Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Chat
Zaposleni u drzavnim firmama koje su poslovale skoro 85 posto samo u unutrasnjem platnom prometu i bile nesposobne za izazove otvorenog trzista.
Nije samo privatizacija unistila proizvodnju,treba priznati i da je otvaranje trzista za okeane robe iz uvoza pomelo svakog ko nije imao brand ii sposobnost za nosi se sa konkurencijom.
Nisu svi bili Podravka,Klas ili Gorenje.
Nije samo privatizacija unistila proizvodnju,treba priznati i da je otvaranje trzista za okeane robe iz uvoza pomelo svakog ko nije imao brand ii sposobnost za nosi se sa konkurencijom.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano
Ja tebe pitam za dokaz. Ti kažeš da je jedan dolar iz recimo 1980 godine vrijedio kao današnjih 7,5 dolara, u što mi je poprilično teško povjerovati. Samo mi pojasni to što pričaš.DukeOfWellington je napisao/la:Dokaz za to je ti vrlo blizu ako ga želiš razumjeti. Ali lakše je vjerovati u bajke nego u stručne analize koje porede odgovarajuće parametre iz tog doba i danas da bi došli do takvog zaključka.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
madridist je napisao/la:Zaposleni u drzavnim firmama koje su poslovale skoro 85 posto samo u unutrasnjem platnom prometu i bile nesposobne za izazove otvorenog trzista.
Nisu navikli na takvo okruzenje i uslove poslovanja. Odlicno primeceno, nisam ni razmisljao u ovom smeru.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....
Naše firme su radile po zemljama nesvrstanim, a izvozili su samo Vegetu i Elan skije
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
ti si ekonomista zar ne? možda inflacija... mada sumnjam da je baš toliko koliko duke kaže, ta razlika možda vrijedi za period 1960 a ne1985.Virtu4l je napisao/la:A dokaz za to je?DukeOfWellington je napisao/la:Tadašnjih 20 milijardi = današnjih 150 milijardi.
kažem ti to bolje znaš
Zadnja izmjena: DANTES, dana/u 24 apr 2015, 20:52, ukupno mijenjano 1 put.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- HeavensWonder
- Kontakt:
Ne bih da započinjem novu raspravu, ali SELAM ! Ima li ko šta protiv 
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
33 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Ja bih sad mogao ući u zamku postavljanja na desetine analiza koje potkrijepljuju ovu tvrdnju, ali neću, vrlo lako je izguglati takve analize kako od strane domaćih tako i od strane internacionalnih stručnjaka na tu temi. Ne bilo ti mrsko da to uradiš. Inače, procjene idu od 150 do 180 miliona, a ja sam uzeo najnižu kako ne bih pumpao priču iako je moj stav puno bliži većoj cifri.Virtu4l je napisao/la: Ja tebe pitam za dokaz. Ti kažeš da je jedan dolar iz recimo 1980 godine vrijedio kao današnjih 7,5 dolara, u što mi je poprilično teško povjerovati. Samo mi pojasni to što pričaš.
Radi se o tome da sebi postavljaš pitanje šta si mogao uzeti za 1 dolar tada a šta danas, i što je još važnije kakve si usluge mogao da dobiješ za 1 dolar tada, a kakve možeš danas. Naravno, kad govorimo o dugovima država onda reference nisu čips, dvojni C i šišanje nego naravno sasvim druge stvari. Ali o tome ima tako puno na netu da ako te to zanima barem malo možeš naći bez ikakvih problema.
Nisam ekonomista. Taj period iz 1960 je ok, ali nismo se sav iznos zadužili tada, treba izvući neki prosjek.DANTES je napisao/la:ti si ekonomista zar ne? možda inflacija... mada sumnjam da je baš toliko koliko duke kaže, ta razlika možda vrijedi za period 1960 a ne1985.
kažem ti to bolje znaš
Evo, uzećemo Američki 'Department of labor' kao relevantnu instituciju i njihov 'inflation calculator',
http://data.bls.gov/cgi-bin/cpicalc.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Čini mi se da je Vojvoda malo pretjerao.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
In 2014, the relative value of $1.00 from 1980 ranges from $2.44 to $6.08.
A simple Purchasing Power Calculator would say the relative value is $2.87. This answer is obtained by multiplying $1 by the percentage increase in the CPI from 1980 to 2014.
A simple Purchasing Power Calculator would say the relative value is $2.87. This answer is obtained by multiplying $1 by the percentage increase in the CPI from 1980 to 2014.
Nullius in verba
ma kako bolan nisi pa ja te pitao za savjete online finansija... lelele meneVirtu4l je napisao/la:Nisam ekonomista. Taj period iz 1960 je ok, ali nismo se sav iznos zadužili tada, treba izvući neki prosjek.DANTES je napisao/la:ti si ekonomista zar ne? možda inflacija... mada sumnjam da je baš toliko koliko duke kaže, ta razlika možda vrijedi za period 1960 a ne1985.
kažem ti to bolje znaš
Evo, uzećemo Američki 'Department of labor' kao relevantnu instituciju i njihov 'inflation calculator',
http://data.bls.gov/cgi-bin/cpicalc.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Čini mi se da je Vojvoda malo pretjerao.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
- DukeOfWellington
- Kontakt:
To je kupovna moć, a ja baš napisah da to nije relevantno u ovoj situaciji. Država je bila zadužena preko svake mjere i da nije bilo rata taj dug bi bio pokrivan novim zaduženjima koja bi naravno dostigla razmjere o kojim ja govorim. To se i danas radi samo u znatno manjim razmjerama. Nije bilo nikakvog plana za vraćanje duga i inflacija i kamate bi taj dug napravile takvim kakvim se i procjenjuje. Biti dužan 20 milijardi tada zaista je isto kao biti dužan najmanje 150 milijardi danas.
A koliki je bio BDP u svemu tome 
Grijesiti je ljudski,ali ako vam se gumica istrosi prije olovke,malo ste pretjerali!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
VOLIM TE ČELIK!!!!!
I sve to se mirno desava i dan danas na nase oci dok mi sjedimo, sutimo i boli nas qrc ali ako bude gej parade svi cemo skociti na noge i yebat im sve po spisku.
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
E ne znam to.Greivis je napisao/la:Kakvo ce vrijeme biti u Filadelfiji sutra?Unofficialpage je napisao/la: Vikend pretsežno oblačno uz sunčane intervale uz mogućnost pojave kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska najviše u nedjelju.
Eh kad bi postajala želja, volja i htijenje kako bi ova država u kratkom vremenskom periodu stala na noge. Imamo toliko toga da iskoristimo ali nećemo ili ne znamo.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Samo nek' ne pucaRooney88 je napisao/la:I sve to se mirno desava i dan danas na nase oci dok mi sjedimo, sutimo i boli nas qrc ali ako bude gej parade svi cemo skociti na noge i yebat im sve po spisku.
FORZA MARŠAL !!!
- HeavensWonder
- Kontakt:
Umjereno do pretežno oblačno, sa periodima analiza BDPa iz perioda kad su bili Britanska kolonija.Greivis je napisao/la:Kakvo ce vrijeme biti u Filadelfiji sutra?Unofficialpage je napisao/la: Vikend pretsežno oblačno uz sunčane intervale uz mogućnost pojave kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska najviše u nedjelju.
VINCERE NON È IMPORTANTE È L’UNICA COSA CHE CONTA - Giampiero Boniperti
bio je prije status na tarzajinom fbRooney88 je napisao/la:I sve to se mirno desava i dan danas na nase oci dok mi sjedimo, sutimo i boli nas qrc ali ako bude gej parade svi cemo skociti na noge i yebat im sve po spisku.
smanjene penzije ulice prazne
smanjene plate prazne ulice
povećanje cijena struje, mlijeka i hljeba, prazne ulice
gej parada, svi na ulice da im bijemo gujice...
logika balkana...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Bojim se da nije isto, no i da jeste, dvije stvari zanemaruješ:DukeOfWellington je napisao/la:To je kupovna moć, a ja baš napisah da to nije relevantno u ovoj situaciji. Država je bila zadužena preko svake mjere i da nije bilo rata taj dug bi bio pokrivan novim zaduženjima koja bi naravno dostigla razmjere o kojim ja govorim. To se i danas radi samo u znatno manjim razmjerama. Nije bilo nikakvog plana za vraćanje duga i inflacija i kamate bi taj dug napravile takvim kakvim se i procjenjuje. Biti dužan 20 milijardi tada zaista je isto kao biti dužan najmanje 150 milijardi danas.
sposobnost/potencijal/mogućnost tadašnje i današnje države da taj dug vrati kad-tad ili kako-tako,
te, namjenu dobijenih kreditnih sredstava. Nema tužnije činjenice po jednu državu od one da kredit MMFa koristi da isplati plate državnom sektoru, te podmiri socijalna davanja.
Ne znamo? To nikada nece proci, bar kod mene ne. Ne postoji drzava na svijetu koju vode glupi ljudi, to jednostavno nigdje nije slucaj. Tako da...Unofficialpage je napisao/la:Greivis je napisao/la:Imamo toliko toga da iskoristimo ali nećemo ili ne znamo.Unofficialpage je napisao/la: Vikend pretsežno oblačno uz sunčane intervale uz mogućnost pojave kratkotrajne kiše ili lokalnog pljuska najviše u nedjelju.
@DANTES
To je to. Zasto smo toliko naivni da nas najvise interesuju stvari koje se najlakse mogu iskoristiti kao demagogija za masu? Bez konkurencije meni licno najmrza osobina prosjecnog balkanca.
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Neće ni kod mene, znam šta mogu i koliko mogu i to maksimalno koristim. Koliko obradive površine imamo, veliki biznis otvorit, među rijetkima smo koji možemo piti vodu sa česme. Ima li smo OI '84 što znaći sve smo imali što je zato potrebno i sve smo uspjeli uništit. Razumjem bio je rat i da je nešto uništeno ali zar se to ne može popravit, obnovit i imaš prihode.Rooney88 je napisao/la: Ne znamo? To nikada nece proci, bar kod mene ne. Ne postoji drzava na svijetu koju vode glupi ljudi, to jednostavno nigdje nije slucaj. Tako da...
@DANTES
To je to. Zasto smo toliko naivni da nas najvise interesuju stvari koje se najlakse mogu iskoristiti kao demagogija za masu? Bez konkurencije meni licno najmrza osobina prosjecnog balkanca.
Prošle godine protesti i u gradu od skoro pola miliona ljudi izađe 2 hiljade ljudi. I šta tu očekivat, i ovi što su izašli glavna parola smjeni vladu. I šta kad smjeniš? Šta si dobio? Ko ti garantuje da će taj novi radit kako treba? Nije poenta smjenit ih već natjerat da rade.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.