FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

TMovac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la TMovac » 22 maj 2013, 13:49

zeljooooo je napisao/la:Što ovaj mamlaz Sušić ne zove Cocalića na štopera nego zove Pandžu koji i ne igra nema kluba, i igra u nekoj belgijskoj š ligi za bezvezni klub, ovaj Sušić nikad trofeja nije osvojio kao trener, a selektor reprezentacije to samo može u BIH, i čujem čaršijske priče treba dat nekom u savezu pare da bi igrao za repku, pa taj Sušić prvi put nije ni znao Sanela Jahića, a zvao ga u repku, pa kontajte. :lol:
Coca svakako zasluzuje sansu da pokaze sta zna,a sto se Pandze tice on redovno igra za svoj klub.Sad na ljeto ce promjeniti klub,traze ga neki klubovi iz Francuske.U ostalom on kod mene ima kredita zbog one asistencije Medjunaninu glavom sa pola terena.Cini mi se protiv Albanije.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 22 maj 2013, 13:51

U nedjelju podrzat ovu djecu , obavezno !!!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 22 maj 2013, 14:03

avlami97 je napisao/la:Ne znam da li je ko gledao Amara na TVSA. Između ostalog govorio je o posjeti i stadionu. Rekao je slijedeće - parafraziram:

Prihod od navijača, nakon što se odbiju kazne, je iznosio 3-4% od ukupnog budžeta, ove sezone. Prve sezone kada se vratio, taj prihod je bio 20%. Tokom sezone igramo dvije utakmice u kojima imamo dobru posjetu - derbi i jednu utakmicu u Evropi. Sada nam je posjeta četiri, pet, šest hiljada, ali da nam je sedam, osam, devet hiljada, onda bi možda mogli razmišljati o ulaganju 3-4 miliona KM (kredit), pa da povećamo posjetu na 10, 11, 12 hiljada ljudi i da tim ljudima pružimo neki komoditet. Ovako se trenutno ne isplati uložiti ta 3 mil. KM u stadion, kojeg bi mogli vratiti za 3 mil. godina.

Koliko god ovo razmišljanje bilo logično i tačno, ja se baš i ne bih složio sa Amarovim razišljanjem. Uvjeren sam da pametni ljudi, a Amar i Greda, to jesu, mogu naći način da se napravi istočna ili zapadna tribina, po urneku sjevera i da Željo ne mora banke izletiti za taj posao. Trebaju samo oformiti tim ljudi koji bi realizirali taj posao. Načina da se to realizuje je milion.
Iskereno, razočarao me je toliko da sam poželio da ode iz kluba. Njegovo razmišljanje vezano za stadion (što si već napisao) je sramotno. Shvatio bih, da je rekao da će "probati" da poprave uslove na stadionu... popraviti wc, otvoriti više ulaza, očistiti itd. da ne nabrajam (ovo što smo u mogućnosti), ali reći da nama nije potrebno da popravimo uslove za ovu "šaku" vjernih navijača (koji dolaze svaku tekmu, "kao" oni nisu vrijedni) je sramotno. Time je dokazao koliko poštuje one najvjernije. Da je njegovo dupe u pitanju, siguran sam da bi drugačije razmišljao ali otom potom.

Poslije toga ga novinar pita, "Prije tri godine ste rekli da će vam trebati 2-3 godine da napravite tim sa kojim ćemo se moći nadati u Evropi.. 2-3 godine je prošlo, šta sad!?"

Iskreno, lično sam govorio isto, kako treba Amaru dati vremena i on će napraviti kvalitetan tim. Godine su prošle, Željo sve gori i gori... još uz to, on priča kako (maltene) nama ne treba nikakvo pojačanje i da ćemo stati na ovom timu obzirom da su drugi još gori od nas (pa zbog togao "kao" nema potrebe). Što meni govori, da klub (ili Amar) uopšte nema nikakve veće ambicije za budućnost i da se zadovoljava sa ovim koji su ove sezone svima nama izvukli i posljednji živac svojim (mogu slobodni reći) očajnim igrama u PLBiH.

Toliko me razočarao da sam poželio da ode... da sam pomislio, hajde ti Amare u Olimpic pa izlazi sa njima u Evropu jer meni je pukao film da gledam Želju i da molim boga da protivnički timovi stanu poslije 4-5 golova u Željinoj mreži (kao protiv Hapooel-a) i sl....
Danas, molim boga da prespavam kvalifikacije i da ne gledam sramotu... Volim i ja Amara (i cijenim) ali budimo realni, Željo svaku utakmicu primi 3-4 gola. Što bi moj jaran rekao, svi odu da se brane u Evropi i i sa takvom igrom prime max. 2-3 gola, Željo ode da se brani i primi 4 i više, i još taj trener koji vodi tim nema nikakvu želju da to pokuša popraviti.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 22 maj 2013, 15:03, ukupno mijenjano 3 puta.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

THC
Kontakt:

Post Postao/la THC » 22 maj 2013, 14:09

Anonimac, daleko ti kuća od grbavice bila!
Samo ne kontaš u glavi, da je neki drugi trener kao što je bilo i prije amara, dovodilo bi se po 7-8 igrača , dugovi gomilali ti isti dugovi zbog kojih željo ne može da napreduje dalje, Amar je naš Alex Ferguson i treba mu dići spomenik ispred grbavice!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 22 maj 2013, 14:16

THC je napisao/la:Anonimac, daleko ti kuća od grbavice bila!
Samo ne kontaš u glavi, da je neki drugi trener kao što je bilo i prije amara, dovodilo bi se po 7-8 igrača , dugovi gomilali ti isti dugovi zbog kojih željo ne može da napreduje dalje, Amar je naš Alex Ferguson i treba mu dići spomenik ispred grbavice!
Lažemo sami sebe! Pusti ti šuplju, bolje Želju gledati na 10 mjestu (jer realno da nije Amara ova ekipa bi tu bila) nego moliti boga da prespavaš kvalifikacije.
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 maj 2013, 14:17

zeljooooo je napisao/la:Što ovaj mamlaz Sušić ne zove Cocalića na štopera nego zove Pandžu koji i ne igra nema kluba, i igra u nekoj belgijskoj š ligi za bezvezni klub, ovaj Sušić nikad trofeja nije osvojio kao trener, a selektor reprezentacije to samo može u BIH, i čujem čaršijske priče treba dat nekom u savezu pare da bi igrao za repku, pa taj Sušić prvi put nije ni znao Sanela Jahića, a zvao ga u repku, pa kontajte. :lol:
Probaj nam ovo objasniti s čisto matematičkog aspekta.

FCS
Kontakt:

Post Postao/la FCS » 22 maj 2013, 14:20

Kakva glupost, pa čovjek je kristalno jasno objasnio. Ulaganje u stadion znači rizik dok se ne zarade neke pare od evrope, kroz par godina kada se popravi koefcijent. Uložiti 3 mil. u stadion znači ipadanje u niži rang jer nebi imali za prvotimce. Ćovjek je realan, iako ima argumenata da se hvali, nije ko naše uprave koje stalno nešto najavljuju a dobijamo sipak, da ne lajem.

KosevskoHill
Kontakt:

Post Postao/la KosevskoHill » 22 maj 2013, 14:24

Anonimac je napisao/la:
Lažemo sami sebe! Pusti ti šuplju, bolje Želju gledati na 10 mjestu (jer realno da nije Amara ova ekipa bi tu bila) nego moliti boga da prespavaš kvalifikacije.
Preispitaj malo svoju pamet paša, najiskrenije ti to želim ;) Niko ovdje ne laže sam sebe niti mu je draže gledati naš klub na 10. mjestu.. i potraži u riječniku pojam KONTINUITET, biće ti malo jasnije ;)
Željezničar za život cijeli !

old school
Kontakt:

Post Postao/la old school » 22 maj 2013, 14:36

Elegant je napisao/la:Evo najnoviji update za ono sto nas ceka u CL :arrow: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2013.html
znaci po ovome mi bi trebali biti u grupi sa bate borisovom,dinamom,partizanom,mariborom,steaua i slovanom
I kad nas svi otpišu,stave na stub srama,diskreditiraju. Mi se vratimo,ne zato što smo Real Madrid već zato što postoji i onaj najsitniji atom ponosa zbog kojeg se i zadnja šuga koja nosi taj grb na dresu bori kao životinja.Ne placi stara to je od batina!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 maj 2013, 14:44

@Anonimac, kud ces dalje kad je mene stid tvog razmisljanja, i ja bi se crvenio kada bi Osim morao procitati to sto si ti napisao... Majko moja mila kome je danas internet dostupan...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 22 maj 2013, 14:49

old school je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Evo najnoviji update za ono sto nas ceka u CL :arrow: http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... l2013.html
znaci po ovome mi bi trebali biti u grupi sa bate borisovom,dinamom,partizanom,mariborom,steaua i slovanom
Ma ne ide to tako,ne mozes znati prije izvlacenja ko je u tvojoj skupini da ga mozes izvuci.Ja mislim da se to najprije izvlaci pa onda glavno izvlacenje.
SLOBODA NAVIJAČIMA

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 maj 2013, 14:52

old school je napisao/la:
eee haj mi samo objasni kako si to skonto,intresuje me da mogu pratit ubuduce posto niko ne zna kako fifa ovo sastvalja :D :D
=\_1921_/=

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 22 maj 2013, 14:55

@anonimac- Amar je samo realan i previse realan za trenera al je covjek takav kakav jest i nema labavo ako je crno crno je ako je plavo PLAVO JE i nema diskusije haja. Ne znam sta te "pogodilo" sto je rekao Amar,mozda ISTINA !!! Covjek je u pravu u svakom segmentu,svaka mu je na mjestu i da nema njega pusili bi ga svakom i na svaki moguci nacin toliko nas mrze da bi sve pokusali da nas dotuku,hvala ALLAHU pa imamo Amar Osima koji se za to brine da nam klubovi iz nase lige samo ledja vide .

Kraj price
Ma vi stvarno niste normalni !!!

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 22 maj 2013, 14:59

Baja_Zvjerka je napisao/la:@Anonimac, kud ces dalje kad je mene stid tvog razmisljanja, i ja bi se crvenio kada bi Osim morao procitati to sto si ti napisao... Majko moja mila kome je danas internet dostupan...
O. K. Vidim da su nam mišljenja različita... očito se vi zadovoljavate da nas trpaju svi koji znaju šutnuti loptu (to nisam znao). Sve gore napisano je naša realnost i živa istina, samo je problem u nama zbog toga što bježimo od nje. Ja poštujem vaša mišljenja... mogli ste i vi tuđa mišljenja poštovati a ne ih omalovažavati zbog toga što se razlikuju od vaših.

P. S. Ako nam kojim slučajem dođe Partizan (lupam, jer lakše je podnijeti neki nepoznat klub) pa nam natrpa (kao one godine u prijateljskoj na Grbavici) 7 golova, vidjećemo dali ćete i tada biti istog mišljenja.
Zadnja izmjena: Anonimac, dana/u 22 maj 2013, 15:22, ukupno mijenjano 3 puta.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 22 maj 2013, 15:05

Anonimac je napisao/la:
Ko sto rece seadin otac u TLN "volim i ja janjetinu al je nema".I ja bi stadion po euro standardima od 20+ hiljada i ja bi svaku tekmu 10+hiljada ljudi,i ja bi svake godine da se prodje u grupe,ali tebi mora bit jasno da amar iz ove ekipe izvlaci maksimum,ali ne samo iz ekipe nego i iz kluba opecnito.On je od jednog zelje kojem su smijali mnogi napravio klub koji dominira ligom,od jedne uprave i stanja u klubu napravio stabilnost kakvu niko nikad nije imao u ovoj ligi.Pogledaj malo situaciju u drugim klubovima,npr kod pitara et ne moras ic daleko i sve ce ti jasno bit o cemu ti pricam.Imamo konstatnost rezutltata,titule i trofeji dolaze svake godine,ne prodajemo igrace za sicu,trudimo se odrzati kostur tima i uspijevamo u tome,ne mijenjamo ko vecina po 15 igraca na polusezoni,u evropi pomalo napredujemo,uspijeli smo izbaciti i jedan serif cije je trening kamp skuplji nego nas citav klub.Za mene je to i vise nego dovoljno kada se uzme u obzir kakva smo drzava prije svega i u kakvim uvjetima ljudi rade.Za nesto vise i za to sto optuzjes amara,prije svega fali brojeva onih sa 6 cifara ;) pogledaj ti pasa moj malo sezone od 2004. pa do amarovog dolaska mozda se prosvijetlis.pozz
=\_1921_/=

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 22 maj 2013, 15:05

Da li bi ocekivao postivanje tvog misljenja da si rekao npr.: "Zemlja nije okrugla, to je jedna ravna ploca" ??? Manje laprdaj, pristupi razmisljanju mozgom a ne srcem pa ces doci do istih zakljucaka kao i dr. Osim...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 22 maj 2013, 15:06

Anonimac je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:@Anonimac, kud ces dalje kad je mene stid tvog razmisljanja, i ja bi se crvenio kada bi Osim morao procitati to sto si ti napisao... Majko moja mila kome je danas internet dostupan...
O. K. Vidim da su nam mišljenja različita... očito se vi zadovoljavate da nas trpaju svi koji znaju šutnuti loptu (to nisam znao). Sve gore napisano je naša realnost i živa istina, samo je problem u nama zbog toga što bježimo od nje. Ja poštujem vaša mišljenja... mogli ste i vi tuđa mišljenja poštovati a ne ih omalovažavati zbog toga što se razlikuju od vaših.
Tvoj problem je što si ti neprecizno pomislio da je Željo Barca i da može to što ti misliš da može. Od ovog u ovakvim uslovima bolje ne može, pomiri se s tim, biće ti lakše.

PlaviSaJUGA
Kontakt:

Post Postao/la PlaviSaJUGA » 22 maj 2013, 15:09

ma ne kontam te nikako,Amar govori istinu kako jest,sjetimo se Maribora i price njegove kako je bilo na kraju svi znamo. Mi navijaci jednio mozemo pomoc da poboljsamo posjetu i da **** **** baklj,ja to volim i uzivam u tome al kad vidimo kako zaseremo na kraju sezone,mislim na kazne,ohladi mi skroz,trebamo se ujedinit jer Zeljeznicar to zasluzuje !!!
Ma vi stvarno niste normalni !!!

crown
Kontakt:

Post Postao/la crown » 22 maj 2013, 15:10

Dovoljno je ponoviti rijeci trenera Leotara nakon tekme na Grbavici, kad je rekao (parafraziram): Pravo je cudo ili incident da je jedan strucni stozer 4 godine na celu ekipe u Bosni i Hercegovini...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 22 maj 2013, 15:12

Amar je cudo to se jednom radja i mi smo imali srecu da bude kod nas,zahvaljujte bogu na tome.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bilosta, bvsic, Google Adsense [Bot], Lekqqq1921 i 75 gostiju.