FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Ako nece tv, bice radio prenos...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- ficobahtic
- Kontakt:
Pa bili ne bili, oni sto dodju posle njih samo nastavljaju vracati ratu po ratu. Plus uzmimo da ce na toj tribini biti i neki trzni centar ili drugi poslovni prostori koji ce kirijama sami pokrivati jedan dio mjesecne rate. Po meni je ovo izvodljivo. Zasto bi davali bilo kome nesto kad je to nase, bilo ko da ti napravi stadion bit cemo njegovi robovi narednih 20 - 50 godina, zasto bi to radili? Ovako sve ostaje nama pa i taj pomocni ako zagusti imamo uvijek kao asa u rukavu!terabajt je napisao/la:kakav kredit ja nisam za to. Ako se digne sta to ce biti milioni i rok vracanja deset i vise godina a ko nam garantuje da ce ova uprava i ovi ljudi biti kasnije. Jos uzmi ogromne kamate jos zatezne ako se ne bude vracalo kredit ni pod razno. Ovako kako guramo je odlicno za sada. Po meni je jedini ispravan nacin da se da pomocni teren za stadion da nam neko napravi ili tako nesto kompezacija.
Chuck Norris je jednom dos'o, dva put' da gleda Želju!
ja ne bi dala ni jedanBaja_Zvjerka je napisao/la:Ako nece tv, bice radio prenos...

Željeznicar za život cijeli !
Bice prijenos.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!
Npr. zemljiste gdje je pomocni vredi izuzetno mnogo i to zemljiste damo a oni nama zauzvrat naprave min 2 tribine cija je cijena koliko kosta zemljiste i stadion bude nas 1/1.ficobahtic je napisao/la:Pa bili ne bili, oni sto dodju posle njih samo nastavljaju vracati ratu po ratu. Plus uzmimo da ce na toj tribini biti i neki trzni centar ili drugi poslovni prostori koji ce kirijama sami pokrivati jedan dio mjesecne rate. Po meni je ovo izvodljivo. Zasto bi davali bilo kome nesto kad je to nase, bilo ko da ti napravi stadion bit cemo njegovi robovi narednih 20 - 50 godina, zasto bi to radili? Ovako sve ostaje nama pa i taj pomocni ako zagusti imamo uvijek kao asa u rukavu!terabajt je napisao/la:kakav kredit ja nisam za to. Ako se digne sta to ce biti milioni i rok vracanja deset i vise godina a ko nam garantuje da ce ova uprava i ovi ljudi biti kasnije. Jos uzmi ogromne kamate jos zatezne ako se ne bude vracalo kredit ni pod razno. Ovako kako guramo je odlicno za sada. Po meni je jedini ispravan nacin da se da pomocni teren za stadion da nam neko napravi ili tako nesto kompezacija.
Promijeni sliku treba da bude broj 8 a ne 7 titulaZZtop10 je napisao/la:Bice prijenos.

I to na BHT-uZZtop10 je napisao/la:Bice prijenos.
- ficobahtic
- Kontakt:
Utopija! Najlakse je reci nemamo nista i kao i do sada cekati da nam nesto padne samo sa neba, e pa nacekat cemo se! Kako ne vidis da je doslo do zasicenja, posjeta opada iz godine u godinu zato sto ljudi imaju osjecaj da se unutar struktura kluba nista ne poduzima vezano za bilo sta!? Jedini je Amar taj u kojeg se raja kune i kojem vjeruje a ostalo skoro pa 0 bodova. Ne mozes me ubijediti ni ti ni bilo ko drugi da se pocne sa izgradnjom tribine da se ne bi animirala Armija navijaca koju zasigurno imamo pa neke akcije pa donacije pa ovo pa ono. Za kredit se uvijek moze naci neki model i naravno treba nesto zapoceti pa ako treba i riskirati jer najlakse je unaprijed reci e ne moze jbg!Baja_Zvjerka je napisao/la:Evo ovaj pise sto je tekma u 17, a zna se da su zadnja kola u istom terminu... Ovaj pise da dignemo kredit, a nemamo para za plate uposlenicima, nemamo da vratimo Hadzicu 35.000 KM, nemamo ČIST RAČUN (bez dugova prema drzavi) da bi mogli dici kredit, ovaj pise da se ugrade kamere i kaznjavaju navijaci, pa da se nadje rupa u zakonu, kojeg nema... Ne mozes kazniti covjeka na cesti kad PR'NE jer nema zakona koji kaznjava naprdjivanje na cesti... Isto tako nema ni zakona koji ce kazniti zestoko sranje po forumu, a ja bih volio da ima neka rupa u zakonu pa da se kazne po 1000 KM svi koji se stalno nesto zale i kukaju... [b]Stadion ce doci na svoje, navijaci ce doci na svoje, prvo da postanemo neko i nesto u ovoj ligi, da se prosetamo kroz nju kao i Dinamo ili Maribor, da dovodimo sve najbolje BH igrace, da se svi jagme za nas, a mi samo da biramo, da se napravi kamp, da steknemo renome u Evropi, da budemo nosioci u Evropi pa da namaknemo par miliona od ucesca, sponzorstva, tv prava, prodaje igraca i sl. pa cemo onda praviti stadion...[/b] SABURA MALO, a u subotu svi na utakmicu ! Ko ne moze, eto mu prenos i nek navija, nece ga niko istuci ako ne moze doci...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Ja nisam rekao da ne moze, sad ti rekoh kako moze, a ti opet najlakse je reci unaprijed da ne moze... Moze, ali treba uzeti u obzir sve faktore a ne onako bubnuti na prvu... Odrediti prioritete, uraditi strategiju, sve to treba dovesti ljude i platiti ih, nije to proces za djecu na forumu... Drugo, nemoj o ljubavi navijaca, vidilo se kod ciscenja snijega, kod onih 5KM u fan shopu, kod godisnjih karata, "malih" utakmica sa 2000 gledalaca i sl.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
- ficobahtic
- Kontakt:
Ok slazem se ako je tako, zasto da ne. Svakako od njega i nemamo "neke koristi" osim sto moze neko slomiti nogu na treningu i slicno. Misljenja sam da ce sljedece sezone posjeta opet padati, pogotovo ako nas natrpaju u europi. Zato je potrebno prebaciti na navijace neki vid moralne odgovornosti i da ne bude aspekt samo na rezultatima jer oni vise ne pomazu da se napuni Grbavica. ta tribina bar jedna bi privukla i one koji ne dolaze a nekad su dolazili jer bi imali sav komfor koji zele a bili bi i zasticeni gledajuci sa sigurnsnog aspekta. Dolazili bi i ljudi s djecom, starije osobe itd...terabajt je napisao/la:Npr. zemljiste gdje je pomocni vredi izuzetno mnogo i to zemljiste damo a oni nama zauzvrat naprave min 2 tribine cija je cijena koliko kosta zemljiste i stadion bude nas 1/1.ficobahtic je napisao/la:Pa bili ne bili, oni sto dodju posle njih samo nastavljaju vracati ratu po ratu. Plus uzmimo da ce na toj tribini biti i neki trzni centar ili drugi poslovni prostori koji ce kirijama sami pokrivati jedan dio mjesecne rate. Po meni je ovo izvodljivo. Zasto bi davali bilo kome nesto kad je to nase, bilo ko da ti napravi stadion bit cemo njegovi robovi narednih 20 - 50 godina, zasto bi to radili? Ovako sve ostaje nama pa i taj pomocni ako zagusti imamo uvijek kao asa u rukavu!terabajt je napisao/la:kakav kredit ja nisam za to. Ako se digne sta to ce biti milioni i rok vracanja deset i vise godina a ko nam garantuje da ce ova uprava i ovi ljudi biti kasnije. Jos uzmi ogromne kamate jos zatezne ako se ne bude vracalo kredit ni pod razno. Ovako kako guramo je odlicno za sada. Po meni je jedini ispravan nacin da se da pomocni teren za stadion da nam neko napravi ili tako nesto kompezacija.
- ficobahtic
- Kontakt:
Pricamo o idejama i mogucnostima, a ne o idejnom projektu istocne tribine. Ta ljubav navijača i jeste ono zbog cega govorim da se treba upustiti u rizik sa gradnjom. Reci mi sta ce to biti bolje ako se nastavi po starom, zasigurno nista!? Spominjes u istom postu dugove a onda pricas o setanju ligom i grupnim fazama, daj molim te!Baja_Zvjerka je napisao/la:Ja nisam rekao da ne moze, sad ti rekoh kako moze, a ti opet najlakse je reci unaprijed da ne moze... Moze, ali treba uzeti u obzir sve faktore a ne onako bubnuti na prvu... Odrediti prioritete, uraditi strategiju, sve to treba dovesti ljude i platiti ih, nije to proces za djecu na forumu... Drugo, nemoj o ljubavi navijaca, vidilo se kod ciscenja snijega, kod onih 5KM u fan shopu, kod godisnjih karata, "malih" utakmica sa 2000 gledalaca i sl.
likusa je napisao/la:ja ne bi dala ni jedanBaja_Zvjerka je napisao/la:Ako nece tv, bice radio prenos...
Razmisli da Zeljo ima navijaca koji ne mogu doci na tekmu ,sta je sa simpatizerima koji bi zelili da gledaju a ne mogu doci taj dan u dolinu cupova ili ljudi iz dijaspore ?
dala bi ti ,dala nego sta

MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Kajkut nas je koštao oko 65.000 KM ove sezone (plate, potpis ugovora, menadžer, stanarina, hranarina, bonusi).
Ako je ovo istina, onda nekad stvarno ne mogu da skontam Amara, ali bas.
Kajkut nas je koštao oko 65.000 KM ove sezone (plate, potpis ugovora, menadžer, stanarina, hranarina, bonusi).
Ako je ovo istina, onda nekad stvarno ne mogu da skontam Amara, ali bas.
Pošto smo za upotrebu pirotehničkih sredstava dobil kaznu od samo 9.500 KM (protiv Širokog 1.500 KM, protiv Sarajeva 8.000 KM), molim vjerne navijače da na proslavi titule protiv Leotara naprave takvu bakljadu da njihov omiljeni klub dobije kaznu barem 12.000 KM (naravno na stadion po mogučnošću ući, a ne platiti preskupu kartu od 5 KM). Ja vjerujem u vas i znam da vi to možete. Na ovaj način najbolje čemo pomoći upravi da izgradi novi stadion i da dovede adekvatna pojačanja o kojima vi tako redovito pišete.
NEKA NAJVJERNIJI NAVIJAČI U SUBOTU ZAPALE JUG i aBd doviđenja do novih kazni.
E to se zove ljubav prema klubu, a ne mi penzioneri sa "sjevera", koji redovito plačamo karte i nepravimo nikakvu štetu klubu. Time valjda i ne pokazujemo emocije prema Vašem Želji.
E to se zove ljubav prema klubu, a ne mi penzioneri sa "sjevera", koji redovito plačamo karte i nepravimo nikakvu štetu klubu. Time valjda i ne pokazujemo emocije prema Vašem Želji.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Gdje ćeš to reć'? To se ovdje ne smije ni pomislit' a kamo li reć'. Očekuj komentare tipa "ne kontaš", "ne miješaj se" i slično.Devotion je napisao/la:Pošto smo za upotrebu pirotehničkih sredstava dobil kaznu od samo 9.500 KM (protiv Širokog 1.500 KM, protiv Sarajeva 8.000 KM), molim vjerne navijače da na proslavi titule protiv Leotara naprave takvu bakljadu da njihov omiljeni klub dobije kaznu barem 12.000 KM (naravno na stadion po mogučnošću ući, a ne platiti preskupu kartu od 5 KM). Ja vjerujem u vas i znam da vi to možete. Na ovaj način najbolje čemo pomoći upravi da izgradi novi stadion i da dovede adekvatna pojačanja o kojima vi tako redovito pišete.
Ti prije svega treba da naucis da postujes ljude na forumu. Tvoje konstantno nazivanje djecom nekog koga ne poznajes je znak koliko si ti intelektualno jak. Ja ne bih da ulazim u to kome je koliko godina, ko se kako zove ili ko kako izgleda ali kad bi po tome gledali, mogao bi bar pola foruma nazvati djecom. Vjerovatno si i ti mladji od mene. Ali sta imam od toga? Trebam li to uzimati kao neki argument? Da to nije malo jadno?Baja_Zvjerka je napisao/la:Ja nisam rekao da ne moze, sad ti rekoh kako moze, a ti opet najlakse je reci unaprijed da ne moze... Moze, ali treba uzeti u obzir sve faktore a ne onako bubnuti na prvu... Odrediti prioritete, uraditi strategiju, sve to treba dovesti ljude i platiti ih, nije to proces za djecu na forumu... Drugo, nemoj o ljubavi navijaca, vidilo se kod ciscenja snijega, kod onih 5KM u fan shopu, kod godisnjih karata, "malih" utakmica sa 2000 gledalaca i sl.
Mi od kraja rata cekamo bolja vremena i prodje skoro 20 godina, Grbavica ista. Ma nije ni ista, nego nam se cak jedna tribina srusila, snijeg je srusio.
Tvoja logika je prvo praviti djecu pa onda graditi kucu ako bude uslova za to? Smijesno za nekog ko se lupa u prsa da je pametan i ostale clanove foruma naziva djecom.
Uslovan stadion bi povecao posjetu, plus bi se i sa strane moglo zaraditi. Reprezentacija, koncerti i tako to. Tako bi se jedan dio vratio a kad uzmes dugogodisnji kredit, inflacija vrlo cesto pojede kamate...
Cekati da nam neko napravi ili da mi budemo jaki pa da od prodaje igraca napravimo je mnogo veci rizik. Kako vrijeme odmice, mi u poredjenju sa Evropom postajemo kao Vrbanjusa. Ljudi idu a mi tapkamo u mjestu i cekamo da nam neko servira.
Ma ne da tapkamo u mjestu, nego smo sve gori i gori. Idemo unazad. Svake godine pricamo kako smo prije par godina imali bolji tim i bolje posjete. Ovo je, ako tebi nije jasno, lagano umiranje.
Da smo nekad davno ulozili 10-15 hiljada u video nadzor i izbacivali ove NAVIJACE (da ih tako nazovem) koji pale baklje i klubu nanose stetu, sada bi svake sezone bili bogatiji i plus bi vise ljudi sa djecom smjelo i htjelo doci.
Eto ti jedan primjer ulaganja koje se isplati. Zamisli samo imati finu istocnu ili zapadnu tribinu, bez incidenata i huliganstva od strane zaostalih navijaca?
Ne, ovo nisu projekti nego samo ideje.
- zeljo4life
- Kontakt:
Jednostavno celni ljudi kluba trebaju sjesti sa predstavnicima navijaca i dogovoriti se...i rijeseno.Ona bakljada na derbiju nije djelo pojedinca,i niko me ne moze ubjediti da klub nije znao za nju...znaci organizovana bakljada,ne moze se unjeti bubam 200 baklji ispod kaisa,ili kao nekada u onoj velikoj zastavi,one su se baklje unjete u kutijama...
Amare hvala ti...
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:
Pisem da su djeca ali mislim na to da su im razmisljanja na djecijem nivou, a ne da je neko dijete, sto me apsolutno ne zanima ako on ima intelektualno zrela razmisljanja...
Ne mozes ti provoditi zakon i silu po svojoj volji... Ako ne postoji u zakonu o sportu clan koji se odnosi na kaznjavanje navijaca sa bakljom, ne mozes ti ugraditi kameru i izbaciti navijaca sa bakljom... Ako zelis sprijeciti bakljadu, onda izvrsis detaljan pregled stadiona, platis zastitarskim agencijama da pregledaju navijace, napravis vise ulaza, unajmis vise ljudi (opet odakle pare), blokiras sekundarne ulaze kojih ima koliko hoces na stadionu i svaki kunto i panto mogu uci na isti, onda trazis da se donese zakon koji ce omoguciti kaznjavanje onih koje ti evidentiras tim kamerama... Jel to tako tesko shvatiti ?
Drugo, ne mozes dici kredit jer nisi kreditno sposoban, nemas uslova, koji tu dio nije jasan ? Vlastitih sredstava nemas, imas samo za plate igracima i strucnom stabu, osoblje vjerovatno nema plata, bivsim igracima se duguju pare, imas ligu za ku*ac gdje niko nece da dodje gledati Goska, Travnika, Slaviju, Radnika, Rudara, Zvijezdu, itd. itd. a izdaci za utakmicu su ogromni, i onda kazemo navijaci ce dati za tribinu, radit ce oni, itd. HOCE, al u KU*CU...
Dakle, moja logika, dovedi ono sto mozes, privuci nekom pricom onoga koga mozes, sto Amar radi izvrsno, sljedece godine smo nosioci koliko znam ? Daj mi ti izracunaj koliko bi mogla iznositi neka realna zarada u slucaju da se prodje to famozno 2. pretkolo Lige prvaka? Zivimo u kapitalistickom sistemu, zarada od reklama i tv prava je cudo... Sto to u trecem pretkolu ne bi dobili nekog bundesligasa ili spanca pa da nas sreca pogleda... U zemlji gdje nema sistemskih ulaganja ni u sta, ti ocekujes od Zelje da sam pokrene to pitanje... Zeljo ide pravim putem sto se toga tice, a to je od opstinskih, kantonalnih, federalnih nivoa, fudbalskog saveza i na kraju u najmanjoj mjeri od vlastitih sredstava... Ti mislis da nekome nije palo na pamet da napravi tribinu jednu, pa drugu, pa malo po malo eto nam Bilino Polje ? Ali kako kad para nema... Zato trazis pomoc od opstine, kantona i vec nabrojanih... Nasa opstina i nas kanton su najveci lopovi i imaju najvise talova jer se tu vrte najvece pare... Zato ovoliko cekamo i na neki normalan stadion... Gdje se to jos napravila tribina a da je nisu pravili uz pomoc opstine ???
Gdje ti vidis rizik u cekanju da ojacamo (a na dobrom smo putu), hoce li to nesto propasti na ovom stadionu koji je isti vec 20 godina ? Amar je tu kako treba tek 3 sezone, ako sacekamo jos 2 nista nam nece biti, ali ne treba ici grlom u jagode... Ako mozes izvuci pare od opstine i vec nabrojanih, to treba i pokusati, ali ne treba se zavaljivati svojim parama kojih zapravo i nemas...
Ne mozes ti provoditi zakon i silu po svojoj volji... Ako ne postoji u zakonu o sportu clan koji se odnosi na kaznjavanje navijaca sa bakljom, ne mozes ti ugraditi kameru i izbaciti navijaca sa bakljom... Ako zelis sprijeciti bakljadu, onda izvrsis detaljan pregled stadiona, platis zastitarskim agencijama da pregledaju navijace, napravis vise ulaza, unajmis vise ljudi (opet odakle pare), blokiras sekundarne ulaze kojih ima koliko hoces na stadionu i svaki kunto i panto mogu uci na isti, onda trazis da se donese zakon koji ce omoguciti kaznjavanje onih koje ti evidentiras tim kamerama... Jel to tako tesko shvatiti ?
Drugo, ne mozes dici kredit jer nisi kreditno sposoban, nemas uslova, koji tu dio nije jasan ? Vlastitih sredstava nemas, imas samo za plate igracima i strucnom stabu, osoblje vjerovatno nema plata, bivsim igracima se duguju pare, imas ligu za ku*ac gdje niko nece da dodje gledati Goska, Travnika, Slaviju, Radnika, Rudara, Zvijezdu, itd. itd. a izdaci za utakmicu su ogromni, i onda kazemo navijaci ce dati za tribinu, radit ce oni, itd. HOCE, al u KU*CU...
Dakle, moja logika, dovedi ono sto mozes, privuci nekom pricom onoga koga mozes, sto Amar radi izvrsno, sljedece godine smo nosioci koliko znam ? Daj mi ti izracunaj koliko bi mogla iznositi neka realna zarada u slucaju da se prodje to famozno 2. pretkolo Lige prvaka? Zivimo u kapitalistickom sistemu, zarada od reklama i tv prava je cudo... Sto to u trecem pretkolu ne bi dobili nekog bundesligasa ili spanca pa da nas sreca pogleda... U zemlji gdje nema sistemskih ulaganja ni u sta, ti ocekujes od Zelje da sam pokrene to pitanje... Zeljo ide pravim putem sto se toga tice, a to je od opstinskih, kantonalnih, federalnih nivoa, fudbalskog saveza i na kraju u najmanjoj mjeri od vlastitih sredstava... Ti mislis da nekome nije palo na pamet da napravi tribinu jednu, pa drugu, pa malo po malo eto nam Bilino Polje ? Ali kako kad para nema... Zato trazis pomoc od opstine, kantona i vec nabrojanih... Nasa opstina i nas kanton su najveci lopovi i imaju najvise talova jer se tu vrte najvece pare... Zato ovoliko cekamo i na neki normalan stadion... Gdje se to jos napravila tribina a da je nisu pravili uz pomoc opstine ???
Gdje ti vidis rizik u cekanju da ojacamo (a na dobrom smo putu), hoce li to nesto propasti na ovom stadionu koji je isti vec 20 godina ? Amar je tu kako treba tek 3 sezone, ako sacekamo jos 2 nista nam nece biti, ali ne treba ici grlom u jagode... Ako mozes izvuci pare od opstine i vec nabrojanih, to treba i pokusati, ali ne treba se zavaljivati svojim parama kojih zapravo i nemas...
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
To što sam stariji navijač, uopšte nije za pohvalu. Svi bi voljeli da smo mladi. Mladost sam (između ostalog) potrošio na Grbavici, pa potom na Koševu, pa opet na Grbavici, pa dođe rat, pa opet Grbavica, pa dođe kasno zrelo doba, a ja još uvijek čekam da se napravi stadion.
Ne mora mi niko vjerovati, ali kada čovjek dođe u zrelije godine, on i dalje mašta kao dijete. Jedna od mojih dječačkih maštarija je i stadion u Dolini ćupova. Ono baš stadion. Da na istoku il' zapadu sjednem zapalim cigaru, popijem pivu i sa guštom pogledam utakmicu. Godine prolaze. a to se ne dešava. Imam milion ideja kako se stadion može napraviti, al' nažalost moje komentare ne čitaju osobe koje bi to mogle realizirati. Stadion mogu napraviti samo pametni ljudi. Ljudi bez sopstvenog "ugrađivanja" u taj deal. Jedan od takvih je i Almir Gredić - igračina-ljudina-obrazovan čovjek-Sandžaklija-poštenjačina. Hoće li to on uspjeti - ne znam al' se nadam. Nadam se da jednog dana sa Krvotokokm, Seyom, Piletom, Čamcem, dedom Nezirom, Elixsazom.... zasjednem na centralni dio istočne tribine i zapjevam Željo šampion, pa neka umrem. Ne živi se stotinu godina, bar mi smrtnici, taj život žive veliki, a veliki je u ovoj priči Željo...
Da bi Željo bio ono što zaslužuje biti, mora imati stadion. Taj projekat (želju) će prije svoje smrti realizirati ljudi koji vole Želju - prvenstveno ŠVABO -, Amar i Greda.
Žao mi je što na forumu pišem emocijama, al' ipak se radi o Želji, pa ne moram toliko žaliti.
Ne mora mi niko vjerovati, ali kada čovjek dođe u zrelije godine, on i dalje mašta kao dijete. Jedna od mojih dječačkih maštarija je i stadion u Dolini ćupova. Ono baš stadion. Da na istoku il' zapadu sjednem zapalim cigaru, popijem pivu i sa guštom pogledam utakmicu. Godine prolaze. a to se ne dešava. Imam milion ideja kako se stadion može napraviti, al' nažalost moje komentare ne čitaju osobe koje bi to mogle realizirati. Stadion mogu napraviti samo pametni ljudi. Ljudi bez sopstvenog "ugrađivanja" u taj deal. Jedan od takvih je i Almir Gredić - igračina-ljudina-obrazovan čovjek-Sandžaklija-poštenjačina. Hoće li to on uspjeti - ne znam al' se nadam. Nadam se da jednog dana sa Krvotokokm, Seyom, Piletom, Čamcem, dedom Nezirom, Elixsazom.... zasjednem na centralni dio istočne tribine i zapjevam Željo šampion, pa neka umrem. Ne živi se stotinu godina, bar mi smrtnici, taj život žive veliki, a veliki je u ovoj priči Željo...
Da bi Željo bio ono što zaslužuje biti, mora imati stadion. Taj projekat (želju) će prije svoje smrti realizirati ljudi koji vole Želju - prvenstveno ŠVABO -, Amar i Greda.
Žao mi je što na forumu pišem emocijama, al' ipak se radi o Želji, pa ne moram toliko žaliti.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
- Baja_Zvjerka
- Kontakt:

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM
ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM