FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Seyo_TM
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 10:47

Esii TM87 je napisao/la:znam da su nocne...bitna mi je satnica posto radim,da se mogu organizovati
Mislim da se ne zna ni tacno kad igramo...27. ili 28.
Zbog zime sumnjam da ce biti "kasno" (oko 8), prije ce bit aksamska (4,5,6)
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 18 feb 2010, 10:50

Seyo_TM je napisao/la:
Esii TM87 je napisao/la:znam da su nocne...bitna mi je satnica posto radim,da se mogu organizovati
Mislim da se ne zna ni tacno kad igramo...27. ili 28.
Zbog zime sumnjam da ce biti "kasno" (oko 8), prije ce bit aksamska (4,5,6)
27.02. noc pada u 17:37 a 28.02. jednu minutu poslije sto znaci da bi utakmica mogla poceti u izmedju 17:00 i 17:30.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 18 feb 2010, 10:54

sve do 17:30h mi odgovara..poslije toga nevalja..
1921-2011

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 10:56

Esii TM87 je napisao/la:sve do 17:30h mi odgovara..poslije toga nevalja..
jbg onda dvije duracel i tranzistor....sumnjam da ce tako rano poceti da zavrsi do pola6...
čamac je napisao/la:Ha ha. Dobar taksista, dobar. Ko veli pričaj ti priču ja znam kako je. Sad ćeš vidjeti ovdje teferića nakon ove informacije. Ja već znam ko će ovdje danas biti "dijete dana".
nesto nije u redu...tisina :mrgreen:

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 18 feb 2010, 10:59

Trebalo bi biti 27 mislim da su nocni termini bili prijavljeni samo za proslu polusezonu, sad bi bilo pomalo i glupo igrati u 20h a znace se para dana prije mislim da jos nije ni dogovoreno u koliko bice na stranici nogometno saveza
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 18 feb 2010, 11:01

pile87 je napisao/la:Trebalo bi biti 27 mislim da su nocni termini bili prijavljeni samo za proslu polusezonu, sad bi bilo pomalo i glupo igrati u 20h a znace se para dana prije mislim da jos nije ni dogovoreno u koliko bice na stranici nogometno saveza
Dok je zime,znaci februar i mart,"nocne utakmice" ce se igrati u terminu od 17,18 sati,sve dok ne dodju topliji proljetni dani.To je bilo jesenas,ne vidim zasto i sada to ne bi bio slucaj.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 18 feb 2010, 11:06

odgovara mi da pocne do pola 6...znaci nista od tranzistora..hehe
1921-2011

scorpion
Kontakt:

Post Postao/la scorpion » 18 feb 2010, 11:12

Na ovo treba da budemo itekako ponosni,ITEKAKO..gdje su ovdje silne Listice,Zrinjski,Modrice i sl.
SVAKA CAST,OVO MI JE POPRAVILO DAN.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 18 feb 2010, 11:44

Zadnjih par kola se moraju igrati u istom terminu,sto znaci da tih par kola nece biti nocne utakmice,a ove na pocetku bi mogle ukoliko to nasa uprava odluci da budu nocne utakmice
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 18 feb 2010, 12:10

Evo čitam sada o ovoj regionalnoj ligi kako bi se birali klubovi iz BiH jeli po fašističkoj nacionalnoj osnovi ili po tradiciji? :|
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

bob
Kontakt:

Post Postao/la bob » 18 feb 2010, 12:11

Hamo je napisao/la:Evo čitam sada o ovoj regionalnoj ligi kako bi se birali klubovi iz BiH jeli po fašističkoj nacionalnoj osnovi ili po tradiciji? :|

ko plati vise ccc

Hamo
Kontakt:

Post Postao/la Hamo » 18 feb 2010, 12:14

bob je napisao/la:
Hamo je napisao/la:Evo čitam sada o ovoj regionalnoj ligi kako bi se birali klubovi iz BiH jeli po fašističkoj nacionalnoj osnovi ili po tradiciji? :|

ko plati vise ccc
Mi onda možemo zaboraviti ionako nemamo za hljeba... :mrgreen:
DAN ŽALOSTI ZA FORUMAŠE: 10 jan 2010, 13:31

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 12:56

Evo prevod teksta sa http://www.ecaeurope.com/Default.aspx?id=1085058

Opšte prezentacije

Klub Evropska asocijacija (ECA) je jedini, nezavisno telo koje predstavljaju direktno fudbalskih klubova na evropskom nivou. On zamenjuje G14 grupe i Evropske Zona oba raspala početkom 2008.
ECA je u potpunosti priznata od UEFA i FIFA-u formalnom memorandum o razumevanju, koji je potpisan u januaru 2008 (slika).
ECA predstavlja 144 klubova, izvući iz svakog od 53 nacionalnih asocijacija u okviru Kup, desno širom Evrope, a usmeravao je petnaest član Izvršnog odbora.
Formiranje ECA donosi stabilnost fudbalske porodice u Evropi, kliringa način kod svih partnera - lige, regulatori, igrača i klubova - da rade zajedno na izgradnji budućnosti fudbala u Evropi.

ECA - čineći razliku klubova i igrača

Preko Evropske kluba Udruženja, članovi uživaju moćne reprezentacije i realne prednosti:

* Sporazum UEFE i FIFA da delite finansijske koristi od Evropsko prvenstvo i Svetski kup Turniri. Preko 180 klubova širom Evrope zajedničku korist od EURA 2008.
* ECA jake reprezentacije na visokom nivou, 16-jak Stručni savet Fudbal strategije.
* Direktan pristup za Evropsko prvenstvo u Izvršni odbor.
* Snažan glas u saradnji menadžmenta kluba evropskih takmičenja.
* Informacija, stručnih uputstava i podršku na kompleksnim pitanjima kao što su transferi igrača, ili igrač izdanje.

ECA ciljevi su:

* Da zaštiti i promoviše interese evropskog fudbalskog kluba, posebno klub i fudbal uopšte.
* Da bude priznat UEFE kao jedini organ zastupa interese klubova na evropskom nivou.
* Da zastupaju interese klubova i poslodavaca u Evropi, uključujući u procesu socijalnog dijaloga i da se ponaša kao socijalna partnera gde je to potrebno.
* Da doprinesu zdravom razvoju evropskih takmičenja klub je organizovao Evropsko prvenstvo, koje učestvuju u procesu donošenja relevantnih odluka.
* Da obezbedi uticaj u pogledu međunarodne utakmice kalendaru.
* Da doprinese dobrom upravljanju evropskog fudbala, posebno od strane koje učestvuju u odgovarajućim organima osnovana u okviru UEFA-e.
* Da podstakne razmenu informacija i ekspertize između UEFA i klubovima.
* Da podrži i podrže sportske vrednosti i principa na kojima je zasnovana Evropska fudbala.
* Generalno da se obezbedi saradnja između klubova i UEFA u pitanjima vezanim za evropske fudbalskog kluba.
* Za ostvarivanje navedenih ciljeva, da održavaju kontakte, saradnju i pregovore sa svakom fudbalske organizacije u vezi, ili sa bilo kojim relevantnim javnim i privatnim institucijama, uključujući posebno sa relevantnim socijalnim partnerima, kao i sa fudbalskih klubova nisu članice.
* Da sve druge stvari za dalji ciljevi udruženja ili kako se može smatrati slučajnu ili pogodna za ostvarivanje takvih ciljeva ili bilo koji od njih.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 13:31

Predsjednik Željezničara o Regionalnoj ligi
Žujo: Apsolutno podržavamo Regionalnu ligu

Predsjednik sarajevskog Željezničara, Sabahudin Žujo, u razgovoru za SportSport.ba istakao je da Željezničar apsolutno podržava ideju o osnivanju Regionalne lige te je naglasio da bi to bio spas za sve klubove u regionu.
"Pionirski prijedlog o osnivanju Regonalne lige potekao je prije nekoliko godina upravo iz Željezničara i sada se konačno ta priča aktuelizirala. Željezničar apsolutno podržava ideju o osnivanju Regionalne lige i mislim da bi to bio spas za sve klubove u regionu", rekao je za SportSport.ba Sabahudin Žujo i dodao:

"Mali problem mogu predstavljati imena klubova koji bi učestvovali u eventualnoj prvoj sezoni ove lige. Normalno je da svaki klub želi naći svoje mjesto u Regionalnoj ligi jer učešće u istoj bilo bi od velike koristi svim klubovima."

Predsjednik Željezničara smatra da bi eventualnim početkom ovog takmičenja klubovi mnogo lakše dolazi do sponzora, a također je mišljenja da argumenti protivnika ovog takmičenja o opasnosti zbog navijačkih nereda nisu utemeljeni.

"Regionalna liga donijela bi nam mnogo i što se financijske situacije tiče, ali ne samo nama, nego i gradu Sarajevu. Siguran sam da bi stadioni bili puni te da bi iz godine u godinu interesovanje za ovo takmičenje samo raslo. Mnogi se boje navijačkih nereda, no mislim da su ti strahovi neopravdani. Sve se to može lako rješiti, a navijačkih nereda imamo i u našim nacionalnim prvenstvima. Ponavljam, Željezničar je apsolutno za Regionalnu ligu, samo se moraju dobro odvagati mnoge stvari prije no što se krene u realizaciju ovog velikog projekta."
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-31607.htm

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 13:38

Izvrsni uslovi u Međugorju
Za petak dogovorena utakmica sa Veležom u Blagaju
slika
Radovanović na treningu u fitnes centru

Iako je veći dio vremena provedenih u Međugorju padala kiša, u Željezničaru su zadovoljni pripremama obavljenim u Hercegovini. Odigrana je i utakmica protiv Hajduka u Splitu, dok su u Međugorju protivnici "Plavima" bili Iskra, Sloboda i Rudar iz Kaknja.
- U sportskom centru "Circle" imali smo zaista idealne uslove za rad, domaćini su, uostalom kao i uvijek do sada, učinili sve da nam boravak u Međugorju bude ugodan.

Povratak za Sarajevo planiran je za petak, a istog dana dogovoren je duel sa Veležom u Blagaju. Trebali smo igrati u Vrapčićima, ali zbog teškog terena igrat ćemo u Blagaju - govori Rusmir Cviko, tim-menadžer Željezničara.
Nekoliko igrača imalo je problema sa povredama, u duelu sa Slobodom udarce su zadobili Mešanović i Kovačević, koji je "zaradio" dvije kopče na glavi.
- Kovačević je već počeo lagano trenirati, raditi u teretani. Mešanović je zadobio udarac u list, ali brzo se oporavio.
Kada se vratimo u Sarajevo, očekujemo da nam se priključe Mulalić, Čolić i Stanić, koji nisu putovali sa ekipom zbog povreda - rekao je Dino Đurbuzović, trener Željezničara.

Pobjeda nad Kakanjcima

"Plavi" su jučer u prijateljskoj utakmici savladali prvoligaša Rudara iz Kaknja sa 3:1. Golove za klub s Grbavice postigli su Haris Bešlija (2) i Milan Ćulum.

Željezničar je nastupio u sastavu: Radošević, Bučan, Radovanović, Kerla, Mešić, Ćulum, Svraka, Serdarević, Mešanović, Višća, Spahić. Još su igrali: Šehić, Bajić, Farić, Šimić, H.Bešlija, Mehić, Perak, Rovčanin, Kovačević.
http://www.****/sport/fudbal/i ... medjugorju

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 18 feb 2010, 13:45

Navijači Dinama bi sve uradili da ne dođe do ove lige, zvanično. Predsjednik Crvene Zvezde kaže da svi žele regionalnu ligu samo da bi igrali protiv njih. A onda i taj detalj da bi iz BiH u vrh glave bila 2 kluba i da bi, realno, po rezultatima, ŽELJO najvjerovatnije i dalje igrao neku osiromašenu ligu BiH.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 13:50

Željovac je napisao/la:Navijači Dinama bi sve uradili da ne dođe do ove lige, zvanično. Predsjednik Crvene Zvezde kaže da svi žele regionalnu ligu samo da bi igrali protiv njih. A onda i taj detalj da bi iz BiH u vrh glave bila 2 kluba i da bi, realno, po rezultatima, ŽELJO najvjerovatnije i dalje igrao neku osiromašenu ligu BiH.
Peurgeri mislim da nisu protiv "regionalne"...vec ne zele da igraju sa timovima iz srbije i iz dodikland-a :mrgreen: ako moze takva regionalna onda su za :mrgreen:
koridasi bi rado da igraju sa svojom zvezdicom :mrgreen: i mislim da samo oni to zele...

čamac
Kontakt:

Post Postao/la čamac » 18 feb 2010, 13:52

šta je sa Selimovićem? Nigdje ga ne vidim.

Grbavica moj zivot
Kontakt:

Post Postao/la Grbavica moj zivot » 18 feb 2010, 13:54

sto se regionalne lige tice po meni bi se trebala igrat a prva sezona da bude osam najslaviij kubova po dva iz srbije bosne hrvatske i sloveije ako i crno gorci i makedonci po jedan Zeljo bi trebao da igra ovu ligu jer je najslavnij i najtrofejni klub iz bih bilo bi to odlicnoo ali uz to da se igra i obicna liga da ta regionalna bude kao Liga Prvaka
svoj ti pos'o !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 18 feb 2010, 13:55

čamac je napisao/la:šta je sa Selimovićem? Nigdje ga ne vidim.
Citaj izmedju redova :mrgreen:
Bogme je on jos uvijek hasta...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, MostarskiSin, sassari, seha77 i 39 gostiju.