U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Chinaglia
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Chinaglia » 27 feb 2015, 15:08

šta je s golmana iz Austrije, Hadžikić?

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 27 feb 2015, 19:08

Reprezentaciji provjera protiv SAD-a na Tušnju

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će 27. marta odigrati prijateljsku utakmicu protiv U-23 selekcije Sjedinjenih Američkih Država

Utakmica će se odigrati u Tuzli na stadionu “Tušanj”. Organizatori ističu kako reflektori na tuzlanskom stadionu trenutno nisu u funkciji, ali će ih do dana odigravanja utakmice popraviti.

Ovo je jedna od rijetkih prijateljskih utakmica naših mladih selekcija koja se neće igrati protiv susjednih zemalja, pa će ovo biti dobra provjera za izabranike novog selektora Darka Nestorovića za kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje igraju od jeseni.

Ako je suditi prema prvim reakcijama Tuzlaka, mladi Zmajevi imaće veliku podršku na Tušnju.

:thumbup: :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 27 feb 2015, 20:46

Na Tuzlu se mora baciti fokus u narednom periodu, ipak najmnogoljudniji kanton da bude zadnja rupa u fudbalu :( Savez mora pogurati Slobodu !!!
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 27 feb 2015, 21:30

to sto burnic neigra za drugu ekipu dortmunda nemora nista da znaci. ima u bundesligi nekoliko primjera koji su preskocili drugu ekipu i direktno iz u19 prebaceni u prvu ekipu. naravno i ja mislim da je a reprezentacija daleko sve dok nebude igrao profesionalni fudbal. ali mjesta u mladim kategorijama mora biti za njega

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 27 feb 2015, 21:34

Ovog Prevljaka treba zvati. Danas je opet zabio gol.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 27 feb 2015, 21:41

sramota ako nedobije poziv za u21

Baboon
Kontakt:

Post Postao/la Baboon » 28 feb 2015, 01:33

dino-92 je napisao/la:sramota ako nedobije poziv za u21

Ja mislim da ovaj dečko nema nekog da ga promoviše i gura,sve u tišini odradio iz Igmana u Leipzig i sad uspješno gura u Salzburgovoj rezervnoj ekipi,95' god jednostavno se mora naći mjesta za njega makar u prijateljskoj,čisto sumnjam da imamo puno napadača sa većim potencijalom od njega (u21 selekcija).
it's football day

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 28 feb 2015, 08:52

Baboon je napisao/la:

Ja mislim da ovaj dečko nema nekog da ga promoviše i gura,sve u tišini odradio iz Igmana u Leipzig i sad uspješno gura u Salzburgovoj rezervnoj ekipi,95' god jednostavno se mora naći mjesta za njega makar u prijateljskoj,čisto sumnjam da imamo puno napadača sa većim potencijalom od njega (u21 selekcija).
Pa istini za volju, ako ne racunas Tankovica, imas samo Armina Hodzica koji je bolji i eventualno Riada Bajica ako ces ga racunati kao napadaca, jer to trenutno igra u Zelji, al je prevashodno krilo...
Dakle, obavezno treba zvati smaila prevljaka u U21 selekciju... a ne treba zaboraviti ni onog sup.ka Marica, a itekako bi koristio...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 28 feb 2015, 09:42

MrMuscle je napisao/la:
Baboon je napisao/la:

Pa istini za volju, ako ne racunas Tankovica, imas samo Armina Hodzica koji je bolji i eventualno Riada Bajica ako ces ga racunati kao napadaca, jer to trenutno igra u Zelji, al je prevashodno krilo...
Dakle, obavezno treba zvati smaila prevljaka u U21 selekciju... a ne treba zaboraviti ni onog sup.ka Marica, a itekako bi koristio...
Obavezno se mora Prevljak pozvati u u21 selekciju. Onda bi imali solidne napadče: Hodžić, Prevljak, Bajić i Buhać iz Širokog.Nešto sam gledao minutažu ovih mladih igrača iz naše lige i za poziv se nameću: Buhać i Čorluka iz Širokog, Radovac iz Sarajeva, Bajić, Memija i sadiković iz Želje, Merajić iz Olimpika, Bureković i Gojković iz Čelika te Pirić iz Slobode jer smo slabi sa golmanima. Eventualno bi se mogao pozvati Govedarica iz Salvije, a u Zvijezdi ima dosta ovih mladih igrača ali je klub jako loš.

Evo jedan sastav za u21 iz naše lige za koji mislim da nije toliko loš:

---------------------------Buhać------------------------

Bureković--Sadiković---Radovac-----Čorluka---Bajić

Merajić---------Gojković------Bijelić----------Memija

-----------------------------Pirić--------------------------

Ipak najviše škripi na pozicijama golamana i štopera, tu bu bilo primarno srediti Husića (Werder) i Simića (Varese).

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 28 feb 2015, 09:57

Ova generacija je stvarno slaba ako ces gledati samo nasu Ligu, msm mozda dosad i najgora... a pogotovo je slaba ako gledas samo odbranu i pritom im racunam i one iz inostanstva Spikica i onog Metalsia... bekovi i ne toliko Hajradinovic i Memija, al stoperi su za plakati... ja sam od Spikica ocekivao da ce biti vrhunski igrac, a on nije kako treba odigrao minute u Rijeci... ajd valjda ce igrati sad na posudbi... ipak je mnogo slabija konkurencija...
Dakle pod imperativ je dovodjenje Stefana Simica iz Varesea... iduce sezone 100% clana nekog tima u Serii A..... odbrambeni koji bi nam bas legao...a i za buducnost jer nece biti Spahe dovijeka...
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

povratakotpisanih
Kontakt:

Post Postao/la povratakotpisanih » 28 feb 2015, 10:02

MrMuscle je napisao/la:Ova generacija je stvarno slaba ako ces gledati samo nasu Ligu, msm mozda dosad i najgora... a pogotovo je slaba ako gledas samo odbranu i pritom im racunam i one iz inostanstva Spikica i onog Metalsia... bekovi i ne toliko Hajradinovic i Memija, al stoperi su za plakati... ja sam od Spikica ocekivao da ce biti vrhunski igrac, a on nije kako treba odigrao minute u Rijeci... ajd valjda ce igrati sad na posudbi... ipak je mnogo slabija konkurencija...
Dakle pod imperativ je dovodjenje Stefana Simica iz Varesea... iduce sezone 100% clana nekog tima u Serii A..... odbrambeni koji bi nam bas legao...a i za buducnost jer nece biti Spahe dovijeka...
Upravo tako a i jedan dobar golman bi nam dobro došao.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 28 feb 2015, 14:27

Ne pozovu li Smaila Prevljaka u U21 reprezentaciju, tu onda stvarno nesto nije u redu.

baglama
Kontakt:

Post Postao/la baglama » 28 feb 2015, 19:31

Mesa bi vec trebao obavit tel.razgovor s tim malim Burnicem. Neka zna da racunamo na njega i ako sta treba pokrenut od papira, nek se to pokrene u skorije vrijeme...
Prevljek bez dileme treba biti na spisku U21.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 01 mar 2015, 14:42

Plavi su na ovoj utakmici na neko vrijeme ostali bez Cekicija koji se teško ozlijedio na prvoj utakmici koju je igrao kao prvotimac, ali je zato prve minute, točnije njih 15, dobio drugi mladić kojeg se reklamira kao dragulja, 20-godišnji Armin Hodžić.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 02 mar 2015, 10:22

Dogovoren prijateljski susret: BiH protiv Turske 30. marta

Mlada fudbalska reprezentacija BiH 30. marta odigraće prijateljski susret protiv Turske, saznaje **** portal.

Iako je odigravanje utakmice definitivno dogovoreno, lokacija će se tek naknadno odrediti u narednim danima.

Izabranici Darka Nestorovića tri dana prije meča sa Turskom odigraće u Tuzli prijateljski susret protiv U23 reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

U Fudbalskom savezu BiH žele u budućnosti uvesti praksu odigravanja prijateljskih utakmica mladih selekcija BiH protiv reprezentacija iz cijelog svijeta, a ne samo susjedstva kako je to ranije bila praksa. :thumbup:

* * *

Bravo za ove jake provjere prije pocetka kvalifikacija! :bih:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Goalgetter » 02 mar 2015, 10:46

Ova zadnja recenica :thumbup: . Dosta je vise utakmica protiv Makedonije, Srbije i Hrvatske.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 02 mar 2015, 11:45

Tko je ovaj Alem Kojic iz Schalkea koji se kazu nudi nasim mladjim kategorijama. Zna li neko nesto vise o ovom igracu i da li ga treba uzimati. Kazu potencijal kao i Kolasinac a meni je tesko vjerovati u ovo. Ovaj Schalke nam samo bekove stvara.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 02 mar 2015, 14:42

sajo10 je napisao/la:Dogovoren prijateljski susret: BiH protiv Turske 30. marta

Mlada fudbalska reprezentacija BiH 30. marta odigraće prijateljski susret protiv Turske, saznaje **** portal.

Iako je odigravanje utakmice definitivno dogovoreno, lokacija će se tek naknadno odrediti u narednim danima.

Izabranici Darka Nestorovića tri dana prije meča sa Turskom odigraće u Tuzli prijateljski susret protiv U23 reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

U Fudbalskom savezu BiH žele u budućnosti uvesti praksu odigravanja prijateljskih utakmica mladih selekcija BiH protiv reprezentacija iz cijelog svijeta, a ne samo susjedstva kako je to ranije bila praksa. :thumbup:

* * *

Bravo za ove jake provjere prije pocetka kvalifikacija! :bih:
Rekoh ovaj savez radi dobre stvari, vade maximum iz ove lose situacije u kojoj se nalazimo !!!
Mene su "kupili" jednoglasnom odlukom, znate kojom ;)
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...

Goalgetter
Kontakt:

Re: AW: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la Goalgetter » 02 mar 2015, 14:49

Iza svake jednoglasne odluke u nasem savezu se krije kompromis Gringo ;), tako je i ovaj put bilo.

Ali slazem se da rade mnogo dobar posao.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Husika
Kontakt:

Post Postao/la Husika » 02 mar 2015, 15:12

Kazem, vade ljudi maximum iz ove neugodne situacije, vjerovatno su malo "splahnule" opstrukcije od strane RS-a kada su vidjeli da se moze puno vise "zaraditi" kada se radi za NSBIH a ne protiv njega...
Premije, sponozori, nagrade za plasman na takmicenja itd...
Po meni nas ce fudbal vrtoglavo krenuti uzlaznom putanjom u narednom peridu upravo iz razloga koji sam naveo ;)

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, bhfanatic14, s4mke, Shogun, zastitaIdentiteta i 60 gostiju.