skromno očekujem sve pobjede

Mozda ti je stari Antiša , Ante , Jure kako godCroCop je napisao/la:Gledaj ANTIŠE!Posto kajmak podvelezac ?
MaiBlajdri je napisao/la:@antifa
Sto asfalt i pucanje ima sa derbijem, Waltere ?
Nemam ja pojma sto si ti, al' ne djelujes nesto inteligento kada na sportskom forumu potenciras pricu o pucanjnu, to je zalosno, novo je doba, novo je vrijeme, futurizam je opipljiv, a ti o asfaltu i pucanju, bolest ili genetika. ?ANTIFA ! je napisao/la:MaiBlajdri je napisao/la:@antifa
Ima itekako , kad ovaj pajdo meni spominje da sam podvelezac
Jesi li ti normalan ili ?MaiBlajdri je napisao/la:Nemam ja pojma sto si ti, al' ne djelujes nesto inteligento kada na sportskom forumu potenciras pricu o pucanjnu, to je zalosno, novo je doba, novo je vrijeme, futurizam je opipljiv, a ti o asfaltu i pucanju, bolest ili genetika. ?ANTIFA ! je napisao/la:MaiBlajdri je napisao/la:@antifa
Ima itekako , kad ovaj pajdo meni spominje da sam podvelezac
Ko mi se javlja da je Mostarac, ovce cuvaj po podvelezju bola, pa ti jos asfalta nisi ni vidio. Pravi kajmak ili prosi po starom mostu jer to vam najbolje ide..ANTIFA ! je napisao/la:Mozda ti je stari Antiša , Ante , Jure kako godCroCop je napisao/la:Gledaj ANTIŠE!Posto kajmak podvelezac ?
Vecina vas sto se pucate da ste Mostarci ste ustvari doslje iz srednje Bosne ili zapadne Hercegovine .
Da nije bilo rata ne bi ti asfalta vidio ni ti ni stari ti
Ne volim skrabati po vasoj temi ali tebi cobanine da odgovorim jer sam upravo napravio krug carina mostarka staro velezovo rondo liska cernica gdje nisam vidio 6 auta i i 8 ljudiCroCop je napisao/la:Ko mi se javlja da je Mostarac, ovce cuvaj po podvelezju bola, pa ti jos asfalta nisi ni vidio. Pravi kajmak ili prosi po starom mostu jer to vam najbolje ide..ANTIFA ! je napisao/la:Mozda ti je stari Antiša , Ante , Jure kako godCroCop je napisao/la:Gledaj ANTIŠE!Posto kajmak podvelezac ?
Vecina vas sto se pucate da ste Mostarci ste ustvari doslje iz srednje Bosne ili zapadne Hercegovine .
Da nije bilo rata ne bi ti asfalta vidio ni ti ni stari ti
S kim igra chelsea iducu ?
Jesi počeo pretplatu plaćatiŠB_Fidelis je napisao/la:Smaras vec malo s tim Mostarci, pravi Mostarci, ovakvi i onakvi Mostarci.
Mostar je, kao i svaki drugi imalo veci grad, postao grad zahvaljujuci migracijama ljudi i naseljavanju. Nije se odjednom u nekom stoljecu covjek probudio i kreirao grad od pet kuca pa do kraja dana napravio jos 500. To isto vrijedi i za Sarajevo, Banja Luku, Zagreb, Beograd, Paris, London, New York, svi ti gradovi su generacije i generacije ljudi koji su iz ovih ili onih razloga dosli u vecu sredinu i to je nesto najnormalnije i najprirodnije u svijetu i smijesno je o tome se uopce raspravljati ili da uopce uzimas za pravo da nekoga kritiziras ili gledas poprijeko jer je, ne daj boze, iz Nevesinja, Gacka, Cima, Bijelog Polja, Pologa ili sta vec, seljak, sta li? Ti NISTA bolji od takvog jednog nisi u startu ukoliko nisi covjek, dzaba ti 50 000 Mostara (koji je cak za BH uvjete selo, ako cemo realno, da ne usporedjujemo sa ostatkom svijeta koji nas sa podsmijehom gleda i smije se o cemu se mi raspravljamo), a ako ces ljude tako dijeliti i gledati onda je jasno da covjek nisi, dakle podji sam od sebe. Dapace, gori si pet puta. A znas i sam kakvi su ovi najgorljiviji ''pravi Mostarci'' - svi redom mahom druga generacija dosljaka, nije se dovoljno kompleks isprao. Pa eto, ti se pretvaraj da si izuzetak koji potvrdjuje pravilo.
Te price Mostarci i ''Mostarci'' su za kompleksase, al one teske, i ajde ne bi nista ni rekao, nego ti predstavljas kao da je zapadni dio grada pun dosljaka iz okolnih mjesta, dok je istocni valjda ostao kakav je bio prije rata? Daj molim te, zivio sam i ja u njemu i obilazio sve te relacije koje ti iz nekog razloga moras svakodnevno u svojim postovima spomenuti (evo zaista ne znam zasto) i dan danas na tjednoj bazi bar tri puta obidjem jer i sada ima nesto ljudi zbog kojih se to isplati, ali to veze nema s prijeratnom populacijom Mostara, a ovaj najuzi dio stare jezgre, ucinio se od nje preveliki ciganluk i privatluk pojedinih da je to nesto prestrasno, a ti zapeo u vremenu i nekakvom starom filmu i to predstavljas kao da je iz zlatnog doba Jugoslavije. To se zove selektivno rezoniranje svijeta, ali ovo ces ti naravno shvatiti kao kojekakav udar, moju ''pjesnicku slobodu'', ''knjizevnistvo'' siguran sam, poceti pricati o ''bilin corapin'' i p.ickama m.aterinama sta li te vec zanima da izgeneraliziras ili se dodatno pocnes sramotiti svojim stereotipizacijama (ne shvacajuci, ironicno, kakvu klasicnu karikaturu od sebe time pravis) ili shvatiti ono sto zelis shvatiti, ali to nije bila nikakva provokacija ni bilo sta nego opservacija CINJENICE da je Mostar u potpunosti izmijenio svoju prijeratnu strukturu i da je politicka struja koja vlada u oba dijela grada najbolji pokazatelj toga i nemas sta ti danas ovome ili onome pricati o ''pravom Mostarcu'', pogotovo na jednom sportskom forumu.
Ne budi dzivkar (vidis, mogao bi cijeniti ovaj izraz, kao ''autohtoni'') svega ti. Gledajte hebenu utakmicu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.