Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
OsmaDolazi
-
Kontakt:
Postao/la OsmaDolazi » 06 nov 2023, 12:04
ado-hz je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:13
OsmaDolazi je napisao/la: ↑06 nov 2023, 10:50
ado-hz je napisao/la: ↑06 nov 2023, 09:27
Puno mi para trosimo za trece mjesto
Nije sve tako kao sto ti se predstavlja. Dovoljno je samo da ti kazem da trosimo u 5 deka sa Zrinjskim i Borcem. Pogledaj sirinu i kvalitet igraca i kod jednih i kod drugih. Ne moze se vise ova liga ni igrati bez buđeta od 3-4 miliona KM i to da se boris da ne ispadnes.
2013/14 dosao Tan
Do dan danas a to je 10 sezona
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule
Borac 1 titula
Kad smo mi dovodili Stepanove Ikande i ostale "zvijezde" i bacali pare na njih Zrinja je osvajao tiltule sa Todorovicem i Filipovicem
Zrinja nije trosio ni upola tih godina kao mi pa opet osvajao titule.
IMA NESTO I DO ZNANJA
Tu si upravu, to je bivsi period kada se trosilo nemilice. Ali kad kazem trosilo nemilice, to je bilo ugradjivanje nenormalno, od Selimovica, preko Hadzica do cuvene Sabrine. Zato je Tan u sustini i prodao Namu dosta svojih upravljackih uloga. Oni misle milioneri glupi. Pa na kraju i Namovo zavrtanje pipe, jedan od razloga je bilo kada je saznao na sta su mu pare isle i ko ga je sve klempao.
Sada je to druga prica. Jos od kada je Dudica postavio, troskovi su se srezali debelo. Sada se otprilike i trosi slicno (malo vise) u odnosu na onaj period kada je tek Dudic dosao, vjerovao ili ne.
-
morsecode
-
Kontakt:
Nije sve tako kao sto ti se predstavlja. Dovoljno je samo da ti kazem da trosimo u 5 deka sa Zrinjskim i Borcem. Pogledaj sirinu i kvalitet igraca i kod jednih i kod drugih. Ne moze se vise ova liga ni igrati bez buđeta od 3-4 miliona KM i to da se boris da ne ispadnes.
2013/14 dosao Tan
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule
Borac 1 titula
Kad smo mi dovodili Stepanove Ikande i ostale "zvijezde" i bacali pare na njih Zrinja je osvajao tiltule sa Todorovicem i Filipovicem
IMA NESTO I DO ZNANJA
U prvoj sezoni smo uzeli kup, u drugoj titulu. Nakon sramotne sezone 15-16, afere punac, pa dovodjenje Cesara, Emersona i tako tih debila zavrnuli su nam pipu. U sezonama 16-17,17-18 smo imali limitiran budzet a i kvalitet lige je bio katastrofa. U sezoni 18-19 uzimamo duplu bez nekih egzoticnih igraca. Titulu u 19-20 smo uzeli zasluzeno, a sezonu kasnije smo dominirali ali korona je unistila Nam-a i kraj price. Sezona 21-22 pogledaj samo sastav na pocetku...22-23 je nocna mora ali skontas da smo odigrali 20+ utakmica u gostima...Mirvic je kriv jer je doveo nesposobne ljude i to je to. Mislim da su Rozman i Ibricic kvalitet za ovu ligu i treba ljudima dati vremena, Renan nam je pola ekipe, a nas kapiten je u katastrofalnoj formi i vec 10 utakmica je bez gola i asistencije.
"To je jednostavno SARAJEVO"
-
esprit24
-
Kontakt:
Jel protiv Posusja u subotu u 15,00 sati??
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 12:08
Aduka87 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:51
Kako prenosi 24sata.hr, Nikolčius je bio u društvu Ismira Mirvića, prvog čovjeka Sarajeva, a Nikoličiiusu je u Sarajevu zanimljiv fudbaler koji zapravo sinoć i nije bio na terenu, Muhamed Buljubašić
normalno, ljudi prepoznali kvalitet. I mi cemo ga sad prodati

znaci on odavde treba da pravi direktan transfer za 1-2 miliona u Hrvatsku ili dalje.
Kakvih 300 hiljada, jel se drogiraju oni. Pa nije autopijaca
- 1 9 4 6 -
pored nas ovakvih, dusmani nam nisu potrebni!
MI NIKAD ODUSTATI NECEMO!
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Možda griješim ali mislim da je imao sitnu povredu i da će skoro svi biti spremni za Posušje, nevezano za kartone. Kako god, teško igramo kad nema Renana, on bi trebao biti u kombinaciji za Posušje ali sumnjam da će početi odmah.
Na šta je onaj Čataković spao kad ne može igrati u prvih 11 dok je Renan u loži, nestvarno.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Zutti
-
Kontakt:
mosarajvosa83 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:59
Zutti je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:54
Aduka87 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:51
Kako prenosi 24sata.hr, Nikolčius je bio u društvu Ismira Mirvića, prvog čovjeka Sarajeva, a Nikoličiiusu je u Sarajevu zanimljiv fudbaler koji zapravo sinoć i nije bio na terenu, Muhamed Buljubašić
Nevezano da li je ovo istina ili ne meni stvarno nije jasno zašto Buljubašić konstantno sjedi na klupi, a Julardžija igra. Bolji igrač, a i ispunjava U21 pravilo.
Stvarno treba da pocnete da pratite fudbal. Juraldzija iznosio loptu svaki nas napad,vracao se i oduzimao i pored toga sve i jednu iznosio,odigrao strasan mec,Buljubasic trenutno nije taj nivo.
Normalno da će svaku on iznosit kad mu je to zadatak na terenu. To je radio i Vrančić, a radi i Muhamed kad igra. Ja pričam uopšteno, ne samo za sinoćnju utakmicu. Po trci, vraćanju lopti u naš posjed, sigurnosti na lopti, tačnim pasovima, dobijenim duelima Buljubašić je uspješniji od Julardžije.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
-
bodi123
- Moderator
-
Kontakt:
Buljubašić je zlatna koka. Za njega će interesovanje samo rasti, ni slučajno ne prodavati na prvu ponudu jer ćemo za godinu, dvije moći uzeti više od milion eura za njega, ako sve prođe po planu sa njegovim razvojem.
On je taj koji se treba forsirati i bit projekat kluba, a ne Šahinović.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
esprit24 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:07
Jel protiv Posusja u subotu u 15,00 sati??
Napisao prije 6 dana, još uvijek se ništa nije promijenilo.
MortemHz je napisao/la: ↑01 nov 2023, 16:07
Preliminarni termin za Posušje je subota u 20:45
-
mosarajvosa83
-
Kontakt:
Postao/la mosarajvosa83 » 06 nov 2023, 12:10
MortemHz je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:08
Možda griješim ali mislim da je imao sitnu povredu i da će skoro svi biti spremni za Posušje, nevezano za kartone. Kako god, teško igramo kad nema Renana, on bi trebao biti u kombinaciji za Posušje ali sumnjam da će početi odmah.
Na šta je onaj Čataković spao kad ne može igrati u prvih 11 dok je Renan u loži, nestvarno.
Jos smo mu ugovor produzili
-
Zutti
-
Kontakt:
Osttribine je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:59
Zutti je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:15
bordobjelac je napisao/la: ↑06 nov 2023, 00:54
Jeste Šahinović primio go kroz uši ali kako je igrač Borca došao u priliku da neometano šutira sa par metara. Realno golman nije imao kada odreagovati jer je to bio snažan šut izbliza. Prestanite više kriviti golmana, krivite odbranu jer kada igrač dođe do golmana po pravilu je već prekasno.
Čitam komentare i ne vjerujem da neko može reći da je Pena bio dobar. Čovjek imao izgubljenih lopti koliko svi igrači Sarajeva zajedno. Da je toliko griješio neki domaći igrač davno bi ga razapeli. Peneranda uopšte ne zna da se lopta može i dodati.
Francis unio mnogo živosti u igru i treba dobiti veću minutažu.
Hasić opet najbolji.
Buljubašić treba da igra u prvih 11. Do sada nije razočarao i ne znam zašto ne igra.
Penu u par situacija naši igrači uopšte ne shvataju. Situacija prvo poluvrijeme - Pena vuče loptu prema 16, kapiten na ivici 16, Pena mu dodaje i nastavlja kretnju prema njemu, već dolazi do/iza odbrane Borca. Kapiten umjesto da ostavi loptu Peni gdje bi ga već spojio s golom on povlači loptu nazad. Pena totalno poludio na taj Ziljkicev potez. Čitav stadion je vidio šta Pena hoće i da bi došao u šansu da kapiten ima gram mozga. Zbog takvih situacija ispada da je Pena lošiji nego što jest.
Malo ima i do toga da nema s kim igrati.
Zanimljivo, ovakva smo opravdanja slusali i citali za TSSa pa nakon nas nije sastavio ni 10 utakmica u par drugih klubova i zavrsio kod sisoje da se bori za opstanak u ovoj ligi. Za sada tanko je to sve od najplacenijeg igraca u istoriji ove lige pa mu pravite opravdanja koliko hocete, ovde je cinjenica da su ti neki izvikani igraci naseg kluba pod nekom tako reci zastitom pa kako god da odigraju, evo i za ovog Avramovskog stalno neka opravdanja se pisu itd., a takodje se radi o jednom od najplacenijih igraca lige. Sto ovaj gore napisa, puno mi para trosimo za borbu za trece mjesto, ali dobro sad ce ona standardna pa ne placas ih ti.
Pa ne znam vala, eto naveo sam ti jednu situaciju od par koje se dese svaku utakmicu. Možda je i u Peni problem što konta da je Ziljkic sposoban običan dupli pas odigrat.
@Devedestka - brat, legenda, MANGUP!
Husref Musemić - Babuka.
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 12:11
morsecode je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:05
2013/14 dosao Tan
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule
Borac 1 titula
IMA NESTO I DO ZNANJA
U prvoj sezoni smo uzeli kup, u drugoj titulu. Nakon sramotne sezone 15-16, afere punac, pa dovodjenje Cesara, Emersona i tako tih debila zavrnuli su nam pipu. U sezonama 16-17,17-18 smo imali limitiran budzet a i kvalitet lige je bio katastrofa. U sezoni 18-19 uzimamo duplu bez nekih egzoticnih igraca. Titulu u 19-20 smo uzeli zasluzeno, a sezonu kasnije smo dominirali ali korona je unistila Nam-a i kraj price. Sezona 21-22 pogledaj samo sastav na pocetku...22-23 je nocna mora ali skontas da smo odigrali 20+ utakmica u gostima...Mirvic je kriv jer je doveo nesposobne ljude i to je to. Mislim da su Rozman i Ibricic kvalitet za ovu ligu i treba ljudima dati vremena, Renan nam je pola ekipe, a nas kapiten je u katastrofalnoj formi i vec 10 utakmica je bez gola i asistencije.
i dalje braca gleda poslovanje i ocjenjuje uspjeh na osnovu ulaska Tana u klub pa do danas. I lome se kola na Mirvicu.
Jedini i iskljucivi krivci sto je taj period protracen, protracen je jer je moglo biti daleko vise trofeja i uspjeha, su ovi ljudi koji su prodefilovali kroz Upravu.
Dosao bosnjo do izvora para pa konta neko nece skontati, jade jadne. I dobijes to sto dobijes.
Mi smo s Mirvicem na novom pocetku, od 0 krenuli. A i dalje mu pripisujemo neuspjehe i fijaska prethodnika.

- 1 9 4 6 -
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
bodi123 je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:08
Buljubašić je zlatna koka. Za njega će interesovanje samo rasti, ni slučajno ne prodavati na prvu ponudu jer ćemo za godinu, dvije moći uzeti više od milion eura za njega, ako sve prođe po planu sa njegovim razvojem.
On je taj koji se treba forsirati i bit projekat kluba, a ne Šahinović.
100%, njega i možeš istrpiti ako nešto pogrešno uradi jer vidiš koliko je talentovan i koliko može. Njega ni slučajno ne smijemo prodati za ovu siću osim ako ne bi uzeli baš neki bolestan procenat od sljedeće prodaje ali Hajduk ne bio pristao na to.
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 12:13
Zutti je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:11
Osttribine je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:59
Zutti je napisao/la: ↑06 nov 2023, 11:15
Penu u par situacija naši igrači uopšte ne shvataju. Situacija prvo poluvrijeme - Pena vuče loptu prema 16, kapiten na ivici 16, Pena mu dodaje i nastavlja kretnju prema njemu, već dolazi do/iza odbrane Borca. Kapiten umjesto da ostavi loptu Peni gdje bi ga već spojio s golom on povlači loptu nazad. Pena totalno poludio na taj Ziljkicev potez. Čitav stadion je vidio šta Pena hoće i da bi došao u šansu da kapiten ima gram mozga. Zbog takvih situacija ispada da je Pena lošiji nego što jest.
Malo ima i do toga da nema s kim igrati.
Zanimljivo, ovakva smo opravdanja slusali i citali za TSSa pa nakon nas nije sastavio ni 10 utakmica u par drugih klubova i zavrsio kod sisoje da se bori za opstanak u ovoj ligi. Za sada tanko je to sve od najplacenijeg igraca u istoriji ove lige pa mu pravite opravdanja koliko hocete, ovde je cinjenica da su ti neki izvikani igraci naseg kluba pod nekom tako reci zastitom pa kako god da odigraju, evo i za ovog Avramovskog stalno neka opravdanja se pisu itd., a takodje se radi o jednom od najplacenijih igraca lige. Sto ovaj gore napisa, puno mi para trosimo za borbu za trece mjesto, ali dobro sad ce ona standardna pa ne placas ih ti.
Pa ne znam vala, eto naveo sam ti jednu situaciju od par koje se dese svaku utakmicu. Možda je i u Peni problem što konta da je Ziljkic sposoban običan dupli pas odigrat.
i u eri Varesanovica su Renan i Frencis u igri bili totalno zapostavljeni. Izbjegavali im loptu dati? Sto li? Sujeta je cudno stanje.
Gdje ce neko 5 dana citati novinske stupce i forume kako imamo novu zvijezdu u gradu

- 1 9 4 6 -
-
ado-hz
-
Kontakt:
Evo opet pitanje za Mirvica...sta ti znaci 400.000 eura, hoces li se obogatiti zbog njih ako si vec "milioner"???
Imas 3 igraca mlada koja vrtis u ekipi Mulalic, Buljubasic, Sahinovic i cekamo eto malog Čelika kojeg mozda necemo ni docekati i ti si spreman da das Buljubasica za 400k.
To je meni klasicno neznanje u sportskoj politici. Ne kazem da ga ne treba prodati al prodajes igraca kad ga napravis igracem i dignes cijenu.
Ako cemo razmisljati u smjeru a sta ako se povrijedi, sta ako ovo sta ako ono onda rasprodaj odmah sve redom.
Ako si se vec zavalio Mirvicu 20M recimo ( mada mislim da se manje uvalio para) onda ti nista ne znaci tih 400k eura Bog ti pamet podario.
Prodaj Ziljkica za 250.000€ al nemoj malog davati jos za ovu cijenu ako ti je do para stalo.
-
morsecode
-
Kontakt:
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:11
2013/14 dosao Tan
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule
Borac 1 titula
IMA NESTO I DO ZNANJA
i dalje braca gleda poslovanje i ocjenjuje uspjeh na osnovu ulaska Tana u klub pa do danas. I lome se kola na Mirvicu.
Jedini i iskljucivi krivci sto je taj period protracen, protracen je jer je moglo biti daleko vise trofeja i uspjeha, su ovi ljudi koji su prodefilovali kroz Upravu.
Dosao bosnjo do izvora para pa konta neko nece skontati, jade jadne. I dobijes to sto dobijes.
Mi smo s Mirvicem na novom pocetku, od 0 krenuli. A i dalje mu pripisujemo neuspjehe i fijaska prethodnika.
Ne prepisujem uopste njemu sve ono sto su Ibrak,Dino, Sabrina, Jahic i co. radili...Reci ti meni to nije zayebo stvar kad je narkomana doveo za trenera i onu kurav.u za kao direktoricu? Ne kaki
Direktor fudbala i pravi trener se trebao dovesti na zimu i pustiti ljude da rade. Ovako su Rozman i Ibricic krenuli kad smo se vec poselamili sa Evropom,a Jagodic nas uzeo na Kosevu...
"To je jednostavno SARAJEVO"
-
TurkishAirlines
Postao/la TurkishAirlines » 06 nov 2023, 12:19
Ne trosi FKS nego tamo neka americka firma

Free PALESTINA
MIRVICU ODLAZI!!!
#sirimopozitivu
"Imati i ne znati, gore je nego nemati"
-
holyman
-
Kontakt:
I zeljo pa izgubi haj bogati
NEMA NAZAD
-
Lobudaraczapamcenje
-
Kontakt:
Postao/la Lobudaraczapamcenje » 06 nov 2023, 12:24
morsecode je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:19
Lobudaraczapamcenje je napisao/la: ↑06 nov 2023, 12:11
Ne prepisujem uopste njemu sve ono sto su Ibrak,Dino, Sabrina, Jahic i co. radili...Reci ti meni to nije zayebo stvar kad je narkomana doveo za trenera i onu kurav.u za kao direktoricu? Ne kaki
Direktor fudbala i pravi trener se trebao dovesti na zimu i pustiti ljude da rade. Ovako su Rozman i Ibricic krenuli kad smo se vec poselamili sa Evropom,a Jagodic nas uzeo na Kosevu...
Ne kazem da pripisujes njemu, ali je takva je atmosfera da nema vremena vise za fule. Bas zato je on morao imati od 100 odluka svih 100 tacnih. Bas radi tih ranije spomenutih. Ja mu halalim, dosao je u ovu sredinu. Okruzile ga hijene i lesinari. Ledzends, oni ce mu pribliziti klub. Oni znaju kako to sve funkcionise. Znaci imam film u glavi kako je to islo.
Prije toga je pokusao sa prijedlogom navijaca - citaj Dudic. Nije islo, a kako znam da je nas izbor bio, pa najduzu je podrsku imao. Brod dotakao dno mora a mi i dalje na njemu i svi ko jedan
e bi ga.. sta je tu je

- 1 9 4 6 -
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 06 nov 2023, 12:27
2013/14 dosao Tan
Zrinjski 6 titula
Sarajevo 3 titule
Borac 1 titula
IMA NESTO I DO ZNANJA
Nije bilo kontinuiranog ulaganja. U sezoni kad smo ispali od leha Tan je prestao ulagati i raspala se ekipa 2 godine smo kuburili poslje toga. Poslje duple opet je došla kriza gdje se nije išlo na pripreme zbog dugovanja i opet je otišlo mnogo igraca a nismo se adekvatno pojacali i na kraju s Vinkom kad smo osvojili titulu i bili nadomak i iduce godine da budemo prvaci opet raspad, rasprodaja Rahmanovic, Tatar, Milicevic nije bilo plata 6 mjeseci, dugovi i evo 2 godine poslje još se trazimo. Znaci nije to bas med i mlijeko s Tanom, Namom . Na kraju krajeva te gazde bi trebale postaviti prave i strućne ljude koji ce donijeti rezultat.
-
AVNOJ
-
Kontakt:
Jel se to opet vračamo o igranju/neigranju Buljubašiča...
Ako je on u prvih 11 onda računajte da je Mustafić na klupi koji je trenutno u super formi, unjesto Juradžije neče nikad igrat (osim povreda kartoni i sl) jer je Julardžija Rozmanov igrač i ima u njega ogromno povjerenje.
Rozman to pravilo U21 koristi sa golmanom da bi imao veču sirinu i mogučnosti u terenu sa Buljubašicem u prvih 11 je već puno limitiran.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.