FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DukeOfWellington
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jun 2013, 16:08

DzoleZeljo je napisao/la:Ma danas za bilo kakvu prodaju ti trebaju jaki menaderi. Jbg, kod nas svako ko malo prati fudbal misli da moze biti menader.

Eno ti primjer Subasica iz Olimpica. Da nije Gracic imao veze po Njemackoj, ovaj nikada ne bi dosao u sitvaciju da ode na probu. Jbg, mi Svraku reprezentativca ne mozemo u drugu Njemacku ugurati, a ne negdje vise..
Uzelo bi njega pola cvajtaša, al ne daju pare. Tj. dali bi možda 50 hiljada i to da se mi udaramo u dupe (po njihovom).

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 04 jun 2013, 16:09

DzoleZeljo je napisao/la:Ma danas za bilo kakvu prodaju ti trebaju jaki menaderi. Jbg, kod nas svako ko malo prati fudbal misli da moze biti menader.

Eno ti primjer Subasica iz Olimpica. Da nije Gracic imao veze po Njemackoj, ovaj nikada ne bi dosao u sitvaciju da ode na probu. Jbg, mi Svraku reprezentativca ne mozemo u drugu Njemacku ugurati, a ne negdje vise..
bruku nasih ljudi rade ko skauti klubova po europi,ali nemaju koga odvesti u te klubove realno,evo jedan od primjera skaut weredera je nas covjek i gledao je neke nase igrace ,pa sto ih nevodi nek pogura,pa ne ide to tako u europi,nekog treba imati da te preporuci ali i taj neko treba imati i sta da preporuci!

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 04 jun 2013, 16:10

DukeOfWellington je napisao/la:

Uzelo bi njega pola cvajtaša, al ne daju pare. Tj. dali bi možda 50 hiljada i to da se mi udaramo u dupe (po njihovom).
Svraka i ne vrijedi vise.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 04 jun 2013, 16:11

@Guvo da si rekao da je veća vjerovatnoća da prodati igrača kojeg si kupio i mogao bi se složiti, ali ti kažeš kako ćeš prodati ako ga nisi kupio. S obzirom da je kod nas veći broj igrača koji imaju slobodne papire, logično je ako ga afirmišeš da ćeš ga prodati. I Dinamo isto može dovesti igrače sa slobodnim papirima, ali oni pošto imaju para rade drugačije. Da ne bi čovjek otišao negdje za džaba oni ga godinu ranije kupe od tog kluba, kao npr sto su Saida uzeli i riješe problem. Tako da oni mogu procjenjivati u koga im se isplati uložiti dok mi moramo čekati da klepimo nekog igrača džbaluka, pa je zato nama manje vjerovatno da ćemo uspjeti. Također, oni bolje kotiraju i prodaju igrače za veće novce pa ih mogu onda i kupovati, a nama je upitno hoćemo li ga prodati i z akoliko ćemo zbog već poznatih razloga (između ostalih i zbog ovih koje spominje @DUke)pa se onda ne isplati ni kupovati jer je teško kupiti ispod 100.000 KM igrača, a taj igrač uz to ne želi potpisati na duže jer će za po godine (kad mu istekne ugovor) otići u Sarajevo gdje može opet nakon godinu biti slobodan i birati. Za DInamo će sigurno potpisati na duže jer zna da ima sigurnost, a Sarajevo na skoro istoj razini ko Željo a daje mu slobodu.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jun 2013, 16:15

Sarajlijc@ je napisao/la: Svraka i ne vrijedi vise.
Wrong.

Plaćaju oni i lošije igrače puno više, ali ovdje ne daju lovu jer FK Sarajevo prodaje igrače za vreću prosijanog brašna.

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 04 jun 2013, 16:16

Sarajlijc@ je napisao/la:

Koliko ima igraca u reprezentaciji da je Sarajevo izbacilo ?
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 jun 2013, 16:20

Sarajlijc@"
Nemoj provocirati bez veze i odvoviti pricu u drugom pravcu...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jun 2013, 16:21

nema to nikakve veze kako je neko došao, i partizan po srbiji djecu kupi džabe, ne znaju kad su platili odštetu k'o ni mi, pa prodaju za osmocifrene iznose. mnogo je bitnije kako igrača plaćaš dok je tu (i ko ga plaća, kad menadžeri plaćaju igrače umjesto klubova i pošteno da za one koji uspiju strpaju oni transfer u džep), pa uslovi za trening i rad, a najbitniji je renome države i lige koji je u hali...

mi što stalno idemo na utakmice najbolje znamo koliko recimo svraka ne može i ne umije. ali iz intera iz zaprešića bi već otišao za milion-milion i po eura...iako taj inter na terenu nije jači od nas. mnogo je tu i do opšteg stanja u državi, a ne samo do lige i klubova...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 jun 2013, 16:26

Ne znam za vas ali meni je Svraka najbolji igrac lige. Eto moze slobodno primjer nekog ko je bolji od njega...
Slazem se da je znao odigrati ispod nivoa ali tako je kod svih igraca i ne vidim razloga za kostatno pljuvanje po momku.Ustvari svaka mu cast igra u klubu koji voli, igra u rprezentaciji koju voli i vjerovatno ce jednog dana otici i nparaviti karijeru u nekoj jacoj ligi.I to mnogo zaborave sve je napravio iz nicega bio posudjen travniku.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jun 2013, 16:31

Svraka je limitiran igrač kad se prije toga gleda Messi. Nema nikakve sumnje da je najbolji igrač lige. Istina, ove sezone je odigrao skromnije nego što može, ali ne može se suditi po jednoj sezoni.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jun 2013, 16:32

evo recimo tomislav tomić.

:mrgreen:

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jun 2013, 16:33

ChWilla je napisao/la:evo recimo tomislav tomić.

:mrgreen:
Ako odigra još minimum dvije sezone na nivou zadnje polusezone, onda možda možemo pričati o tome.

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jun 2013, 16:35

mislim nemojte biti neozbiljni, prošle sezone kad je najbolje igrao, od njega su realno bolji i važniji bili BAREM zeba, nyema, kvesić i gušo. za moje kriterije i adilović. a ove sezone je pola ekipe bilo bolje.

da se bekrić hoće srediti i dozvati diskusija o najboljem igraču lige bi bila izlišna, uključujući i svraku, al' eto...valjda ćemo i to dočekati.
Zadnja izmjena: ChWilla, dana/u 04 jun 2013, 16:40, ukupno mijenjano 1 put.

nusko
Kontakt:

Post Postao/la nusko » 04 jun 2013, 16:36

pile87 je napisao/la:Ne znam za vas ali meni je Svraka najbolji igrac lige. Eto moze slobodno primjer nekog ko je bolji od njega...
Slazem se da je znao odigrati ispod nivoa ali tako je kod svih igraca i ne vidim razloga za kostatno pljuvanje po momku.Ustvari svaka mu cast igra u klubu koji voli, igra u rprezentaciji koju voli i vjerovatno ce jednog dana otici i nparaviti karijeru u nekoj jacoj ligi.I to mnogo zaborave sve je napravio iz nicega bio posudjen travniku.
Maletic, Wagner, Bekric... Nisam htio igrace iz odbrane da stavljam, mada bi ih bilo, ali slazem se da je jedan od boljih na toj poziciji u ligi, al to sto si ti iznio je krajnje neozbiljno ;)

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 04 jun 2013, 16:42

eto vidjeli smo zadnje dvije utakmice u širokom wagnera i svraku u direktnom duelu, prsa u prsa. bilans najblaže rečeno poražavajući za svraku, a wagner je pred kraj karijere. šta bi bilo u ozbiljnoj ligi...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 jun 2013, 16:42

nusko je napisao/la:
pile87 je napisao/la:Ne znam za vas ali meni je Svraka najbolji igrac lige. Eto moze slobodno primjer nekog ko je bolji od njega...
Maletic, Wagner, Bekric... Nisam htio igrace iz odbrane da stavljam, mada bi ih bilo, ali slazem se da je jedan od boljih na toj poziciji u ligi, al to sto si ti iznio je krajnje neozbiljno ;)
Meni nisu bolji ni Maletic ni Wagner sve i jedan klub bi prije uzeo Svraku nego ovu dvojicu ono ako nista Svraka je u najboljim godinama za veznjaka i moze biti i bolji a ova dvojica su na zalasku karijere.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 04 jun 2013, 16:43

ChWilla je napisao/la:eto vidjeli smo zadnje dvije utakmice u širokom wagnera i svraku u direktnom duelu, prsa u prsa. bilans najblaže rečeno poražavajući za svraku, a wagner je pred kraj karijere. šta bi bilo u ozbiljnoj ligi...
Vdijeli smo ih i prošle godine u slična doba, hajmo malo o tome.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 04 jun 2013, 16:46

ChWilla je napisao/la:eto vidjeli smo zadnje dvije utakmice u širokom wagnera i svraku u direktnom duelu, prsa u prsa. bilans najblaže rečeno poražavajući za svraku, a wagner je pred kraj karijere. šta bi bilo u ozbiljnoj ligi...
Tada je Svraka donio Zelji titulu i buvalno bio nas najbolji igrac.Ali glupo poredjenje dosta zavisi igra ostatka tima o toga kako ce i jedan i drugi odigrati a cinjenica je da smo mi igrali bez par bitnih igraca ne da Svraka nije imao s kim igrat nego je lakse igrat u ekipi kada sve ide kako treba.

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 04 jun 2013, 16:52

pile87 je napisao/la:
Tada je Svraka donio Zelji titulu i buvalno bio nas najbolji igrac.Ali glupo poredjenje dosta zavisi igra ostatka tima o toga kako ce i jedan i drugi odigrati a cinjenica je da smo mi igrali bez par bitnih igraca ne da Svraka nije imao s kim igrat nego je lakse igrat u ekipi kada sve ide kako treba.
Svraka je igrao odlicno i u evropu, ali sto ti kazes i ostatak ekipe je bitan bio Zeba, Savic, Beslija...
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 04 jun 2013, 16:58

Treba pokupit mlađe igrače iz lige ne ide ovako nećemo imati s čim ni s kim igrat.
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: NerminFatic i 18 gostiju.