Radio sam u zoi-u 8 godina pa sam malo više upućen u tu problematiku.Robne rezeerve idu ispod piste tj.iznad gornje plohe a kanton je platio samo prvu fazu renoviranja tj.da donji skladišni dio ne prokišnjava 2,5 miliona KM i treba još 2 miliona da bi se gornja pista sredila sa dva terena za mali fudbal i dva teniska terena.Još jedan problem sa tom lokacijom je što to spada u olimpijska borilišta i ona se po zakonu ne smije privatizovati .Tu se pored zoi-aAerodromsko je napisao/la:''Ne pravi se stadion već prostorije za robne rezerve. Kanton će tako pogureti ZOI 84 da dođu na zelenu granu. Već su dobili prvu tranšu, prema tome, ništa od stadiona. Adaptiraće se stadion Asim Ferhatović Hase.''
Eh sta je sada tacno..
pita i olimpijski komitet kao i kanton sarajevo kao vlasnik firme Zoi.Još jedan problem sa tom lokacijom je što po mom mišljenju nema prostora za stadion jer sa sjeverne strane tog "stadiona" ne bih bilo moguče napraviti ulaze jer bi se praktično ulazilo iz dvorane a mislim da i pista nema širine za stadion.