FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

xaviesta
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la xaviesta » 07 avg 2021, 11:44

Rooney88 je napisao/la:
07 avg 2021, 08:11
Prebrzo se on dogovorio sa PSGom za nekog ko je prije 2 dana vjerovao da ostaje u Barci.
Ma ne vjerujem da su pregovori toliko napredovali koliko novinari pišu. Ujutro nakon sto se saznalo da ide već pišu koliko će zarađivati u PSGu
Don't hate what you don't understand.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 07 avg 2021, 12:31

Messi hasn't agreed a deal with any club so far. The player is at his home, devastated. [cadena ser]
Na kraju će objaviti kraj karijere.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 07 avg 2021, 12:39

Došlo je vrijeme da se svi koji misle dobro ovom klubu malo smire i saberu. Priznajem da ne može biti veći šok od ovoga, ali glup je svako ko kaže da je ovako nešto neočekivano. S jedne strane, Messi je osvajanjem Cope jednostavno zaokružio svoju karijeru i dokazao da je i po trofejima najveći ikad - ako to kome dotad nije bilo jasno. Nema tog scenarija u kojem bi svako normalan pobio sve njegove uspjehe i sve ono što je dao Barceloni. S druge strane, katastrofalna finansijska situacija u koju je klub doveden lošim poslovanjem od 2013. na ovamo se nije mogla ublažiti nikakvim spektakularnim prodajama - jer bi to imalo svakako teške posljedice po navijače i one koji vole klub. Jednostavno, moralo se ovako desiti i tačka.
Mnogima od tog silnog šoka promiče najbitnija poruka koju je poslao Laporta - a to je da je opstanak i razvoj Kluba prioritet br.1 i da NIKO nije veći od Barselone. Ne znam šta tu nije jasno. Ne osvrćući se na zlobne komentare navijača rivalskih klubova koji u pauzama za paštetu na baušteli stignu štagod i napisat na ovom pdf-u, meni se čini da ipak sve dolazi u očekivanom okruženju. Negativna stvar u bliskoj budućnosti je naravno loš trener i loša finansijska situacija - ali, isto tako bitno a pozitivno jeste da ipak imaš hrpu igrača koji su puno toga ostali dužni klubu i imaš alibi da ih iscrpiš do balčaka + ipak imaš respektabilan omladinski pogon koji postepeno možeš uvlačiti u prvi tim i stvarati jezgro za budućnost. Situacija sa koronom je uradila svoje, a ja ne sumnjam da će toliko puta prozvani Katalonci SIGURNO odmah doletiti na stadion da pruže podršku svome klubu.
Što se tiče alibija koji je iskoristio Laporta - ne zaboravimo da je on advokat i pravnik, što znači najgora sorta - spreman je na sve ali bukvalno sve da bi oprao sebe i svoju ideju. Na stranu ta činjenica, on je ipak dokazani Cule i vjerujem u svaki njegov postupak, kakav god bio. Vjerujem da se davno prije već znalo da će LaLiga eksperimentisati sa salary cap-om - i jednostavno ZNAM da Laporta to koristi kao alibi za svoju gu.zicu, ali mu ne zamjerim. Problem će biti puno veći iduće ili za par godina kad ta ideja propadne, pa kad se razvezu priče da je to namjerno urađeno da se Barsa resetuje i da nema nikakve prednosti naspram OGiM, a to je vrlo moguće. Prvi sam za ideju salary-capa, ali u čitavoj Evropi - jedino tako se sve i može resetovati. Na kraju krajeva, miješanjem neiskusnih balavaca koji vole Messija više od Boga a kamoli Barselone sa starim PTSP-ovcima koji će poginuti ali od svojih suludih ideja neće odstupiti, pa će čak i sa zakletim neprijateljima okretat jagnjad i dr.kat kur.čeve jedni drugima, među navijačima Barselone (barem ovde) je došlo do svojevrsne vrtoglavice i dezorijentacije, a to je nedopustivo. Moramo zbiti redove i usaglasiti sa sobom šta je najvažnije za Klub. Da, gubimo Najvećeg i izgubili smo ga - ali to je već sad prošlost i mora se ići dalje. Za 8 dana počinje nova sezona i svaki bod je bitan, jer - sve je na nuli.
Džeri Drejk

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 07 avg 2021, 12:46

Nek odmori do januara.
"We need to suffer. And we need to fight."

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 07 avg 2021, 12:50

salkan je napisao/la:
07 avg 2021, 12:39
Došlo je vrijeme da se svi koji misle dobro ovom klubu malo smire i saberu. Priznajem da ne može biti veći šok od ovoga, ali glup je svako ko kaže da je ovako nešto neočekivano. S jedne strane, Messi je osvajanjem Cope jednostavno zaokružio svoju karijeru i dokazao da je i po trofejima najveći ikad - ako to kome dotad nije bilo jasno. Nema tog scenarija u kojem bi svako normalan pobio sve njegove uspjehe i sve ono što je dao Barceloni. S druge strane, katastrofalna finansijska situacija u koju je klub doveden lošim poslovanjem od 2013. na ovamo se nije mogla ublažiti nikakvim spektakularnim prodajama - jer bi to imalo svakako teške posljedice po navijače i one koji vole klub. Jednostavno, moralo se ovako desiti i tačka.
Mnogima od tog silnog šoka promiče najbitnija poruka koju je poslao Laporta - a to je da je opstanak i razvoj Kluba prioritet br.1 i da NIKO nije veći od Barselone. Ne znam šta tu nije jasno. Ne osvrćući se na zlobne komentare navijača rivalskih klubova koji u pauzama za paštetu na baušteli stignu štagod i napisat na ovom pdf-u, meni se čini da ipak sve dolazi u očekivanom okruženju. Negativna stvar u bliskoj budućnosti je naravno loš trener i loša finansijska situacija - ali, isto tako bitno a pozitivno jeste da ipak imaš hrpu igrača koji su puno toga ostali dužni klubu i imaš alibi da ih iscrpiš do balčaka + ipak imaš respektabilan omladinski pogon koji postepeno možeš uvlačiti u prvi tim i stvarati jezgro za budućnost. Situacija sa koronom je uradila svoje, a ja ne sumnjam da će toliko puta prozvani Katalonci SIGURNO odmah doletiti na stadion da pruže podršku svome klubu.
Što se tiče alibija koji je iskoristio Laporta - ne zaboravimo da je on advokat i pravnik, što znači najgora sorta - spreman je na sve ali bukvalno sve da bi oprao sebe i svoju ideju. Na stranu ta činjenica, on je ipak dokazani Cule i vjerujem u svaki njegov postupak, kakav god bio. Vjerujem da se davno prije već znalo da će LaLiga eksperimentisati sa salary cap-om - i jednostavno ZNAM da Laporta to koristi kao alibi za svoju gu.zicu, ali mu ne zamjerim. Problem će biti puno veći iduće ili za par godina kad ta ideja propadne, pa kad se razvezu priče da je to namjerno urađeno da se Barsa resetuje i da nema nikakve prednosti naspram OGiM, a to je vrlo moguće. Prvi sam za ideju salary-capa, ali u čitavoj Evropi - jedino tako se sve i može resetovati. Na kraju krajeva, miješanjem neiskusnih balavaca koji vole Messija više od Boga a kamoli Barselone sa starim PTSP-ovcima koji će poginuti ali od svojih suludih ideja neće odstupiti, pa će čak i sa zakletim neprijateljima okretat jagnjad i dr.kat kur.čeve jedni drugima, među navijačima Barselone (barem ovde) je došlo do svojevrsne vrtoglavice i dezorijentacije, a to je nedopustivo. Moramo zbiti redove i usaglasiti sa sobom šta je najvažnije za Klub. Da, gubimo Najvećeg i izgubili smo ga - ali to je već sad prošlost i mora se ići dalje. Za 8 dana počinje nova sezona i svaki bod je bitan, jer - sve je na nuli.
:rol: :tokralju:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 07 avg 2021, 12:59

Evo mafija se okupila u Barceloni. Udruzuju se s prevarantima perezom i agneliem na sta je ovaj klub spao. Ono mes que un club nek slobodno skinu s tribina

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 07 avg 2021, 13:02

BoixosNois1899 je napisao/la:
07 avg 2021, 12:31
Messi hasn't agreed a deal with any club so far. The player is at his home, devastated. [cadena ser]
Na kraju će objaviti kraj karijere.

slika
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 07 avg 2021, 13:33

Hvala za sve najveći, sretno bilo gdje god da odeš.
Rebuild može da počne.
Jedine 2 stvari koje mi smetaju su: Prvo, volio sam da je otišao prošle godine kada smo mogli uzeti pare u periodu kada su nam pare prijeko potrebne i druga je ta što smatram da u ovoj historijskoj prekretnici za klub na klupi imamo trenera koji nije dorastao zadatku.
Valjda će na dobro ljudi moji, predstoji nam zanimljiv period u svakom slučaju.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 avg 2021, 13:40

Evo Pjanke izgleda ode Juve preuzima platu.
Da hoce ko Coutinha uzeti.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 07 avg 2021, 13:44

Zar se taj čovjek više bavi fudbalom uopće?

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 07 avg 2021, 13:50

Meni sve ovo izgledao kao neki fino skontan plan da mesi ode a ne ispadne pakshu, da laporta ima alibi s ovim ogranicenjem u vezi plata itd.

Da su i mesi i laporta tako bili posveceni njegovom ostanku, ne znam u cemu bi bio problem da potpise novi ugovor za neku mizeriju, lupam milion po sezoni, ne vidim da bi to bilo protiv pravila ako ce i neki novi igraci moci biti registrovani, onda se rijesiti par igraca i vec sledece sezone kad se steknu uslovi mesiju dati ogromnu neku platu i iskompezovati sve

Cisto summnjam da se nije nista moglo napraviti po nekim sistemima kompenzacije da je ljubav obostrana bila

Meni je naravno drago sto mesi odlazi i ja, sam za to bio i prije dvije tri godine, al ajd, sve ima svoj pocetak i kraj, tako i veza barce i mesija, dao puno klubu, dao klub puno njemu, kad se vidjelo da vise nije to taj igrac, da je vise teret nego prednost, tad je i bilo vrijeme za razlaz, interes kluba je iznad svega, pogotovo iznad jednog igraca pa bio to i sam messi

Smijesno je prebacivati krivicu samo na upravu, krivi su i oni i sam messi, mogo je on jednostavno stisnuti jos koju godinu, drzati fizicku spremu, talenat ima bozanski i mogo je ovih par godina biti puno bolji, ne onako dobar kao u svom prajmu, ali ipak puno bolji nego sto je bio. No medjutim, on je odabrao to sto je odabrao, vrlo mlad je eksplodirao pa je tako i sagorio malo prije tridesete i sad kad odlazi nije to neki gubitak realno da realnije ne moze biti
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 07 avg 2021, 14:20

"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 07 avg 2021, 14:33

Riqui uzeo broj 6, Depay 9, Ansu promijenio i uzeo 17, Emerson 22, Agüero 19. Desetku neće nositi niko, Garcia još nije zadužio broj, pretpostavljam da će ganjati 12 koji trenutno Danac nosi.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

jasonstatham
Kontakt:

Post Postao/la jasonstatham » 07 avg 2021, 15:00

MoodyHank je napisao/la:
07 avg 2021, 14:33
Riqui uzeo broj 6, Depay 9, Ansu promijenio i uzeo 17, Emerson 22, Agüero 19. Desetku neće nositi niko, Garcia još nije zadužio broj, pretpostavljam da će ganjati 12 koji trenutno Danac nosi.
Biće tu još promjena, oslobodiće se osmica i taj broj što Braith ima. Mingueza, Garcia i Pedri nisu uzeli broj. Vjerujem da će i mnogi otići sada kako Messija nema, prvenstveno se nadam ovim francuskim prevarama.

Nek mali Fati uzme 10, to je samo broj, nije stao svijet.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.

parangal
Kontakt:

Post Postao/la parangal » 07 avg 2021, 15:12

Romariooo je napisao/la:
07 avg 2021, 13:50
Cisto summnjam da se nije nista moglo napraviti po nekim sistemima kompenzacije da je ljubav obostrana bila
Na primer koji sistem kompenzacije? On da igra džabe a Laporta da ga časti nekom svojom quravom? :rol:

Drug moj, ne budi glup.....za to je ovde već zadužen @xaviesta :mrgreen:

PS. Popi jedno pivo i za mene ;)

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 07 avg 2021, 15:15

jasonstatham je napisao/la:
07 avg 2021, 15:00
MoodyHank je napisao/la:
07 avg 2021, 14:33
Biće tu još promjena, oslobodiće se osmica i taj broj što Braith ima. Mingueza, Garcia i Pedri nisu uzeli broj. Vjerujem da će i mnogi otići sada kako Messija nema, prvenstveno se nadam ovim francuskim prevarama.

Nek mali Fati uzme 10, to je samo broj, nije stao svijet.
Pedri ce dobiti osmicu 100%. Slazem se za Fatija i desetku ali sumnjam da ce taj broj neko nositi duzi period. Mozda za koju godinu Ansu naslijedi taj broj ako se bude razvijao kako svi se nadamo da hoce.

Ilaix je zvanicno na prodaju. Klub je prekinui sve pregovore sa njegovim ljudima. E goni se u pm.
@igrajlopte 🐦

Nirton
Kontakt:

Post Postao/la Nirton » 07 avg 2021, 15:16

Come to Fenerbahçe
24. oktobar 1946 - ostalo je historija. Ostalo je emocija, otrov i lijek, porodica, život, strast

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 07 avg 2021, 15:27

**** majku bas sam volio Barcu. Kako ti splahne ljubav zbog nekih poteza i ideja i ljudi strasno

Pensioner26
Kontakt:

Post Postao/la Pensioner26 » 07 avg 2021, 15:34

ANamelessGhoul je napisao/la:
07 avg 2021, 15:27
**** majku bas sam volio Barcu. Kako ti splahne ljubav zbog nekih poteza i ideja i ljudi strasno
Ili bolje rečeno, kako si volio Messija :mrgreen:

ANamelessGhoul
Kontakt:

Post Postao/la ANamelessGhoul » 07 avg 2021, 15:41

Pensioner26 je napisao/la:
07 avg 2021, 15:34
ANamelessGhoul je napisao/la:
07 avg 2021, 15:27
Ili bolje rečeno, kako si volio Messija :mrgreen:
Nije prijatelju. Imam dresove jos iz vakta Kluiverta i Rivalda :D Nego sve ono sto je Barcu cinilo posebnom je nestalo. Ovaj **** od tzv. superlige, rasipanje, ubleharenje, kriminalci na celu kluba itd.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.