Safet Sušić - Pape

DzidziMidzi
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 13:00

soko je napisao/la:
DzidziMidzi je napisao/la:Svaka vam cast. Ne samo da ste se svi okomili na mene zato sto sam iznio misljenje - pogrdno, konstruktivno - kakvo god ono bilo, ono do daljnjeg ostaje nepromijenjeno. Safet je za mene covjek ogranicenih mentalnih sposobnosti. Ne trazim ostavku. Ne vidim boljeg na vidiku.
Da se ne ponavljam. Novajlija sam na forumu. Nisam jedini koji ovako misli, niti imam za cilj stvarati bilo kakav negativan naboj. To sto vecina vas koji cijene Safeta kao trenera (Cijenim ga i ja kao covjeka koji u svojoj ogranicenosti radi onoliko koliko moze i bez velike gaze) ne znaci da je neko u pravu ili krivu. Ono sto me brine jeste da li sam uopste dosao na pravo mjesto.
Citao sam vas duze vrijeme - upoznat sam s nekim stavovima i dugo mi je trebalo da se nakanim da napisem nesto. Ono sto jeste zabrinjavajuce su likovi koji ocigledno "zive" ovdje, i nemaju pametnijeg posla nego stvarati paranoje o "ko je pisao pod kojim nickom", pa vidim da mi se u startu pripisuju neke stvari koje nemaju veze s vezom. Ako bilo ko od vas ima opravdanu sumnju da sam "dvojnik" - sklopite lijepo fino pismo, obratite se administratorima - a isti ce znati sta im je raditi.
Nije fer docekati novog clana, koji s ogromnim zarom bodri sve nase reprezentacije, s takvim neosnovanim optuzbama. Ovo je samo jos jedan dokaz da zdrave diskusije nema sve dok neki od vas nisu u stanju prihvatiti tudje misljenje, bez da se okome na njeg (u ovom slucaju mene) licno.
Ako sam bilo gdje prekrsio pravilnik - nek me se opomene. Ako nisam - razgulite.
Kakvo misljenje.. a za ovo

Koja je razlika izmedju Safeta i ovce?
Safet je musko
.

sramota brate
Sramota? E pa sram me bilo. Hoces reci da Safet nije musko? :lol:
Safet je musko.

DzidziMidzi
Kontakt:

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 13:18

storm_raider je napisao/la:Perfidno, licemjerno i klasicno stvaranje zrtve od sebe u nedostatku argumenata, u nedostatku zelje za zdravom raspravom. Nazvati trenera reprezentacije BiH u fudbalu i igracku legendu "ogranicenim covjekom (ne trenerom!)", porediti sa ovcom, i sta sve ne, i onda praviti od sebe zrtvu, jer "avaj neko se ne slaze s tim da je Pape ogranicen, ovca, i sta sve ne, jer avaj - svi su protiv njega" je i vise nego providno i nisko. Zrtva je jer neko ne prihvata takvo misljenje, i zrtva je jer ipak on navija za reprezentaciju svim zarom (kao i vecina ovdje), ali eto svi ga napadaju i docekan je na noz (dobro je da se jos nije nacija i religija umijesala u ovo sve). Na stranu svi zlobni komentari, koji su i vise nego licni i nadasve neutemeljeni prema Papetu, ali forumasi su ti koji nisu "fer" ipak ispali. "Uh, od ovoga moze da se rikne".

Dobro sam napisao: Bosna i Hercegovina u malom.

@soko, cuvaj se sad, imas vise postova od mene. :mrgreen:
Hvala u donekle iskrenoj namjeri za zdravu diskusiju. Da, evo ga. Sapunica. Sta bi vi bez sapunice ovdje? Ne pravim zrtvu od sebe - eto da preuzmem tvoju terminologiju, jer se neko ne slaze samnom. Naprotiv. Necu ti citirati sta je sve dosad receno protiv mene (licno ) samo zato sto mislim da je Safet priglup - i to jarane nema NIKAKVE veze s onim sto ti pokusavas prikazati.
Kad se tako zalazes da svaka izjava bude politicki korektna i vrijedjas (ili osjecas neku vrstu nelagode) u mojim poprilicno pogrdnim rijecima upucenim selektoru - gdje si bio kad izvjesni lik na jednoj od prethodnih strana rece. "Safete, oni ti ga puse." - ili kad artikulisani gospodin Haris, ljubi ga majka, kaze - "ova djindara mijndjara mi tukne na.." - u najpogrdnijem mogucem tonu.
Ti viteze pravde - koji se izdize iznad ostalih svojim komentarom - "Bosna u malom. Ovdje sve strucnajci i selektori..", jer tako je ovo nase malo dopisivanje i krenulo. O Safetu sam rekao sve sto sam imao - o tebi imam jos dvijetri.
Onda mi u sali - iz neke "strucne" psiholiske perspektive - pokusas prebaciti nesto tipa da imam mali k*ac komentarom o "uocavanju velikih brojeva". Ako te vec zanimaju razmjere mog uda, javis mi privatno pa popricamo.
Istovremeno - svjesno ili ne - uocavas da te izvjesni jaran ovdje na forumu prestigao po broju komentara ( :o ) - te mu porucujes da se "pazi". Iako sam vec ranije zizu-u pojasnio sve vezano za taj "broj komentara". Pricaj mi jos malo o perfidnom i licemjernom viteze.

Neki ljudi ce citati samo ono sto hoce da procitaju.
Safet je musko.

DzidziMidzi
Kontakt:

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 13:20

calcio je napisao/la:Suze mi niz obraze liju poslije citanja Dzidzimidzijevog potresnog posta :(
Dirljivo, nije li.
"Nemoj plakati - to je za pi*de" - govorio je uvijek moj komsija Dzemo.
Safet je musko.

DzidziMidzi
Kontakt:

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 13:24

Šofa je napisao/la:
DzidziMidzi je napisao/la:Safet je ogranicen covjek. Ali dobar je kavih smo se nagledali.
"Rezultat iz ril. Bosna plej gud first half, Grcka plej gud sekond half"
Slab je (nikakav) stragteg - ali nesto vise od toga da drzi mir i dobru atmosferu u reprezentaciji se
ne moze ni ocekivati od covjeka njegovih kapaciteta.
Niti jedan od njegovih zamisljenih poteza se nije ispostavio kao pravi - otkad je dosao.
Ciro je bio lisac i daleko veci strucnjak od Herr Istanbulspor i nama treba covjek koji ce
motivirati reprezentaciju, a ne umrtviti. Pa da na bilo koje gostovanje odemo bez kalkulacija.
Uporedite gostovanje u Portugalu pod Cirom i Safetom i bit ce jasno o cemu govorim.
Zbilja, Ronaldo nije igrao u prvom barazu, no - pristup igri je bio mnogo drugaciji.
Cast za utakmicu u Francuskoj, gdje smo pokradeni. Sve u svemu, tanak je Safet, jako tanak.
Nekad mi se cini da je to djecak koji nikad nije odrastao. Kad vidis kao neprofesionalno i emotivno
reaguje. Trener treba da bude mozak - da izvuce maksimum iz svakog pojedinca, a ne da ih razbaca po pozicijama koje nisu navikli igrati. Uz svo postovanje za igracku karijeru - trener Safet ima samo M od mozga. I ako odemo na to prvenstvo, i ako budemo svjetski prvaci.. najmanje kredita za to cu dati Safetu jer sam se nagledao njegove (ne)sposobnosti.
"Aj tinks."
Molio bih te da nam izneses argumente u rezultatskom smislu i uporedis nam Ciru sa Safetom, pa da vidimo koga Ciro pobijedio od velikih reprezentacija a koga Safet nije uspio.
Molio bih te da izneses argumente u ekonomskom smislu i uopredis rudnike u Zairu s onim u Kongu.
Citas nesto sto uopste nije receno. Ciru sam naveo samo kao boljeg motivatora i strucnjaka.
Nit volim Ciru, nit mrzim Safeta -ali kao sto rekoh, neki ce iz svega izvuci samo red-dva i zakaciti se za to. Zar stvarno zelis porediti ta dva trenera u "rezultatskom smislu"? Presmijesno.
Safet je musko.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2012, 13:32

Istina je da motivacija igra veliku ulogu u savremenom nogometu, no rezultat je ono što se računa na kraju krajeva.
Mi ništa manje bodova na svom kontu nemamo u ovom djelu kvalifikacija nego što smo imali sa Ćirom i to je najbitnije.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Oxygen
Kontakt:

Post Postao/la Oxygen » 14 okt 2012, 13:34

Podrška drugu DzidziMidzi-u. 8-)
"Pravi džentlmen nikad ne napušta svoju damu" A. Del Piero
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░ ★3★0★
AMICI DI NESSUNO!
Sebastian G10vinco
INVINCIBLES 2011/12
Grazie a Dio non sono un Prescritto!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 14 okt 2012, 13:41

Neznam cemu kritike. Izvukli smo bod. Nadam se da ovu igru mozemo ponoviti.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Hase10
Kontakt:

Post Postao/la Hase10 » 14 okt 2012, 13:52

Mi u Brazil idemo, al tamo cemo najebati sa ovom odbranom, susic treba da isproba vise igraca na DM ili CB kako bi pronasli kvalitet. Jer kada dodzemo u Brazil valja igrati sa ekipama kao sto su Brazil/France/Agrentina/Spanija/Italija, i tu cemo debelo platiti!!!
G BUSSA BUSS

DzidziMidzi
Kontakt:

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 13:58

zizu1991 je napisao/la:Istina je da motivacija igra veliku ulogu u savremenom nogometu, no rezultat je ono što se računa na kraju krajeva.
Mi ništa manje bodova na svom kontu nemamo u ovom djelu kvalifikacija nego što smo imali sa Ćirom i to je najbitnije.
Ako ces po toj logici onda je Sabit Hadzic najveci kosarkaski strucnjak iz BIH.
"Hajmo igrat', hajmo zavrsit' utakmicu!" :roll:
Imamo cak i vise bodova nego sto smo imali s Cirom "u ovom dijelu kvalifikacija", jer smo tad u prve tri utakmice porazeni u Spaniji i Turskoj, a dobili smo Estonce. Naveo sam primjer u utakmici s Portugalom u gostima - prvi, i drugi put. I ko god ne vidi razliku u pristupu - ignorantan je.
S Cirom smo isli da im "*bemo mamu" i samo rezultat je izostao. Sa Safetom smo isli "da budemo *ebani - ali da nam ga ne utjeraju do kraja".
Kod aktivnog rezultata koji nam je u dva navrata pao s neba (2:1 i 3:2), Sajo mijenja Maletica za Rahimica, a zatim debitanta Besica za Pjanica - i primamo sesticu bez da smo i jednom ozbiljnije zaprijetili Portugalcima. Ovca!
Safet je musko.

Pendik
Kontakt:

Post Postao/la Pendik » 14 okt 2012, 14:04

Ne znam da li je vama jasan Susic samo mi nije jasno zasto se u reprezentaciju poziva Ibricic koji u turskoj ne igra nikako skoro, momak je propast. Pa dalje zasto se poziva Vranjes, Besic, Pandza koji su samo prosjecni igraci.

Moje misljenje da se treba ubacivati Stevanovic, Duric, Visca jer Misimovic i ove gore navedeni ne mogu nigdje igrati.

Onako losa Grcka je nas razvalila i osjecam da ce opet biti da smo pobijedili ovdje bilo bi ovo samo zbog gresaka Susica.

Frajer nema pojma a ne mozemo ga otjerati jer nemamo nikoga dovesti. Zato suti i gledaj tugu.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2012, 14:05

Sjećaš se da je Lulić dobio zbog prigovora crveni, i tada nam se igra raspala.
Ono što ja hoću reći je, da je totalno drugačija postavka igre bila kod Ćire i kod Papeta u utakmicama s Portugalom.
Ćiro je igrao praktički sa sedam igrača u obrani, a 3 u napadu, pa ako šta napravi - napravi.
Dok smo se s Papetom otvorili i popušili.
Za konstataciju ovca, gledaj jednu stvar, da mi možemo bolje imati, imali bismo, sada, kako je tako je, na nama je da podržavamo reprezentaciju i nadamo se da će sve izgledati bolje.

Pendik
Kontakt:

Post Postao/la Pendik » 14 okt 2012, 14:26

Ma meni je pravo glupo porediti Ciru i Susica i jos pisati koliko je ko imao bodova. Ciro nije imao Lulica, Papca, Mujdzu, Medunjanina, Begovica i ostale.

Takode nije imao Pjanica iz Rome, Dzeku iz Citya, Spahica iz Seville itd. Da se razumijemo nije isto igrati u Wolsburgu i Cityu koliko to izgledalo isto.

neroazzuro
Kontakt:

Post Postao/la neroazzuro » 14 okt 2012, 14:28

Nisam previse lud za nasim selektorom,ali ovakav nivo komunikacije odavno nisam vidio.
Aferim Mindjator :o
Dževad Hamzić, Sabahudin Delalić, Asim Medić, Safet Alibašić, Adnan Manko, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Ejub Mehmedović, Ermin Jusufović, Nizam Čančar i Beniz Kadrić

DzidziMidzi
Kontakt:

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 14:29

zizu1991 je napisao/la:Sjećaš se da je Lulić dobio zbog prigovora crveni, i tada nam se igra raspala.
Ono što ja hoću reći je, da je totalno drugačija postavka igre bila kod Ćire i kod Papeta u utakmicama s Portugalom.
Ćiro je igrao praktički sa sedam igrača u obrani, a 3 u napadu, pa ako šta napravi - napravi.
Dok smo se s Papetom otvorili i popušili.
Za konstataciju ovca, gledaj jednu stvar, da mi možemo bolje imati, imali bismo, sada, kako je tako je, na nama je da podržavamo reprezentaciju i nadamo se da će sve izgledati bolje.
Naravno da se sjecam. Lulic je dobio karton u 54 minuti, a mi smo tad vec gubili s 3:1.
Ako nam se "igra" nakon toga raspala - onda smo i s tom "raspadnutom" igrom odigrali i kao s "ustimanom. 2x po 1:3 je 2:6. Jeste - postavka je bila drugacija - itekako.
Najzad, u potpunosti se slazem sa tim sto si rekao/la na kraju. Na nama je da navijamo i nadamo se najboljem.
Safet je musko.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 okt 2012, 14:32

Ja se pocesto zapitam zasto oni pojedini sajtovi naplacuju svoje usluge skautiranja, i procjenjivanja igraca i trenera, kad velikani Evropskog i Svjetskog fudbala mogu doci na ovaj forum, i uzivati u izuzezno inteligentnim fudbalskim raspravama. I pored uzivanja nesto nauciti, jer ipak sta je to Wenger? Pa bolje 54% forumasa zna koga koristiti, koga kupiti a koga prodati. Ili Susic isto tako.
Celik!3,2,2.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2012, 14:34

Nas je sasjekao na početku onaj gol Ronalda iz slobodnjaka, i dosta plašljivo su ušli u utakmicu.
Sada da pišem, šta bi bilo kad bi bilo, to je već suvišno.

Pendik
Kontakt:

Post Postao/la Pendik » 14 okt 2012, 14:38

zizu1991 je napisao/la:Nas je sasjekao na početku onaj gol Ronalda iz slobodnjaka, i dosta plašljivo su ušli u utakmicu.
Sada da pišem, šta bi bilo kad bi bilo, to je već suvišno.
Mi smo dozivili debkl ne sa ranim golom Ronalda, vec greskom trenera koji ubacuje Besica koji nije odigrao za svoju ekipu ni jedne utakmice da cuva Nanija? Ako se sjecas? Tu nam je bio kraj.

Slicno se desilo s Vranjesom, samo sto smo sada imali srece.

DzidziMidzi
Kontakt:

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 14:39

AllGunsBlazing je napisao/la:Ja se pocesto zapitam zasto oni pojedini sajtovi naplacuju svoje usluge skautiranja, i procjenjivanja igraca i trenera, kad velikani Evropskog i Svjetskog fudbala mogu doci na ovaj forum, i uzivati u izuzezno inteligentnim fudbalskim raspravama. I pored uzivanja nesto nauciti, jer ipak sta je to Wenger? Pa bolje 54% forumasa zna koga koristiti, koga kupiti a koga prodati. Ili Susic isto tako.
Dovoljno je da kazes "Svjetskog" jarane, jer taj obuhvaca i onaj evropski.
54%? A ti dakle jesi u poziciji da procijenis ko zna, a ko ne zna?
Plaho se razlikujes - PLA-HO.
Safet je musko.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 14 okt 2012, 14:40

Ako se sjećaš, Lulić je bio na lijevoj strani prije svoga isključenja, te je Sušić ( naravno, ne pišem ovaj post da ga opravdam ) stavio Bešića na lijevu stranu da pokuša zatvoriti, ali, naravno, nije uspio.

DzidziMidzi
Kontakt:

Post Postao/la DzidziMidzi » 14 okt 2012, 14:43

Dobro si vidio/la Zizu. Plasljivo. U tom je poenta mog poredjenja.
I sta mozes ocekivati s takvim pristupom ako ne debakl?
Plasljivost koja je krenula upravo od selektora sa svojim bojaznim izjavama i kompleksom manje vrijednosti kojeg se - izgleda nikad necemo otarasiti.
Safet je musko.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: ASD i 3 gosta.