NK Jedinstvo Bihać

Moderator/ica: GracanicaAA

LloriS
Kontakt:

Re: NK Jedinstvo Bihać

Post Postao/la LloriS » 02 feb 2024, 16:31

nebeskasila je napisao/la:
02 feb 2024, 14:38
Atletska staza je i za mene glupost, jer bas trenutno te pare su mogli preusmjeriti na nesto drugo, al hajde ne radi to klub nego grad. Zna li se koliki ce biti taj pomoćni teren? Kad ce biti gotov semafor? Ima li novih igraca, nigdje nista nema
Nemojte gledati atletsku stazu samo kroz Jedinstvo. Atletska staza je potrebna i Atletskom klubu Bihac koji broji 100-njak clanova i djece, potrebna je i rekreativcima, krecem prvo od sebe koji odem trcati na onaj sljunak i gledam kad cu zglobove polomiti, a cesta i beton znamo nisu bas preporucljivi za trcanje.

Ima jos klubova koji koriste stadion i kojima je staza potrebna, jer stadion je u vlasnistvu grada a ne NK Jedinstva.

A to "kad se bude radio teren" unistice se kao atletska staza, ko ti garantuje da ce se teren mjenjati u narednih 10-15 godina, kako gradimo infrastrukturu.

Sta bi sad ljudi trebali cekati da se teren zamjeni da se onda i atletska staza tad radi.

Budimo zahvalni da se ista novo uradi, semafor, atletska staza i pomocni teren je odlicno, mozda nekad za zivota docekamo i reflektore, tribine i glavni teren da se obnove.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 02 feb 2024, 17:05

Atletska staza je i za mene glupost, jer bas trenutno te pare su mogli preusmjeriti na nesto drugo, al hajde ne radi to klub nego grad. Zna li se koliki ce biti taj pomoćni teren? Kad ce biti gotov semafor? Ima li novih igraca, nigdje nista nema
Postoje i drugii dportisti i klubovi osim nogometa i Jedinstva

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 03 feb 2024, 21:09

Pa dobro, nisam bas razmisljao o tome da se koristi i pored Jedinstva, moja greska. Opet sta god se napravi nekom ce koristiti , bolje i to nego nista kao zadnjih 15-20 godina. Da su svake sezone radili po jednu sitnicu sad bi imali sve savrseno

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 04 feb 2024, 14:24

BihacSN je napisao/la:
02 feb 2024, 17:05
Postoje i drugii dportisti i klubovi osim nogometa i Jedinstva
Ma kakvi sportovi, sve amaterski klubovi koji čekaju da neko donese kesu. Ovdje nema kluba u USK i to je žalosno.

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 04 feb 2024, 15:06

Postoje ljudi koji se baveatletikom i koji svakodnevno trče na stadionu. U svojoj su režiji uradili solarne rasvjetne stubove na stadionu. Kako god kada se uradi atletska staza, uradi pomoćni teren bit će to već nešto.Srediti tribine i teren pravi mali sportski centar

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 05 feb 2024, 13:35

U gradu imamo dosta ljudi koji se bave atletikom i to je sport koji je u Bihaću iz dana u dan sve popularniji, tako da je baš iz tog razloga i više nego bitno dobiti atletsku stazu standardne dužine od 400 metara sa 8 eliptičnih staza, ne možemo uvijek gledati u smjeru bolje išta nego ništa, jednostavno ako će se praviti atletaka staza treba gledati dugoročno i ona mora biti po standardima European Athletic Association. Mislim da ima sasvim dovoljno prostora za tako nešto i decenijska pogreška bi bila praviti je izvan standarda.

Gledao sam pripremnu dvije ekipe Jedinstva i nije se baš puno toga moglo vidjeti da onakvom terenu. Amar Jusić se vratio, povratnici su još Alen Ibrišimović i Samir Jašarević, ima tu još nekoliko igrača na probi, ali ih ja ovako na prvu ne znam o kome se radi.

Vjerujem da će u subotu biti dobra posjeta protiv GOŠK-a, iako ima prijenos na Arena Premium 2.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 05 feb 2024, 17:33

NeRi_K je napisao/la:
05 feb 2024, 13:35
U gradu imamo dosta ljudi koji se bave atletikom i to je sport koji je u Bihaću iz dana u dan sve popularniji, tako da je baš iz tog razloga i više nego bitno dobiti atletsku stazu standardne dužine od 400 metara sa 8 eliptičnih staza, ne možemo uvijek gledati u smjeru bolje išta nego ništa, jednostavno ako će se praviti atletaka staza treba gledati dugoročno i ona mora biti po standardima European Athletic Association. Mislim da ima sasvim dovoljno prostora za tako nešto i decenijska pogreška bi bila praviti je izvan standarda.

Gledao sam pripremnu dvije ekipe Jedinstva i nije se baš puno toga moglo vidjeti da onakvom terenu. Amar Jusić se vratio, povratnici su još Alen Ibrišimović i Samir Jašarević, ima tu još nekoliko igrača na probi, ali ih ja ovako na prvu ne znam o kome se radi.

Vjerujem da će u subotu biti dobra posjeta protiv GOŠK-a, iako ima prijenos na Arena Premium 2.
Nema mjesta za 8 staza ako 6 bude moglo to je super, a mislim da ce biti tako nesto 5-6 najvise.

Sirina elipticne staze u atletici ide od 1.22 m do 1.25, a sirina staze trenutno do zapadne tribine tj. do klupa za rezervne igrace je oko 7 metara, a ne mozes je prosiriti.
Kako god bitno je da se uradi.

Nego danas sam bio bas na stadionu i vidim stopa za semafor je postavljena, mislim da se ceka dolazak semafora i da se montira, to se mozda postavi za dva dana :hmmmmm: :hmmmmm:
Ali kad ce doci semafor ima li ko info, nije valjda da cemo u subotu utakmicu igrati bez icega :D Prenos na TV a nigdje namas prikazan rezultat :silent:

SoloControTutti
Kontakt:

Post Postao/la SoloControTutti » 05 feb 2024, 19:05

Zamisli u stilu Wigana na otoku uzmu ovaj kup i sokiraju planetu. :urnebes:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 06 feb 2024, 01:55

SoloControTutti je napisao/la:
05 feb 2024, 19:05
Zamisli u stilu Wigana na otoku uzmu ovaj kup i sokiraju planetu. :urnebes:
Realnije je ove sezone uci u Premijer ligu :mrgreen:
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 06 feb 2024, 09:17

LloriS je napisao/la:
05 feb 2024, 17:33
NeRi_K je napisao/la:
05 feb 2024, 13:35

Nema mjesta za 8 staza ako 6 bude moglo to je super, a mislim da ce biti tako nesto 5-6 najvise.

Sirina elipticne staze u atletici ide od 1.22 m do 1.25, a sirina staze trenutno do zapadne tribine tj. do klupa za rezervne igrace je oko 7 metara, a ne mozes je prosiriti.
Kako god bitno je da se uradi.

Nego danas sam bio bas na stadionu i vidim stopa za semafor je postavljena, mislim da se ceka dolazak semafora i da se montira, to se mozda postavi za dva dana :hmmmmm: :hmmmmm:
Ali kad ce doci semafor ima li ko info, nije valjda da cemo u subotu utakmicu igrati bez icega :D Prenos na TV a nigdje namas prikazan rezultat :silent:
Staza se može pozicionirati prema velikoj tribini, izmjestiti klupe za rezervne igrače i tunel, tako bi zasigurno bilo dovoljno mjesta, veći je problem kako istu smjestiti pored male tribine, iako je mala tribina zrela za rušenje.

Ja samo maštam, a bit će kako bude.

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 07 feb 2024, 17:19

Pa bice ovo dobro, dimenzije otprilike 3x3 metra

slika
slika

slika
slika

LondonRed
Kontakt:

Post Postao/la LondonRed » 07 feb 2024, 17:27

Danas su bili geodeti sa instrumentima na pomocnom,zna li ko kad pocinje izgradnja?

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 07 feb 2024, 17:49

LloriS je napisao/la:
07 feb 2024, 17:19
Ovo onda nece biti gotovo do utakmice sa Goskom? A trebalo je biti valjda
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 07 feb 2024, 17:55

Pa ne znam stvarno kad dolazi displej, danas sam bas mislio pitati nekoga ali niko nije bio ispred restorana svi unutra.

Ako sutra dodje mislim da se moze postaviti do petka ?

Ne znam koliko vremenski treba da se ugradi, ne bi trebalo puno jbg.

Ako zna neko neka napise, al pitanje je uopste hoce li doci sutra, mozda je i doslo pa je negdje u zgradi kluba.

Ako su cekali konstrukciju da se postavi, evo gotova je.

LondonRed
Kontakt:

Post Postao/la LondonRed » 07 feb 2024, 18:12

Kako ce se igrati utakmica bez semafora,stadion ne ispunjava uslove onda,ima pravilnik :roll:

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 07 feb 2024, 18:17

LondonRed je napisao/la:
07 feb 2024, 18:12
Kako ce se igrati utakmica bez semafora,stadion ne ispunjava uslove onda,ima pravilnik :roll:
Kod nas je sve moguce, pa i to da se odigra ova utakmica na pomocnom :opaopa:

Al stvarno, moze li utakmica biti odigrana ako ga nema ?

LondonRed
Kontakt:

Post Postao/la LondonRed » 07 feb 2024, 19:59

LloriS je napisao/la:
07 feb 2024, 18:17
LondonRed je napisao/la:
07 feb 2024, 18:12
Kod nas je sve moguce, pa i to da se odigra ova utakmica na pomocnom :opaopa:

Al stvarno, moze li utakmica biti odigrana ako ga nema ?
Ne moze,zato mi nije jasno sta se ceka,prvo je stajalo raskopano 10 dana,pa jucer montirali konstrukciju pa danas opet se nista nije radio,a eto subote za 2 dana :roll:
Da se nebi utakmica igrala u Kraljama kako je krenulo...

NeRi_K
Kontakt:

Post Postao/la NeRi_K » 08 feb 2024, 09:34

Kako sam ja čuo za sutra (petak) je planirana montaža semafora na konstrukciju. Mislim da se to može uraditi za jedan dan, bitno da je postolje spremno, struja i mreža dovodena.

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 08 feb 2024, 10:14

Nadam se da ce danas to rijesiti, imaju opet vremena do utakmice da se to sve rijesi, i nadam se da ce stici.
Napokon da se uradilo nesto pametno na stadionu. Izgleda nam gradonacelnik ima slab vid, nije vidio sa tribine na prosli semafor, pa sad odlucio da promijeni :D

BihacSN
Kontakt:

Post Postao/la BihacSN » 08 feb 2024, 14:54

Da kojim slucajem tu nece bizi displej koji jd zamjenjen novim na gradskom trgu

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.