FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

muhamedhulk
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la muhamedhulk » 06 jun 2015, 16:05

Amidza je u onom intervjuu rekao da ce kasu donekle napuniti ovog ljeta sa prodajom jednog igraca. Sanse su da najvece da je to Cimi, jer je najkvalitetniji u ekipi, reprezentativac, i donio bi najvise para. Mislim da ce se on prodati, bez da se pita ista; po principu, rekao Tan i tacka.
Ostali koji bi mogli otici su oni nezadovoljni, tipa Dejo, Bilbija, Puric, Kouasi, Protic (besplatno), i oni koji nadju klub da plati nekakvu odstetu klubu za njih, tipa Okic, Puzi.
Pojacanja ce biti garant, i najvise zavisi od toga ko ce ici. Ono sto svakako treba je min. stoper, desni bek i vezni. Svako bi volio da se "pokupi" ovo najbolje iz lige, tipa Subic, Hebibovic i sl. i mislim da je to moguce. Izvana je najbolje dovesti jednog kapitalca (slicno Benki), koji moze da igra na visokom nivou (licno bi volio stopera nekog iskusnijeg).
Nisam za ovo nakupljanje mladih igraca, pa slanja na posudbu, jer ocekujem da Akademija iznjedri kojeg igraca i ove sezone, pa zasto placati neke druge omladince kad imas svoje?
Sto se trenera tice, tu je najveci problem..malo vremena je do priprema, do utakmica LP, a jos ako trener bude neko ko ce izmisljati toplu vodu sa ovom ekipom (kao sto je Kodro radio), onda se ne pise dobro. Dovoljno mu je da uvede male promjene, ali nista radikalno. Ekipa je pokazala kako joj najbolje odgovara igrati (pod Dzenom), za svaki drugi pokusaj treba vremena da se ekipa navikne...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 jun 2015, 16:14

Šta kažu Engleski mediji Sarajevo je trebalo biti filijala Cardiffu (prpa, prpa) :rol: :rol: :rol: a Cardiff igra 2 ligu i u njih uloženo sve ukupno 130 mil funti, a u FKS 4 mil eura, a igra 2 pretkolo LP. Fol nešto zabrinuti da amidžu ne prenese (s tim koliko se je vezao za klub i navijače FKS) da se se malo više ne posveti FKS, a trebali smo samo proizvoditi igrače za njih :lol: Nešto se zabrinuli pravo :lol:
SRETAN BROJ - 1725

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 jun 2015, 16:17

soe je napisao/la:Travnjak se mjenja nakon pape.
Jel to CSR finansira ako je istina :?:
SRETAN BROJ - 1725

Zastone
Kontakt:

Post Postao/la Zastone » 06 jun 2015, 16:28

rece mi drug da u havazu pise da ce uscuplic ostati trener.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 06 jun 2015, 16:34

pitic je napisao/la:Šta kažu Engleski mediji Sarajevo je trebalo biti filijala Cardiffu (prpa, prpa) :rol: :rol: :rol: a Cardiff igra 2 ligu i u njih uloženo sve ukupno 130 mil funti, a u FKS 4 mil eura, a igra 2 pretkolo LP. Fol nešto zabrinuti da amidžu ne prenese (s tim koliko se je vezao za klub i navijače FKS) da se se malo više ne posveti FKS, a trebali smo samo proizvoditi igrače za njih :lol: Nešto se zabrinuli pravo :lol:
Pa dobro, nasa prva liga i eng. druga se ne mogu porediti, realno. :D
Sto se tice vise ulaganja, siguran sam da Sarajevo moze placati igrace dobro i redovno sa svim sponzorima koje imaju, a da amidza sam rijesi dugove (ako nije vec rijesio). Uporedo sa tim, nek' se radi i trening centar. Jer proizvodnja igraca se zasniva na dobroj infrastrukturi..a to nemamo (jos). :D
Negdje sam cuo (mahalska) da ce se, nakon osvojene titule, budzet povecati za duplo. Koliko je tacno, ne znam..ali nije lose. Jer ce to privuci najbolje igrace iz lige kod nas (kad uzmemo u obzir kakva je situacija u drugim ekipama).
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

pitic
Kontakt:

Post Postao/la pitic » 06 jun 2015, 16:41

muhamedhulk je napisao/la:
pitic je napisao/la:Šta kažu Engleski mediji Sarajevo je trebalo biti filijala Cardiffu (prpa, prpa) :rol: :rol: :rol: a Cardiff igra 2 ligu i u njih uloženo sve ukupno 130 mil funti, a u FKS 4 mil eura, a igra 2 pretkolo LP. Fol nešto zabrinuti da amidžu ne prenese (s tim koliko se je vezao za klub i navijače FKS) da se se malo više ne posveti FKS, a trebali smo samo proizvoditi igrače za njih :lol: Nešto se zabrinuli pravo :lol:
Sto se tice vise ulaganja, siguran sam da Sarajevo moze placati igrace dobro i redovno sa svim sponzorima koje imaju, a da amidza sam rijesi dugove (ako nije vec rijesio). Uporedo sa tim, nek' se radi i trening centar. Jer proizvodnja igraca se zasniva na dobroj infrastrukturi..a to nemamo (jos). :D
Negdje sam cuo (mahalska) da ce se, nakon osvojene titule, budzet povecati za duplo. Koliko je tacno, ne znam..ali nije lose. Jer ce to privuci najbolje igrace iz lige kod nas (kad uzmemo u obzir kakva je situacija u drugim ekipama).
Dugovi će do kraja godine biti isplaćeni do kraja. Pa kada bi budžet skočio duplo pa to bi trebalo onda iznositi minimalno 8 mil km, ako ne i više.
SRETAN BROJ - 1725

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 06 jun 2015, 17:00

pitic je napisao/la:
muhamedhulk je napisao/la:
Dugovi će do kraja godine biti isplaćeni do kraja. Pa kada bi budžet skočio duplo pa to bi trebalo onda iznositi minimalno 8 mil km, ako ne i više.
Super za dugove. A za budzet..ne znam koliki je sad, ali sam tako cuo. Moguce da se misli i na ulaganja u trening centar i sl. Onda ima neke logike, ovako mi je nerealno 8 mil. (ako je sad budzet 4 milke). A budemo vidjeli.. :D
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

MirzaMuki
Kontakt:

Post Postao/la MirzaMuki » 06 jun 2015, 17:01

Sutra treba pruziti podrsku Bosni :D
Mi smo divovi svako nam je plijen nas je cijeli svijet u bordo obojen

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 06 jun 2015, 17:05

MirzaMuki je napisao/la:Sutra treba pruziti podrsku Bosni :D
i ovako cemo jedva stati na stadion. :D
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 06 jun 2015, 17:33

ZVUČNA IMENA NA RADARU
Na Koševu bi moglo biti veoma prometno, ovo su potencijalna pojačanja
Fudbalski klub Sarajevo titulom prvaka okončao je uspješnu sezonu. Navijači su prezadovoljni, a čelnici kluba užurbano rade da što spremniji dočekaju početak evropske avanture.
Skoro je izvjesno da na klupi neće biti heroja i ljubimca navijača, Dženana Uščuplića. Trener koji je u posljednje dvije sezone donio dva trofeja na Koševo (Kup i titula prvaka) nema profi licencu, te je rukovodstvo kluba u potrazi za njegovim nasljednikom. Kao najozbiljniji kandidati izdvajaju se Miodrag Ješić i Vlado Jagodić. Skoro je izvjesno da će jedan od njih voditi bordo tim naredne sezone.
Sigurno je da će biti promjena u ekipi, neki igrači će otići, dok će svakako biti i pojačanja. Iz izvora bliskih bordo timu saznajemo da je u samom vrhu liste želja reprezentativac Crne Gore, Marko Vešović, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Rijeci, odakle je stigao iz Torina.
Također, tu je i dugogodišnja želja tima s Koševa, bek Veleža Anel Hebibović, kao i sjajni lijevi bočni Borca Aleksandar Subić, te Almir Bekić iz Slobode. Osim njih, čelnici kluba se raspituju i o Ibrahimu Škahiću iz Veleža, bivšem mladom reprezentativcu BiH Gordanu Bunozi iz Dinamo Bukurešta (na posudbi iz Pescare).
Još jedan bivši mladi bh. reprezentativac, Jasmin Mešanović, je na meti bordo tima. Bivši napadač Čelika će vjerovatno napustiti Osijek, jer je odbio produženje ugovorne saradnje, a upravo bi njega na Koševu rado vidjeli u svojim redovima. Također, tu je i mladi napadač Budućnosti iz Banovića, Anel Husić. On bi, ukoliko dođe u Sarajevo, prvu godinu proveo negdje na posudbi, vjerovatno u redovima Travnika.
Ukratko, čelnici su odlučili podmladiti tim, te dobiti na brzini, što se prvenstveno odnosi na posljednju liniju tima. U planu je angažman dva stopera, kao i dva beka, kao i po jednog veznjaka i napadača.
Naravno, bit će i odlazaka, a za sada je sigurno da će Dejan Bandović napustiti tim. Također, sidro bi mogli dići i Protić, Purić, Barić...
Gojko Cimirot je doživio potpunu afirmaciju protekle sezone, uz to je i seniorski reprezentativac, te je na meti mnogih klubova. Navodno su veoma ozbiljno za njegove usluge zainteresovani HSV, te Basel.
Osim njega, Bojan Puzigaća ima ponudu iz Grčke, Ševko Okić iz Slovačke, dok Miloš Stojčev i Krste Velkoski su interesantni nekim kineskim klubovima.
Saznajemo i to da će se Sarajevo više okrenuti igračima iz BiH, prvenstveno zbog prijedloga da se smanji broj stranaca u Premijer ligi BiH. Sigurno je da će navijači s nestrpljenjem očekivati rasplet situacije, ali isto tako i da rukovodstvo neće kao ranijih sezona puštati tek tako igrače da odlaze za minimalce u druge klubove.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

simon
Kontakt:

Post Postao/la simon » 06 jun 2015, 17:46

Kada su ti portali sport.ba,avazov sport,sc.sport pogodili neki transfer.
Ti si opet šampion !

kengur
Kontakt:

Post Postao/la kengur » 06 jun 2015, 17:53

Zip je napisao/la:Papa 97 dosao, mi titulu uzeli..
Dosao ev opet, opet titulu uzeli..

Dodji ti nama cesto papaa :D
Cuo sam da zbog renovacije Katedrale Papa dolazi naredne 4 godine u posjete redovno :urnebes:

kinosvra
Kontakt:

Post Postao/la kinosvra » 06 jun 2015, 17:54

Dosta toga u ovom tekstu je istina.
Dvojica iz nase lige su vec dogovorena, samo se ceka da Ibrakovic dodje s mora i vec iduce sedmice dolaze na potpis.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 06 jun 2015, 17:55

kinosvra je napisao/la:Dosta toga u ovom tekstu je istina.
Dvojica iz nase lige su vec dogovorena, samo se ceka da Ibrakovic dodje s mora i vec iduce sedmice dolaze na potpis.
Ili reci svima kako treba ili nemoj nista dijeliti ovako pa da mi grah bacamo ko je dosao.
Bahati, bahati Željkan!
1946

pitarlOOk
Kontakt:

Post Postao/la pitarlOOk » 06 jun 2015, 17:58

ima istine naravno , ali ima i naručenih navoda, postoji mogućnost ostanka Džene ako srede licencu za našu ligu, moglo bi se nešto organizovati i za evropu
Mosa RajvoSa

FrancescoTotti
Kontakt:

Post Postao/la FrancescoTotti » 06 jun 2015, 18:01

joker90 je napisao/la:
Ili reci svima kako treba ili nemoj nista dijeliti ovako pa da mi grah bacamo ko je dosao.
Ja bolan nemoj se pravit insajder a ložit ovamo nas ostale.. Ispljuni sad koja su to dvojica :mrgreen:
Dok smo živi stajaćemo iza bordo sotone!

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 06 jun 2015, 18:04

Ma tekst je cista kopija nagadjanja forumasa na ovoj temi...lik (doticni novinar) je doslovno prelisato par stranica na ovoj temi i sastavio tekst.
To je zapravo pokazatelj kako funkcionise novinarstvo kod nas, nazalost.

Naravno da ima istine u tekstu, od 10 imena koja se spominju mora nesto biti i istina, ha ja.

amypitar
Kontakt:

Post Postao/la amypitar » 06 jun 2015, 18:04

FrancescoTotti je napisao/la:
joker90 je napisao/la:
Ja bolan nemoj se pravit insajder a ložit ovamo nas ostale.. Ispljuni sad koja su to dvojica :mrgreen:

Ma garant Hebibiović i Bekic iz Slobode.

Oploditelj
Kontakt:

Post Postao/la Oploditelj » 06 jun 2015, 18:17

pitarlOOk je napisao/la:ima istine naravno , ali ima i naručenih navoda, postoji mogućnost ostanka Džene ako srede licencu za našu ligu, moglo bi se nešto organizovati i za evropu

Ne znam odakle ti ta info ali ni nas savez vise ne dozvoljava vodjenje prvog tima bez profi licence. A za tu licencu , moras ici u skolu u hotelu sunce u vogosci (oko 2 mjeseca)...pa onda poslati molbe evropskim klubovima za staziranje (sve troskove snosis sam) pa kada ti se neko smiluje i pozove te , tamo provodis oko 15 dana. Sa papirom o zavrsenom staziranju iz xy kluba , vracas se na zavrsni ispit. Sve ovo traje oko 3 mjeseca ...mozda i 4. Imam u bliskoj familiji covjeka koji je ovo zavrsio i dobio profi licencu. Sve kosta 20 .000 KM a koliko znam to bi klub platio za Djenu. Sa ovom licencom koju sada ima , moze biti pomocnik ili voditi juniore...i nista vise. Ubjedjen sam da cemo dobiti novog trenera

obiteljskicovjek
Kontakt:

Post Postao/la obiteljskicovjek » 06 jun 2015, 18:18

Ja znam sva imena samo necu objavljivati da ne propadne transfer :rol: :rol: :rol:

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Samba71 i 22 gosta.