Vjerovatno nisi gledao,pa cu napisati par recenica o tome sta sam vidio u sinocnjoj tekmi.YaSSaL je napisao/la:Jest predsezonska tekma, ali opet, previse je 125 odmah u startu...
Krenucu od nase startne petorke.Poceli su DJ-Forbes-Lonnie-LMA-Poeltl.Petorka koja je fakticki nastavak proslogodisnjeg kontinuiteta u pogledu frontcourta,te spacinga u backcourtu.Iako sam ocekivao Whitea umjesto Forbesa,ne mogu reci da sam nezadovoljan ovom petorkom.Da li ce tako i ostati za pocetak sezone ili se sinoc malo pazilo na minute Whitea,sacekacemo da se vidi.Nije iskljuceno da ovako ostane,jer Pop vrlo lako moze gledati da White bude u "Manu ulozi",sto uopste nije lose.Naprotiv.
Sto se tice same tekme,ORL je sve do zadnje cetvrtine igrao rotaciju koja ce sigurno igrati i u RSu i to se osjetilo.Nisu imali izostanaka.Prvo poluvrijeme je bilo egal,ali kad je Pop odlucio da pocne i odigra cijelo 2.poluvrijeme bez DJa i LMAa,sve je bilo jasno.Prvih par minuta 3/4,koju su zapoceli White-Forbes-Lonnie-Gay-Poeltl, smo se i drzali.Ulaskom Metua,Eubanksa,Johnsona,Lawsona i Hommesa smo se totalno raspali.Bukvalno su nam u zadnjih 4-5min cetvrtine napravili seriju od 25 razlike i to tako sto bi mi izgubili loptu,a oni zabili trojku u nekoj tranziciji.Inace smo cijelu tekmu imali problem sa izgubljenim loptama i tu nam je smetala duzina ORL.To nije nista novo,jer vec par sezona imamo problem sa njima u tome.Treba im odati priznanje za odbranu koju su igrali sinoc.
U pogledu sinocnjih nastupa,pomenucu nasu mladu trojku,te Forbesa.
Bryn- jednostavno izdominirao i djeluje jos bolje nego prosle sezone.Floater,pullup,spot up,trojka iz kretnje-citav napadacki arsenal je tu i svaki put kad sutira,mislis da lopta ulazi.Zabio je s lakocom 24p.U odbrani max.angazovan.
DJ-pokazao ono sto smo svi i prizeljkivali.Jako dobra forma i ucinkovit poboljsan sut.Ljepota za gledati.Uzeo je i spot up trojku bez oklijevanja i zabio.Odbrana i skok standardno tu.Napravio je nekoliko losih pasova(kao i svi na lopti sinoc),ali to je bilo i za ocekivati.
Lonnie-e on me posebno odusevio.Vrlo aktivan i igrao je sa velikim samopouzdanjem.Ulaz,pullup,kretnja bez lopte i ono sto nismo vidjeli na SLu,a to je dobar pregled igre.Bio je medju vodecim asistentima sinoc.Defanzivno je cuvao Gordona i tu je imao problem.Ne moze cuvati toliko vece i jace SFove,koji imaju i igru na postu.Medjutim,mislim da bez problema moze cuvati bilo koga u protivnickoj 2.petorci,a posebno one koji igraju SF,a nemaju post up igru.Iz ove tekme je ocigledno da ga Pop zeli koristiti kao back up SFa i to mi se svidja.

White-odigrao poprilicno losu partiju.Dosta nekih upitnih odluka,a ni sut ga nije sluzio.Doduse,barem 3 je uzeo u zadnjim sekundama napada,jer ovi iz 2.petorke bukvalno nisu znali sta da odigraju.Nije nista ni forsirao,gledao je da razigra ove mladje momke koji su sinoc igrali.
Ostale igrace,van veterana,nema potrebe spominjati.Uz pokoji bljesak tu i tamo,svi su bili OCAJNI.Pogotovo defanzivno sto i rezultat pokazuje.
Sljedeca tekma u noci sa utorka na srijedu protiv MIA i za ocekivati je da bude na LPu,posto MIA uvijek radi svoje tekme.