Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

rodjak
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la rodjak » 01 sep 2014, 15:27

bistrikboy je napisao/la:
fedeltafrotta je napisao/la:na grbavici istok nije adekvatan, a u tuzli ce gostujuce slat na ovu skelu :crazy: :wtf:
Ova skela je 10 puta uslovnija od istoka raspadnutog

Ja ne znam sta je toliki probem sa Zeljinim istokom(moze li mi neko od manijaka objasniti)Zadnji put sam bio na istoku cini mi se 2006 (kad nas je ono bilo dosta) i ne vidim da se ne moze korititi za gostujuce navijace.Jest da j bila zapustena tribina ,trava izrasla iz pukotina na betonu,ali to se moze malo dotjrati,iscupati trava,zacepiti pukotine malterom(za male pare) i da je gostujuci navijaci mogu korsititi . :?
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2014, 15:31

I jos nesto ekipa leotara koja je uzela titulu je bila daleko daleko najbolja, onda zatim negdje dodje ekipa Zelje sto je bila. I ni jedna ekipa nije bila izvikana po novinama i od polovnih strucnjaka.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 sep 2014, 15:33

pile87 je napisao/la:I jos nesto ekipa leotara koja je uzela titulu je bila daleko daleko najbolja, onda zatim negdje dodje ekipa Zelje sto je bila. I ni jedna ekipa nije bila izvikana po novinama i od polovnih strucnjaka.
Realno najveci podvig je napravila nasa sampionska ekipa izbacivanjem Genka, a sad koja je najjaca tesko je za reci.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 01 sep 2014, 15:34

pile87 je napisao/la:I jos nesto ekipa leotara koja je uzela titulu je bila daleko daleko najbolja, onda zatim negdje dodje ekipa Zelje sto je bila. I ni jedna ekipa nije bila izvikana po novinama i od polovnih strucnjaka.
da leotar je tada zajedno sa zeljom imao strasnu ekipu, mada meni je iskreno jednako kvalitetna bila i zeljina 2000/01 generacija sa beslijom, muratovicem, dzelom, buki, itd... nije dzaba tada postignut rekordan broj osovjenih bodova i datih golova ;)
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2014, 15:38

Realno uspjeh je bio izbaciti gent skontaj da je zeljo igrao sa ekipom malage iz lige 5 nerjeseno a sad to nije ni jedna ekipa u stanju ni blizu. Ima bljeskova

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 01 sep 2014, 15:48

Sabinho je napisao/la:
Realno najveci podvig je napravila nasa sampionska ekipa izbacivanjem Genka, a sad koja je najjaca tesko je za reci.
Ja vam kazem :D
Najjaca ekipa je bila pitarska 98 godine
kada su nas na kosevu razvalili igrom i tempom, a na kraju pognutih glava otisli,. Definitivno sam siguran da je to najjaca ekipa koja je sutala loptu po ovim nasim vrletima od rata na ovamo.
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 01 sep 2014, 15:51

propuh je napisao/la:Ja vam kazem :D
Najjaca ekipa je bila pitarska 98 godine
kada su nas na kosevu razvalili igrom i tempom, a na kraju pognutih glava otisli,. Definitivno sam siguran da je to najjaca ekipa koja je sutala loptu po ovim nasim vrletima od rata na ovamo.
Tolko su bili jaki da im je u to vrijeme jedna od najvecih ubica sjedio na klupi inace mislim na Sevala Zahirovica :mrgreen:

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 01 sep 2014, 19:13

Izgleda da je najveći problem kod navijača drugih timova što su sliku o Sarajevu stekli na osnovu pisanja nekih likova, koji se evo ne javljaju od sinoć, znaju oni ko su i vjerovatno će sad osuti drvlje i kamenje na mene.

Mi imamo dosta kvelitetnu ekipu sa većim brojem igrača slične kvalitete, nema tu nekog velemajstora, jer velemajstor ima konstantu u igrama a ne oscilacije.
Što se tiče odnosa kvaliteta sa ostalim klubovima sve je to tu negdje, ali i ako si kvalitetetniji od ostalih ne znači da ćeš biti šampion.
Mi smo na početku igrali dopadljivo i napravili neke fine rezultate, ali je umor stigao ključne igrače i zato su igre sada takve kakve jesu. Umor može opravdati lošu igru pojedinca ali ne može opravdati stručni štab, jer nije vršio rotacije u utakmicama u kojima je trebao.

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 01 sep 2014, 19:33

hilmo je napisao/la:Izgleda da je najveći problem kod navijača drugih timova što su sliku o Sarajevu stekli na osnovu pisanja nekih likova, koji se evo ne javljaju od sinoć, znaju oni ko su i vjerovatno će sad osuti drvlje i kamenje na mene.

Mi imamo dosta kvelitetnu ekipu sa većim brojem igrača slične kvalitete, nema tu nekog velemajstora, jer velemajstor ima konstantu u igrama a ne oscilacije.
Što se tiče odnosa kvaliteta sa ostalim klubovima sve je to tu negdje, ali i ako si kvalitetetniji od ostalih ne znači da ćeš biti šampion.
Mi smo na početku igrali dopadljivo i napravili neke fine rezultate, ali je umor stigao ključne igrače i zato su igre sada takve kakve jesu. Umor može opravdati lošu igru pojedinca ali ne može opravdati stručni štab, jer nije vršio rotacije u utakmicama u kojima je trebao.
Objektivan post.

Po meni Sarajevo ima najjaču ekipu, jer su sve pozicije u timu pokrivene odličnom alternativom, osim golmana. Širok i kvalitetan kadar može donijeti prevagu, jer je prvenstvo dugo, a "iznenađenja" će još biti dosta kod svih pretendenata za titulu.

Nakon Sarajeva, Široki Brijeg ima najbolju ekipu. Oni imaju i velemajstora Wagnera koji i u poodmaklim fudbalskim godinama iz sedmice u sedmicu pokazuje svoje znanje. Znanje je u kontinuitetu, a Wagner ima kontinuitet.

Priču o kandidatima za titulu bih zaokružio sa Zrinjskim. Oni su aktuelni šampioni i niko ih ne može otpisati u borbi za titulu.

Četvrtog kandidata ne vidim, a bilo koji klub od pobrojanih da osvoji titulu neće biti iznenađenje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 01 sep 2014, 19:41

hilmo je napisao/la:Izgleda da je najveći problem kod navijača drugih timova što su sliku o Sarajevu stekli na osnovu pisanja nekih likova, koji se evo ne javljaju od sinoć, znaju oni ko su i vjerovatno će sad osuti drvlje i kamenje na mene.

Ja sam svoje misljenje izgradio na osnovu igre FKS koja je zaizta plijenila lijepim i ofanzivnim stilom.Inace sam jedan od starijih koji se jako dobro sjeca utakmica ljepotica i fudbalskih velicina koji su igrali na ovim prostorima.Samim tim obozavam napadacki fudbal,mozda zvuci glupo al volim vidjeti velemajstorski potez ponekad nego sam rezultat.Nazalost postala je prava rijetkost na nasim terenima vidjeti dobar potez ili gol kakav si nekad redovno gledo kad igra Pape,Mesa,Baka itd.Istina je da su se pojedini forumasi ponasali prepotentno ali i medju njima ima razlike,tako da imas grupu onih hinja koji jako malo znaju ali eto da lupaju i imas grupu jakih forumasa koji dobro vladaju situacijom u klubu ali istovremeno zele iz sebe izbaciti frustracije koje su se godinama kupile u njima zbog prevelikih ocekivanja.Posteno je navijati i voliti svoj klub ali pritom se nesmije zaboraviti na lijepo ponasanje i postovanje drugih.
EDIT Zamalo zaboravih spomenuti i pofin broj vrlo korektnih i objektivnih ljudi sa ovog foruma koji uticu na stvaranje normalne diskusije medju svim forumasima.Za njih poseban pozdrav
Zadnja izmjena: rodjenisa, dana/u 01 sep 2014, 19:53, ukupno mijenjano 1 put.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 sep 2014, 19:50

Nakon ove reprezentativne pauze, odnosno nakon dva, tri kola iza nje može se suditi da li je Sarajevo toliko dobro ili ne. Sada se samo može reći da su igrački vjerovatno najjači u cijeloj ligi, po igri isto tako. Moje mišljenje je da ih je stigao umor i da su zato kiksali, ali bez obzira na sve sumnjam da će se prošetati ligom kako dio njihovih navijača tvrdi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 01 sep 2014, 19:51

FaraonTM je napisao/la:Nakon ove reprezentativne pauze, odnosno nakon dva, tri kola iza nje može se suditi da li je Sarajevo toliko dobro ili ne. Sada se samo može reći da su igrački vjerovatno najjači u cijeloj ligi, po igri isto tako. Moje mišljenje je da ih je stigao umor i da su zato kiksali, ali bez obzira na sve sumnjam da će se prošetati ligom kako dio njihovih navijača tvrdi.
Sinoc sam rekao, daj Boze da mi u punom sprintu prvi prodjemo kroz cilj a kamoli setnjom.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 01 sep 2014, 19:56

Evo uzet ćemo primjer Veleža, ja zaista mislim da imaju solidnu ekipu igraju dosta dobro, ali još će se mnogo morati preznojiti za Evropu. Mene su impresionirali na Koševu, jesu imali sreće, ali su se i dosta znalački branili, nije to ono samo ispucavanje lopte nego zadrži i izbori prekršaj.
Gledao sam ih u Zenici, nisu bili na niovu ali su opet na momente igrali lijepo.

@avlami97
Ne bih ja isključio ni Željezničar, jer vi imate ono nešto što vam je Amar usadio a to je pobjednički mentalitet, koliko ste utakmica dobili a bili ste u podređenom položaju na terenu. Ne može to svako, dok mi npr gubimo utakmice ili bodove u utakmicama u kojima smo znatno bolji protivnik.

Uglavnom, naša liga je nepredvidiva i meni je baš zato interesantna ..

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 sep 2014, 20:10

hilmo je napisao/la:Evo uzet ćemo primjer Veleža, ja zaista mislim da imaju solidnu ekipu igraju dosta dobro, ali još će se mnogo morati preznojiti za Evropu. Mene su impresionirali na Koševu, jesu imali sreće, ali su se i dosta znalački branili, nije to ono samo ispucavanje lopte nego zadrži i izbori prekršaj.
Gledao sam ih u Zenici, nisu bili na niovu ali su opet na momente igrali lijepo.

@avlami97
Ne bih ja isključio ni Željezničar, jer vi imate ono nešto što vam je Amar usadio a to je pobjednički mentalitet, koliko ste utakmica dobili a bili ste u podređenom položaju na terenu. Ne može to svako, dok mi npr gubimo utakmice ili bodove u utakmicama u kojima smo znatno bolji protivnik.

Hilmo budi siguran da ce vam Rođeni dosta olaksat posao na proljece jer svi pretendenti za titulu dolaze kod nas. Mozda olaksamo i Sirokom dobijanjem vas npr ali opet cvrsto stojim da uzimate titulu bez obzira na par losih rezultata. Yebote i Everton bi kiksao protiv Travnika da je odigrao 26 utakmica za mjesec ipo
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 01 sep 2014, 20:12

Sarajevo igrački nije ništa jače od Širokog.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

RezervniGolman
Kontakt:

Post Postao/la RezervniGolman » 01 sep 2014, 20:16

Virtu4l je napisao/la:Sarajevo igrački nije ništa jače od Širokog.
Tu su negdje za nijansu Sarajevo kvalitetnije samo je problem Sirokog sto ce popusit u Zvorniku Bjeljini i na ovim slabijim protivnicima. Tu oni svake godine gube prvenstvo. Da je liga 10 bili bi sampioni zadnjih 5 godina
KLUB LJUDI ČIJI OBRAZ NE MOŽEŠ KUPITI,ČIJE USPOMENE NE MOŽEŠ IZBRISATI.
LJUDI KOJIMA NE MOŽEŠ LAGATI.
VELEŽ MOSTAR,KLUB RAJE,LJUBAVI,PONOSA I PRKOSA.
KLUB SVIH NAS.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 01 sep 2014, 20:22

Pa ne bi rekao siroki se pojaca konkretnim igracem a ne nekom navikanom ublehom. Znali su biti i jaci od zelje pa mi uzmemo. Ali pitari su nesto drugo ne znaju ni formu tempirati a ne uzet prvenstvo.

BurningLegion
Kontakt:

Post Postao/la BurningLegion » 01 sep 2014, 20:38

Uzmete zato sto uzimate ove ''bezvezne'' utakmice gdje se i osvajaju prvenstva, dok mi tu gubimo, a od ovih velikih, jacih timova ne vidim da itko ima bolji medjusobni omjer sa nama, tu smo neprevazidjeni.
No, bit ce sta bude na kraju, nama fali jos kvalitetan napadac i realni smo pretendenti za titulu uz ostale.

onako
Kontakt:

Post Postao/la onako » 01 sep 2014, 20:58

Sad ni formu tempirat neznamo, ccccc, e majko moja sta sve od njih procitat neces
since 1973

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 01 sep 2014, 21:12

RezervniGolman je napisao/la:
hilmo je napisao/la:Evo uzet ćemo primjer Veleža, ja zaista mislim da imaju solidnu ekipu igraju dosta dobro, ali još će se mnogo morati preznojiti za Evropu. Mene su impresionirali na Koševu, jesu imali sreće, ali su se i dosta znalački branili, nije to ono samo ispucavanje lopte nego zadrži i izbori prekršaj.

@avlami97

Hilmo budi siguran da ce vam Rođeni dosta olaksat posao na proljece jer svi pretendenti za titulu dolaze kod nas. Mozda olaksamo i Sirokom dobijanjem vas npr ali opet cvrsto stojim da uzimate titulu bez obzira na par losih rezultata. Yebote i Everton bi kiksao protiv Travnika da je odigrao 26 utakmica za mjesec ipo
Biće opet priče o prodaji bodova :rol: :rol:
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.