Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la tony-mortale » 30 maj 2011, 20:10

neznaš ni vremena a da s tobom nešto ozbiljno pričam :roll:
piše ti fino BILO 20 boljih, znači ne SAD, nego bilo ih je i nebi se niko u milanu sad začudio nekom fabregasu povremenom španskom reprezentativcu koji s arsenalom ni miki maus kup nije osvojio, pozz
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 maj 2011, 21:20

Neke forumaše sam i smatr'o objektivnim, dok nisu ovde došli i prosuli se k'o vreća brašna. :roll:

Iz svih njihovih postova (ove 2 stranice) sam samo mog'o vidjeti da oni nemaju pojma ko je bio Arsenal prije Wengera.

Možda je 'talijanska liga i bila dominantna (i jeste ) al' danas se (a i to je vidljivo) jedva bore za poziciju 3. najjače lige na svijetu.Postali su sinonim za leglo korupcije i kriminala, država sa socialnim polaritetima kakvih nema ni u BiH, divna baza za procvat kriminiala, pa skladno tome je i njihov (usput rečeno krvnički fudbal) sve samo ne fer igra.

Ovaj foumaš iznad je u pravu, kad kaže da je u ACM bilo makar 20 boljih od Cesca, al' to je historija. Trenutno ACM nema igrača nivoa malog Cesca(usput pomenuto prema procjenama: drugog najskupljeg španskog reprezetanta). Jack je za klasu bolji od Cesca , tako da nam ovaj i nije toliko neophodan.Ako je ko pratio EPL ove sezone (i Arsenal) zna šta govorim.

Danas je engleskim klubovima jednako teško osvojiti EPL kao italijanima LP, tako da tražiti ekvivalencu izmedju Italijanskog fudbala danas i Engleskog je u najmanju ruku smiješno. Poslužit ću se @pajinim riječima i tako argumentirati zašto: jer igraju antifudbal. Konzervativni fudbal ,koji ne pije vode više ni medju samim apenincima.
Danas ,ako se na jednoj od 10 tekmi, napune tribine u Serie A to je uspjeh.Da ne govorimo o čemu većem (npr. Roma igra 1/8 LP pred polupraznim tribinama) itd.

Sam Milan kuburi sa parama već neko vrijeme (valjda zbog političkih kampaja Berluskonija,pojma nemam) i znate i sami da nema šanse da isplate 40 milja funti, kolika je otkupna cijena Cesca. Drugo, Wenger nije glup da ga se predribla tek tako,napominjem da ima škole više nego Berluskoni i sva njegova kompanija.

Ono što je jasno ,u do sada vidjenom od Wengera je to da niko nikada Wengera nije zaje.bo. ;)

Jedan mali edit: Totalni fudbal je prerada Herbertove taktike WM koja je korištena u Arsenalu i to sa puno uspjeha. ;)
Tako da pričati o tome kako je Arsenal,prije AW, bio nazadna ekipa, da nisu znali lopte, (kakvi su Italijani danas) je krajnje bahato, najblaže rečeno. :roll:
Zadnja izmjena: Arnelinho, dana/u 30 maj 2011, 21:25, ukupno mijenjano 1 put.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 maj 2011, 21:25

Arnelinho je napisao/la:Neke forumaše sam i smatr'o objektivnim, dok nisu ovde došli i prosuli se k'o vreća brašna. :roll:

Iz svih njihovih postova (ove 2 stranice) sam samo mog'o vidjeti da oni nemaju pojma ko je bio Arsenal prije Wengera.

Možda je 'talijanska liga i bila dominantna (i jeste ) al' danas se (a i to je vidljivo) jedva bore za poziciju 3. najjače lige na svijetu.Postali su sinonim za leglo korupcije i kriminala, država sa socialnim polaritetima kakvih nema ni u BiH, divna baza za procvat kriminiala, pa skladno tome je i njihov (usput rečeno krvnički fudbal) sve samo ne fer igra.

Ovaj foumaš iznad je u pravu, kad kaže da je u ACM bilo makar 20 boljih od Cesca, al' to je historija. Trenutno ACM nema igrača nivoa malog Cesca(usput pomenuto prema procjenama: drugog najskupljeg španskog reprezetanta). Jack je za klasu bolji od Cesca , tako da nam ovaj i nije toliko neophodan.Ako je ko pratio EPL ove sezone (i Arsenal) zna šta govorim.

Danas je engleskim klubovima jednako teško osvojiti EPL kao italijanima LP, tako da tražiti ekvivalencu izmedju Italijanskog fudbala danas i Engleskog je u najmanju ruku smiješno. Poslužit ću se @pajinim riječima i tako argumentirati zašto: jer igraju antifudbal. Konzervativni fudbal ,koji ne pije vode više ni medju samim apenincima.
Danas ,ako se na jednoj od 10 tekmi, napune tribine u Serie A to je uspjeh.Da ne govorimo o čemu većem (npr. Roma igra 1/8 LP pred polupraznim tribinama) itd.

Sam Milan kuburi sa parama već neko vrijeme (valjda zbog političkih kampaja Berluskonija,pojma nemam) i znate i sami da nema šanse da isplate 40 milja funti, kolika je otkupna cijena Cesca. Drugo, Wenger nije glup da ga se predribla tek tako,napominjem da ima škole više nego Berluskoni i sva njegova kompanija.

Ono što je jasno ,u do sada vidjenom od Wengera je to da niko nikada Wengera nije zaje.bo. ;)
sve to stoji, al lijepo se kurcit uvezenim parama, italijanska liga je makar izgradjena i bila dominantna svojim znanjem,ljudima,parama i dominantnija u svoje vrijeme je bila nego sto je sada EPL, tamo su igraci kupovani za 5 miliona ,prodavani za 50 jer su imali sjajne skaute i pored velikih novaca, a u EPL ti je kao na menadzeru, daj mi sto miliona pa da pokupujem one igrace sto njihove golove vrte na sazecima LP. EPL je sada najjaca, al sigurno nije najjaca jer englezi imaju sistem ili trenere, nego imaju uvezene pare i uvezene trenere,dok u vrijeme domainacije italije sve je bilo italijansko sto se tice osnove lige

p.s. jos kad mi pocne "englez" o korupciji i kriminalu, Engleska drzava izgradila se na ucjenama na morskim putevima, preko kolonija i zlocina, i sad bi neko da pametuje o korupciji, nista Italija nije korumprianija ni vise ni manje od Engleske, manite mi se tog postenja i holivudskih filmova gdje svaki Italijan ima nekog iz familije u mafiji,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 maj 2011, 21:30

JuveSissoko je napisao/la:sve to stoji, al lijepo se kurcit uvezenim parama, italijanska liga je makar izgradjena i bila dominantna svojim znanjem,ljudima,parama i dominantnija u svoje vrijeme je bila nego sto je sada EPL, tamo su igraci kupovani za 5 miliona ,prodavani za 50 jer su imali sjajne skaute i pored velikih novaca, a u EPL ti je kao na menadzeru, daj mi sto miliona pa da pokupujem one igrace sto njihove golove vrte na sazecima LP. EPL je sada najjaca, al sigurno nije najjaca jer englezi imaju sistem ili trenere, nego imaju uvezene pare i uvezene trenere,dok u vrijeme domainacije italije sve je bilo italijansko sto se tice osnove lige
Slažemo se, al' ovako ću ti reći: I Titina Juga je bila ,60-tih i 70-tih, za 2-3 klase naprednija od Češke ili Madjarske. A danas?80-te? :roll:

Arsenalu ne možeš osporiti scouting, što jes' jes', slažemo se?

Isto tako, danas , sve što je vrijedno, nije više nacionalno, nego kosmopolitsko (da ga tako definišem) :D
Vremena se mijenjaju. ;)

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 30 maj 2011, 21:35

Bosco je napisao/la: Konačno neko od drugih (izuzev Monologa, NoNamea i još njih par) da napiše post koji nije provokacija i koji ima i glavu i rep. Svaka čast drug.
Nije problem u Arsenalu, problem je u "forumskom" i "pajinom" Arsenalu, ako znas na sta mislim.. ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 maj 2011, 21:35

Arnelinho je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:sve to stoji, al lijepo se kurcit uvezenim parama, italijanska liga je makar izgradjena i bila dominantna svojim znanjem,ljudima,parama i dominantnija u svoje vrijeme je bila nego sto je sada EPL, tamo su igraci kupovani za 5 miliona ,prodavani za 50 jer su imali sjajne skaute i pored velikih novaca, a u EPL ti je kao na menadzeru, daj mi sto miliona pa da pokupujem one igrace sto njihove golove vrte na sazecima LP. EPL je sada najjaca, al sigurno nije najjaca jer englezi imaju sistem ili trenere, nego imaju uvezene pare i uvezene trenere,dok u vrijeme domainacije italije sve je bilo italijansko sto se tice osnove lige
Slažemo se, al' ovako ću ti reći: I Titina Juga je bila ,60-tih i 70-tih, za 2-3 klase naprednija od Češke ili Madjarske. A danas?80-te? :roll:

Arsenalu ne možeš osporiti scouting, što jes' jes', slažemo se?

Isto tako, danas , sve što je vrijedno, nije više nacionalno, nego kosmopolitsko (da ga tako definišem) :D
Vremena se mijenjaju. ;)
to ti je 21. vijek, nekad si znao da je Maseratti italijanski proizvod, a sad ga Njemci prave, nekad si znao da je Juve osvojio ligu prvaka kao italijanski tim, sada sve vise ces vidjet,lupam, timova koji recimo dolaze iz Spanije i osvoje LP a samo mjesto prebivalista tima je spansko, fudbal je postao globalno selo kao i cijela planeta,
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 maj 2011, 21:37

JuveSissoko je napisao/la:p.s. jos kad mi pocne "englez" o korupciji i kriminalu, Engleska drzava izgradila se na ucjenama na morskim putevima, preko kolonija i zlocina, i sad bi neko da pametuje o korupciji, nista Italija nije korumprianija ni vise ni manje od Engleske, manite mi se tog postenja i holivudskih filmova gdje svaki Italijan ima nekog iz familije u mafiji,
Kakvim morskim putevima? Sueškim kanalima? Pa u doba imperializma je to bilo normalno. Zakon jačega.

O Italijanskoj mafiji nemam namjeru govoriti, sve se zna, tako da neću u off.

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 maj 2011, 21:46

Arnelinho je napisao/la:
JuveSissoko je napisao/la:p.s. jos kad mi pocne "englez" o korupciji i kriminalu, Engleska drzava izgradila se na ucjenama na morskim putevima, preko kolonija i zlocina, i sad bi neko da pametuje o korupciji, nista Italija nije korumprianija ni vise ni manje od Engleske, manite mi se tog postenja i holivudskih filmova gdje svaki Italijan ima nekog iz familije u mafiji,
Kakvim morskim putevima? Sueškim kanalima? Pa u doba imperializma je to bilo normalno. Zakon jačega.

tesko se boriti protiv stereotipa tako da odustajem

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 maj 2011, 21:48

Bosco je napisao/la:
Dylan Dog je napisao/la:Arsenal je poseban tim,ona generacija sa Henryem,Piresom i kompanijom,to je za mene tim koji je igrao najljepse,bolje i od ove sadasnje Barcelone,i za mene je Arsenal jedan od onih timova koji bi trebali da su svima simpaticni,sto zbog vjecitog forsiranja ofanzivne,fer i korektne igre,sto zbog toga sto su u njemu igrale takve velicine kao Henry i Berkamp,ne znam nikog da mu ti igraci nisu bili dragi..
Konačno neko od drugih (izuzev Monologa, NoNamea i još njih par) da napiše post koji nije provokacija i koji ima i glavu i rep. Svaka čast drug.

Edit:
Smije li neko opkladu sa mnom da Fabregas neće u Milan, da je jedini klub u koji će on prijeći Barcelona ?
Smijem ja, ako ode bilo gdje drugo ti izbacis legendu iz tima :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 30 maj 2011, 21:50

A šta dobivam ako ne ode u bilo koji drugi tim ?

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 maj 2011, 21:52

@juvesissoko Koliko je placen Buffon??? Samo mi to odgovori i vidjeti ces da nije kao sto ti mislis, istina je da je italijanska bila najjaca, ali je bila finansijski najjaca i to je to, nema tu fudbal puno sta raditi, jer su italijani(igraci) uvijek isto igrali, igra je uvijek bila otprilike ista(neko ce reci milan, a nece spomenuti da su glavni bili holandjani, a znamo njihov stil igre) tako da su sve pare, bile i ostale, prije je tih 5 sto ti spominjes(a Buffon placen vise) bilo kao sadasnjih 25-30..
Celik!3,2,2.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 maj 2011, 21:53

@Arnelinho ili Arsenalinho ili Dezelinho

Prijatelju, o kom ti totalnom fudbalu i Englezima govoris :?:
Totalni fudbal je inspiraciju nasao u Madjarskoj Puskasa i Kocisa, koja je nastala na ideji Grande Torina (mnogo madjarskih trenera je radilo u Italiji, pocevsi od 20ih, pa do 60ih godina proslog veka).
Te fore sa doprinosom Engleza fudbalu ostavi nekom drugom. Englezi jesu izmislili ovu igru (preveli na moderna pravila), ali sve drugo su dobili uvozom. Za 100 godina nisu dali jednu #10 svetskog formata. Toliko o tome.
Ja sam Arsenala gledao jos od onog KPKa sa Parmom, EPL gledam od pocetaka, i mogu da kazem da bez para koje su doneli stranci, to bi bila liga daleko iza Serie A.
O logicnom upgrade-u, koji se zove prelazak iz treceg kluba Engleske (po istoriji i po svemu ostalome je to Arsenal) u neki klub iz velike trojke italijanskog fudbala, ne bih da govorim. Sva tri velikana sa Cizme su pojam za 1 Arsenal.
Dakle, izazov definitivno stoji.
A o obrazovanju AWa ne bih trosio reci. Impozantno je. Ipak, doktor filosofije prava koji se preziva Berlusconi zna mnogo vise od njega, cim je stvorio imperiju tesku 10ak milijardi $ i klub koji je najtrofejniji u modernom fudbalu. Slazes se :?:

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 30 maj 2011, 21:57

AllGunsBlazing je napisao/la:@juvesissoko Koliko je placen Buffon??? Samo mi to odgovori i vidjeti ces da nije kao sto ti mislis, istina je da je italijanska bila najjaca, ali je bila finansijski najjaca i to je to, nema tu fudbal puno sta raditi, jer su italijani(igraci) uvijek isto igrali, igra je uvijek bila otprilike ista(neko ce reci milan, a nece spomenuti da su glavni bili holandjani, a znamo njihov stil igre) tako da su sve pare, bile i ostale, prije je tih 5 sto ti spominjes(a Buffon placen vise) bilo kao sadasnjih 25-30..
Buffon, Italijan placen italijanskim novcem, zaradjenim ne kreditima nego iz prihoda kluba, dakle tih godina,najuspjesnijih u istoriji kluba, sprovodjen je taj famozni finansijski fair play, barem sto se tice Juventusa, klub nije u to vrijeme bio uspjesan na kreditima niti arapskim,ruskim i inim parama,nego italijanskim parama koje su generisale prihode a ti prihodi iskoristeni za kupovinu igraca,velika razlika sa danasnjom engleskom ligom

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 30 maj 2011, 21:59

JuveSissoko je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:@juvesissoko Koliko je placen Buffon??? Samo mi to odgovori i vidjeti ces da nije kao sto ti mislis, istina je da je italijanska bila najjaca, ali je bila finansijski najjaca i to je to, nema tu fudbal puno sta raditi, jer su italijani(igraci) uvijek isto igrali, igra je uvijek bila otprilike ista(neko ce reci milan, a nece spomenuti da su glavni bili holandjani, a znamo njihov stil igre) tako da su sve pare, bile i ostale, prije je tih 5 sto ti spominjes(a Buffon placen vise) bilo kao sadasnjih 25-30..
Buffon, Italijan placen italijanskim novcem, zaradjenim ne kreditima nego iz prihoda kluba, dakle tih godina,najuspjesnijih u istoriji kluba, sprovodjen je taj famozni finansijski fair play, barem sto se tice Juventusa, klub nije u to vrijeme bio uspjesan na kreditima niti arapskim,ruskim i inim parama,nego italijanskim parama koje su generisale prihode a ti prihodi iskoristeni za kupovinu igraca,velika razlika sa danasnjom engleskom ligom
A sta to Arsenal radi danas???? Engleska liga vecina, ali i italijani su postali takvi, uostalom pare pokrecu fudbal..
Celik!3,2,2.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 maj 2011, 22:12

JuveSissoko je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:

tesko se boriti protiv stereotipa tako da odustajem
Skoro sam im'o seminar o italijanskoj mafiji i uticaju mafije, tako da nema potrebe da raspravljam...odustajem i ja :mrgreen:
Komotno na pp. a i ne, tvoja volja ;)

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 30 maj 2011, 22:49

MaGiCa je napisao/la:@Arnelinho ili Arsenalinho ili Dezelinho

Prijatelju, o kom ti totalnom fudbalu i Englezima govoris :?:
Totalni fudbal je inspiraciju nasao u Madjarskoj Puskasa i Kocisa, koja je nastala na ideji Grande Torina (mnogo madjarskih trenera je radilo u Italiji, pocevsi od 20ih, pa do 60ih godina proslog veka).
Te fore sa doprinosom Engleza fudbalu ostavi nekom drugom. Englezi jesu izmislili ovu igru (preveli na moderna pravila), ali sve drugo su dobili uvozom. Za 100 godina nisu dali jednu #10 svetskog formata. Toliko o tome.
Ja sam Arsenala gledao jos od onog KPKa sa Parmom, EPL gledam od pocetaka, i mogu da kazem da bez para koje su doneli stranci, to bi bila liga daleko iza Serie A.
O logicnom upgrade-u, koji se zove prelazak iz treceg kluba Engleske (po istoriji i po svemu ostalome je to Arsenal) u neki klub iz velike trojke italijanskog fudbala, ne bih da govorim. Sva tri velikana sa Cizme su pojam za 1 Arsenal.
Dakle, izazov definitivno stoji.
A o obrazovanju AWa ne bih trosio reci. Impozantno je. Ipak, doktor filosofije prava koji se preziva Berlusconi zna mnogo vise od njega, cim je stvorio imperiju tesku 10ak milijardi $ i klub koji je najtrofejniji u modernom fudbalu. Slazes se :?:
Nogometna formacija je produkt razvoja fudbala, zar ne?
Eh, jarane , prva tako ofanzivna formacija je bila razvijena u Engleskoj, od strane Arsenalova trenera Herberta Champmana, u obliku 3-4-3 ;)
Daljnjim razradama i zahtjevima modrednog (sve modernijeg) fudbala ona je dovedena do ovog što gledamo danas u Barci i Arsenalu. Tako da su sve danas postojeće formacije ,koje se pozivaju na totalni fudbal, samo varijacije 3-4-3 ili 3-2-5 formacije, tj Herbertovog WM sistema.

A klub koji je prije AW osvojio 10 trofeja EPL nazivati upgrade timom je smiješno. :roll:
I neka velikana još u čizmama, trebat će oni Arsenalu, nema se više kome u Engleskoj petarde uvaljivati. 8-)
Taj tvoj doktor filozofije je i dalje intelektualno niža vrsta u odnosu na AW, jer ovaj doktor je doktor fudbala, magistar ekonomije i injžinerstva, koji je učestvovao u raznim projektima , te poliglota, za razliku od Silvia koji zna samo talijanski. :mrgreen:

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 maj 2011, 23:01

Scof1eld je napisao/la:
Bosco je napisao/la: Konačno neko od drugih (izuzev Monologa, NoNamea i još njih par) da napiše post koji nije provokacija i koji ima i glavu i rep. Svaka čast drug.
Nije problem u Arsenalu, problem je u "forumskom" i "pajinom" Arsenalu, ako znas na sta mislim.. ;)
Otkad je to flopic Scumfield kompetentan da govori u cemu je problem i to na temi o Arsenalu :lol: on je tu da nama pokaze sta ne valja :lol:

Sto se tice smijesnog Milana ne samo da se smijem kladiti da nece tamo vec se smijem kladiti da nece ni u jedan drugi klub otici jer Vodja je najavio da ce Fabregas ostati a visegodisnji ugovor je tu i ostanak a i naredne sezone produzenje istog je neminovnost. Sto se tice Flaminija, taj placenik je otisao jer mu je istekao ugovor a tvoj mali klub je nudio kes ali Vodja je procjenio da nece odstupati od vizije plata igraca i nije tom klaunu htio dati platu vecu ili istu od jednog Van Persija, Fabregasa...
Dio Arsenala

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 30 maj 2011, 23:09

Arnelinho je napisao/la: Nogometna formacija je produkt razvoja fudbala, zar ne?
Eh, jarane , prva tako ofanzivna formacija je bila razvijena u Engleskoj, od strane Arsenalova trenera Herberta Champmana, u obliku 3-4-3 ;)
Daljnjim razradama i zahtjevima modrednog (sve modernijeg) fudbala ona je dovedena do ovog što gledamo danas u Barci i Arsenalu. Tako da su sve danas postojeće formacije ,koje se pozivaju na totalni fudbal, samo varijacije 3-4-3 ili 3-2-5 formacije, tj Herbertovog WM sistema.

A klub koji je prije AW osvojio 10 trofeja EPL nazivati upgrade timom je smiješno. :roll:
I neka velikana još u čizmama, trebat će oni Arsenalu, nema se više kome u Engleskoj petarde uvaljivati. 8-)
Taj tvoj doktor filozofije je i dalje intelektualno niža vrsta u odnosu na AW, jer ovaj doktor je doktor fudbala, magistar ekonomije i injžinerstva, koji je učestvovao u raznim projektima , te poliglota, za razliku od Silvia koji zna samo talijanski. :mrgreen:
Klub koji ima koliko evropskih trofeja? Koji prestiz u Evropi?
Svakako da su i ACM i Inter i Juve 1 upgrade u odnosu na Arsenal u kvalitativnom pogledu. Igracki CV je sigurno bogatiji onima koji su igrali za italijanske divove, nego za Arsenal. Arsenal je poznat po tome da u njemu igraju samo top igraci. Zato je taj klub dao ukupno 0 Ballon dOr pobednika, za razliku od italijanskih klubova koji su djuture dali 14 igraca sa 18 titula BdO. O, yeah. Bese to je ta dominacija :?: :lol:
A doctor iuriis prudentiae je veci od bilo kog magistra. Za imetak da ne govorim.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 30 maj 2011, 23:14

Prestiz u Evropi :lol: :lol: :lol:

Imetak vlasnika :lol: :lol: :lol:

Asovi iz Serije A :lol: :lol: :lol:
Dio Arsenala

tony-mortale
Lokacija: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena
Kontakt:

Post Postao/la tony-mortale » 30 maj 2011, 23:15

neće u milan al taj fabregas očito želi u veliki klub da pređe, barsa je prva opcija, ali zašto ne i real, manutd, bajern, inter pa i taj jadni milan, bilo ko, jer cesc očito ne želi više igrati za klub zvani "sljedeća sezona je naša", klub koji redovno prodaje svoje najveće zvijezde a dovodi neke anonimce iz francuske lige i tako iz godine u godinu, klub u kojem taj isti cesc iga godinama a da nije miki mus kup osvojio, jbg morate razumjeti koliko je taj dečko isfrustriran i ne želi više igrati u ekipi u kojoj igra neki šešni koščeli i sl nogometni analfabeti ;)
ja mu unaprijed želim sreću gdje god da ode, nek pokuša nešto napraviti od svoje karijere dok mu nije još prekasno
Pato: Siamo una squadra fatta non di compagni, ma di fratelli.

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.