Amar Dedić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

fanatik19
Kontakt:

Re: Amar Dedić

Post Postao/la fanatik19 » 23 okt 2024, 22:51

Mene zanima samo sta ce bit u sljedecim utakmcama protiv Atletica, Reala, Feyenoorda kad su izgubili protiv na papiru podjednakih protivnika

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 23 okt 2024, 22:52

Nije lako ni ovim igračima kad uđu u ovaj luzerski mentalitet. U reprezentaciji svakako ne zna za pobjedu odavno, evo sad i u klubu. Mogu mislit pritiska.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 23 okt 2024, 22:53

S kakvim amaterima igra :plac:
Jedva cekam da ode iz Salzburga i da ga stavi neko na desno krilo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

JayCatwright
Kontakt:

Post Postao/la JayCatwright » 23 okt 2024, 22:54

Perfektan igrač očigledno, samo mu tim ne valja jbg

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 23 okt 2024, 22:55

N3 znam jel iko gledao scene nakon zavrsetka utakmice i njegovu reakciju. Klimanje glavom uz razmisljanje sto ne odoh na vrijeme

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 23 okt 2024, 22:55

Krupni kadar na njemu trenutno, oči pune suza majke mi.

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 23 okt 2024, 23:46

Dosta slab bijo večeras ,

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 okt 2024, 00:12

KoloDD je napisao/la:
23 okt 2024, 23:46
Dosta slab bijo večeras ,
:crazy:

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 okt 2024, 00:51

Koji ocaj od tima :crazy:

E bas zbog ovog se govorilo da se treba ispaliti sto prije. Nakon ove ocigledno kosmarne sezone, daj Boze da iko bude zainteresovan.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 24 okt 2024, 01:12

klub po mjeri, nije on puno bolji od ovog

ako predje negdje dobra je sansa da ce grijati klupu
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

ReX2
Kontakt:

Post Postao/la ReX2 » 24 okt 2024, 01:43

DamirT je napisao/la:
24 okt 2024, 00:51
Koji ocaj od tima :crazy:

E bas zbog ovog se govorilo da se treba ispaliti sto prije. Nakon ove ocigledno kosmarne sezone, daj Boze da iko bude zainteresovan.
Kazu mnogi neka je ostao igrat ce Ligu prvaka. Pa bolje mu je bilo da je otisao i u Bolognu. Makar bi iz sedmice u sedmicu imao iole ozbiljne protivnike nego neke yebene Grazere i Klagenfurte i slicno da stagnira.

Stvarno je za ocekivati odlazak na zimu. Mislim da je i sam shvatio da vise nema sta traziti u Salzburgu. Isto vazi i za Gazibegovica.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 24 okt 2024, 13:54

Više treniranja, a manje nafila. Farz je samo obavezan svakako. Stagnira jako dugo.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 okt 2024, 14:16

Previse svi pricamo a ne znamo sta je iza kulisa. Mozda ga Salzburg nije htio pustit jer su i svjesni sami da su promijenili skoro kompletan tim i da im treba neko u ekipi sa odredjenim iskustvom + sigurno propusten zavrsetak sezone gdje je i pao interes za njega nakon sto je Salzburg ostao bez ijednog trofeja nakon dugo godina. Uostalom, da je on jedini kvalitetan igrac koji je ostao u Salzburgu ove godine mogli bismo reci da je glup, ali tu su i Gloukh, Kjaergaard i Konate koji nisu nista nekvalitetniji od njega. Tako da, kad oni mogu ostat, zasto on ne moze? Inace, problem su sigurno pare koje oni traze za njega i na kraju ce otic negdje za 10-12 miliona kao sto je bio slucaj sa Sucicem ljetos ako udje u zadnju godinu ugovora

kempes
Kontakt:

Post Postao/la kempes » 24 okt 2024, 14:27

Mozda je i njemu cvajta neki max domet, ko ce ove godine u Bundesligu?

Neka tu predje, pa ce odma igrati BL. Ne vjerujem da je za bolje.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 24 okt 2024, 14:52

fanatik19 je napisao/la:
24 okt 2024, 14:16
Previse svi pricamo a ne znamo sta je iza kulisa. Mozda ga Salzburg nije htio pustit jer su i svjesni sami da su promijenili skoro kompletan tim i da im treba neko u ekipi sa odredjenim iskustvom + sigurno propusten zavrsetak sezone gdje je i pao interes za njega nakon sto je Salzburg ostao bez ijednog trofeja nakon dugo godina. Uostalom, da je on jedini kvalitetan igrac koji je ostao u Salzburgu ove godine mogli bismo reci da je glup, ali tu su i Gloukh, Kjaergaard i Konate koji nisu nista nekvalitetniji od njega. Tako da, kad oni mogu ostat, zasto on ne moze? Inace, problem su sigurno pare koje oni traze za njega i na kraju ce otic negdje za 10-12 miliona kao sto je bio slucaj sa Sucicem ljetos ako udje u zadnju godinu ugovora
Sve je to ok, slažem se apsolutno, ima kvalitetnih pojedinaca u Salzburgu, nije on jedini, nego mi se zakačili za njeg jer je naš 😁
Mene druga stvar interesuje, kako odoše Pavlović i Sučić, a on ne? Što nisu ostavili Pavlovića, ionako su svi na poziciji stopera katastrofa? Nije mi to malo jasno u tim ugovorima, kako nekom "ne daju", a nekom daju. Slušao sam baš intervju sa Strahinjom, i kaže da su se prvi interesi Milana javili nakon Evropskog prvenstva, i da je agentu odmah rekao da to završava, jer želi ići (nisam siguran za koliko keša je prešao). Onda se postavlja pitanje da l' za Amara možda i nije bilo nekog aman interesa, baš iz razloga kojeg si i sam naveo - Salzburg bez trofeja, a ne EURU igrao nije.

KoloDD
Kontakt:

Post Postao/la KoloDD » 24 okt 2024, 15:05

Mozda je tu isto kluj, Sucic bijo dosta osljedjen cijelu sezonu ali igrao nesto na Euru i ostavijo dobar dojam.
Pavlovic bijo mozda najbolji srpski igrac nach Euru.

Oba su isto bili na SP u Kataru, a vrlo su mladi jos.
Odsete nisu bile do neba, Sucic oko 10 mio € i Pavlovic 18 mio €. Nije to prepuno za mlade igrace koji su se vec dokazali.

Meni je Amar dobar igrac, ima slicne predispozicije ko Sucic i Pavlovic, samo da ovu godinu malo otpao od 2022 i 2023 godine.
Mislim da je to normalno za mladog igraca.

Vazno mu je ostvariti transfer u ligu petice, ili klub ko Benficu, Porto, Sporting, Ajax, Feyenoord, PSV.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 24 okt 2024, 15:16

Nekako ne bi volio ni da ode na zimu. Ne vjerujem da ce se tada nametnuti u prvih 11. Tada se rijetko ko i uspije nametnuti, prvenstveno jer treneri imaju otprilike prvih 11 igraca i prije zimskog prijelaznog roka.

Kad je vec zas.rao pa nije otisao na ljeto, nek ostane do kraja sezone i bukvalno kopa ne bi li se izvukao iz Salzburga. Naravno ako bude zainteresovanih, a naci ce mu menadzer nekoga uvjeren sam.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 okt 2024, 15:20

Coolpanda24 je napisao/la:
24 okt 2024, 14:52
fanatik19 je napisao/la:
Sve je to ok, slažem se apsolutno, ima kvalitetnih pojedinaca u Salzburgu, nije on jedini, nego mi se zakačili za njeg jer je naš 😁
Mene druga stvar interesuje, kako odoše Pavlović i Sučić, a on ne? Što nisu ostavili Pavlovića, ionako su svi na poziciji stopera katastrofa? Nije mi to malo jasno u tim ugovorima, kako nekom "ne daju", a nekom daju. Slušao sam baš intervju sa Strahinjom, i kaže da su se prvi interesi Milana javili nakon Evropskog prvenstva, i da je agentu odmah rekao da to završava, jer želi ići (nisam siguran za koliko keša je prešao). Onda se postavlja pitanje da l' za Amara možda i nije bilo nekog aman interesa, baš iz razloga kojeg si i sam naveo - Salzburg bez trofeja, a ne EURU igrao nije.
Pavlovic je igrac koji je prosao puno vise u karijeri dosad u odnosu na Dedica. Otisao je iz Partizana u Monaco koji je klub iz mnogo jace lige nego Salzburg, nije se uspio nametnut i jedno vrijeme je doslovno lutao. Onda, pametan potez je bio dolazak u Salzburg gdje je odradio 2 jako dobre sezone i sto je jako bitno konacno se ustalio i u reprezentaciji i kao nagrada dolazi odlazak u Milan gdje takodjer opet ima ozbiljnih problema da se nametne. Pavlovic je stariji od Amara 2 godine i shvatio je da nema sta traziti vise u Salzburgu ako hoce da napravi nesto u karijeri a olaksavajuca okolnost mu je svakako sto je reprezentativac Srbije koja je mnogo jaca od nas bez obzira sto nista ne mogu na velikim takmicenjima(barem ih igraju).
Sa Sucicem slicna prica samo na drugi nacin, momak je reprezentativac Hrvatske koja je jedna od najjacih reprezentacija na svijetu i naravno da mu je glavna ulaznica za ovako dobar transfer bio zadnji EURO gdje je konacno dobio neke minute da se pokaze i na reprezentativnom nivou. Prije 2 godine na mundijalu u Kataru je isto bio u rosteru ali je cijelo prvenstvo presjedio na klupi i naravno tada nisi nikome interesantan. Da stvar bude jos gora po njega mjesec dana nakon mundijala se povrijedi i pauzira 9 mjeseci zbog ligamenata. Inace, u usporedbi Sucic i Dedic jako je bitno napomenut da je Sucic standardnk poceo igrat u Salzburgu one sezone kada je Amar bio na posudbi u Wolfsbergeru a i sezonu prije je skupio 17 nastupa kada je imao 18 godina.
U konacnici, ne vidim problem da Amar igra u Salzburgu jos jednu godinu jer kad uzmem u obzir povrede Amara i Sucica i saberem sve utakmice za Salzburg Luka je 2.5 sezone igrao a Amar ce tek na kraju ove sezone doci do 2.5 godine jer je proljetni dio prosle sezone propustio zbog povrede pa to ne racunam i s tim u vezi ne vidim problem da odigra jos jednu sezonu ovdje. Bolje bit hadzija u Salzburgu nego ovako kao Pavlovic zaletit se i otic negdje pa da te nakon 2 kiksa klupiraju i onda i reprezentacija trpi radi toga a nama to svakako nije interes.
Reprezentativac Hrvatske - najbolja ulaznica
Reprezentativac Srbije - dobra ulaznica
Reprezentativac Bosne i Hercegovine - nikakva ulaznica

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 24 okt 2024, 15:51

fanatik19 je napisao/la:
24 okt 2024, 15:20
fanatik19 je napisao/la:
Pavlovic je igrac koji je prosao puno vise u karijeri dosad u odnosu na Dedica. Otisao je iz Partizana u Monaco koji je klub iz mnogo jace lige nego Salzburg, nije se uspio nametnut i jedno vrijeme je doslovno lutao. Onda, pametan potez je bio dolazak u Salzburg gdje je odradio 2 jako dobre sezone i sto je jako bitno konacno se ustalio i u reprezentaciji i kao nagrada dolazi odlazak u Milan gdje takodjer opet ima ozbiljnih problema da se nametne. Pavlovic je stariji od Amara 2 godine i shvatio je da nema sta traziti vise u Salzburgu ako hoce da napravi nesto u karijeri a olaksavajuca okolnost mu je svakako sto je reprezentativac Srbije koja je mnogo jaca od nas bez obzira sto nista ne mogu na velikim takmicenjima(barem ih igraju).
Sa Sucicem slicna prica samo na drugi nacin, momak je reprezentativac Hrvatske koja je jedna od najjacih reprezentacija na svijetu i naravno da mu je glavna ulaznica za ovako dobar transfer bio zadnji EURO gdje je konacno dobio neke minute da se pokaze i na reprezentativnom nivou. Prije 2 godine na mundijalu u Kataru je isto bio u rosteru ali je cijelo prvenstvo presjedio na klupi i naravno tada nisi nikome interesantan. Da stvar bude jos gora po njega mjesec dana nakon mundijala se povrijedi i pauzira 9 mjeseci zbog ligamenata. Inace, u usporedbi Sucic i Dedic jako je bitno napomenut da je Sucic standardnk poceo igrat u Salzburgu one sezone kada je Amar bio na posudbi u Wolfsbergeru a i sezonu prije je skupio 17 nastupa kada je imao 18 godina.
U konacnici, ne vidim problem da Amar igra u Salzburgu jos jednu godinu jer kad uzmem u obzir povrede Amara i Sucica i saberem sve utakmice za Salzburg Luka je 2.5 sezone igrao a Amar ce tek na kraju ove sezone doci do 2.5 godine jer je proljetni dio prosle sezone propustio zbog povrede pa to ne racunam i s tim u vezi ne vidim problem da odigra jos jednu sezonu ovdje. Bolje bit hadzija u Salzburgu nego ovako kao Pavlovic zaletit se i otic negdje pa da te nakon 2 kiksa klupiraju i onda i reprezentacija trpi radi toga a nama to svakako nije interes.
Nije problem svakako da on ostane, šta su njemu 22 godine, nego više se naša piskaranja odnose na to da je trebao otići dok je bio u "prajmu" (kako u klubu, tako u reprezentaciji) jer je bilo boljih opcija/ponuda (ako je istina ista od onog sto se pisalo po medijima), nego sto će možda biti sad kad su mu i klub i reprezentacija u ćuzi 😏
Opet sve to na stranu, djeluje da je momak radnik i svakako vjerujem da će otići stepenicu više.
Još da dodam, Sučić i Pavlović su dakle iskoristili dobar momenat u karijeri i otišli, da su ostali još sezonu u Salzburgu, pitanje je da li bi vidjeli RS i ACM (Sučić se vidim super snašao, za Pavlovića vidim da je klupiran, mada mislim da će se izboriti za mjesto). Dedić je dijete Salzburga, prošao je sve njihove kategorije i vjerujem da je cijenjen. Sad sam malo gledao, vidim Šeška su prodali za cca 24, Haalanda za 20ak, možda i jeste sumanuto tražiti za Amara 30.
Mislim da Dedić ima ugovor sa Salzburgom do 2027. godine, tako da ne ulazi u zadnju godinu ugovora.

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 24 okt 2024, 15:57

24 okt 2024, 15:51
fanatik19 je napisao/la:
24 okt 2024, 15:20

Nije problem svakako da on ostane, šta su njemu 22 godine, nego više se naša piskaranja odnose na to da je trebao otići dok je bio u "prajmu" (kako u klubu, tako u reprezentaciji) jer je bilo boljih opcija/ponuda (ako je istina ista od onog sto se pisalo po medijima), nego sto će možda biti sad kad su mu i klub i reprezentacija u ćuzi 😏
Opet sve to na stranu, djeluje da je momak radnik i svakako vjerujem da će otići stepenicu više.
Još da dodam, Sučić i Pavlović su dakle iskoristili dobar momenat u karijeri i otišli, da su ostali još sezonu u Salzburgu, pitanje je da li bi vidjeli RS i ACM (Sučić se vidim super snašao, za Pavlovića vidim da je klupiran, mada mislim da će se izboriti za mjesto). Dedić je dijete Salzburga, prošao je sve njihove kategorije i vjerujem da je cijenjen. Sad sam malo gledao, vidim Šeška su prodali za cca 24, Haalanda za 20ak, možda i jeste sumanuto tražiti za Amara 30.
Mislim da Dedić ima ugovor sa Salzburgom do 2027. godine, tako da ne ulazi u zadnju godinu ugovora.
Kazem ti u slucaju da udje, nisam rekao da ulazi ali ako udje to ce znacit da ce ga morat kao i Sucica prodat za sicu a imali su priliku prije da ga bolje unovce. Vidjet cemo, meni iskreno nije veliki problem sto on igra u Salzburgu nego cinjenica koliko je Salzburg slabiji nego ranije i opet su uspjeli izbacit Twente i Dinamo Kijev u kvalifikacijama za LP a u grupi ih lupaju Sparta Brest i Dinamo. To mi ne ide u glavu, medjutim siguran sam da je malo i do trenera koji pokusava na njih primjenit Klopovski sistem kojem je bio selektor a nije svjestan da nema igrace za to i zato cesto imaju ovakva pomracenja ove sezone.
Sturm 5, Sparta 3, Rapid 3, Brest 4. Yebo te zivot, 4 kluba im 15 komada uvalise

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut, UtdBiH21 i 17 gostiju.