijske probleme i morao me prodati, a ponuda je bila zaista dobra, pa se zato i dogodio transfer”, dodaje Sadiković.

Poljaci također pišu kako je i kapiten Željezničara Semir Štilić, koji se nakon godina lutanja vratio u glavni grad Bosne i Hercegovine, odigrao određenu ulogu u Sadikovićevom transferu u Poljsku.

“Dado je imao dvije ili tri ponude. Svakodnevno se presvlačio pored mene u svlačionici. Kad je rekao da je dobio ponudu iz Poljske, rekao sam mu da ne treba razmišljati o tome. Poljska liga je korak naprijed za igrača poput njega i koliko vidim, dobro je započeo”, rekao je Štilić poljskim medijima, koje uvjerava da je Sadiković igrač koji je potreban svakoj ekipi.

Sadikovića je u Krakovu dočekao bivši saigrač iz Željezničara Matej Rodin, koji mu pomaže pri adaptiranju na novu sredinu.

“Drago mi je što sam stigao. Nikad prije nisam bio u Krakovu. I meni se sviđa grad, iako zbog pandemije još uvijek nije bilo moguće temeljito ga istražiti. Matej mi puno pomaže”, objašnjava 25-godišnji Sadiković, koji dodaje da je u kontaktu i s Adijem Mehremićem koji nastupa za Wislu iz Krakova.

“Adi jednostavno živi vrlo blizu mene. S njim imam kontakt, što je i logično“, objašnjava Sadiković.

Osvrnuo se potom Sadiković i na pomenuti propali transfer u Ferencvaroš, koji sada igra grupnu fazu Lige prvaka.

“A sada Ferencvaros igra u Ligi prvaka”, kaže Sadiković kroz smijeh.

“Ne znam zašto transfer nije prošao. Imali smo napredne razgovore. Mislim da je problem vjerovatno mogao biti novac. Bio sam previše važan fudbaler Željezničaru i mislim da mi se nudilo premalo”, dodao je veznjak.

Sadiković je bio jedan od zaraženih igrača Željezničara korona virusom pred gostovanje u prvom pretkolu Evropske lige protiv Maccabija u Haifi.

“Dva dana sam imao simptome. Bila je to povišenatemperatura i opća slabost. To vrijeme, međutim, nije služilo mom bivšem klubu. Još uvijek smo bili u karantinu, malo smo trenirali i zapravo smo izašli na teren četiri puta prije nego što smo započeli utakmicu protiv Maccabija. Iz tog razloga smo ispali iz Evropske lige”, objašnjava Sadiković, koji želi postići daljnje uspjehe, ali već u dresu Cracovije.

“Došao sam ovdje kako bih odigrao najbolje što mogu i sa timom stigao barem do kvalifikacija za Evropske lige”, zaključio je Sadiković.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2020, 20:42

slika

:cry:

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 25 okt 2020, 20:53

Tri cijepacha pichki :(

slikaslika
slika
slika

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2020, 20:57

slika

Bitno da je nekad bilo lijepo

cuvarkuca
Kontakt:

Post Postao/la cuvarkuca » 25 okt 2020, 20:58

Gledajuci formu i igru,rezultatski i po tabeli,objektivno ili subjektivno , Sarajevo ce nas zgazit.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 25 okt 2020, 21:02

cuvarkuca je napisao/la:
25 okt 2020, 20:58
Gledajuci formu i igru,rezultatski i po tabeli,objektivno ili subjektivno , Sarajevo ce nas zgazit.
:rol: :rol:

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 25 okt 2020, 21:05

cuvarkuca je napisao/la:
Psiha je cudo.Sarajevo koliko god oma jaci sastav nije nepobjedivo.Utakmicu koju moras dobiti je najteze igrati,ako si pratio njihovu tekmu protiv buducnosti vidio si da kad prime gol izgubi se samopouzdanje pa ne mozes odigrati ni pas na dva metra.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 okt 2020, 21:06

Daleko je derbi. Bog zna u kakvom sastavu cemo mi istrcati u srijedu, a ne za 10-ak dana. Mozda necemo ni biti kompletni.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 25 okt 2020, 21:07

braco je napisao/la:
25 okt 2020, 20:53
Tri cijepacha pichki :(

slikaslika
slika
slika
Jedva cekao zimsku pauzu da se pojacamo :damn: gledaj sad ekipe Stila ,Veseli,Alispahic da bog sacuva Sadikovic nas napustio ,Sinan I Pavic za ovo sad sto imamo zvijeri od igraca Krpic isto .Kad skontas mujezinovic najbolji igrac u ovoj sezoni :roll: tuga

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 25 okt 2020, 21:15

I ja jedva cekam da vidim od cega ce klub zvijeti do zime, a pogotovo od kojih ce se klikera dovesi pojacanja za vrijeme iste.
Mjau !

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 25 okt 2020, 21:16

Mi kao narod se kolektiivno volimo praviti pametni. I to je nas najveci problem, u realnosti mi veze zive nemamo.
Damir Sadikovic kad je poceo, nema sta se nije pisalo i pricalo. Placa ga cevabdzinica, aj jedan nego dva debila Sadikovica, pa picka, alibi igrac koji samo sut ima, otreso Geru, "pored sve sirine on nam izmjena", aj na stopera, Amarovac, uhljeb, nek se dokaze u Krskom, trula jabuka.

Otisao Dado, mi jos gori, problemi haman isti. Lik nas razvali u dresu MDK i to nije uopste dobro igrao tu sezonu ne znam da je imao asistenciju osim protiv nas. Takav je bio, da su ga i tamo otpisali.
Onda Amar vraca svog "jarana", proslo je njegovo, bolje gurati Anela,Hajdarevica.. prvi sam bio protiv njegovog povratka. Do prosle sezone je bio laneni,bezmudas, bjezi od duela, otreso ga Handzic na Grbavici (bas cudno nekome 🙄)..
I sad zivot ne mozemo zamisliti bez njega.

Malo se opustite ko je nasao jednog Sadikovica, naci ce i drugog. Mozda sam totalno lud, ali ja Amaru vjerujem i znam da zna.
Toliko koliko mi nesto znamo..

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 okt 2020, 21:30

Mislim da mi nismo u situaciji da vjerujemo, ili ne vjerujemo Amaru. Od toga mi nemamo ništa. Nama treba igra i rezultat. To očekujemo od Amara, vjerovali mu ili ne. Kada pogledamo zadnje utakmice daleko smo od igre, rezultata (osim poraza od dvije ponajlošije ekipe lige) nešto i ima, samo zaostatak za prvim se povećava, pa zbog toga i najveće nezadovoljstvo i panika.

cuvarkuca
Kontakt:

Post Postao/la cuvarkuca » 25 okt 2020, 21:36

Kometa je napisao/la:
25 okt 2020, 21:05
cuvarkuca je napisao/la:
Psiha je cudo.Sarajevo koliko god oma jaci sastav nije nepobjedivo.Utakmicu koju moras dobiti je najteze igrati,ako si pratio njihovu tekmu protiv buducnosti vidio si da kad prime gol izgubi se samopouzdanje pa ne mozes odigrati ni pas na dva metra.
Dobili smo ih zadnje dvije glat,oni ce biti motivisani sada,a da ne govorim da djeluju superiornije.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Balorda, Bing [Bot] i 65 gostiju.