Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Esii TM87
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la Esii TM87 » 13 jan 2011, 12:46

johnnyHZ je napisao/la:
suntu jeu je napisao/la:
kimbo je napisao/la:@malta071
No hard feelings drug samo kulturna razmjena misljenja , svijet bih bio dosadan da smo svi isti ;)
Džeku nisu uprava i navijači zvali klocem, već je to Admir Raščić provalio. Tako da je to ostalo u svlačionici. Sada svi neprijatelji Želje okreću sebi u korist kako je Željo **** od kluba i tako dalje. Njega su prodali sa 18 godina ( osamnaest ). Kakve su to sada gluposti, čuj ''bosanska glupost'' ? Malo uzmi sve činjenice u obzir. Istina je da je Džeko napravio svoje prve korake u Želji, te da je imao tu sreću da izađe vani. A opet, izašao je vani jer je bio kvalitet , neko ga je vidio.

Uostalom barem na Č. Vili među rajom svi smo se nazivali ''klocevima'', tako da se sve ovo može loše interpretirati.
ili nisi upoznat ili lazes..... ;) prvo , sto sam bio na nekoliko tekmi gdje je momak igrao (bio na sjeveru) naslusao sam se svega... (ostalo mi to u pamcenju,iskreno tada i nije bio neki talenat ail.....) na uilici medju rajom,kada je trebalo da ode ismijavali su ga salama tipa, otisao u cesku da igra kosarku, sljive trese itd.... na sstadionu kao sto rekoh svega se naslusao....i on to sam zna, i sam to kaze......JA VOLIM ZELJEZNICAR.....to su njegove rijeci ;)
nebih puno da pricam i pametujem , nisam to nikada htio napisati ali nemojte se busati u prsa puno , Edin je momak koji je i vise nego pametan i dobro zna ko i sta (ima respekt prema amaru ito veliki zbog guranja u prvi tim) .... svaka cast, produkt zeljine skole,ali vaditi se da ga niko nije nazivao smjesnim (u najmanju ruku) imenima ....dvolicno je

Jao sto ne mogu ove demagogije :roll:
Sad lafo svi znaju kako su Edina prozivali ,jos bili na tekmama...pogotovo kone nase :lol:
Za boldirano...to znas kako su ga prozivali na ulici? Bio tu ili sta vec?

Evo sta kaze Dzeko na sve to za hrvatski Nacional

NACIONAL: Prije nekoliko dana izjavili ste “Gdje su sada oni koji su me zvali smoto i kloc?”. Zar su vas doista smatrali netalentiranim dok ste bili mlađi i što je to kloc?

- Kloc je balvan. Ja sam bio vrlo mlad, imao sam 17 godina kada sam debitirao za prvu momčad Željezničara. Znate kako to ide kod nas, odmah se očekuje puno od svakog igrača, da preko noći bude uspješan. Nitko ne gleda u budućnost, ljudi ne shvaćaju da se postupno dolazi do uspjeha. Tada sam bio mlad i neiskusan, ali dio publike je bio nestrpljiv pa je bilo povika kloc i slično. Ja to za vrijeme utakmica nisam čuo, ali su mi prijatelji kasnije govorili da su mi neki to vikali. No to su bili oni navijači koji se ni najmanje ne razumiju u nogomet. Takvi gledaju nogomet samo zato jer im je netko rekao da je to zanimljiv sport. Ali ja sam uvijek vjerovao u sebe i nisam dopustio da me itko demoralizira u mojim nastojanjima. Sada sam svima pokazao koliko vrijedim.

NACIONAL: Tko je prvi primijetio da niste nogometni balvan, odnosno da biste mogli igrati vrhunski nogomet?

- Moram priznati da su me svi treneri hvalili, ali i stariji igrači poput kapetana Željezničara Almira Gredića i Dželaludina Muharemovića. Bilo je to 2002. godine kada je Željezničar došao do trećeg kola pretkvalifikacija za Ligu prvaka i ispao od Newcastlea. Uvijek su mi govorili "samo radi i postat ćeš pravi igrač".
1921-2011

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 jan 2011, 14:32

Jao što nas lik spusti :lol: Pa ja sam čuo da su ovdje neki navijači Milana Ronaldinha na ulici zvali debil :mrgreen:
Raščić je opjevani kloc i imalo bi smisla da se za njega kaže da su ga tako navijači prozvali. A jedino grupno na utakmicama što je urađeno za Džeku je skandiranje njegovog imena protiv Heartsa i primoravanje Odovića da ga uvede. Čuj naslušao se svega na sjeveru :lol: Idi i sad na bilo koju tribinu bilo kojeg stadiona u BiH i naslušaćeš se svega. I zanimljivo da si baš potrefio utakmice na kojima je igrao Džeko, jer dečko nikad nije stigao biti standardan. Usput rečeno, dugo živim u Sarajevu i tek sam prije nekoliko dana čuo pojam šljivotres i evo sad kako je otišao da šljive trese. Da se to toliko pričalo(baš će se o mladom rezervisti pričati), čuo bih valjda nekad nešto.

I nakon svega toga, sam Amar(koji ga je forsirao) kaže da bi smiješno bilo isticati zasluge Želje za Džekin uspjeh, pa opet ostali imaju potrebu javiti se u borbi protiv nekog licemjerja :?
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

suntu jeu
Kontakt:

Post Postao/la suntu jeu » 13 jan 2011, 14:59

Lik je bio na sjeveru i čuo kako ga dva lika ( koji nemaju nikakve zanimacije u životu ) zovu ''klocem'' i odmah pukne priča kako mu je sjever skandirao '' klocu, klocu''. Presmješno.

I da je istina da ga je nekolicina zvala, pa to nije opet čitava armija navijača Želje. Ne kontam do kojeg kurca ide ova mahalska priča, čak se do engleskih medija pročula.

I priča '' nikada nismo dobili više para dobili od ovakvog-onakvog''. Koliko znam to mogu samo jedna usta reći.Nikako nije oficijelni klubski stav. Doviđenja prijatno. ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jan 2011, 15:35

A Kako rece Nidzo Nikic Grbica ime mu je bilo Kloc a pre-zime sljivotres.Posle-zime zime su izrasle visibabe.
Vjerovatno su ga nazvali oni iz komsiluka kad su isli gledati Zelju.Sve je to urota :lol:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 13 jan 2011, 15:39

harishp je napisao/la:A Kako rece Nidzo Nikic Grbica ime mu je bilo Kloc a pre-zime sljivotres.Posle-zime zime su izrasle visibabe.
Vjerovatno su ga nazvali oni iz komsiluka kad su isli gledati Zelju.Sve je to urota :lol:
Dobar ti taj smajli k'o da nekog boli k. šta ti misliš :lol:
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

PIRKE33
Kontakt:

Post Postao/la PIRKE33 » 13 jan 2011, 15:42

kako glupa rasprava kloceva.........pokvariste temu o nasem najboljem igracu........usput drago mi je sto cu u narednom periodu moci izjaviti ovdje DZEKO DOMINIRA!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 13 jan 2011, 15:44

Željovac je napisao/la:
harishp je napisao/la:A Kako rece Nidzo Nikic Grbica ime mu je bilo Kloc a pre-zime sljivotres.Posle-zime zime su izrasle visibabe.
Dobar ti taj smajli k'o da nekog boli k. šta ti misliš :lol:
Jeb-es Smajli ,u stvari nije Smajl vec Nikola Nidzo Nikica Nikic.Smajil mu je komsija.
Evo ti ga jos jedan :mrgreen:
Koga boli k. nek ga reze,ionako nema koristi od njega.
Jedino sto je fakat da Dzeko dominira,ostalo su sitnice.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 13 jan 2011, 16:33

johnnyHZ je napisao/la: ili nisi upoznat ili lazes..... ;) prvo , sto sam bio na nekoliko tekmi gdje je momak igrao (bio na sjeveru) naslusao sam se svega... (ostalo mi to u pamcenju,iskreno tada i nije bio neki talenat ail.....) na uilici medju rajom,kada je trebalo da ode ismijavali su ga salama tipa, otisao u cesku da igra kosarku, sljive trese itd.... na sstadionu kao sto rekoh svega se naslusao....i on to sam zna, i sam to kaze......JA VOLIM ZELJEZNICAR.....to su njegove rijeci ;)
nebih puno da pricam i pametujem , nisam to nikada htio napisati ali nemojte se busati u prsa puno , Edin je momak koji je i vise nego pametan i dobro zna ko i sta (ima respekt prema amaru ito veliki zbog guranja u prvi tim) .... svaka cast, produkt zeljine skole,ali vaditi se da ga niko nije nazivao smjesnim (u najmanju ruku) imenima ....dvolicno je

Dobro si, da vjerujemo tebi, njanji koji si igrom slučaja bio na utakmicama Želje kad je igro Džeko :mrgreen: Nakon toga si i na ulici slušao kako se zbijaju šale na njegov račun.
Ti si zapravo svjedkk historije :mrgreen: Šta svjedok, bolje znaš i od samog Džeke šta se dešavalo :mrgreen:
Ta će Džeko kad imamo tebe da nas prosvijetliš :mrgreen:
NACIONAL: Prije nekoliko dana izjavili ste “Gdje su sada oni koji su me zvali smoto i kloc?”. Zar su vas doista smatrali netalentiranim dok ste bili mlađi i što je to kloc?

- Kloc je balvan. Ja sam bio vrlo mlad, imao sam 17 godina kada sam debitirao za prvu momčad Željezničara. Znate kako to ide kod nas, odmah se očekuje puno od svakog igrača, da preko noći bude uspješan. Nitko ne gleda u budućnost, ljudi ne shvaćaju da se postupno dolazi do uspjeha. Tada sam bio mlad i neiskusan, ali dio publike je bio nestrpljiv pa je bilo povika kloc i slično. Ja to za vrijeme utakmica nisam čuo, ali su mi prijatelji kasnije govorili da su mi neki to vikali. No to su bili oni navijači koji se ni najmanje ne razumiju u nogomet. Takvi gledaju nogomet samo zato jer im je netko rekao da je to zanimljiv sport. Ali ja sam uvijek vjerovao u sebe i nisam dopustio da me itko demoralizira u mojim nastojanjima. Sada sam svima pokazao koliko vrijedim.

NACIONAL: Tko je prvi primijetio da niste nogometni balvan, odnosno da biste mogli igrati vrhunski nogomet?

- Moram priznati da su me svi treneri hvalili, ali i stariji igrači poput kapetana Željezničara Almira Gredića i Dželaludina Muharemovića. Bilo je to 2002. godine kada je Željezničar došao do trećeg kola pretkvalifikacija za Ligu prvaka i ispao od Newcastlea. Uvijek su mi govorili "samo radi i postat ćeš pravi igrač".
ADMIR RAŠČIĆ JE OPJEVANI KLOC OD STRANE NAVIJAČA ŽELJEZNIČARA

Admiru Raščiću, pusti folove, upregni volove, davaj golove

Pjesma koja se pjevala dok je seljačić igrao u Želji.

Na svim stadionima ima morona koji jebu svima majku jer im žena nije dala :mrgreen: jer ih maltretira šef na poslu a ovi miševi pa mu ne smiju ništa ili su jednostavno jadnici koji vole da se kriju iza mase ;)

Pitarska fama je došla do Engleske. **** Gebelsa kakvu vi imate propagandu. Zato kad se Alen Škoro proda u FC Takos vi dobijete kao obeštećenje vagon ilegalnih Meksikanaca :lol:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Megamon
Kontakt:

Post Postao/la Megamon » 13 jan 2011, 20:17

ziPa keza :mrgreen: .Milioncici su ti pa se moze keziti i na baterije :lol:

slika
Kada dodje sudnji dan, kad' dusa napusti tijelo Bog ce da nam kaze da je krep'o Zeljo, na taj dan sve plave boje se gase, a ostat ce BORDO da lijepi Dzenet krase!

Edvin_Mg
Kontakt:

Post Postao/la Edvin_Mg » 13 jan 2011, 20:36

ovo ne valja nikako sto punoo ocekuju od njega,a doduse puno su i platili....al jest Edin dobar i swe,ali mislim da nece moci da zadovolji te gadove swe...

Adnanix
Kontakt:

Post Postao/la Adnanix » 13 jan 2011, 21:58

Bate sto se ovi nasi na onom MANCHESTER-Forumu provaljuju,
treba otvoriti extra-temu "PROVALE SA MANCITY-FORUMA" :lol:

Ovaj DIlajla je najbolji, prevodi Englezima neku sevdalinku
i pusta video iz neke kafane sa Dzekom...

"look guys i am from Sarajevo, from edins birth town,
it will make him more than happy if u guys could learn few words of this song.
i will write u what does singer says, and translation. This is and old bosnian traditional song, that was moderate for edin dzeko. U would knock him down if u sing this song or atleast a tune, to him it would be great if u could get a tune good. it says:
crven fesić (it is CH in english), joj nanooooooo
crven fesić joj nanice, crven fesić za EDINA MOGA jojjjjjjjjjjj nano nanice.

Then u can says
da ga hoće jojjjj nanoooooo da ga hoče joj naniceeeeeee
da ga hoće zabit edin joj nano naniceeeeee.

the translation is:
red hat, ouuuuuu grandma
red hat, oouuuu grannyyy, red hat for my Edin grandma, grannyy

the second part says:
ouuuuu grandma i wish that edin scores, i wish that edin scores ouuuu grannyy

If u need anything else to translate from bosnian to english ask me i would be happy to helpp.
Gooo blueeeeeeeee"

e bravo ti ga, jesi je odpjevo pravo !!! :mrgreen:

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 13 jan 2011, 22:22

Hahaha, red hat, ouuuuu grandma. :lol:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Number1
Kontakt:

Post Postao/la Number1 » 13 jan 2011, 22:22

Edin Džeko, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine i dalje je glavna tema svih otočkih medija. Novi napadač Manchester Cityja nosit će dres sa brojem 10, a tamošnji mediji koriste svaku priliku da bi pomenuli jednog od najboljih napadača svijeta.

Tako je novinar fudbalskog portala Altweet.com kroz poznati engleski humor objavio transkript razgovora između Garetha Barrya i Džeke.

DŽEKO: Zdravo, ja se zovem Edin, a ti?
BARRY: Pogledaj me! Zar ne znaš ko sam?
DŽEKO: Da li si ti lik iz crtanog filma Team America – World police? Volim taj crtić...
BARRY: Ne! Ja sam Gareth Barry. Ja sam ovdje glavni. Moraš još dosta da učiš, «noob».
DŽEKO: A, šta je «noob»?
BARRY: To znači da si glup.
DŽEKO: Oh. Šta moram naučiti?
BARRY: Prvo i najvažnije je da naučiš moje ime. Gareth. Barry. I moraš naučiti da me uvijek zoveš «Gospodin Strašni». Inače, se vraćaš u Wolfsworth.
DŽEKO: Wolfsburg?
BARRY: Ne, mi ga ovdje zovemo Wolfsworth.
DŽEKO: Ok, šta još?
BARRY: Moraš znati da je Manchester City najbolji klub u Engleskoj, a samim tim i u svijetu. Mi smo najplaćeniji i dobijamo palaćinaka koliko možemo pojesti. Ali, budući da te ja ne volim, ja ću uzeti sve tvoje palaćinke.
DŽEKO: To mi se ne sviđa.
BARRY: Nije me briga. Uzet ću tvoje palaćinke ili ću reći Adebayoru da te naredni trening udari u vrat. Kvragu, on će to uraditi i ako mu ne kažem.
DŽEKO: Dobro. Šta je sa Manchester Unitedom, zar oni nisu najbolji klub?
BARRY: Ne! Mogao sam tamo igrati, ali nisam htio. Alex Ferguson smrdi na kisele krastavce. Plus, svi u Manchesteru navijaju za City. United ima otprilike osam fanova i oni žive u zoološkom vrtu negdje u Americi.
DŽEKO: Nisam to znao.
BARRY: Ima mnogo stvari koje ti ne znaš. Ali, znaš šta. Počinješ mi se sviđati. Dopustit ću ti da budeš moj pomoćnik. Shaun Wright-Phillips je smijenjen. Tvoje novo ime je Herbert.
DŽEKO: Neću...
BARRY: O Bože, dolazi Adebayor! Sad ću se sakriti u vešeraj dok ti držiš svoj dres i čekaš da te udari.

Naravno, kompletan razgovor je plod mašte novinara pomenutog portala...

SMISAO ZA HUMOR QRCU RAVAN!
DA ME NEKO PIŠTOLJ DRŽI NA ČELU I KAŽE NASMIJI SE, NE BIH MOGAO :mrgreen:
Nil Satis Nisi Optimum

Elmar
Kontakt:

Post Postao/la Elmar » 13 jan 2011, 22:24

[youtube][/youtube]

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 13 jan 2011, 22:43

Ovi nasi samo brukaju Dzeka na City-forumu.
Koji biser moras biti da englezima prevodis sevdalinku :lol: :lol: .
Ovaj balvana je to izgleda ozbiljno shvatio pa se pravo potrudio.
Jos je krhn'o taj link iz kafane gdje je Edin. Poznavajuci nase kafane, tu se slabo sluzi sok i osvjezavajuca pica :mrgreen: . Jes' ga fino predstavio svaka mu dala :lol:
Nahranio je engleske medije svojim glupostima. Vec imaju materijala, ako ne daj Boze Dzeko podbaci.
Ako ga iko unisiti, to ce biti ovi balvani tamo na tom forumu.
Nahranio je engleske medije. Vec imaju materijala, ako ne daj Boze Dzeko podbaci.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 13 jan 2011, 22:44

Ne treba puno ocekivati od Dzeke u prvim utakmicama..trebat ce mu jos vremena da udje u formi,sto je logicno.. Engleska je veoma zahtjevna liga i samo maximalno spreman mozes biti od koristi ekipi... Ja ocekujem da nakon 4-5 odigranih utakmica,Dzeko bude onaj pravi!..

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 14 jan 2011, 02:20

Ma ako u subotu ne zabije hat trick treba ga protjerat iz manchestera :mrgreen:

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 14 jan 2011, 02:44

Megamon je napisao/la:ziPa keza :mrgreen: .Milioncici su ti pa se moze keziti i na baterije :lol:

slika
fakat svaka slika osmijeh :D u subotu pjevamo oni ti ga puše Edine,Edine!! :)
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

Los_Blanos2
Kontakt:

Post Postao/la Los_Blanos2 » 14 jan 2011, 02:48

Adinjo je napisao/la:Ovi nasi samo brukaju Dzeka na City-forumu.
Koji biser moras biti da englezima prevodis sevdalinku :lol: :lol: .
Ovaj balvana je to izgleda ozbiljno shvatio pa se pravo potrudio.

Jos je krhn'o taj link iz kafane gdje je Edin. Poznavajuci nase kafane, tu se slabo sluzi sok i osvjezavajuca pica :mrgreen: . Jes' ga fino predstavio svaka mu dala :lol:
Nahranio je engleske medije svojim glupostima. Vec imaju materijala, ako ne daj Boze Dzeko podbaci.
Ako ga iko unisiti, to ce biti ovi balvani tamo na tom forumu.
Nahranio je engleske medije. Vec imaju materijala, ako ne daj Boze Dzeko podbaci.
:mrgreen: :mrgreen: zar je i to moguce daj link

de neko neka postavi link ako moze 8-)
Zadnja izmjena: Los_Blanos2, dana/u 14 jan 2011, 02:50, ukupno mijenjano 2 puta.
El mejor club del siglo XX Real Madrid C.F.

Raul artista siempre madridista

FK Željezničar

Podrška Papetu

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 14 jan 2011, 02:49

Red hat ooooooooooooo grandmaaaaaaaa, red hat ooooooooooooo grannyyyyyyyyyyyyyyy :lol:

Visca el Višća!

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.