BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Semir bvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Semir bvb » 02 jul 2013, 16:37

Evo piše da će već danas stići potvrda transfera Aubameyanga u BVB. :) Fantastičan igrač, koji će biti prava konkurencija za ofanzivu. Odšteta 15 mil. ;)

Fale nam još 2 igrača za vezni red, te također se spominje Galvez (Rayo) kao štoper. Možda čekaju da potvrde njegov transfer da bi pustili Sobiecha u HSV, u suprotnom bi Lasse mogao ostati ili da možda Gunter dobije tu privilegiju da bude u konkurenciji za trećeg štopera ukoliko Galvez ne dođe. ;)

EDIT:
Moguće upravo da danas stigne i službena potvrda:
Aubameyang wurde zusammen mit Aki Watzke an der Geschäftsstelle des BVB gesichtet.
• BVB Spox via twitter
https://twitter.com/BVBspox" onclick="window.open(this.href);return false;

Ovo će biti dresovi za narednu sezonu. U subotu će biti i oficijalno predstavljeni:
slika
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 02 jul 2013, 17:20

Odlicno,izgleda da smo konacno krenuli sa transferima-bar se nadam 8-) Nisam ni sumnjao ;)
Aubameyang bi bio odlicno pojacanje,mlad,eksplozivan,veliki potencijal i pod palicom Doktora bi sigurno jos vise napredovao ;) Da ne letimo pred rudu,sacekat cemo da se objelodani pa cemo diskutovati :P

@Sema
Koliko sam vidio da je i nas dragulj Sarr prekomandovan u prvi tim! ;)

p.s.Dresovi su BETON! 8-)
Zadnja izmjena: smopiBVB, dana/u 02 jul 2013, 17:21, ukupno mijenjano 1 put.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 02 jul 2013, 17:20

Nazovite me ludim, ali cenim da ce se Gabonac (ako dodje) u ovakvom sistemu Klopa pokazati mozda i boljim od Poljaka...

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 jul 2013, 17:31

"Ruhrnachrichten" javlja da je transfer skoro pa gotov...znaci ovo je vec nesto ozbiljno.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 02 jul 2013, 17:39

Neuzugang für Borussia Dortmund! Pierre-Emerick Aubameyang (24) kommt vom französischen Erstligisten AS St. Etienne. Der Stürmer kostet nach BILD-Informationen 13 Mio Euro.
Bild .

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 02 jul 2013, 17:41

SkySports objavio odavno, svakako da je ovo sada vec ozbiljno i da je deal blizu.

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 02 jul 2013, 17:49

Paradajz je napisao/la:Nazovite me ludim, ali cenim da ce se Gabonac (ako dodje) u ovakvom sistemu Klopa pokazati mozda i boljim od Poljaka...

Lud si, znam iz pouzdanih izvora. :lol:

I TM se oglasio po pitanju Aube, znaci da je to blizu kraja.Za one koji ne znaju, Gabonac je imao neslavnu epizodu u Milanu.Znaci po Vackeovim recima sada ima negde priblizno jos 25 miliona evra na raspolaganju.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 02 jul 2013, 17:53

Superiska 8-)
Znaci Aube i Sokratis cvanciga i kusur. Ostalo jos tri'est. Miki 25 i Ji 3 ;)
No nevidim gdje je ta sirina?

Juda > Miki
Santana > Sokratis
Leitner > Aube
Leo > Ji

Dresovi su odlicni.

Sto se treceg/cetvrtog stopera tice, izgleda forsiraju bas güntera i sarra. Klopponja je i "Kinderriegel" (Mats i Subota) gurnuo u vatru kad su imali po 19god, iako nisu imali bas nekog iskustva. Koliko ce to i ovaj put opalit neznam :? Sobiech izgleda nije spreman "presjedit i ucit" jos jednu godinu.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 02 jul 2013, 18:29

Ako je tacno da je uprava spremila 50 mil eura, onda je to još jedna u niz prevara ovog ljeta. Ja koliko se sjećam rečeno je da će potrošiti pare od prodaje igrača i ono sto zarade u Lp-u. 50 mil erua nije dovoljno ni da zamjene odlaske, a kamoli da prošire kadar, što im je neophodno. Aube je vrhunski igrača, malo podsjeća na Neymara i ne samo frizurom. Stvarno odličan igrač pred kojim je vrhunska karijera u BVB-u. Potrebna su 2 pojačanja u vezi i jedan štoper. Mislim da je nemoguće dovesti kvalitetna rješenja za 27-8 mil eura jer je tržište otišlo u kur... Očekivao sam više sobzirom kakve su najave bile uprave. Pojačaćemo se, bićemo jači nego prošle godine i slična sranja koja su prosipali oog ljeta.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 02 jul 2013, 18:56

Koliko su dobili na prodaji igraca i pozajmicama?Saberes to sa zaradama od LS i dobijamo?Da li kada se to sto su rekli zapravo laz?Nisu ukalkulisali tu potencijalni odlazak Levandovskog, rade samo sa sredstivma koje trenutno raspolazu.Sa Aubom su popunjene dve rupe pod uslovom da ostane Levandovski, pokvriva on vise pozicija tako da su u isto vreme dobili i krilnog igraca kao i back-up napadaca.Sa prodajom Levandovskog moze se doci do te sirine tako da nijedna linija ne bi osetila rupu kada bi se povredio jedan igrac.Dolaskom bilo kog igraca na poziciji Gecea, Borusija je jaca u odnosu na proslu sezonu.Svi igraci su u odnosu na proslu sezonu dosta napredovali, Sokratis i Auba su jaci u odnosu na svoje prethodnike kako god da okrenes i jedino ce Borusija biti slabijatu gde je bio Gece.Dva pojacanja u vezi se jedino mogu dobiti prodajom Levandovskog ovako ce se sigurno traziti samo Geceova zamena, jos jedan stoper Borusiji ne treba.Ako treba nekog pojuriti onda je to desni bek.Ako taj Levandovski ostane, Aubamejang ce vise igrati na krilnim pozicijama nego na poziciji spica jer je Siber prosle sezone imao skromnu minutazu.A da platis igraca 15 miliona evra da sedi na klupi to nikako ne ide, ili ce da igra u vezi ili ce da prodaju Levandovskog i da on igra spica.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 02 jul 2013, 18:59

Aubameyang ima dobru kvotu, čini se da su navijači Dortmunda izuzetno zadovoljni (koliko vidim na tm forumu), a isto tako većina smatra da je ovo povoljna cifra za koju je kupljen.

Ma BVB-u možda treba 1-2 pojačanja, pod uslovom da ne bude dalje prodaje (a i dalje mislim da Lewat ide ovog ljeta).

A postoji taj navodni interes za još jednim stoperom, ali stopera imaju već trojica. Tako da...
Eventualno još jedno pojačanje u vezi, ofanzivnom dijelu.....Armenac ili Eriksen bi dobro sjeli. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

raaymoon
Kontakt:

Post Postao/la raaymoon » 02 jul 2013, 19:55

Ma ja mislim da je ovo gotova stvar oko Aubameyang-a, samo bih još volio vidjeti Eriksena i ništa više....
Željezničar
Borussia Dortmund

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 02 jul 2013, 20:09

raaymoon je napisao/la:Ma ja mislim da je ovo gotova stvar oko Aubameyang-a, samo bih još volio vidjeti Eriksena i ništa više....
gotovo je to, već je sletio u Dortmund a nadam se da je naša trojka otišla malo do Amsterdama da zgotovi i ovu priču iliti sagu zvanu Eriksen...
Eriksen je bio plan B jer uvijek je jedan igrač imao prednost ( prvo de Bruyne, pa Heno ) kako niti jednog nismo klepnuli što zbog potrebe kluba da zadrži igrača (KDB) što zbog love (Heno) jer realno jasno je bilo odmah da naši neće pljunuti te pare, naši će se okrenuti Christianu i privesti to kraju barem se nadam.

Inače Auba je strašan igrač, mlad i brz, lucidan i vrlo jednostavan, ne pimpla previše i voli i namjestiti gol, a ima nos za gol, nije sebičan i nadam se da će kod nas eksplodirati

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 02 jul 2013, 20:15

Zorc potvrdio da su otisli daleko u pregovorima...Kicker cak navodi da je Auba potpisao do 2018.-e godine.
FRANK RIBERY je napisao/la:Ako je tacno da je uprava spremila 50 mil eura, onda je to još jedna u niz prevara ovog ljeta. Ja koliko se sjećam rečeno je da će potrošiti pare od prodaje igrača i ono sto zarade u Lp-u.
To bi znacilo nekih 100 miliona eura a kol'ko znam ovo nije tema ni City-ja,Chelsea a ni Zenita tako da je sve ok...
FRANK RIBERY je napisao/la:50 mil erua nije dovoljno ni da zamjene odlaske, a kamoli da prošire kadar, što im je neophodno. Potrebna su 2 pojačanja u vezi i jedan štoper.
A ko je to otisao !?
Jedini igrac kojeg je tesko zamijeniti je Gotze...Santana je vez zamjenjen sa Sokratisom,za Leitnera i Bittencourta je najlakse naci zamjenu.
Borussia u ovom trenutku ima ekipu koja je igrala finale sa Bayernom,pojacanu sa Sokratisom i Aubeom.Jos jedan znacajniji igrac u veznom redu,par prosjecnih za rotaciju i to je to.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 jul 2013, 20:21

raaymoon je napisao/la:Ma ja mislim da je ovo gotova stvar oko Aubameyang-a, samo bih još volio vidjeti Eriksena i ništa više....

Eventualni dolazak Aubameyanga znači i odlazak Lewandowskog.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 02 jul 2013, 20:34

Dolazak Aube eventualno ne znaci odlazak Lewe, jer ovaj pokriva pozicije krila i ne mora nuzno da dolazi kao napadac.

Zodiac
Kontakt:

Post Postao/la Zodiac » 02 jul 2013, 20:39

Uostalom i ako ode Lewa naći će se zamjena,recimo Benteke.

Backspace
Kontakt:

Post Postao/la Backspace » 02 jul 2013, 20:43

Zodiac je napisao/la:Uostalom i ako ode Lewa naći će se zamjena,recimo Benteke.
Ma Lewa je nas od 2014-te samo lagano. ;)
Was ist ein Dortmunder in der Sauna???
Kacke am Dampfen!!!

I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 02 jul 2013, 21:14

slika
Michael Zorc über Aubameyang, der beim BVB bis 2018 unterschreiben wird:"Sehr schnell, sehr torgefährlich, in der Offensive flexibel einsetzbar. Das Gesamtpaket hat uns überzeugt."
Izgleda da je transfer sinoć dogovoren, danas potpisan ugovor, a sutra bi trebao biti predstavljen. ;)

Sad još samo Eriksen ili Mchkitaryan, onaj mali Corona iz Meksika i Ji - svi zadovoljni. :D
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 02 jul 2013, 21:22

Lokos19 je napisao/la:Leitner > Aube
Molim???

Sumnjam da si gledao Aubameyanga (ako na njega pucaš u postu), dok misliš da je Leitner bolji od njega. Da odmah kažem, gotivim Leintera, iako zna usrat' stvari i često napravit' potez više (što je danak neiskustvu), ali mislim da nikako ne može biti ispred igrača koji je dvije sezone zaredom među najboljim strijelcima Le Championnata. U 2011/12 je dao 16, a u protekloj 2012/13 19 golova, što je ukupno 35. Paklen će to biti igrač, naravno ako ga Doktor unaprijedi i da mu prostora u BVB-u.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.