FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Guvo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Guvo » 31 maj 2013, 20:27

DukeOfWellington je napisao/la:
Guvo je napisao/la: Jest, eto ti sigurno pratis Inter pa znas kvalitete tih igraca sto se prodaju. Nije uopce stvar da je kod nas kriza nego kvaliteta igraca je 0. Trazimo problem u tome a stati u kraj neces moci dok ne bude kvalitetnih igraca.

Nece ljudi bacate pare na Svrake, Adilovice oni to imaju u C timovima.
Svraka i Adilović su izmislili tri fudbala za cijeli Zaprešić. Kvalitet igrača ne možeš ocijeniti sa nulom ako ne kažeš u odnosu na šta ih ocjenjuješ, ako ocjenjuješ u odnosu na Zaprešić onda si smiješan.
Lupetas gluposti, naveo sam to jer si ti spomenuo. Ti veze nemas kakva je ekipa Zapresic kao i ja, a gledao si 0 puta vjerujem. Ja pisem o kvalitetima nasih igraca koji se sad trebaju prodati, ako cijena bude veca od 200.000KM prodaju mozes sanjati.
Jedino koga cemo moci prodati za fine pare a to je Kvesa i Zola aBd kad se oporave i budu oni stari. Ovo ostalo sanjaj jer kvaliteta nema a ti pisi sta god zelis.
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 maj 2013, 20:34

Guvo je napisao/la: Lupetas gluposti, naveo sam to jer si ti spomenuo. Ti veze nemas kakva je ekipa Zapresic kao i ja, a gledao si 0 puta vjerujem. Ja pisem o kvalitetima nasih igraca koji se sad trebaju prodati, ako cijena bude veca od 200.000KM prodaju mozes sanjati.
Jedino koga cemo moci prodati za fine pare a to je Kvesa i Zola aBd kad se oporave i budu oni stari. Ovo ostalo sanjaj jer kvaliteta nema a ti pisi sta god zelis.
Dovoljno mi je da pogledam na tabelu i vidim da su deseta ekipa prosječne lige te da će slijedeće sezone igrati drugu ligu i sve mi je jasno. Ti ako misliš da tamo stanuju tri put bolji igrači nego na Grbavici onda si smiješan, što za tebe nije nikakvo čudo jer količina gluposti koje si napisao za ovo malo vremena na forumu je zabrinjavajuće velika. Ni u Dinamu ne stanuju 30 put bolji igrači, barem to svaka budala zna, pa oni opet zarađuju 30 put više para nego mi od transfera. To što ti neprecizno smatraš da Adilović i Svraka ne vrijede pet para je tvoj problem. Amar je Svraku još prošle godine mogao da proda za te pare, ali ako si gledao intervju sa Amarom vidio si da je on jasno poručio da igrači neće ići budzašto. Eto, tako ti je to, a ti i dalje misli da je tuđa šuša bolja nego naši najbolji igrači.
Zadnja izmjena: DukeOfWellington, dana/u 31 maj 2013, 20:39, ukupno mijenjano 1 put.

adillovic
Kontakt:

Post Postao/la adillovic » 31 maj 2013, 20:37

ajde nek me neko obraduje da smo se konacno rijesili e.colica s bozijom pomoci...
THE MANIACS-ZAVIDOVICI

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 31 maj 2013, 20:52

adillovic je napisao/la:ajde nek me neko obraduje da smo se konacno rijesili e.colica s bozijom pomoci...
Ako nije bacio cigare brzo ce se vratiti :D

EmirTM87
Kontakt:

Post Postao/la EmirTM87 » 31 maj 2013, 22:02

Guvo je napisao/la: Lupetas gluposti, naveo sam to jer si ti spomenuo. Ti veze nemas kakva je ekipa Zapresic kao i ja, a gledao si 0 puta vjerujem. Ja pisem o kvalitetima nasih igraca koji se sad trebaju prodati, ako cijena bude veca od 200.000KM prodaju mozes sanjati.
Dovoljno mi je da pogledam na tabelu i vidim da su deseta ekipa prosječne lige te da će slijedeće sezone igrati drugu ligu i sve mi je jasno. Ti ako misliš da tamo stanuju tri put bolji igrači nego na Grbavici onda si smiješan, što za tebe nije nikakvo čudo jer količina gluposti koje si napisao za ovo malo vremena na forumu je zabrinjavajuće velika. Ni u Dinamu ne stanuju 30 put bolji igrači, barem to svaka budala zna, pa oni opet zarađuju 30 put više para nego mi od transfera. To što ti neprecizno smatraš da Adilović i Svraka ne vrijede pet para je tvoj problem. Amar je Svraku još prošle godine mogao da proda za te pare, ali ako si gledao intervju sa Amarom vidio si da je on jasno poručio da igrači neće ići budzašto. Eto, tako ti je to, a ti i dalje misli da je tuđa šuša bolja nego naši najbolji igrači.
ma pusti ga, on se razumije u fudbal ko ja u curling :D

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 31 maj 2013, 23:01

veceras sam gledao utakmicu reprezentacija na Grbavici,i zamislio se malo sta smo mi uradili kao navijaci za naseg Želju!?Kad skontam ama bas nista,necu se doticati baklji i tih stvari toga ce uvijek biti sad zavisi da li manje ili vise,ali zasto mi kao najbrojnija grupa u drzavi,a i najbolja ne vrsimo pritisak sa parolama i ne znam cime vise ne za stadion,zar je toliko bilo tesko napraviti parolu i otici veceras na jug i postaviti za stadion,pa postaviti jos 10 puta,ali jok daj da mi napisemo sta drugo u 10 redova
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 31 maj 2013, 23:02

Al kad ugasise reflektore dok Susic daje izjavu, stednja na nivou. :mrgreen:
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 maj 2013, 23:27

Inter iz Zaprešića je golmana Delača prodao u Chelsea za 3 miliona eura.
On jest bio mlad i jako perspektivan, ali evo nakon 2 godine po posudbama u Holandiji cijena mu je pala na 500.000 i vratio se u Inter na posudbu.
Od ostalih igrača prodalu su Dodu u Dinamo gdje skoro nikako nije igrao ( 400.000 ), Antuna Palića također u Dinamo gdje se nije naigrao ( 400.000 ), Aleksandra Trajkovskog u SV Zulte-Waregem, Belgija ( 1,1 milion ) i Sašu Balića u Kryvbas, Ukrajina ( 1 milion ).
Daleko od toga da su ovo neki aman igrači, čak se usuđujem reći da nisu bolji ni od Svrake ni od Eldina, osim ovog Makedonca koji je otišao sa 18 godina i standardno igra gore.
Ali očito je da su igrači iz solidnog hrvatskog prvoligaša na većoj cijeni nego igrači Želje koji je već par sezona najbolji u BiH.
Što je tako, manje više svi znamo, hiljadu razloga, od kojih je taj što klubovi u BiH puštaju igrače za kikiriki možda i najvažniji.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 31 maj 2013, 23:57

Evo gledam sad, na kraju sezone iz Intera Zaprešić Tomislav Šarić prelazi u Parmu (free transfer), i Frano Mlinar u Udinese za 1 milion € :roll: Ekipa koja je ispala iz HNL proda dva igrača u Serie A, a mi naše prodajemo u mnogo slabije ekipe i lige.
E o tome Amar je pričo u nekoj od prošlih emisija Željo TV.
DRUG NEBI TI PUNCA

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 31 maj 2013, 23:59

bagrcavi je napisao/la:Evo gledam sad, na kraju sezone iz Intera Zaprešić Tomislav Šarić prelazi u Parmu (free transfer), i Frano Mlinar u Udinese za 1 milion € :roll: Ekipa koja je ispala iz HNL proda dva igrača u Serie A, a mi naše prodajemo u mnogo slabije ekipe i lige.
Sve je to "kriv" Dinamo, cijela liga ima benefit' od njihove dobre transfer politike. Mi moramo u Evropi da dođemo malo dalje, to je jedini način da dignemo cijene igračima, mada i pod ovim uslovima ne smijemo dozvoliti da igrači idu za kikiriki. I poboljšanje imidža reprezentacije bi moglo puno pomoći.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 jun 2013, 00:00

**** zapresic sto niko od nasih neigra za mladu repku.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 jun 2013, 00:03

Alipasino je napisao/la:**** zapresic sto niko od nasih neigra za mladu repku.
Pa imaš Zolotića koje je povrijeđen, nemaš u kadru Želje nikoga više da je između 19 i 21. godine.
Prošle godine su bili Kvesić, Čolić, Bukvić, Zolotić.
A u U19 imaš Aru, Sadikovića i Kjosevskog.

Edit
Imaš Pehilja doduše, ali izgleda da nije kvalitet za mladu repku, a daleko od toga da je standardan u Želji.
Mada ga je Jagodić trenirao prošle godine u Kozari i tražio ga u Čelik na posudbu ove.
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 01 jun 2013, 00:09, ukupno mijenjano 2 puta.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 01 jun 2013, 00:07

bagrcavi je napisao/la:Evo gledam sad, na kraju sezone iz Intera Zaprešić Tomislav Šarić prelazi u Parmu (free transfer), i Frano Mlinar u Udinese za 1 milion € :roll: Ekipa koja je ispala iz HNL proda dva igrača u Serie A, a mi naše prodajemo u mnogo slabije ekipe i lige.
Sve je to "kriv" Dinamo, cijela liga ima benefit' od njihove dobre transfer politike. Mi moramo u Evropi da dođemo malo dalje, to je jedini način da dignemo cijene igračima, mada i pod ovim uslovima ne smijemo dozvoliti da igrači idu za kikiriki. I poboljšanje imidža reprezentacije bi moglo puno pomoći.
Definitivno da će nam puno valjati dobri rezultati reprezentacije u budućnosti, a logično je da ćemo morati napraviti neki uspjeh u evropi da bi nama, a i čitavoj ligi bilo bolje.Valjda će onda na nas gledati ozbiljnije, nakon boljih izdanja u evropi, kao što ekipe u Hrvatskoj gledaju zbog Dinama, ili Slovenačke ekipe zbog Maribora.
DRUG NEBI TI PUNCA

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 01 jun 2013, 00:14

Taj Dinamo (cini mi se da sam Mamica jednom slusao) ima sa preko 100 mladih igraca ugovore kao Halilovic npr.i naravno da oni ne znaju koji od njih ce postati dobar igrac i zaraditi lovu na njemu ali da potpisuju sa njima ugovore da i daju im pristoojne novce pa ima se ne dogadja kao nama sa Arom npr.da idu za "sicu".
Da bi to radio moras da imas kapital,veci budzet finansijski potencijal.Mi to nemamo ali mozemo stvoriti kroz transfere tipa Svraka Adilovic postepeno.Vidite kako se svi radujemo dugogodisnjim udovorima Kjosevskog i Riada jer svi znamo da od toganesto moze biti...
SLOBODA NAVIJAČIMA

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 01 jun 2013, 01:25

Ja ne znam koliko vas prati tu talijansku ligu,ali ocito je da u fudbalu sve radi putem lobija. Npr,ovaj Palermo je napravio saradnju sa Mariborom. Vec nekoliko igraca su kupili iz Maribora,neke bolje,neke losije. Za npr. Andjelkovica ili onog Kurtica mogu reci da je (eto,da ne bude iz Zelje) Sesar izmislio fudbal. A ovaj u flrugskfjihfdspor-u! Tu je na prvom mjestu rejting kluba,pa lige,pa tek onda kvalitet fudbalera.
Nas Kvesic,samo da je clan npr. Hajduka vrijedio bi 5 miliona eura. Al,et...
Mozda bude bolje ako odemo u zilBra.
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 01 jun 2013, 01:45

neroazzuro je napisao/la:Ja ne znam koliko vas prati tu talijansku ligu,ali ocito je da u fudbalu sve radi putem lobija. Npr,ovaj Palermo je napravio saradnju sa Mariborom. Vec nekoliko igraca su kupili iz Maribora,neke bolje,neke losije. Za npr. Andjelkovica ili onog Kurtica mogu reci da je (eto,da ne bude iz Zelje) Sesar izmislio fudbal. A ovaj u flrugskfjihfdspor-u! Tu je na prvom mjestu rejting kluba,pa lige,pa tek onda kvalitet fudbalera.
Nas Kvesic,samo da je clan npr. Hajduka vrijedio bi 5 miliona eura. Al,et...
Mozda bude bolje ako odemo u zilBra.
Slazem se s tobom bitan jeste lobij, liga, ljudi koji vode klub sve je to jasno dan, ali ima jedna stvar koja je jako vazna sve ovo nabrojano je dzaba ako igrac nema kvaliteta. Mi igrace koje sad prodajemo ne bi mogli igrati u italiji ni u 10 timom da se razumijemo.
Zola, Kvesa, Ara oni mogu stvarno imaju talenta, vrijede sigurno 1M eura, ali Adilovic, Benjo, Svraka stvarno ne mogu. Mozda Turska plafon neki Mersin, Istambul....sica neka ..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 01 jun 2013, 02:21

Kako sam se jucer ismijao kada jedan stariji navijac jucer na utakmice rece:

Ovom utakmicom smo i naredne sezone obezbijedili titulu.

:lol: :lol:

Inace Svraka odigrao dosta lose i neki dan mi je isti rekao da ga SEF ne zeli prodati ovo ljeto jer se nada da ce biti na spisku putnika za Brazil i da ce time se njegova cijena udvostruciti. Isto tako je rekao da nema vise motivacije da igra u nasoj ligi - eh sada ako on mene laze lazem i ja Vas.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Guvo
Kontakt:

Post Postao/la Guvo » 01 jun 2013, 03:01

amerosm je napisao/la:Kako sam se jucer ismijao kada jedan stariji navijac jucer na utakmice rece:

Ovom utakmicom smo i naredne sezone obezbijedili titulu.

:lol: :lol:

Inace Svraka odigrao dosta lose i neki dan mi je isti rekao da ga SEF ne zeli prodati ovo ljeto jer se nada da ce biti na spisku putnika za Brazil i da ce time se njegova cijena udvostruciti. Isto tako je rekao da nema vise motivacije da igra u nasoj ligi - eh sada ako on mene laze lazem i ja Vas.
Svraka je talenat samo ne znam koji mu je ku.rac niti hoce da igra, niti se trudi, a sa takvim pristupom nece moci nigdje da ode na mjesec.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 01 jun 2013, 04:19

Ruku na srce, Svraka ima 25 godina i u tim godinama klubovi koji se zanimaju za njega očekuju "gotovog" igrača, a ne igrača kojeg će oni izgraditi.
Ukoliko ostane njegovo je da trenira i da pronalazi motivaciju kako zna, nije u poziciji da bira gdje će otići, bar ne još.
Iako se po njemu vidi da se zasitio ove lige, ali šta je tu je.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 01 jun 2013, 07:28

mija je napisao/la:A da bi se prevazisle ove stvari mora se malo cesce svratiti u udruzenje navijaca i moramo malo biti aktivniji u tom smislu
Koje udruženje?Zar to postoji još?

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.