ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

babino
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la babino » 03 apr 2017, 20:25

E moj bodi..eto ti kolega bmw i uzivajte zajedno citajuci se:-)
Boldiras nesto gdje pise da je nadal dao isti pecat tenisu kao federer...neozbiljno za vrsnog poznavaoca ove igre kao sto si ti.
Mozda i jeste tako ali u vasim nadalovskim snovima.
Ja da sam se isprovaljivao kao ti u ova 3 mjeseca, stid bi me bilo nesto napisati a kamo li nekom davati lekcije iz tenisa.
Hajd sad ozbiljno, vjerujes li ti da ovakav nadal moze uzeti french open ove godine?

Federer17

Post Postao/la Federer17 » 03 apr 2017, 20:26

shminka je napisao/la:Prepirete se oko budalaština, u Roger-Rafa odnosu prije par godina je možda bilo nekih nejasnoća, više ih nema. Roger je veći i to se neće promijeniti. Kosa se može presaditi, ali noge ne mogu, a sa ovima Rafa ako ubode još jedan slem do kraja bit će uspjeh.

Ono što konstantno zaboravljate je lik i djelo Novakovo, momak je bolji igrač od Rafe sasvim sigurno, moguće i od Rogera i samo je pitanje vremena kada će prestići Rafu, a apsolutno je u stanju prestići i Rogera.

Rogerova veličina nije u funkciji komentara tipa: ˙On je goat, on je najveći, on je veći od tenisa, on je najveći šampion, najveći sportista, bla, bla...` i ti komentari polako ali sigurno postaju nesnošljivi. Kao da se služe ljudi taktikom da 10000000 puta izgovorena neistina postaje apsolutna istina.

Živa je legenda, uradio je toliko toga, ali legende su i Rafa i Novak i pričati o tome da mu niko nije ni blizu je budalaština. Novak je jako, jako blizu i za to bi trebao dobiti znatno veće poštovanje od ovoga koje trenutno uživa. :thumbup:

Staro ti je to bodi, dosta se toga promijenilo od napisanog posta :mrgreen:
Otprilike je to-to. Nevjerovatno je koliko se Novak ostavlja u pozadini, a za 2-3 godine bi mogli pricati nesto totalno suporotno, mozda i o covjeku koji je osvojio najveci broj GS-ova. Ne vidim razlog zasto to ne bi bilo realno. Nadal se stavlja u nekakvu prednost, a Boga mi to nije ni blizu toga, ako je uopste u prednosti. Brutalno ga razbijao nakon perioda kada se mislilo da je Rafa bukvalno nepobjediv, pronasao recept za njega i bio glavni razlog sto se samopouzdanje nesalomivog Spanca poljuljalo, a mozda i vise od toga. Ko zna koliko titula bi Nadal imao na svome kontu da se takav Djokovic ne pojavi na IW-u, 2011.

Covjek je premasio mnoge granice, postao sinonim za izdrzljivost, onoga ko nakon 4-5 sati, na 2 BL ostaje potpuno pribran i na kraju bude onaj koji slavi. Postao je nerjesiva enigma za sve, rusio sve pred sobom, a opet se provlace price kako je to zbog Nadalove povrede, kako je to zbog ovoga ili onoga. To je zbog Novaka i kraj price. Ovo sto se njemu trenutno desava ce vrlo brzo biti iza nas, i, poznavajuci njega, vratit ce se motivisan i spreman kao nikada.

Sto se mene tice, i da nije bilo ovih nekoliko mjeseci 2017., najveci ikada (barem u dogledno vrijeme) je Svajcarac, kako god da se stvari u narednih 5 godina odviju. Neko ce reci da sam previse subjektivan, neka i kaze. Rezultati, titule, koji ce se mozda ogledati u jedan-dva-tri trofeja vise, ili manje - meni barem nista ne znace.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 03 apr 2017, 20:31

babino je napisao/la: Ja da sam se isprovaljivao kao ti u ova 3 mjeseca, stid bi me bilo nesto napisati a kamo li nekom davati lekcije iz tenisa.
Iskreno, ja bih se zauvijek odjavio sa foruma da sam se toliko isprovaljivao.Ne bih imao obraza više se ovdje javljati.

Pitanje se postavlja koliko bi Rafa ima GS-ova da nema Đokovića,kao i koliko bi Roger imao GS-ova da nema Nadala.
Formanceovi upiti kao vrhunskog stručnjaka su me iznenadili,čuj "kako nije našao recept za Nadala",pa da ga je našao na vrijeme,imao bi preko 20GS-ova,moralo je negdje da zapne,morao se neko pojaviti ko će imati odgovor na njegovu magičnu igru.Naravno,opet nedovoljno da se kralj skine sa trona.
You'll never walk alone.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 apr 2017, 20:33

babino je napisao/la: Hajd sad ozbiljno, vjerujes li ti da ovakav nadal moze uzeti french open ove godine?
Ovakav iz IW i Miamija? - ne.
Pred nama su 3 Mastersa i Barcelona koji se tek trebaju odigrati i koji tek trebaju Nadalu da digne i tempira formu pred French Open, sud o Nadalu cu dati tek kad odgledam u kakvom ce stanju biti na tim turnirima i kako ce ih odraditi.

A sta misle neki drugi strucnjaci koji su veci od mene i od tebe sam vec postavljao, Nadal je 2. favorit po njima.

@Believe sjasi bruda, sad ti ozbiljno govorim, dosta vise prepirki.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 03 apr 2017, 20:41

Majke mi banovat će me. :rol:
Smiješi mi se prvi ban na forumu nakon 9 godina izgleda(uključujući i stari profil). :mrgreen:
Samo govorim kako bi ja uradio da sam toliko toga rekao i tako se brukao,ne znam šta ti smeta. :thumbup:
You'll never walk alone.

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 apr 2017, 20:44

Grehota je banovati takve strucnjake poput tebe, bili bi uskraceni vrsnih analiza kako na tenisu tako i na ostalim temama gdje redovno samaras neznalice.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 apr 2017, 20:50

Meni samo nije jasno zašto se u ovom trenutku uopće raspravlja o tome ko je najveći svih vremena?! Mislim, fakat zašto? Na osnovu čega bilo ko ima prednost u odnosu na Rogera? Isključivo na osnovu H2H? Ili...? Realno, bespredmetno je raspravljati o tome - sviđalo se to nekome ili ne, Roger je najveći teniser svih vremena. Da l' će ostati neprikosnoven? Možda. Iskreno, mišljenja sam da ga može samo jedna osoba skinuti sa trona, a ta osoba nije Rafa nego Novak. No, Novak se mora probuditi, mora pronaći svoju igru, mora pokazati zašto su se mnogi uplašili onoga što on može uraditi. Naravno, ovo je samo "šta ako", a od toga nema ništa. Šta imamo izuzev toga? Oči, osnovno znanje iz matematike i mogućnost da budemo krajnje objektivni (diskutabilno, al' haj'). To su parametri koje RF-a stavljaju na prvo mjesto. Svi drugi parametri su trenutno u domenu "šbb-kbb".
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 apr 2017, 20:52

Monolog je napisao/la:Meni samo nije jasno zašto se u ovom trenutku uopće raspravlja o tome ko je najveći svih vremena?! Mislim, fakat zašto? Na osnovu čega bilo ko ima prednost u odnosu na Rogera? Isključivo na osnovu H2H? Ili...? Realno, bespredmetno je raspravljati o tome - sviđalo se to nekome ili ne, Roger je najveći teniser svih vremena. Da l' će ostati neprikosnoven? Možda. Iskreno, mišljenja sam da ga može samo jedna osoba skinuti sa trona, a ta osoba nije Rafa nego Novak. No, Novak se mora probuditi, mora pronaći svoju igru, mora pokazati zašto su se mnogi uplašili onoga što on može uraditi. Naravno, ovo je samo "šta ako", a od toga nema ništa. Šta imamo izuzev toga? Oči, osnovno znanje iz matematike i mogućnost da budemo krajnje objektivni (diskutabilno, al' haj'). To su parametri koje RF-a stavljaju na prvo mjesto. Svi drugi parametri su trenutno u domenu "šbb-kbb".
To bi bilo TO!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 apr 2017, 21:11

Monolog je napisao/la:Meni samo nije jasno zašto se u ovom trenutku uopće raspravlja o tome ko je najveći svih vremena?! Mislim, fakat zašto? Na osnovu čega bilo ko ima prednost u odnosu na Rogera? Isključivo na osnovu H2H? Ili...? Realno, bespredmetno je raspravljati o tome - sviđalo se to nekome ili ne, Roger je najveći teniser svih vremena. Da l' će ostati neprikosnoven? Možda. Iskreno, mišljenja sam da ga može samo jedna osoba skinuti sa trona, a ta osoba nije Rafa nego Novak. No, Novak se mora probuditi, mora pronaći svoju igru, mora pokazati zašto su se mnogi uplašili onoga što on može uraditi. Naravno, ovo je samo "šta ako", a od toga nema ništa. Šta imamo izuzev toga? Oči, osnovno znanje iz matematike i mogućnost da budemo krajnje objektivni (diskutabilno, al' haj'). To su parametri koje RF-a stavljaju na prvo mjesto. Svi drugi parametri su trenutno u domenu "šbb-kbb".
Mislim da nakon ovog posta ne treba više niko ništa napisati, apsolutno sve rečeno.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ramsey16
Kontakt:

Post Postao/la Ramsey16 » 03 apr 2017, 21:16

S monologom nema dijaloga :D
Objasnio je sve :D

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 03 apr 2017, 21:33

A vidi Bodi i RafaGarros se ponovo aktivirali.Sad valja pred svaki turnir na sljaci citat kako ce Rafa poderat,a na kraju naravno nece.U najmanju ruku ce da bude zabavno.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 apr 2017, 21:50

Mora @bodi doći na SK forum da vidi šta je borba. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 03 apr 2017, 22:19

Unofficialpage je napisao/la:Mora @bodi doći na SK forum da vidi šta je borba. :mrgreen:
Tacno se valja tamo regat, nema na ovom forumu Djokica a s njima bi se moglo fino pobiti, argumenata ima sve strane i za nas i za njih. :mrgreen:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 apr 2017, 22:25

bodi123 je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Mora @bodi doći na SK forum da vidi šta je borba. :mrgreen:
Tacno se valja tamo regat, nema na ovom forumu Djokica a s njima bi se moglo fino pobiti, argumenata ima sve strane i za nas i za njih. :mrgreen:
Kad opet budeš s nama Fedovcima to će ti bit lakši okršaj, da se malo odmoriš. :mrgreen:

Damir Dzumhur!!!!

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 03 apr 2017, 23:22

Decki hajmo ovo dojadilo vise diskusija Rafa vs. Fed. Hajmo se podijeliti u tabore i da razglabamo ko je bolji jel Dimitrov ili Goffin! :D

Reko bi ja sad nesto protiv Rafe, al ne smijem strah me klizavih banana! :urnebes:
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 03 apr 2017, 23:46

Nadal je postao cisti prosjek. On je svoj peak i prime prešišao, na glavnim mastersima i GS se ništa ne pita pored Novaka, Andija, Vave i Rogera.

Na šljaci ce uzeti mooooždaa MC i to bi bilo to.

Evo bodi hocemo neku kladu baciti ?

shminka
Kontakt:

Post Postao/la shminka » 03 apr 2017, 23:50

Prestrogi ste prema bodiju, pokušajte razumjeti samo sportske šokove koje je doživio u ova tri mjeseca. Prvo na AO na kojem se ničemu nije nadao isprati Novaka, pa isprati Endija i onda Rafa dodje u situaciju da u SF i F ima igrače koji igraju jednoručne bekende. U finalu 35godišnja stara mušterija koja ga nije dobila 10 godina na slemu i borba u 5 setova i vodstvo 3-1 u petom...situacija zicer, realno

Onda Kveri u Akapulku, pa prilika za revanš u IWu gdje loptica odskače ko skočica i na kraju iscrpljeni Roger u Miamiu u dnevnom terminu na najsporijem hardu ikada nakon 2 meča u tri iscrpljujuća seta, dok se Rafa šetao svojim dijelom žrijeba...

Pripremio mi grb Sarajeva garant, ostade bez toga, a još i Radnik uze bod na Hadisonu...nije lako, treba mu pružiti podršku xD

@samosarajevo je u sličnoj situaciji, a evo i nema ga ovdje, ko zna kako se on sa svim ovim bori :mrgreen:

Effenberg
Kontakt:

Re: RE: Re: ATP Tour

Post Postao/la Effenberg » 03 apr 2017, 23:59

Belmin6 je napisao/la:Nadal je postao cisti prosjek. On je svoj peak i prime prešišao, na glavnim mastersima i GS se ništa ne pita pored Novaka, Andija, Vave i Rogera.

Na šljaci ce uzeti mooooždaa MC i to bi bilo to.

Evo bodi hocemo neku kladu baciti ?
Ma postace Rafa bolji, samo dok namjesti gace da ga ne zuljaju! :urnebes:

To je to sto velis, samo bi korigovao ovo mrtvi prosjek. On je takoreci prosjecni od ovih malo vise talentovanih igraca. Znaci pita se na turnirima gdje je slabije polje i to je to. Sanse da osvoji neki GS u nadolazecem periodu su bara-bara sa sansama da ih osvoji npr. Kei ili eto imenuj ga ti, Kirdzo ili Thiem. Mozda za zehru veca!

On je prnuo manje vise u fenjer, a nije da se to nije znalo pa i prije 7-8 godina da ce tako biti kada dodje u 30e. Njegov stil igranja u mladalackim danima mu dohako. Dok je haro haro je, sad je ko Fenix u pepelu a dal ce ustat to cemo jos viditi.

I slazem se apsolutno sa shminkonjom sto veli ono za Noleta, totalno smo smetnuli druge igrace iz vidika ovdje ko da sljepilo vlada i ko da samo 2 igraca postoje.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 04 apr 2017, 00:02

shminka je napisao/la: Pripremio mi grb Sarajeva garant, ostade bez toga, a još i Radnik uze bod na Hadisonu...nije lako, treba mu pružiti podršku xD
Nije da nisam, to je najgore od svega, hebo i Rafu i tenis. :lol:

Zeljo i Zrinja bjeze 4 i 3 boda, Roger uzima titule, kakva godina

@Belmine kakvu okladu?

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 04 apr 2017, 01:04

Nedavno neko je napisao, kako je Nadal igrač sa najjačim mentalitetom.
Ako i dalje neko tako smatra ima razlog naravno, ali ja sad drugačije mislim, dovoljno je da pogleda Federera.

Počećemo ovako...

Federer zasjeda na tron, na tronu je dugo vremena, svake godine dolaze časopisi koje uzimam i dobijam poster Federera, zapitam se ko je ovaj tip? Nešto počnem pratiti vijesti oko tenisa, šta je tenis uopšte, kako se to igra, ko je ovaj čiko sa znojnicom oko glave za kojeg pričaju da je najbolji. Godine idu, prolaze, a svako tri mjeseca dobijam postere Federera za kojeg čujem vijesti da je šampion i da je zasjeo i da ne mrda sa pozicije broj 1. Nema boljega, dominacija. Mislio sam da je tenis sport u kojem jedan dominira i da je to tako, nešto kao Michael Schumacher za F1, nema boljeg, taj Schumacher je vječiti broj #1. Nešto sam volio Ralfa Schumachera, valjda zato što je bio 13-ti a ne prvi, ha ya svi navijaju za Michaela a ja za Ralfa, ybga bilo je i to lijepo :mrgreen:. Počeše da spominju nekog Nadala, momka sa dugim gaćama ili ti ga bermudama, igra u kimono, lijep je, zgodan, mamac za dame i fan djevojke, čitava mahala se popalila, eto Rafe, Rafa Vamos, Rafa novi teniser koji će da skine Federera.

Nadal kao loši tip koji glavnom heroju prijeti i uspijeva da ga pobijedi. Ne jednom, ne dva puta, nego ogroman broj puta. 2008. godina nakon svih onih uspješnih godina, Federer postaje predmet ismijavanja, Nadal ga ponižava na šljaci, u finalu Roland Garrosa mu uzima zadnji set 6:0, ljudi pričaju, čudo se desilo.

Dolazi Wimbledon, ljeto je, lijepo vrijeme, a trešnje su tu da se jedu :lol: . Upalim OBN da pratim finale Wimbledona, vidim Rafa uzima prvi set, hajd rekoh..nije me ovo toliko ni pogodilo, nisam bio toliko veliki navijač Federera kao sada. Nadal uze drugi set..mah, gotovo je ovo reko, idem ja kod rodjaka zove me da igramo sokera. Prelazim ja tamo ( kuća do kuće ), palimo TV, pravim se lud, da me ne provocira jer navija za Rafu, govori mi kako Nadal uzima i Wimbledon, ali ja se u sebi jedem na neki način, nije kraj, kontam u sebi. Gledamo na TV-u, tie break. Federer uze set. Kaže rodjak " izvuče se ". Idemo dalje, igramo sokera, a ja lagano pratim tenis. 2:2, Federer spašava meč loptu bekend paralelom koju nijedan čovjek u onakvom momentu ne bi spasio, jednoručni BH down the line. Finalni set počinje, došao kući, kuća puna gostiju, a čude se ljudi šta ja pratim, niko ne zna ni šta je tenis. Mrak pada, Nadal pritišće Federera, a ja gledam samo kako Federer asove servira i pogađa onu zelenu plohu iza, svaki svoj servis gem. Zape Roger, meč lopte za Nadala, mrak, akšam već hoće, FH u mrežu, gotovo je, Nadal je prvak Wimbledona. OBN televizija je prenosila vrhunac. Roger ispada na Mastersima, rano, dosta rano. Olimpijada, Novak i Rafa doguraše daleko, Federera Blake posla kući, šta je sa Federerom? Je li njegov kraj blizu?

Nadal, sjeda na tron. Federer ide u penziju, Federer je završio svoje, Federer je mator, ne može on više, Nadal je mladji, Nadal je majstor, Federer je odradio svoje, Federer je bio - više nije i gotov je. Samo sam slušao riječi starijih momaka od mene dok smo igrali stolnog tenisa po mahali, a u sebi sam mislio drugačije, da li sam vjerovao, jesam naravno, u Federera oduvijek. Sumnja raste, bliži se kraj Federeru, 2008. godina. Federerov bijes nad ATP Tourom je u silaznoj putanji, kraj, više nije kralj tenisa. Imamo novog kralja, Rafaela Nadala. Jedna titula u Bazelu i US Open, meč protiv Andreeva gdje ni sam ne znam kako se izvukao, ali znam da sam samo vidio da Rafe nema, već da finale igra neki " Murray " . Sutra sam tu, dolazim iz škole, kad na ES kratki pregled i poeni, Federer dogurao do 13-te titule na Grand Slam turnirima.
Kralj se vraća? Da? Ne?

AO 2009.

Prije AO, Federer uzeo KooYong Classic, mlatnuo Stena u finalu, reko super hajde neki dobar turnir :mrgreen:
Federer mlavi svoje protivnike. Nisam ustao na meč protiv Berdiha, ali znam da se vratio od 0-2, kako? Ne znam, ali znam da je pobijedio. Nadal sa druge strane preživljava horor protiv Verdaska, za kojeg nisam očekivao da će biti prijetnja Rafi, Rafa prolazi, 5 sati je proveo na terenu, Roger svjež, svi smo uz Rogera, kao Mats i ona njegova jaranica.
Finale, Nadal opak, Roger opak, Nadal igra najbolje što može, Federer opet pada kada je bitno, griješi, Nadal ubacuje nemoguće, Federer izbacuje u out. Gotovo je, Nadal je novi AO prvak, Federera suze obliše, starci mi se zainteresovaše, zašto taj čovjek plače, žao im ga. Mene podjebavaju na sve strane, jer sam i ja plakao, a Rafini navijači mi prisjedali na muke godinama i nisu prestajali. Nema ga, ta' će on, matori jarac. Eh, da sam slušao idiote i svakakve ljude dosad, ko zna kako bih se sada osjećao.

RG 2009.

Federer preživljava katastrofalne mečeve, molim Boga da nekako dobije, kako? Ne znam opet ni ja, šta li je to što mu osvoji meč protiv Haasa, da na break loptu opali inside out i spasi break loptu prvim kako treba udarcem u meču. Meč se okreće, Roger dobija. Dobija i Delpa. Rafa izlijeće protiv tad nepoznatog Soderlinga, nije mi jasno, ali čujem da je publici drago jer se Federeru otvara žrijeb. Federer i Soderling, Layani sudi. Kiša poče da pada, međutim, Layani ne prekida, kiša i dalje pada, ali ne dovoljno jako, već samo da dočara onaj doživljaj koji je bio tu. Federer osvoji RG, svi su skočili, najveći momenat u njegovoj karijeri. Sjećam se noći i noći kad sam molio Boga da Federer osvoji RG i bude opet prvi, hvala ti Bože. :tokralju:

Wimbledon 2009.

Ista stvar, Roddick i zadnji set. Magija, Federer uzima 15-tu Grand Slam titulu. Rafinih navijača nema, nema ko da me zajebava, čak čujem da neki govore " ma i nama je drag Federer uvijek bio, najbolji je on navijamo i mi za njeg " :lol:. Meni drago, njima kisele face :mrgreen:. Nakon USO 2009, kojeg sam fakat teško prežalio, uzeo je i 2010. AO. Tada onaj prokleti komentator reče " Kada je kraj ovome čovjeku ? "

I Roger opet stade. 2010, sranje. 2011. sranje. Novakovo spašavanje meč lopti je dokrajčilo ove sezone. Da li je kraj čovjeku, da li se zasitio tenisa?
2012. uze Wimbledon, dobio Novaka i Murraya. Federer se vratio opet na tron.

2014. i 2015.Wimbledon i USO.

Povrede na AO, loša forma, međutim na Wimbledonu je oduvijek bio najbolji, ali ipak ne koristi break lopte u finalu protiv Novaka i ovaj uzima 2 Grand Slama, šteta, stvarno šteta. 18 je daleko, tako blizu, a tako daleko. USO, ista priča, nije jednostavno bolji, griješio je kada se meč lomio, kada je trebao iskoristiti svoje šanse, razlika nije velika, mali su momenti odlučili, ali Federer je taj koji je bacao 18-ti u kantu svojim greškama.

2017. AO.

Totalno opuštena varijanta, poželjeh da ga gledam, hajd reko neka ga samo može se koji Halle uzeti ili Bazel :mrgreen:, dobio žrijeb iz pakla. Melzer mu uze set :crazy: ali dobro, hajde samo neka je zdrav i živ rekoh tad. Međutim, pođe Roger da pobjeđuje i dijeli lekcije nekima brzo, a nekima u 5 setova, Berdihu, Nishikoriju, Zverev poslije, pa Wawrinka i ovamo navijah za Dimitrova, koji je odigrao najbolji meč u karijeri, međutim, ništa. Rafa ga dobio, igra finale protiv Rogera. Kontam, pa kako ljudi dragi da čovjek dođe u 35.-toj godini života do nove šanse, a sa druge strane vječiti protivnik i ahilova peta, frajer kojeg ne bi poželio da sa špahtlom izađe na teren da igra, a kamoli da ga vidim sa suprotne strane. Svi ga ismijavaju opet, naguziće se Federer, Rafa će da ga meće, evo opet stari dobija po turu od Rafe, RAFA VAMOS 14!

Federerovo 18..nema ga..daleko, svima nama, ne vjerujemo u njega, igrao je dobro, ali Rafa je Rafa, jel tako?

Rekoh da neću prognozirati, ali Nadal ima veće šanse, ustajem malo kasnim na prva dva tri gema, Federer klepi prvi set, pa pade u drugom, pa klepi treći, pa pade u četvrtom. Nadal ima break. Ali Federer NE odustaje, bori se grčevito, osvaja onaj najbolji poen možda godine, vraća break, pravi break i odservira i osvoji AO, na onaj challenge Nadala. Ne vjerujem. Osjećam se svemoguće, osjećam se da na ovom svijetu sve mogu da ostvarim kada je Federer mogao 18-ti, pa mogu i ja sve! Osjećaj je neprocjenjiv, letim, leti i Roger i svi njegovi navijači, lete i ne vjeruju. Osjećaju da na ovom svijetu NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!

IW, Miami, hajde neka igra Roger, neka kupi bodove, loše je rangiran, opet žrijebovi iz pakla, opet ih osvaja. Kako, zašto, zbog čega?

Rješenje je jednostavno, zato što to želi više nego iko, zato što to može više nego iko i zato što ne odustaje više nego iko.

Otkriti na neki način recept za Nadala u 35-toj godini, to samo fajteri i borci mogu, oni koji ne odustaju.
Osvojiti 18-ti GS kada su svi mislili da je daleko, on nije, on ga je osvojio.
Osvojiti Sunshine double, kada su svi mislili da je umoran, da ne može, da je Kirgios mlatnuo Novaka 2x, a starca će osramotiti, ne, posla ga Federer kući i dobi Rafu.

Kralj je najveći, davno je postao, tako je i ostao, samo što su ga drugi pokušali zatrpati zemljom, ali on se nije dao, niti će, kralj Roger.

Hvala ti što postojiš, hvala za sve što si uradio i za sve što ćeš uraditi, ne želim da razmišljam o danu kada ćeš napustiti ovu divnu igru, i hvala ti što si mi pokazao, kao i svim drugima kakva je čar navijati za tebe, najboljeg ikada, Roger Federer.

p.s.Želio sam još više da pišem jer mnogo stvari sam ispustio tokom godina nabrojanih, ali ispiti su blizu i ne bih da budem budan do kasno, ako već spremam all nighter pred ispit :mrgreen:

Nadam se da će neko uživati :)

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.