Milito o ždrijebu: Bit će teško
Napadač Intera Diego Milito prokomentirao je ždrijeb pretkola Europa lige. Argentinski napadač je uvjeren da Inter neće imati lak posao, bez obzira tko će mu biti protivnik - Hajduk ili Skonto.
"Bit će to dvije vrlo teške utakmice jer su obje momčadi već krenule u novu sezonu i bolje su pripremljeni. Tako da ćemo na fizičkom planu malo namučiti. No, vjerujemo u svoje mogućnosti i želimo proći dalje", rekao je Milito za televiziju Intera.
Inter će vjerojatno igrati protiv Hajduka koji je jučer svladao Skonto 2:0. Prva utakmica je 2. kolovoza u Milanu, a uzvrat tjedan dana kasnije.
"Naviknuli smo igrati protiv ekipa koji protiv nas ginu na terenu. Tako da će sljedećih nekoliko prijateljskih utakmica biti važno da se spremimo za ono što nas čeka", kaže Milito.
Livaja: Upozorio sam ih na atmosferu na Poljudu
Rekao sam im da Hajduk ima najbolje navijače na svijetu. Neki su čuli za Torcidu, drugi će se uskoro sami uvjeriti da sam u pravu, otkrio nam je napadač Intera Livaja.
Ako prođe Skonto, Hajduk će u 3. pretkolu Europske lige odmjeriti snage s milanskim Interom. Vukušić i društvo u prvom će susretu gostovati u Milanu 2. kolovoza, a uzvrat je na Poljudu sedam dana kasnije.
Hajdukovci su svjesni što ih čeka, no trener Mišo Krstičević upozorava kako nemaju pravo razmišljati o Interu, dok se ne prođe Skonto. A onda će biti spektakl. Barem tako tvrdi Marko Livaja, nekadašnji Hajdukov junior, koji danas nosi dres Intera.
- Sigurno će biti pun stadion i na San Siru i u Splitu. Očekujem prvenstveno dobru utakmicu koja će biti lijepa za gledatelje – kaže Livaja, koji ne podcjenjuje snagu svog nekadašnjeg kluba.
- Hajduk se ima pravo nadati, ako izvuku remi na San Siru u prvoj utakmici, nama će biti teško na Poljudu, jer Hajduk teško gubi kod kuće. Vjerujte, još uvijek se Hajduk itekako respektira u Europi.
Ovo je ipak neki novi Hajduk, sastavljen od mladih igrača.
- Znam da je momčad mlada, no većinu tih igrača poznajem iz mlađih kategorija i mogu potvrditi da su dobri. Samo to trebaju sada i pokazati u seniorskoj konkurenciji – kaže Livaja, koji je suigrače i trenera već upozorio na atmosferu na Poljudu.
- Rekao sam im da Hajduk ima najbolje navijače na svijetu. Neki su čuli za Torcidu, drugi će se uskoro i sami uvjeriti da sam u pravu – otkriva nam Livaja, koji se nada da će ga trener Stramaccioni uvrstiti u sastav protiv Hajduka.
- Trebao sam ići na posudbu u Sampdoriju, no nisu me pustili. Sada se borim za mjesto u momčadi.
Sada sam drugi centralni napadač, odmah iza Milita. ?

Umjesto njega sam i ušao na prijateljskoj utakmici. Sutra ujutro putujemo u Bari, igramo trokut-turnir po 45 minuta s Juventusom i Milanom. Kako je krenulo, lako je moguće da dobijem minutažu protiv Hajduka. Veselim se i što ću opet svratiti doma, vidjeti obitelj – zaključio je Livaja prije odlaska na trening.