LondonRed je napisao/la: ↑13 feb 2024, 19:14
LloriS je napisao/la: ↑13 feb 2024, 18:45
Moramo biti svjesni jedne cinjenice a to je, da je od zadnje velike utakmice Jedinstva protiv nekog PL atraktivnog ovaj grad napustilo minimum 7-8k ljudi, od toga dobar dio ljudi koju su bili redovni na utakmicama Jedinstva, dobar dio momaka iz SN.
Ako izuzmemo prijateljsku utakmicu protiv Zelje prije 10 godina kad je bilo 3 hiljade ljudi, i 2019 kad smo izgubili 0:6 isto od njih, mi smo zadnju utakmicu imali u sezoni 2008 protiv jacih ekipa iz PL, dakle 16 godina.
Bila je tu utakmica protiv Veleza u ovoj ligi kad je stadion bio skoro pun, al je bio vikend i dobar termin.
2000-2500k je super za taj radni dan.
Samo dobar marketing napraviti sto kaze @NeRi_K i malo stadion usminkati u ovih 15-ak dana i da nas vrijeme posluzi, prvenstveno zbog ove nase "njive"
Druze samo malo biti realan,otislo jeste svakako ali jel ti znas sta znaci 7-8 milja ? Koliko se doselilo sa cijelog kanton sto je slucaj od 95 godine,evo frisak primjer u moj ulaz na OZ2 samo u zadnji godinu dana familija sa djetetom iz Kljuca,mladi bracni par bez djece iz Cazina i momak uzeo stan i zivi iz Buzima,odvadite malo kad mračite molim vas!
Ko mraci ? Sta da odvadim ?
Svako ziv vidi da ljudi nestaju u gradovima i odlaze na zapad, da li znas da je USK medju kantonima koji najbrze gube stanovnistvo, i da je Bihac uz Sanski Most napustilo najvise ljudi u zadnjih 10 godina.
Ja vrlo dobro znam sta je 7-8k ljudi, jer mi je od familije i drustva sigurno 50-ak ljudi otislo vani, a koliko nas je jos takvih.
Eno imas grupu na fb "biscani u njemackoj" pa pogledaj koliko clanova broji.
Ne kazem ja da ne dodju ljudi zivjeti u Bihac iz drugih gradova, ali to je nista u odnosu na ljude koji napustaju grad.
I ja ovdje pricam o stanovnicima Bihaca, ljudima koji su dolazili na utakmice Jedinstva redovno, isli na gostujuce utakmice, znaci o lokalcima koji vole ovaj klub i koji su rodjeni u ovom gradu, a ovi iz Cazina, Buzima ili Kljuca pitanje je da li ih uopste interesuje Jedinstvo, da li ce ikad i doci pogledati koju utakmicu, cast izuzetcima.
Ja da odem u Cazin zivjeti vjeruj da bi rijetko otisao koju utakmicu Krajine pogledati, dzaba sto smo komsije ali to nije moj klub, nije moj grad, ne osjecam prema njima nista !!
To je ono sto ja govorim i sto sam rekao, da mi gubimo stanovnistvo od kojih je dobar dio dolazio i podrzavao ovaj klub, moze njih doci 5 hiljada sa kantona u Bihac da zivi, ali koliko ce ih doci gledati utakmice, da li ce ih zanimati, a ove ljude sto su otisli vecinu je zanimalo vjeruj mi, jer je klub iz njihovog grada.
Ovdje niko ne mraci samo sam realan.