FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Bajić je klasičan napadač, ima odličan šut. Za mladog golmana ne znam neke detalje, ali čuo sam da je davno prevazišao golmane vršnjake.
Sretno!
Sretno!
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...
Željo i samo Željo...
Ja, a i siguran sam većina vas bi voljeli gledati "malog" Bajića da igra čitavu sezonu umjesto E. Čolića.Pa nek odigra i gore od njega opet bi ga istrpili, zato bi za pola sezone, sezonu imali igrača koji je 5 puta bolji od Elvira.
DRUG NEBI TI PUNCA
Ja bih istrpio i pola foruma da igra umjesto E. Čolića, a kamoli našu djecu.bagrcavi je napisao/la:Ja, a i siguran sam većina vas bi voljeli gledati "malog" Bajića da igra čitavu sezonu umjesto E. Čolića.Pa nek odigra i gore od njega opet bi ga istrpili, zato bi za pola sezone, sezonu imali igrača koji je 5 puta bolji od Elvira.
Eto ja bas bio nezadovoljan kretanjem i nudjenjem Sadikovica, moj dojam na osnovu utakmice protiv Leotara je jako los i nimalo optimistican. Podsjetio me na Ramica.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
Zna li neko koliko je visok Vedran Kjosevski, pošto nemam povjerenje u niske golmane? Sudeći po vama i po tome koliko ste ga hvalili i priželjkivali njegov potpis, mogao bi biti kvalitetno pojačanje na duže staze.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...
- zeljo4life
- Kontakt:
Ma polako treba vremena...gollum je napisao/la:Eto ja bas bio nezadovoljan kretanjem i nudjenjem Sadikovica, moj dojam na osnovu utakmice protiv Leotara je jako los i nimalo optimistican. Podsjetio me na Ramica.
Amare hvala ti...
-
- Kontakt:
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
- inacefindecko
- Kontakt:
sta bi sa semirom đipom haha, znam da je bio spominjan puno 

-
- Kontakt:
Misliš njegovim ostankom se otvara šansa da sa manje srkleta...exbabilon je napisao/la:Kad bi doveli lijevo krilo koje je to od pocetka karjere i koje zna ubacit lijevom nogom, onda bi i Bekric pokazao puno vise na poziciji ofanzivnog veznog. Kako god, drago mi je sto ostaje, po meni se njegovim odlaskom otvara sansa da sa manje srkleta prodamo nekog igraca.
I da, ebo vas Telibecirevic.
Vidim raspisali ste se o El Prezidenteu (F.T.), pa de i ja koju prozborim.
- Dobar potez, imenovanje Odovića koji za polusezonu pravi najbolji rezultat proljeća i sa 10. mjesta nas dovodi do drugog mjesta na kraju sezone.
- Loš potez, tjeranje odovića, koji je napravio dobar rezultat
- Dobar potez dovođenje Plišeka (otjerali ga kada je bio na prvoj poziciji - otjerao ga N.B.)
- Loš potez sukob sa Nijazom Brkovićem
-Dobar/loš potez (možda sreća, možda nesreća) prodaja Džeke (otarasili smo se kloca F.T.)
- Dobar potez postavljanje stolica na Grbavicu i igranje evropskih utakmica na istoj
Ovo je sve u njegovom prvom mandatu
Faruk Telibećirević je bio još jednom na čelu Kluba 2007-2008. godine, ali veoma kratko, par mjeseci, čini mi se ne više od pola godine.
U tom periodu je bila priča oko Juventusa i Šehića. Da li je ispravno postupio nikada nećemo saznati, kao što smo saznali sa Džekom.
Juve je tražio Šehića na poluszoni, na probu do kraja sezone, a nakon toga bi, ukoliko zadovolji i potpiše ugovor, Željo dobio 200 hiljada eura i 10% od narednog transfera.
Faruk Telibećirević je tražio da se odmah isplati naknada za treniranje u iznosu od 150 hiljada eura, tako da do mogućnosti realizacije tog transfera nikada nije došlo. Da li je tada dobro ili loše postupio nikada nećemo saznati.
EDIT:
Šehić: Nisam spavao dva dana
Juventus tražio mladog golmana - Italijani ga željeli dovesti na probu do maja...
02.02.2008. 13:10
Vijest da se slavni Juventus interesira za mladog golmana Željezničara, Ibrahima Šehića, odjeknula je kao bomba u bh. sportskoj javnosti.
Sve se odvijalo jako brzo, Italijani su željeli dovesti Šehića uTorino, trenirati ga do maja, a onda odlučiti hoće li ga angažirati. Tada bi bili spremni uplatiti Željezničaru 200 hiljada eura, ali klub s Grbavice je odbio ovu ponudu jer je Juventus tražio da se Željo odrekne naknade za trening.
Talentirani Ibrahim Šehić, koji se s ekipom priprema u Blagaju, još uvijek je u šoku. San da stane na gol Juventusa bio je tako blizu realizacije.
- Ne znam šta da kažem. Nisam spavao već dva dana, ponuda od jednog takvog giganta ne dobija se svaki dan. Pokušat ću se smiriti, okrenuti se obavezama u Željezničaru, izboriti mjesto prvog golmana - rekao je mladi čuvar mreže.
Trener Simo Krunić kaže kako nije upoznat s detaljima pregovora Željezničara i Juventusa, ali se nada da to neće ostaviti previše traga na Šehiću.
- Normalno je da trener voli da ima najbolje igrače u pogonu, ali svaku odluku kluba bih poštovao. Kada se sve smiri, razgovarat ću sa Šehićem, normalno je da mladog igrača i sama pomisao da može nositi dres Juventusa mora poremetiti - rekao je Simo Krunić.
Telibećirević: Ponuda je bila neprihvatljiva
Predsjednik Željezničara, Faruk Telibećirević, želio je pojasniti situaciju oko Juventusove ponude naglasivši da je klub u svakom trenutku razmišljao o Šehiću.
- Neke stvari su pogrešno protumačene, ponuda koju je Juventus poslao bila je apsolutno neprihvatljiva. Prema pravilniku UEFA-e, Željezničar ima pravo na kompenzaciju za trening za igrača iz vlastitog mladog pogona. Znači, za odlazak Šehića, od bilo kojeg kluba trebamo dobiti 150 hiljada eura.
Juventus je od nas tražio da se odreknemo prava na kompenzaciju, bez ikakve garancije da će uopšte angažirati Šehića u junu, a i kada bi ga angažirali mi bi dobili onoliko novca koliko nam svakako slijeduje. Šehić je naše dijete, predstavlja svijetlu budućnost Željezničara, žao mi je što su ga loši savjetnici pokušali obmanuti, ali imamo svu prepisku s Juventusom koju ćemo i njemu pokazati - rekao je Telibećirević.
Objavio/la Manijak4ever u 14:46, 1 komentar(a), print, #
02.02.2008.
Odbili Juventusovu ponudu za Šehića
Na adresu Željezničara jučer je stigao faks iz Juventusa, koji je poslao ponudu za angažman mladog golmana Ibrahima Šehića, potvrđeno nam je na Grbavici.
Slavni italijanski klub se zainteresirao za Šehića posredstvom menadžera Nusreta Jašarija, koji je trebao biti posrednik u dogovoru klubova. Kako nam je prenio Jašari, Juventus je ponudio Željezničaru da Šehić do maja trenira u Torinu, nakon čega bi odlučili hoće li ga angažirati.
Ukoliko bi Juventus želio potpisati ugovor s Šehićem, Željezničar bi dobio 200 hiljada eura odštete te 10 posto od narednog transfera.
Predsjednik Željezničara Faruk Telibećirević potvrdio nam je ovu informaciju i kazao da su odmah odgovorili Juventusu.
Objavio/la Manijak4ever u 08:58, 3 komentar(a), print, #
01.02.2008.
Željezničar odbio Juventus
Na adresu Željezničara jučer je stigao faks iz Juventusa, koji je poslao ponudu za angažman mladog golmana Ibrahima Šehića.
Stara dama zainteresirala se za Šehića posredstvom menadžera Nusreta Jašarija, koji je trebao biti posrednik u dogovoru klubova. Kako je za Avaz rekao Jašari, Juventus je ponudio Željezničaru da Šehić do maja trenira u Torinu, nakon čega bi odlučili hoće li ga angažirati. Ukoliko bi Juventus želio potpisati ugovor s Šehićem, Željezničar bi dobio 200 hiljada eura odštete te 10 posto od narednog transfera.
Predsjednik Željezničara Faruk Telibećirević potvrdio je ovu informaciju i kazao da su odmah odgovorili Juventusu…
Ponudu je bila relativno neprihvatljiva, jer nam niko nije mogao garantirati da li će oni potpisivati ugovor s njim, a nije bilo ni govora o plaćanju kompenzacije za trening. Poslali smo svoje zahtjeve. Želimo stupiti u direktan kontakt sa italijanskim klubom, te pokušati dogovoriti varijantu koja je prihvatljivija za Željezničar. - kazao je Telibećirević.
Jašari je kazao da nakon Željinog odgovora od Šehićevog prelaska, po svemu sudeći, neće biti ništa, jer je prijelazni rok sinoć završen.
Bila je to velika prilika za Šehića, da pokuša izboriti mjesto u jednom od najvećih klubova na svijetu. Željezničar je trebao prihvatiti ponudu Juventusa, rekao je Jašari.
- Dobar potez, imenovanje Odovića koji za polusezonu pravi najbolji rezultat proljeća i sa 10. mjesta nas dovodi do drugog mjesta na kraju sezone.
- Loš potez, tjeranje odovića, koji je napravio dobar rezultat
- Dobar potez dovođenje Plišeka (otjerali ga kada je bio na prvoj poziciji - otjerao ga N.B.)
- Loš potez sukob sa Nijazom Brkovićem
-Dobar/loš potez (možda sreća, možda nesreća) prodaja Džeke (otarasili smo se kloca F.T.)
- Dobar potez postavljanje stolica na Grbavicu i igranje evropskih utakmica na istoj
Ovo je sve u njegovom prvom mandatu
Faruk Telibećirević je bio još jednom na čelu Kluba 2007-2008. godine, ali veoma kratko, par mjeseci, čini mi se ne više od pola godine.
U tom periodu je bila priča oko Juventusa i Šehića. Da li je ispravno postupio nikada nećemo saznati, kao što smo saznali sa Džekom.
Juve je tražio Šehića na poluszoni, na probu do kraja sezone, a nakon toga bi, ukoliko zadovolji i potpiše ugovor, Željo dobio 200 hiljada eura i 10% od narednog transfera.
Faruk Telibećirević je tražio da se odmah isplati naknada za treniranje u iznosu od 150 hiljada eura, tako da do mogućnosti realizacije tog transfera nikada nije došlo. Da li je tada dobro ili loše postupio nikada nećemo saznati.
EDIT:
Šehić: Nisam spavao dva dana
Juventus tražio mladog golmana - Italijani ga željeli dovesti na probu do maja...
02.02.2008. 13:10
Vijest da se slavni Juventus interesira za mladog golmana Željezničara, Ibrahima Šehića, odjeknula je kao bomba u bh. sportskoj javnosti.
Sve se odvijalo jako brzo, Italijani su željeli dovesti Šehića uTorino, trenirati ga do maja, a onda odlučiti hoće li ga angažirati. Tada bi bili spremni uplatiti Željezničaru 200 hiljada eura, ali klub s Grbavice je odbio ovu ponudu jer je Juventus tražio da se Željo odrekne naknade za trening.
Talentirani Ibrahim Šehić, koji se s ekipom priprema u Blagaju, još uvijek je u šoku. San da stane na gol Juventusa bio je tako blizu realizacije.
- Ne znam šta da kažem. Nisam spavao već dva dana, ponuda od jednog takvog giganta ne dobija se svaki dan. Pokušat ću se smiriti, okrenuti se obavezama u Željezničaru, izboriti mjesto prvog golmana - rekao je mladi čuvar mreže.
Trener Simo Krunić kaže kako nije upoznat s detaljima pregovora Željezničara i Juventusa, ali se nada da to neće ostaviti previše traga na Šehiću.
- Normalno je da trener voli da ima najbolje igrače u pogonu, ali svaku odluku kluba bih poštovao. Kada se sve smiri, razgovarat ću sa Šehićem, normalno je da mladog igrača i sama pomisao da može nositi dres Juventusa mora poremetiti - rekao je Simo Krunić.
Telibećirević: Ponuda je bila neprihvatljiva
Predsjednik Željezničara, Faruk Telibećirević, želio je pojasniti situaciju oko Juventusove ponude naglasivši da je klub u svakom trenutku razmišljao o Šehiću.
- Neke stvari su pogrešno protumačene, ponuda koju je Juventus poslao bila je apsolutno neprihvatljiva. Prema pravilniku UEFA-e, Željezničar ima pravo na kompenzaciju za trening za igrača iz vlastitog mladog pogona. Znači, za odlazak Šehića, od bilo kojeg kluba trebamo dobiti 150 hiljada eura.
Juventus je od nas tražio da se odreknemo prava na kompenzaciju, bez ikakve garancije da će uopšte angažirati Šehića u junu, a i kada bi ga angažirali mi bi dobili onoliko novca koliko nam svakako slijeduje. Šehić je naše dijete, predstavlja svijetlu budućnost Željezničara, žao mi je što su ga loši savjetnici pokušali obmanuti, ali imamo svu prepisku s Juventusom koju ćemo i njemu pokazati - rekao je Telibećirević.
Objavio/la Manijak4ever u 14:46, 1 komentar(a), print, #
02.02.2008.
Odbili Juventusovu ponudu za Šehića
Na adresu Željezničara jučer je stigao faks iz Juventusa, koji je poslao ponudu za angažman mladog golmana Ibrahima Šehića, potvrđeno nam je na Grbavici.
Slavni italijanski klub se zainteresirao za Šehića posredstvom menadžera Nusreta Jašarija, koji je trebao biti posrednik u dogovoru klubova. Kako nam je prenio Jašari, Juventus je ponudio Željezničaru da Šehić do maja trenira u Torinu, nakon čega bi odlučili hoće li ga angažirati.
Ukoliko bi Juventus želio potpisati ugovor s Šehićem, Željezničar bi dobio 200 hiljada eura odštete te 10 posto od narednog transfera.
Predsjednik Željezničara Faruk Telibećirević potvrdio nam je ovu informaciju i kazao da su odmah odgovorili Juventusu.
Objavio/la Manijak4ever u 08:58, 3 komentar(a), print, #
01.02.2008.
Željezničar odbio Juventus
Na adresu Željezničara jučer je stigao faks iz Juventusa, koji je poslao ponudu za angažman mladog golmana Ibrahima Šehića.
Stara dama zainteresirala se za Šehića posredstvom menadžera Nusreta Jašarija, koji je trebao biti posrednik u dogovoru klubova. Kako je za Avaz rekao Jašari, Juventus je ponudio Željezničaru da Šehić do maja trenira u Torinu, nakon čega bi odlučili hoće li ga angažirati. Ukoliko bi Juventus želio potpisati ugovor s Šehićem, Željezničar bi dobio 200 hiljada eura odštete te 10 posto od narednog transfera.
Predsjednik Željezničara Faruk Telibećirević potvrdio je ovu informaciju i kazao da su odmah odgovorili Juventusu…
Ponudu je bila relativno neprihvatljiva, jer nam niko nije mogao garantirati da li će oni potpisivati ugovor s njim, a nije bilo ni govora o plaćanju kompenzacije za trening. Poslali smo svoje zahtjeve. Želimo stupiti u direktan kontakt sa italijanskim klubom, te pokušati dogovoriti varijantu koja je prihvatljivija za Željezničar. - kazao je Telibećirević.
Jašari je kazao da nakon Željinog odgovora od Šehićevog prelaska, po svemu sudeći, neće biti ništa, jer je prijelazni rok sinoć završen.
Bila je to velika prilika za Šehića, da pokuša izboriti mjesto u jednom od najvećih klubova na svijetu. Željezničar je trebao prihvatiti ponudu Juventusa, rekao je Jašari.
Zadnja izmjena: avlami97, dana/u 28 maj 2013, 15:46, ukupno mijenjano 1 put.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
činjenica je da smo za vrijeme faruka telibećirovića imali niz igrača koji su bolji od ovih koji danas uzimaju titule (sjećate li se marijana jugovića - lazara prije lazara
) također je činjenica da su žujo i raja prošli put ostavili pustoš u kasi i dugove od kojih neki ni do danas nisu vraćeni, i da su farukovoj upravi bacali klipove pod noge gdje su god mogli. tako da ništa nije crno bijelo...

Bajic i Vedran na 5 godina, Bekric ostaje, Smajic i Bukvic idu... popravi mi dan ove informacije covjece... Za sve ti hvala AMARE!!!
-
- Kontakt:
VOlio bi ja da i Smajke ostane, ali se nadam da ćemo ipak nekoga dovesti na krila. Za Bukvića ne znam šta bih rekao. Dobar ej za drugog golmana ali ne znam da li on to želi, a i bolje je sad gurnuti Vedrana na klupu, a Gušo je tu ako zatreba:) Karić isto nek ide što se mene tiče.nime_tm87 je napisao/la:Bajic i Vedran na 5 godina, Bekric ostaje, Smajic i Bukvic idu... popravi mi dan ove informacije covjece... Za sve ti hvala AMARE!!!
- Amoxicillin
- Kontakt:
vedran je mašina, lik je iz konkurencije istisnuo brata od onog Gvozdića što je branio u Želji, a taj mali brat od Gvozdića je preko 1.90 pa ti vidi.Anonimac je napisao/la:Zna li neko koliko je visok Vedran Kjosevski, pošto nemam povjerenje u niske golmane? Sudeći po vama i po tome koliko ste ga hvalili i priželjkivali njegov potpis, mogao bi biti kvalitetno pojačanje na duže staze.
Nije visina bitna nego refleks

Hmm, dala mi je do sad ove nadimke: "Kmeki", "Cmizdravo benavo kmečalo", "šef", "sekundarno ljepilo"...to be continued.
Dobro je ovo, samo bi i ja volio da Smajić ostane...
Ne znam za Smajica i Vasilica oko produzenja ugovora,mislim da to nije opcija bas dobra iz sledecih razloga:obojica u ozbiljnim igrackim godinama pogotovo Veca (32),obojica su naceti povredama pogotovo Smajic i nema teoretske sanse da uzmemo neku kintu za njih.Bolje izaci na trziste slobodnih igraca u nasoj ligi i dovesti dva mladja igraca od kojih mozda neki bude "bingo" i explodira kod nas.vasilic je sledece sezone 3 stoper i ako produzi ugovor sigurno,a Smajic zamjena 4-5 u redu.to je moje misljenje
SLOBODA NAVIJAČIMA
Suti Bekric bi nam mogao pomoci u evropi ono bas, ako smrsa koju kilu, jer nije to onaj isti Bekric. Mora se malo uozbiljiti definitivno.amerosm je napisao/la:Ne znam za Vas ali meni je drago sto ce po svemu sudeci i Bekric ostati u klubu...Nadam se da ce od naredne sezone biti nas glavni igrac na terenu, jer su i njega ovu polusezonu kao i cijeli klub pratili ogromni pehovi.
Ja i dalje smatram da ce biti potrebno 5-6 promjena u prvih 11, jer se ova trenutna ekipa pomalo i zasitila i mislim da su predugo skupa.
Ovi malci bi vec trebali poceti igrati od iduce sezone da ne dovodimo nikoga, ali da se halalimo sa titulom da ganjamo evropu ni to ne bi bilo lose.
Vjerovatno da ce ici Adilovic, Svraka ako bude dobra ponuda i tu ce se ganjati pojacanja a da cemo mjenjati 5-6 igraca nema sanse.
Nema više Muće, nema više Ćele, nema više love - FURA SE POŠTENJE!!!
- DzoleZeljo
- Kontakt:
E sto me ova dvojica mladica obradovase. Jebote zivot, potpisati na 5 godina. Svaka cast...
EDIT: avlami97 - tako je i Sarajevo Radovca zajebalo, jer su trazili ogromne pare, a mali nije imao nastupa za seniorski tim. Dodue, mali je isao na probu, a ovi nasi tada nisu dozvoli Sehi da uopste ode, radi glupe politike... pihh

EDIT: avlami97 - tako je i Sarajevo Radovca zajebalo, jer su trazili ogromne pare, a mali nije imao nastupa za seniorski tim. Dodue, mali je isao na probu, a ovi nasi tada nisu dozvoli Sehi da uopste ode, radi glupe politike... pihh
Mislim da je Amar ove sezone svjesno više "gurao-davao odgovornosti", Adilu, Svraki (polušpic)i Benji (prekidi) imajući u vidu njihovu prodaju na kraju sezone. Sve je uradio da bi im se statistika popravila i na taj način lakše prodao.
Takvom logikom je malo zanemaren Bekrić, koji je svjesno žrtvovan, radi interesa kluba, a i plate Bekrijine. Prodajom ovih igrača, pretpostavljam da će Amar vratiti Bekriji ulogu koju zaslužuje u ekipi (i možda malo smanjiti platu). Bekrić voli Želju i Amar će Bekrića sigurno vratiti iz "mrtvih", a to mu neće biti teško, jer je Bekrić za naše uslove, više nego dobar igrač i igraće svoju prirodnu poziciju, gdje je najplodotvorniji (šega mi izraz).
Zamjena za B. Čolića - Stana bi vjerovatno uz E. Čolića pokrivao desnu stranu (beka), a Urdinov i potom Kvesa lijevu.
Zamjena za Adila - Ara Hodžić prirodna pozicija
Zamjena za Svraku - T. Tomić, Zola će se vratiti, a tu su još Jamak, Hasanović. Normalno je da oni neće igrati polušpica kao što je to radio Svraka u zadnje vrijeme.
Najveća boljka nam je golman, ako ode Antolović.
Takvom logikom je malo zanemaren Bekrić, koji je svjesno žrtvovan, radi interesa kluba, a i plate Bekrijine. Prodajom ovih igrača, pretpostavljam da će Amar vratiti Bekriji ulogu koju zaslužuje u ekipi (i možda malo smanjiti platu). Bekrić voli Želju i Amar će Bekrića sigurno vratiti iz "mrtvih", a to mu neće biti teško, jer je Bekrić za naše uslove, više nego dobar igrač i igraće svoju prirodnu poziciju, gdje je najplodotvorniji (šega mi izraz).
Zamjena za B. Čolića - Stana bi vjerovatno uz E. Čolića pokrivao desnu stranu (beka), a Urdinov i potom Kvesa lijevu.
Zamjena za Svraku - T. Tomić, Zola će se vratiti, a tu su još Jamak, Hasanović. Normalno je da oni neće igrati polušpica kao što je to radio Svraka u zadnje vrijeme.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
Sve si ok ukalkulisao pod uslovom da odu ova 3,odnosno 4 uz Antolovica treba imati na umu da ce onda doci najmanje 2 igraca uz golmana pa i vise obzirom na raskide ugovora.Odlasci diktiraju dolaske to smo se valjda svi slozili.Po meeni uz golmana komplikovana pozicija za pokriti je i desni bek.Stana je to cesto igrao (ali je po meni on najdjelotvorniji na lijevom krilu) a Colic E. to ne moze odigrati,tako da ce se to pokriti dolaskom sigurno nekoga.avlami97 je napisao/la:Mislim da je Amar ove sezone svjesno više "gurao-davao odgovornosti", Adilu, Svraki (polušpic)i Benji (prekidi) imajući u vidu njihovu prodaju na kraju sezone. Sve je uradio da bi im se statistika popravila i na taj način lakše prodao.
SLOBODA NAVIJAČIMA
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Hansestadt i 51 gost.