hilmo je napisao/la:Izgleda da je najveći problem kod navijača drugih timova što su sliku o Sarajevu stekli na osnovu pisanja nekih likova, koji se evo ne javljaju od sinoć, znaju oni ko su i vjerovatno će sad osuti drvlje i kamenje na mene.
Mi imamo dosta kvelitetnu ekipu sa većim brojem igrača slične kvalitete, nema tu nekog velemajstora, jer velemajstor ima konstantu u igrama a ne oscilacije.
Što se tiče odnosa kvaliteta sa ostalim klubovima sve je to tu negdje, ali i ako si kvalitetetniji od ostalih ne znači da ćeš biti šampion.
Mi smo na početku igrali dopadljivo i napravili neke fine rezultate, ali je umor stigao ključne igrače i zato su igre sada takve kakve jesu. Umor može opravdati lošu igru pojedinca ali ne može opravdati stručni štab, jer nije vršio rotacije u utakmicama u kojima je trebao.
Objektivan post.
Po meni Sarajevo ima najjaču ekipu, jer su sve pozicije u timu pokrivene odličnom alternativom, osim golmana. Širok i kvalitetan kadar može donijeti prevagu, jer je prvenstvo dugo, a "iznenađenja" će još biti dosta kod svih pretendenata za titulu.
Nakon Sarajeva, Široki Brijeg ima najbolju ekipu. Oni imaju i velemajstora Wagnera koji i u poodmaklim fudbalskim godinama iz sedmice u sedmicu pokazuje svoje znanje. Znanje je u kontinuitetu, a Wagner ima kontinuitet.
Priču o kandidatima za titulu bih zaokružio sa Zrinjskim. Oni su aktuelni šampioni i niko ih ne može otpisati u borbi za titulu.
Četvrtog kandidata ne vidim, a bilo koji klub od pobrojanih da osvoji titulu neće biti iznenađenje.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".