FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

KosevskoHill
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la KosevskoHill » 20 maj 2013, 14:54

KosevskoHill je napisao/la:
zeljo4life je napisao/la:
KosevskoHill je napisao/la:Da li neko zna kada juniori i kadeti igraju protiv pitara ?
Zar nismo odigrali i zijanili obje?
Ne vjerujem, jer omladinska liga kasni 2-3 kola za seniorima..

"Omladinska Premijer liga Bosne i Hercegovine u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji bliži se kraju. Predstojeći vikend ponudiće mnogo uzbuđenja, a u centru pažnje bit će ogledi gradskih rivala na pomoćnom terenu stadiona Asim Ferhatović Hase.
Naime, gradski rivali nalaze u samom su vrhu domaćeg omladinskog fudbala, borba za titulu sve je neizvjesnija i jasno je da će upravo Sarajevo i Željezničar do kraja takmičenja voditi glavnu riječ u potjeri za peharom.
U kadetskoj konkurenciji Sarajevo je trenutno vodeći tim lige. Mlade bordo nade imaju 61 osvojen poen, kao i gradski rival koji je, pak, odigrao jednu utakmicu više.
Kod juniora, Željezničar je na liderskoj poziciji sa 68 bodova, ali i uz jedan susret i dva boda više od ljutog rivala četiri kola prije kraja prvenstva.
Termin utakmica još uvijek nije određen, premda je najizglednija opcija početka mečeva u sobotu od 10 odnosno 12 sati, a iz FK Sarajevo kazali su nam da ovim utakmicama posvećuju veliku pažnju. "

Treba doći i dati podršku našima da dođemo do titule i u ovim kategorijama !
Željezničar za život cijeli !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 maj 2013, 14:58

Sarajlijc@ i zaboljisportuBiH - jbg, moje greska onda. Ali, trenutno mi smo prvi, oni nisu ni tamo ni vamo jos dok ovi Bugari ne okoncaju svoje prvenstveno.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 20 maj 2013, 15:08

DzoleZeljo je napisao/la:Sarajlijc@ i zaboljisportuBiH - jbg, moje greska onda. Ali, trenutno mi smo prvi, oni nisu ni tamo ni vamo jos dok ovi Bugari ne okoncaju svoje prvenstveno.
i ja tek saad primjetih da si napisao TRENUTNO pa smo mogli to shvatiti kao da znaš za DInamo ali eto dešava se svima. Također, mislim da nema veze za sljedeću godinu (ako sam te dobro razumio) koliko je jak koeficijent ekipi koju recimo (nadajmo se )prođemo ove godine nego samo dobijamo njihov koef. za 3. pretkolo. A sljedeće godine bi imali par poena više (na titulu i prolaz) bez obzira koga prodjemo ove godine. Bio to Nefci ili Celtic :) svejedno je.

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 20 maj 2013, 15:20

zaboljisportuBiH je napisao/la:
DzoleZeljo je napisao/la:Sarajlijc@ i zaboljisportuBiH - jbg, moje greska onda. Ali, trenutno mi smo prvi, oni nisu ni tamo ni vamo jos dok ovi Bugari ne okoncaju svoje prvenstveno.
i ja tek saad primjetih da si napisao TRENUTNO pa smo mogli to shvatiti kao da znaš za DInamo ali eto dešava se svima. Također, mislim da nema veze za sljedeću godinu (ako sam te dobro razumio) koliko je jak koeficijent ekipi koju recimo (nadajmo se )prođemo ove godine nego samo dobijamo njihov koef. za 3. pretkolo. A sljedeće godine bi imali par poena više (na titulu i prolaz) bez obzira koga prodjemo ove godine. Bio to Nefci ili Celtic :) svejedno je.
To sve stoji, ali opet ti raste taj famozni koeficient. Evo ove godine, u najgoru ruku smo treci na listi nenosioca. Blizu smo. Bitno je da se vrtimo oko te granice. Tretnuno Neftchi Baku zadnji medu nosiocima sa 5.708, dok smo mi prvi medu nenosiocima sa Zeljeznicar 4.566. Imamo dobre sanse za sljedecu godinu, sanse. Mozda izbacivanje nekog sa jakim koeficientom, (naravno ne bi sada mogli prenjeti u sljedecu godinu taj osvojeni koeficient, vec bi ga samo koristi za ovu pa dokle god bude moglo), otvorilo bi nam vrata sirom, e onda je do nas, hocemo li znati proci kroz otvorena vrata ili ne. Vidjet cemo sve, zahtjevni su protivnici, ali ima i onih sa kojima bi mogli ako nista u jednom mecu dobar rezultat izvuci. Ako se to desi, onda je sve moguce..

Evo malo generalno da pogledamo na nasu sitvaciju. Sta je zapravo nas najveci problem? Sa moje tacke gledista, neko se moze sloziti, neko ne, ja mislim da je problem u mentaloj pripremi igraca najvise. Amar zna spremiti fizicki ekipu za 10, ali nas problem je kada primimo gol na euro-sceni, sve se nama u glavama rusi u tom momentu, dok u kupu nismo evo izgubli u dvomecu ima 4 godine. Evo pogledajte malo utakmicu Zeljo vs. Maccabi. PRvo poluvrijeme, kao iz snova. Mi dobro, igramo, borimo se, i onda fulamo zicere. Smajij da je tada pogodio, proslavio bi se. Drugo poluvrijeme, primamo supacki gol, i onda totalni pad. Kao da igramo kao navijeni, do gola, a od gola vise ne igramo.

Onda opet drugi primjer, gdje je skoro pa isti scenario, to je mec Maribor vs. Zeljeznicar. Mi svoju igru u prvom dijelu, uz par gresaka koje su nas mogle kostali, ali sve u svemu super je bilo, i ono najvaznije pogodilo smo. Idemo na poluvrijeme sa 0:1. Pocinje drugi dio, mi kao amateri. Izguzbjeni, oni to iskoristavju jer dobro znaju ako ne iskoriste, slijedi kazna. Onda opet pritisak i prisak, i dobise penal, nakon ceka nasi ostadose pogubljeni.

Dakle, ako se mislimo bilo cemu nadati, moramo poraditi na mentalnoj stabilnosti igraca.
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 20 maj 2013, 15:31, ukupno mijenjano 1 put.

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 20 maj 2013, 15:30

Ima li pregled kola igdje na youtube od sinoć nisam gledao zaspah ko klada. :lol:
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

zeljooooo

Post Postao/la zeljooooo » 20 maj 2013, 15:38

Joj jest lijepo uživamo milina šampioni svi nam zavide i crkaju od muke, ne kontam šta idete tamo na onu temu nk čelik koji đavo, pusti ih tamo oni su svoje kazali davno, meni je Zenica isto kao da idem u Čačak eto ili još bolje Valjevo, tako da ih uopšte ne doživljavam. :)
Ti mene čaršijskog mangupa vrijeđat, pa ja ću svakog od vas nasankat ono kao sirovinu. :D

gavran
Kontakt:

Post Postao/la gavran » 20 maj 2013, 15:55

zeljooooo je napisao/la:Joj jest lijepo uživamo milina šampioni svi nam zavide i crkaju od muke, ne kontam šta idete tamo na onu temu nk čelik koji đavo, pusti ih tamo oni su svoje kazali davno, meni je Zenica isto kao da idem u Čačak eto ili još bolje Valjevo, tako da ih uopšte ne doživljavam. :)

moram malo da dospem ulja na vatru ili soli na ranu
Prvaci SRBIH :1946
Prvaci SFRJ : 1971/1972
Prvaci BIH: 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012 ,2012/2013
Kup BIH : 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012
Superkup BIH : 1998,2000,2001
Kup UEFA: 1/4-1971/1972, 1/2-1984/1985

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 20 maj 2013, 16:03

zeljooooo je napisao/la:Joj jest lijepo uživamo milina šampioni svi nam zavide i crkaju od muke, ne kontam šta idete tamo na onu temu nk čelik koji đavo, pusti ih tamo oni su svoje kazali davno, meni je Zenica isto kao da idem u Čačak eto ili još bolje Valjevo, tako da ih uopšte ne doživljavam. :)
meni je sarajevo drag grad,zbog prijatelja zbog samog grada,i nemam mrznju prema njemu a ti ziv bio hajd u valjevo,zenica ti stope ne vidila,navajcka prepucavanja ne uticu da mjenjam sliku o gradu na osnovu pojedinih

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 20 maj 2013, 16:25

pile87 je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:Logicno je bilo. Otisao Cviko, ide Smajic, on ga je i doveo.
Sto si se ti opustio, nije bit nesto napisati. Bitno je da to ima smisla, bitnije je jos od toga da li je istina ono sto pises, kao prvo niti je Cviko zeljovac( veliki je profesionalac u svom poslu ) niti je on doveo Smajica.Mozda kod tebe u nekoj tvojoj djecijoj masti.Ja bi na mjestu administratora banovao prije za ovako lupanje i inosenje neistina nego za bilo sta drugo.
Helem, ovo za Pandzu nije istina, izgleda da je neko njemu blizak prosuo ovu pricu ali nema nista od ovoga.
Moje misljenje da je on bio navjeci inciator i pokretac svega u tom transferu. Opet pisem moje misljenje, ali isto tako ne mora znaciti da sam u pravu.
A ti ne moras biti svakom loncu poklopac. Forum je da pisem, ko tebe sta pita.

zeljo4life
Kontakt:

Post Postao/la zeljo4life » 20 maj 2013, 16:36

Oxidenks je napisao/la:
pile87 je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:Logicno je bilo. Otisao Cviko, ide Smajic, on ga je i doveo.
Sto si se ti opustio, nije bit nesto napisati. Bitno je da to ima smisla, bitnije je jos od toga da li je istina ono sto pises, kao prvo niti je Cviko zeljovac( veliki je profesionalac u svom poslu ) niti je on doveo Smajica.Mozda kod tebe u nekoj tvojoj djecijoj masti.Ja bi na mjestu administratora banovao prije za ovako lupanje i inosenje neistina nego za bilo sta drugo.
Helem, ovo za Pandzu nije istina, izgleda da je neko njemu blizak prosuo ovu pricu ali nema nista od ovoga.
Moje misljenje da je on bio navjeci inciator i pokretac svega u tom transferu. Opet pisem moje misljenje, ali isto tako ne mora znaciti da sam u pravu.
Vala nas je za.ebo za tim transferom,al eto...no siki-riki doci ce neki "drugi Cviko" vjerovatno jos zajebaniji i sposobniji,nista se slucajno ne desava...
Amare hvala ti...

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 20 maj 2013, 16:50

Iz jednog intervjua sa sefom. Situacija je teska a kada se kritikuju navijaci zbog nanosenja stete klubu (baklje) kao da si nekome oci izvadio.

Pred utakmice Lige prvaka, gdje Željo neće biti nosilac, Osim priznaje da se može uzdati samo u sreću.

- Čak i da dovedemo pojačanja od nekoliko miliona, ne bismo bili dovoljno jaki kao većina mogućih protivnika. Problem s Ligom prvaka je što su svi šampioni dobri, čak i iz ovih "malih" zemalja. U Evropskoj ligi je drugačije, mi prije dvije godine naletimo na Šerif, Sarajevo prošle godine na Levski, ekipe koje nisu osvojile titule u Moldaviji i Bugarskoj pa su morale u Evropsku ligu.

E kod njih onda ide promjena 20 igrača, 14 trenera, i dovođenje novih, ti ih možeš uloviti takve neuigrane pa im možda napraviti problem, ali u Ligi prvaka toga nema, svi su jaki k'o beton. Opet, glupo je računati tako da možeš prije proći u Evropskoj ligi pa namjerno ne ići na titulu u BiH - govori Osim.

Male šanse

Šanse ipak postoje, iako nisu velike.

- Srećom, fudbal je takva igra gdje slabiji može pobijediti boljeg, tako da se imamo čemu nadati. Naredne godine ili godinu poslije nje imat ćemo dovoljno jak koeficijent da budemo nosioci i tada bar izbjegnemo ove jače. Ako nam se poveže sezona kao prošla, uz neki fini žrijeb, pa da sponzor vidi interes, da se poklope tri-četiri stvari pa da to kao lavina krene, mogli bismo se nečem nadati. Ovako teško, realnost je depresivna, ali tako je kako je - smatra trener koji u evropskim utakmicama neće moći računati na povrijeđene Josipa Kvesića i Nermina Zolotića te Benjamina Čolića, Srđana Stanića i Muamera Svraku, koji su dobili crvene kartone protiv Maribora prošle godine.

Sarajevo nam je olakšalo posao

Veći dio jesenjeg dijela Sarajevo je imalo prednost, no najveći Željin rival na zimskoj pauzi ostao je bez tri najveće zvijezde, Saida Husejinovića, Ivana Sesara i Zorana Beloševića. Osim priznaje da je i to bio bitan razlog što je njegova ekipa, i pored velikih problema s povredama te praktično odigranog cijelog proljeća bez Josipa Kvesića i Nermina Zolotića, uspjela odbraniti titulu.

- Ne želim kritikovati komšije, ali nekako ispade da je nama posao olakšan kada su dozvolili odlazak tako bitnih igrača. Naravno, niko ne može znati kako bi bilo da su ostali.

Začarani krug

Iako već četiri godine vlada bh. fudbalom, menadžer i trener Želje svjestan je da veliki pomaci nisu napravljeni.

- Da bismo popravili situaciju, trebaju nam neke stvari koje nemamo. Trebaju nam stabilne finansije, uslovi rada su možda i gori nego prije, liga ti ne omogućava da praviš neke dramatične pomake jer te ne tjera da izvlačiš maksimum iz sebe. Ne vidim na osnovu čega se možemo popraviti jer, jednostavno, nemamo dovoljno novca za to - prilično je depresivan Osim.

- Planirali smo graditi kamp za treniranje, ali ne možemo jer nam treba 200.000 KM po sezoni koje možeš skloniti sa strane. Sve je u začaranom krugu, privreda je slaba, a ona donosi sponzore, nema ni publike, od koje imamo 3 posto budžeta, dok je optimalno 30 posto, a nama bi i 13 posto bilo ekstra, oko 400 hiljada godišnje od fan shopa i ulaznica - dodaje.

Država mora pomoći

Amar Osim kaže da dugovi državi predstavljaju nepremostiv problem za klubove.

- Donijeli su zakon u kojem će otpisati klubovima kamate ako plate glavnice do kraja godine. Kako ćemo platiti milion KM u komadu, kako će to uraditi Čelik, Velež, bilo ko? Stavili su sportske klubove u isti koš kao i ostala pravna lica, a morali su odvojiti sportske kolektive i dati im priliku da kroz neki broj rata to vrate.

U Hrvatskoj su otpisali dugove klubovima, društveni interes mora postojati jer, u protivnom, klubovi će se pogasiti, postati amaterski, a onda neće imati ni onog socijalnog i duhovnog aspekta kakav bi valjda trebao da postoji za građane koji žive u nekoj državi - kaže Osim.
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 20 maj 2013, 16:59

Ma ovo ko nije shvatio, nije dobar nikako. Sve se slazem, ali se ne slazam s ovim mozemo mi uloziti ali ne znaci da cemo proci.
Samo neka neko pocne ulagati, ne mora se proci odmah, nije ni Dinamo, ni Partizan ali se vec jednom treba poceti ulagati.

Stagniranje je opasno zbog toga, ko mi garantuje ako ulozim da ce biti uspjeh, pa onda kao necu. Tako se ne moze.

Ali ima tu puno problema, ima tu svasta.

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 20 maj 2013, 17:10

@zeljocity

nažalost amar je rekao sve onako kako jest, a to je da se država pod hitno mora uključiti u spas klubova, jer ako se ne uključe, mogli bi smo ostati bez klubova u dogledno vrijeme, jer će se većina pogasiti... :cry:

ako država ne želi pomoći, onda nam je jedini spas dijaspora, uz pomoć koje bi se organizovale razne akcije i slično, radi promocije klubova, i da se pokuša na taj način privući koji sponzor iz vana, ali teško, jer ako država nema interesa, kako bi oni imali?

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 20 maj 2013, 17:12

Armin Hodžić blizu ostanka na Grbavici
''Jasno je i ne krijem to - želim sa Željom igrati u Evropi. Nadam se da ću i naredne sezone nositi dres svog kluba'', kaže Armin Hodžić.
:D :D 8-) Odlicno bi ovo bilo
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 20 maj 2013, 17:13

Nedo Bog da platimo nekog igrača, ja mislim da bio on moro zabijati bar 30 golova po sezoni, toliko asistencija, a o igri da i ne govorim.Kad bi jednu grešku napravio je.bala bi mu čitava Grbavica majku.Kad imamo ovakva očekivanja od ovih "džabnih", šta bi bilo tek sa ovim skupim :lol:

Aferim Armine, to bi bilo odlično za Evropu, da nam je još 3-4 takva, i bili bi solidni.
DRUG NEBI TI PUNCA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 maj 2013, 17:33

Oxidenks je napisao/la:
Znam ja da si ti balo, al bi i takav trebao znati razliku izmedju istine i onoga sto ti mislis.Bolje ti je lupaj...forum je za svacije misljenje ali ne za lupanje gluposti.Nekad je bolje nista ne reci nego valjati gluposti.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 20 maj 2013, 17:35

pile87 je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:
Znam ja da si ti balo, al bi i takav trebao znati razliku izmedju istine i onoga sto ti mislis.Bolje ti je lupaj...forum je za svacije misljenje ali ne za lupanje gluposti.Nekad je bolje nista ne reci nego valjati gluposti.
Nemas ti pojma. Ali ako ce ti biti lakse, tako je.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 20 maj 2013, 17:47

Pa **** misa odakle su bili Mesa,Fico,Guto,Skoro,Refik,Zvaka i ostali svi iz Sarajeva i iz BiH osim Refika Crna Gora pa dodjosmo do polufinala kupa uefa,kako se tad moglo.Pa i oni nisu imali bolje uslove od ovih sad pa su rasturali ali su imali disciplinu,dakle disciplina nema pive,cigare i kojekakvih zajebancija.Pa nemozes ocekivat od igraca koji pojede 15 u cjeli drmne 5 piva i pusi da bude dobar,on je dobar za nase uslove jer i drugi to rade ali hajde da ne cuga ne pusi da jede zdravo i da trenira i ima talenta e tad bi tek odskakali od ostalih i mogli sta uradit.Dakle nemoze sportista pusit jest nezdravo i cugat.Neide jer talenat nije dovoljan.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 20 maj 2013, 17:49

Oxidenks je napisao/la:
nemam se namjeru prepitati sa tobom ali brate nemoj pisat nesto sto je laz pa i ti sam znas da je laz i opet se upires u to.Lijepo je imati misljenje ali ovo sto si ti napisao nije misljenje nego bubanje. A pet puta ponovljena laz nekako postane trend medju onima koji ne misle svojom glavom.Takav stav i furanje gluposti samo nasteti klubu u ovom slucaju.**** se meni sta ti pises i sta ti mislis pa ti si djecarac koji je otisao 10 puta na tekmu Zelje i mislis da si pokupio svu pamet jer si se registrovao na ovaj forum.Da imas imalo postovanja ne bi tako ni pisao imam staza uz Zelju koliko ti godina al mi para oci kad vidim da neki izmislja stvari pa nije ovo crtani za one do 14 godina...
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 20 maj 2013, 17:56, ukupno mijenjano 2 puta.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Oxidenks
Kontakt:

Post Postao/la Oxidenks » 20 maj 2013, 17:55

pile87 je napisao/la:
Oxidenks je napisao/la:
nemam se namjeru prepitati sa tobom ali brate nemoj pisat nesto sto je laz pa i ti sam znas da je laz i opet se upires u to.Lijepo je imati misljenje ali ovo sto si ti napisao nije misljenje nego bubanje. A pet puta ponovljena laz nekako postane trend medju onima koji ne misle svojom glavom.Takav stav i furanje gluposti samo nasteti klubu u ovom slucaju.**** se meni sta ti pises i sta ti mislis pa ti si djecarac koji je otisao 10 puta na tekmu Zelje i mislis da si pokupio svu pamet jer si se registrovao na ovaj forum.Da imas imalo postovanja ne bi tako ni pisao imam staza uz Zelju koliko ti godina al mi para oci kad vidim da neki izmislja stvari pa nije ovo crtani za one do 14 godina...
Ma necu ni ja da se prepirem s tobom, ali isto tako da ti dokazujem koliko imam tekmi, i godina, mislim da je to djecije bas. Imas pravo na to, a mene libo sta ti mislis. Postovanje imam samo s nekim ko me zna, i ne pise stvari kao ti balo i lsicno da pokaze da je neko i nesto.
To je moje misljenje, ako nije istina fino napises. Ako neces, preskoci moj post.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, Lokomotifa, Napaceni87, TigerWoods, velezmostarski i 53 gosta.