BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Effenberg
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la Effenberg » 06 jul 2016, 03:29

LAPAZ je napisao/la:Nekim zao Sirokog zbog drzavnog kf, šatro, drugim drago sto su ispali da ne navodim razloge :), a mene zaboli tuki. Limvo te Ljoze
A tvoje misljenje i rezon ionako ne mogu dobaciti dalje od tvoje uze mahale tako da i nas sviju zaboli tuki!

Birkirkara dosta ulaze kao i svi na Malti, puno tamo ima kapitala, jer je offshore zemlja, a hercegovci dole otisli a prije toga pojeli po 10 kg janjetine, klasicni balkanski podcjenjivacki mentalitet, ono lako cemo, i dobise po nosu. Mene nije iznenadilo, ja sam ocekivao to. Zasto se Radnik nije izblamiro, ljudi ce jos proci dalje, smio bi ruku u vatru. Mozda cak i Sloboda, ali to nisam najsigurniji mada nece se izbrukat.

Kako god jado, ovo su ti 4 kluba koja su izborila Evropu, a tvoj nk ljose je bio nejak da se tokom cijele sezone izbori da bude ispred ovih klubova bilo u ligi bilo u kupu.

Haj zivio! :wave:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 06 jul 2016, 03:42

Ko je kriv za Evropski krah Sirokog ?
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

Juventinisimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinisimo » 06 jul 2016, 04:16

Malo po malo, upoznajemo sve gigante iz Lux, Lih, Mal...da nije :urnebes: bilo bi :(

Trpa nas ova buranija, k'o najvecu nejac... :mrgreen:
Nema kupovanja po CL/EL..valja igrati utakmice..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁

2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

⚜️⚜️⚜️

2025 godina najvecih luzera

6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 06 jul 2016, 07:47

Signore je napisao/la: Najvise me brine cinjenica da kada pogledam sezonu 11/12 pa na ovamo vidim 5 prolaza i 7 ispadanja. Mi smo svoje dobre bitke bili prije pet i vise godine, a u posljednjih pet bijemo sve losije i losije. Jos kad dodamo ovo ispadanje Sirokog to je 5/8 i ja kao vjecni optimist vise ne vjerujem ni u sta.
Upravo mi je to upalo u oci. U zadnjih 5 godina sramocenja su puno cesca od ugodnih iznenadenja. Radnik,Sloboda i Zrinjski imaju priliku popraviti skor, iako ce se vjerovatno obistiniti ono sto sam rekao cim se saznalo tko je izborio Europu - da ce ovo biti jedna od najgorih ako ne i najgora europska sezona ikad.

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 06 jul 2016, 09:32

Ponekad imam osjecaj da se kod nas digne euforija kao i kad engleska repka dodje na euro/svjetsko, onda jedva prodju grupnu ili je ne prodju ili dozive isfur kao protiv Islanda sad, ili da kazem kad se euforija digne pred evroviziju kao vazda smo favoriti, evropske kladionice tipuju na nase predstavnike, nasa pjesma se uveliko pjevusi po Evropi, onda isfur brate, kako kad. Tako i nasi klubovi kad izaze u Evropi, mi kontamo da je nas fudbal toliko napredovao, da smo ojacali, medjutim dodje neka Birkirkara, neki Kukesi, Zeta i izbace nase predstavnike. Ne znam samo odkud nam pravo da podcjenimo ekipe iz Albanije, Malte, Crne Gore, ono sto jest jest to bi se trebalo lako proci, medjutim nesto kod nas ne stima. Valjda ce novi sistem premijer lige da digne kvalitetu, stvarno mislim da hoce. Sretno svim ostalim prestavnicima BiH ove sezone u Evropi.

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 06 jul 2016, 09:42

samirr je napisao/la:Ko je kriv za Evropski krah Sirokog ?
Nemaju iskustva :urnebes:

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 jul 2016, 09:49

:damn: :damn: :damn: Široki Brijeg
Prokletsvo igranja za 1. dan bajrama :oops:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 06 jul 2016, 10:02

Zao mi je Sirokog, volio bih da su prosli.

Mislim da trebamo politiku i medjuligaske netrepljivosti ostaviti po strani kada pricamo o izlasku B&H klubova na evropsku scenu, ja cu uvijek podrzati svaki klub neovisno o njegovom politickom ili etnickom predznaku, jer svaki uspijeh u konacnici donosi boljitak BiH, odnosno bolji koeficijent, a to je ono sto me iskljucivo interesuje.

Nisam gledao utakmice pa ne mogu da sudim, ali je evidentno da je po imenu Siroki usao kao favorit i da ovo za sve nas predstavlja poprilicno iznenadjenje.

Sto se tice Radnika, nisam siguran kako ce to ici, oni tesko primaju golove, ali ih tesko i daju. Da su odigrali u gostima 1:1 kao protiv Slobode, ulozio bih kucu na prolaz, no s obzirom da Bugari s ovim rezultatom ne moraju napasti, vjerujem da ce to biti jedna dosta zatvorena utakmica. Dajem im blagu prednost, ali ih ne vidim kao neke velike favorite.

Sto se tice Slobode, vidjelo se u prvoj utakmici da Sloboda moze stvoriti priliku za gol, ali je isto tako mogla i primiti 3. Ne znam sta ce Husref uraditi s lijevom stranom, no ako bude onako kao u Zenici, ne gine nam jedan gol, jer su se ljudi 3-4 puta usetali u sestensterac.

Mislim da Zeba i Ordagic nisu adekvatan tandem previse puse kroz sredinu, slabo se krecu u defanzivi i dosta su problema i kroz sredinu stvarali igraci Beitara. Po meni je jedina sansa da se igra bunker i da se pukne neki gol iz kontre, Veselinovicu, tebi se obracam ovom prilikom :D
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 06 jul 2016, 10:17

Vrijeme je i da Husref Musemić da ostavku
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 jul 2016, 11:05

samirr je napisao/la:Ko je kriv za Evropski krah Sirokog ?
Zanimljivo je to što se se sutra postavljati pitanje ko je kriv za Blisko Istočni krah Slobode.
SRETAN BROJ - 1725

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 06 jul 2016, 11:10

Ma Birkirakara je u prednosti jer dovode pojačanja i iz srpske i hrvatske lige, dok naš general samo Rvate :lolno:
Da vidim oće li se uprava ikad opametit ili će u federalnu ligu, nemamo šta tražit sa tako malom bazom igrača, Hrvatska je u EU, svaki igrač će radije u nižu ligu u Njemačku nego u nas. Prije smo bar Brazilaca imali, sad ni njih.

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 06 jul 2016, 11:19

Sarajlija88 je napisao/la:Ponekad imam osjecaj da se kod nas digne euforija kao i kad engleska repka dodje na euro/svjetsko, onda jedva prodju grupnu ili je ne prodju ili dozive isfur kao protiv Islanda sad, ili da kazem kad se euforija digne pred evroviziju kao vazda smo favoriti, evropske kladionice tipuju na nase predstavnike, nasa pjesma se uveliko pjevusi po Evropi, onda isfur brate, kako kad. Tako i nasi klubovi kad izaze u Evropi, mi kontamo da je nas fudbal toliko napredovao, da smo ojacali, medjutim dodje neka Birkirkara, neki Kukesi, Zeta i izbace nase predstavnike. Ne znam samo odkud nam pravo da podcjenimo ekipe iz Albanije, Malte, Crne Gore, ono sto jest jest to bi se trebalo lako proci, medjutim nesto kod nas ne stima. Valjda ce novi sistem premijer lige da digne kvalitetu, stvarno mislim da hoce. Sretno svim ostalim prestavnicima BiH ove sezone u Evropi.
mentalitet, prvi problem, sta ce konobari s Malte, pogledas malo ekipu eto Birkirkare i vidjeces da uopste ljudi nisu nikakvi konobari nego imaju igrace koji uredno igraju fudbal dugi niz godina,pa i sa ovih prostora imaju igraca, napadac im je recimo Slovenac, bio clan Maribora 3 godine, nezz koliko je igrao ali eto ne mozes ga nazvati amaterom jer to nije, s druge strane opet gledano Siroki je ipak trebao mnogo bolje odigrati i proci ali nije i sta sad, desavalo se i prije, desavat ce se i u buduce isto kao sto ce se desavati izbacivanje ekipa poput Atromitosa,Levskog,Ferencvarosa itd, a onda dolazimo i do drugog problema a to je da niko od nasih klubova ne moze da ostvari neku dominaciju u nasoj ligi a minimalno 4 titule zaredom su potrebne da bi se nesto uradilo, a Skenderbeg je najbolji primjer, osvajas titulu, nabijas koeficijent bez obzira sto odmah ispadas ali poslije par godina ces steci status nosiioca i kad jednom prodjes to drugo pretkolo u LP otvaraju ti se neke mogucnosti, mozda ne odmah te sezone ali za ubuduce sigurno, a kod nas recimo evo sad Sarajevo koje bi bilo nosilac u tom drugom pretkolu uopste ne izbori evropu, kao i Zeljo i onda ti treba 5 godina bukvalno da bi ispravio tu sezonu tako da uopste ne treba da se nadamo necem vecem u evropi, dva, eventualno tri pretkola su vrhunac dok neko ne uspije da napravi malo duzu dominaciju u ligi, ako ikad iko uspije, naravno to bi podrazumijevalo i da ne mijenjas citav tim nakon jedne sezone nego da drzis neki kostur al to je nauka ovdje da se ne lazemo
Pyro is not a crime !

LAPAZ
Kontakt:

Post Postao/la LAPAZ » 06 jul 2016, 11:34

Effenberg je napisao/la:
LAPAZ je napisao/la:Nekim zao Sirokog zbog drzavnog kf, šatro, drugim drago sto su ispali da ne navodim razloge :), a mene zaboli tuki. Limvo te Ljoze
A tvoje misljenje i rezon ionako ne mogu dobaciti dalje od tvoje uze mahale tako da i nas sviju zaboli tuki!

Birkirkara dosta ulaze kao i svi na Malti, puno tamo ima kapitala, jer je offshore zemlja, a hercegovci dole otisli a prije toga pojeli po 10 kg janjetine, klasicni balkanski podcjenjivacki mentalitet, ono lako cemo, i dobise po nosu. Mene nije iznenadilo, ja sam ocekivao to. Zasto se Radnik nije izblamiro, ljudi ce jos proci dalje, smio bi ruku u vatru. Mozda cak i Sloboda, ali to nisam najsigurniji mada nece se izbrukat.

Kako god jado, ovo su ti 4 kluba koja su izborila Evropu, a tvoj nk ljose je bio nejak da se tokom cijele sezone izbori da bude ispred ovih klubova bilo u ligi bilo u kupu.

Haj zivio! :wave:
O cemu ba pricas? Sta ti meni objasnjavas?I da je prosao, bilo bi mi svejedno. Zeljo bio nejak u toku sezone, pa sta , moj je, jesam li rekao da bi Zeljo bolje ili gore?Ostali me ne zanimaju! A ti si se nasao meni objasnjavat , sigurno si dijasporac ili navijas za neki klub iz liga petice i borac za multietnicnu BiH . Poenta je , da neki se nasladjuju iz nefudbalskih razloga a neki glume finocu, kao zao im sto su ispali, a mjenjaju misljenje iz dana u dan. Zaobidji me.
Zadnja izmjena: LAPAZ, dana/u 06 jul 2016, 11:59, ukupno mijenjano 1 put.
Volim Zeljeznicar

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 06 jul 2016, 11:42

THEC je napisao/la:
Sarajlija88 je napisao/la:Ponekad imam osjecaj da se kod nas digne euforija kao i kad engleska repka dodje na euro/svjetsko, onda jedva prodju grupnu ili je ne prodju ili dozive isfur kao protiv Islanda sad, ili da kazem kad se euforija digne pred evroviziju kao vazda smo favoriti, evropske kladionice tipuju na nase predstavnike, nasa pjesma se uveliko pjevusi po Evropi, onda isfur brate, kako kad. Tako i nasi klubovi kad izaze u Evropi, mi kontamo da je nas fudbal toliko napredovao, da smo ojacali, medjutim dodje neka Birkirkara, neki Kukesi, Zeta i izbace nase predstavnike. Ne znam samo odkud nam pravo da podcjenimo ekipe iz Albanije, Malte, Crne Gore, ono sto jest jest to bi se trebalo lako proci, medjutim nesto kod nas ne stima. Valjda ce novi sistem premijer lige da digne kvalitetu, stvarno mislim da hoce. Sretno svim ostalim prestavnicima BiH ove sezone u Evropi.
mentalitet, prvi problem, sta ce konobari s Malte, pogledas malo ekipu eto Birkirkare i vidjeces da uopste ljudi nisu nikakvi konobari nego imaju igrace koji uredno igraju fudbal dugi niz godina,pa i sa ovih prostora imaju igraca, napadac im je recimo Slovenac, bio clan Maribora 3 godine, nezz koliko je igrao ali eto ne mozes ga nazvati amaterom jer to nije, s druge strane opet gledano Siroki je ipak trebao mnogo bolje odigrati i proci ali nije i sta sad, desavalo se i prije, desavat ce se i u buduce isto kao sto ce se desavati izbacivanje ekipa poput Atromitosa,Levskog,Ferencvarosa itd, a onda dolazimo i do drugog problema a to je da niko od nasih klubova ne moze da ostvari neku dominaciju u nasoj ligi a minimalno 4 titule zaredom su potrebne da bi se nesto uradilo, a Skenderbeg je najbolji primjer, osvajas titulu, nabijas koeficijent bez obzira sto odmah ispadas ali poslije par godina ces steci status nosiioca i kad jednom prodjes to drugo pretkolo u LP otvaraju ti se neke mogucnosti, mozda ne odmah te sezone ali za ubuduce sigurno, a kod nas recimo evo sad Sarajevo koje bi bilo nosilac u tom drugom pretkolu uopste ne izbori evropu, kao i Zeljo i onda ti treba 5 godina bukvalno da bi ispravio tu sezonu tako da uopste ne treba da se nadamo necem vecem u evropi, dva, eventualno tri pretkola su vrhunac dok neko ne uspije da napravi malo duzu dominaciju u ligi, ako ikad iko uspije, naravno to bi podrazumijevalo i da ne mijenjas citav tim nakon jedne sezone nego da drzis neki kostur al to je nauka ovdje da se ne lazemo
Mentalitet, dobro si rekao i to je nas najveci problem, kao mi smo neko i nesto mislim na sve nase klubove, podcjenjujemo sve okolo, a realnost je takva da cak CG klubovi imaju pozitivan skor sa nasim klubovima (3 prolaza, 1 ispadanje u korist CG). Pa onda eto spominjanje i podcjenjivanje tog Kukesija, a tog Kukesija drzi neki njihov lokalni mocnik i ljudi kad su dolazili na gostovanje u Sarajevo stigli su carter letom iz Tirane, a mi kao neka sila putovali dva tri dana preko Podgorice do Tirane. I bilo je takvih primjera nebrojeno da ne nabrajam, ali sustina je upravo ta da mi volimo podcjenjivati sve ostalo, a fkt nemamo argumenata. Ali ima ona nasa bosanska: bice bolje :D

FaustinoAsprilla
Kontakt:

Post Postao/la FaustinoAsprilla » 06 jul 2016, 12:08

@THEC je dobro sve napisao . Nas glupi mentalitet i prica 'konobari s malte' . Ljudi su sasvim ok profesionalan klub sa solidnim igrackim kadrom .

Svugdje se igra i ulaze , ako je reprezentacija malte bezveze , ne mora znaciti da su i klubovi .

Realno su jos ispod svake razine samo ekipe iz San Marina i Andore .

Svi ostali mogu igrati 'al pari' s nasima .

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 jul 2016, 12:15

Galion je napisao/la:Ma Birkirakara je u prednosti jer dovode pojačanja i iz srpske i hrvatske lige, dok naš general samo Rvate :lolno:
Da vidim oće li se uprava ikad opametit ili će u federalnu ligu, nemamo šta tražit sa tako malom bazom igrača, Hrvatska je u EU, svaki igrač će radije u nižu ligu u Njemačku nego u nas. Prije smo bar Brazilaca imali, sad ni njih.
Vrime da se pomirim sa svitom.
SRETAN BROJ - 1725

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 06 jul 2016, 12:29

Gdje su oni sto su svrsavali na nasu PL, kad je reprezentacija uzela Kirip Kup?

Sarajlija88
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlija88 » 06 jul 2016, 12:32

Ma najlakse je podcjeniti nekog, omalovazavati, a sebe uzdizati. Mi kontamo da smo Premijer liga Engleske i kao drago nam kad izvucemo neku ekipu s Malte ili Luksemburga, ljudi dodji u ocitaju nam lekciju hehe, stvarno ne znam sta bi reko na to vise. Najironicnije sto se recimo u istoj sezoni izbaci neki ovako pojak klub, kao ste se znalo desit FK Sarajevu, izbace Levski, ispadnu od Zete. Mada bilo je i dobrih tekmi u Evropi za nase ekipe gdje se nisu obrukali protiv jacih ekipa, recimo Zeljo - Kilmarnock, Malaga, Newcastle (kući), Wisla (kući), Standard, Ferencvaros, Plzen, ono jest ispao a nije se brukao, solidan fudbal prikazan, recimo Sarajevo - Cluj, Besiktas (u gostima), Atromitos, Orebro, Spartak Trnava, ista ekipa koja je jedva izbacila nas Olimpic, ne pobjedom, nego golom u gostima, Sigma na penale, bio sam na toj utakmici, pokisao ko miš, prije nekih 13-14 godina, pa i MGladbach prva tekma. Pisem samo o novijoj historiji, svakako najveci uspjeh BH klupskog fudbala je polufinale Kupa Uefa Zeljeznicar Videoton.
Sto se Sirokog Brijega tice, ne kontam sto ganjaju politiku kakvu ganjaju, malo se izgleda furaju na Athletic Bilbao pa svoj neki oblik cantere zele da uspostave. Jel to stvarno nesto sto navijaci Sirokog zele???

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 06 jul 2016, 12:39

Ljudi moji da su u sirokom ostali bitni igraci iz prosle sezone oni bi prosli, igraci otisli, zamjena nije bilo i evo rezultata.....

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 06 jul 2016, 12:43

FoSte95 je napisao/la:Ljudi moji da su u sirokom ostali bitni igraci iz prosle sezone oni bi prosli, igraci otisli, zamjena nije bilo i evo rezultata.....
:thumbup:
NK Široki Brijeg

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.