Bog mi je svjedok da sam se radovao pobjedama Sarajeva i Želje u evropskim takmičenjima, radovao sam se na isti način kao večeras pobjedi Veleža. Čak mi je bilo djelimično drago zbog bh. koeficijenta što je zrinjski izbacio Utrechta. Borcu nakon prošle sezone i namještanja želim sve najgore. Ljudi bi izborili Evropu, to stoji, ali nikad ne bi bili prvaci. Ekipe Sarajeva i Veleža su znali po 5-6 žutih kartona dobijati na svojim utakmicama. Velež nije imao tada ni blizu klupu kao što je ima danas.
Kako god, ova sezona će pokazati mnogo toga. Gledajući neutralno i igračku širinu, a općenito i igro, ovaj Velež je trenutno po formi, ekipi i igri najbolji tim iz Bosne i Hercegovine. Ako ne bude povreda i sudijskih lakrdija, vjerujem da je kucnuo čas da osvoje ligu.
Moram biti emitovan kada je Velež u pitanju. Kao što je gorio stadion Grbavica, kao što su htjeli da unište sve što vrijedi u Sarajevu, pa tako i sport, to su htjeli i u Mostaru. Velež je otjeran sa stadiona, igrao je na livadama, ukrali su im sve što su mogli, protjerali su ih iz ognjišta. To što se desilo sa Veležom, na isti način se desilo i sa Univerzitetom "Džemal Bijedić". Univerzitet je opstao, Velež je izronio.
Pa ljudi, skinite šal svojih voljenih ekipa i posmatrajte neutralno večerašnju igru. Velež je pobijedio AEK sa šest igrača koji su igrali prije par godina u PRVOJ LIGI FEDERACIJE (Bogdanović rezervni golman, Dario, Zeljković, Ovčina, Ćosić, Brandao), a sedmi je ušao sa klupe (Vehabović). Ako to nije uspjeh, onda ne znam šta jest.
Svaka čast Fedji Dudiću, razvio je igrače koji su do jučer u toj ligi sjedili na klupi, kao što je Ovčina. Zeljković od veznog redoa prekomandovan u stopera. Ćosić je igrao sve moguće pozicije, od beka, veznjaka do krilnog igrača. Brandao je bio i napadač, a sada je krilni igrač. Sve je to uradio Fedja Dudić.